ramiral je napisao/la:Konstruktivna kritika nije i ne smije biti jednako pljuvanje. Kakav je to izraz kod ovih mladjih generacija krv im njihovu.
Kad ja mlađem kolegi kažem da ne moze enzootske pneumonie tretirati klasičnim pencilinima već treba uvesti tulatromicine i enrofloksacine u postojeći tretman to odmah treba da ispadne "pljuvanje"
Ekipa igra loše i skuplja bodove sto je dobro. Mi bi svi željeli da gledamo "sigurniji" Juve.
Konstruktivna kritika ovdje nije napisana ne pamtim otkad. Reciklira se isto kukanje svaki put, o nekoj dubljoj analizi da ne govorim. I ovo nije hiperbola, bukvalno se isti scenario ponavlja svaki put:
1. Prije utakmice krene jedna smjena što kuka oko sastava i izbora igrača i najavi patnju.
2. Onda u toku utakmice druga smjena da pljune svake 2-3 minute bez obzira šta se dešavalo. Svaka izmjena je loša, svako povlačenje je naređeno od Allegrija.
3. I onda treća smjena nakon utakmice da ismijava bilo koga ko se usudi vidjeti nešto pozitivno.
4. Osim ako smo zabili 3-4 gola, prve tri tačke padaju u vodu, odlično smo odigrali.
Danas je Allegri opet **** jer je ubacio Evru umjesto Higuaina, nebitno što smo još ofanzivnije zaigrali nakon toga, još više šansi stvorili nakon toga, ono što je na papiru mora biti istina zar ne? Nije bitno što se promašilo bar 4-5 drugih odličnih šansi.
Par utakmica unazad razvalimo Sampdoriu i Empoli, ali samo rezultatski, igra u polju nije bila ništa bolja nego danas, nema veze. Bilo je par finih poteza, hrpa golova, dvije nesposobne ekipe i poslije utakmice idu pitanja "Zašto ne možemo ovako dobro uvijek igrati?!". 
Protiv Sassuola furiozan početak, dva brza gola i to je dovoljno da se utakmica proglasi odličnom. Nema veze što su i oni nama stvorili i više šansi i promašili ih, nema veze što bi nas iole jača ekipa razvalila sa takvim pristupom, odlična utakmica bila.
Imamo i one koji su jako vješti u zbijanju super smiješnih šala na račun promašenih šansi. Ono, nebitno je to, koga briga što se promaši po 4-5 prilika po utakmici, trebao je Allegri ući i sam ih zabiti, nikako napadač od 90 miliona ne može nešto skriviti. Ne mogu se igrači nikad sami povući i čuvati energiju. Pogotovo nakon perioda gdje se igralo svaka 3 dana i na igračima se jasno vidi da ne mogu, ide i reprezentativna pauza gdje će 80% njih opet igrati čitave utakmice, koga briga, treba ih jahati dok ne pocrkaju, ne daj Bože čuvati energiju i rezultat. Jednom ili dva puta nam se desilo da primimo neki glup gol zbog toga i percepcija je odjednom da se to uvijek radi, **** Allegri ne zna napadati, igra na kontre je odjednom igra na 1-0, kukavička, itd. I opet, koga briga što se iz te igre izrode 2-3 100%-ne šanse.
I da se razumijemo, ne adresiram ovo na tebe, pitao si me generalno pitanje i tako i odgovaram. 

Što se same utakmice tiče - 60% posjeda, 5 promašenih zicera. Nije sve bilo povezano cijelu utakmicu, na intervale smo napadali i izgledali vrlo dobro. Ko u Novembru očekuje konstantan pritisak i neumorno trčanje lud je ili jednostavno ne razumije.