FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Elcor
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Elcor » 07 nov 2016, 17:17

Sabinho je napisao/la:
Elcor je napisao/la:
pitic je napisao/la:Sarajevo ne može voditi ni jedan trener koji nije pitar od glave do pete. Kada god trener treba doći treba doći ortodoksni pitar. Svi sa strane ne razumiju ovaj klub, mentalitet, navijače niti još mnogo stvari.
Ako se nadamo da ce nam klub ostati na trenutnim ambicijama i razmjerama, onda si u pravu. Trebaju nam "pitari".

Ali ako hocemo moderan klub koji moze nesto napraviti u Evropi, onda nam trebaju sposobni ljudi u svim garniturama kluba. Pocevsi sa upravljackim strukturama, a ponajvise u sportskom dijelu. Guardiola nije sigurno od malih nogu navijac City-ja, ne mozes reci da im ne valja? A pored njega su doveli jos niz sposobnih ljudi koji se bave sportskim segmentom.

Ako se zelimo izdici iznad zabokrecine, onda se moramo distancirati od mahale i mahalskog poimanja fudbalskog (i generalno sportskog) kluba.

Samo dovoditi sposobne, a ne podobne!
Guardiola sto kazes sigurno nije njihov navijac od malih nogu, ali ga je docekala ekipa u koju je ulozeno pola milijarde eura, i jos toliko bi se ulozilo ako on procjeni da treba. Isto to ga je docekalo i u Bayernu, i neogranicen budzet. Igraci dolaze samo prema njegovim zeljama i bukvalno na planeti ima 3-4 igraca koje ne moze dovesti. Da vidimo sta ceka novog trenera naseg kluba? Evo zamisli pojavi se Cala ujutro u prostorijama i kaze eh trebaju mi od 19.kola Ordagic, Obradovic, Tomic i Piric. Predsjednik mu odgovara da su to igraci sa ugovorima i da ih treba platiti, a za placanje nemamo ni dozvolu ni pare. Cala izadje i vrati se na trening, ostaju mu Pavlovic umjesto Pirica, Rustemovic umjesto Tomica, Amer umjesto Obradovica i Saric umjesto Ordagica. Dok Guardiola recimo hladno klepi Lewu najcevem konkurentu. I sad o cemu mi ovdje pricamo i sta poredimo? Mozemo li mi Zelji i Zrinjskom klepiti najbolje igrace kad hocemo pa da i Cala ispadne "sposoban a ne podoban"?
Mislim da si promasio poentu mog posta. Da pojasnim: sposobni ljudi ne moraju voliti mjesto gdje rade da bi bili uspjesni.

Ja nikada nisam rekao nista lose o Cali, niti je moj post pokusao da ga degradira u bilo kojem smislu. Naprotiv, mislim da smo u blizoj buducnosti najljepsi fudbal igrali sa njim i sa Uscuplicem jedno vrijeme. Ali ono sto pokusavam da kazem je da znanje i sposobnost nemaju veze sa ljubavi prema klubu. I rekao sam da nam trebaju sposobni ljudi prvenstveno u upravljackim strukturama, a onda i u sportskom segmentu. Jer obratno i ne bi bilo neke koristi zbog razloga koje si i ti nabrojao.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 07 nov 2016, 17:46

@Elcor vjeruj da sam shvatio, medjutim pokusao sam ti reci da smo sredina sa ogranicenim sredstvima za rad i samo neko ko ce se 200% dati u ovo moze napraviti uspjeh, a ne neko (bilo ko) ko je radio u normalnim sredinama i imao sve sto pozeli.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 07 nov 2016, 18:14

Sabinho je napisao/la:@Elcor vjeruj da sam shvatio, medjutim pokusao sam ti reci da smo sredina sa ogranicenim sredstvima za rad i samo neko ko ce se 200% dati u ovo moze napraviti uspjeh, a ne neko (bilo ko) ko je radio u normalnim sredinama i imao sve sto pozeli.
+1

PAPE1
Kontakt:

Post Postao/la PAPE1 » 07 nov 2016, 18:22

Eto neki mogu slaviti,umjesto Dine dobili Sabrinu,sad umjesto Edisa ocekujem neku Samantu i da svi zajedno uzivamo u evropskom Sarajevu...

amorovski
Kontakt:

Post Postao/la amorovski » 07 nov 2016, 18:22

Neko stvarno misli da su pipe zavrnute od strane Kinezs??

Gesendet von meinem ALE-L21 mit Tapatalk
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014
Superkup - 1996/1997

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 07 nov 2016, 18:47

PAPE1 je napisao/la:Eto neki mogu slaviti,umjesto Dine dobili Sabrinu,sad umjesto Edisa ocekujem neku Samantu i da svi zajedno uzivamo u evropskom Sarajevu...
:guz:
Dobices Čeng Lija .
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

General61
Kontakt:

Post Postao/la General61 » 07 nov 2016, 18:47

sekac je napisao/la:Ovde se spominju fudbaleri legende koliko tih legendi ima godišnju kartu mislim kupljenu a ne poklonjenu kao što mi obićni smrtnici kupujemo,koliko su legende pogurale klub kad igrači nisu imali za viršli ni za kopački gade mi se naše legende čast izuzecima da koga ne uvrijedim.Ne znam i ovi su se u upravi izgleda ugradili u talove ali legende tek kad se ugrade bit če dernek isto kao što plačemo za Bilbijom,Todorom,Milošem,Tatkom itd.. Pa počelo se pomalo i za Ibrakovićem plakati a tek če se plakati za Dinom i Kusturicom živi bili pa vidjeli ja sam davno moj Evandere napisao lako je otjerati ali koga dovesti tjeramo a nemamo adekvatnu zamjenu je li to Direktorica bolja od Dine ??? Šta je ona uradila na poboljšanju stanja u klubu e jadi moji ne valja ovo ništa mada bi volio da bude suprotno ali neče ovo na dobro isto kao sa igračima to se dešava i ovde sa upravom.Eto nije valjao Ibraković a doveo je recimo za mandata njegovog i Leona i Matu i Krstu jeste bilo i fula ali ova trojica su šou da ne govorimo o ostalima koga sad imamo koga gledamo ne valja nam Bilbija ili recimo lasta ili Stojčev igra preko neke stvari itd....Da Bog da ja ne bio u pravu ali nije ovo ni malo dobro i to na rođendan kluba se sve ovo dešava jadno da ne može biti jadnije. :cry:
Mi trošimo ljude i nama niko ne valja..Slazem se sa tvojim postom..Koga dovesti? Legende? Koja je to legenda pomogla Sarajevo na bilo koji način? Ko je od njih poklonio garnituru dresova bar za juniore? Ko je od njih iskoristio te svoje čuvene veze u Europi pa preko njih doveo u Sarajevo bar dva igrača? Susic je iz Sarajeva otišao bez dinara odštete ali nije kupio ni jednu loptu za Sarajevo. Postupak za kupovinu upravljačkih prava je trajao 6 mjeseci. Ko je od legendi kupio jednu jedinu dionicu?? Edis i Dino su napravili velike stvari ali morali su odgovarati zbog dvije izgubljene sezone. Čini mi se da je Cala dobar izbor nakon lutanja sa jESICem i Hurticem.

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 07 nov 2016, 18:48

Ovaj odlazak ce biti odlican ukoliko ga zamjeni neko NAS, kad kazem nas mislim na bosanca il hercegovca, sposobnog, koji ima dosta konekcija, ne boji se mafije il bilo kojeg drugog ko bi se petljao, itd...

Al mislim da je ovo pocetak predaje kluba upotpunosti strancima. Koliko ce nam to dobrog donijeti, nzm... Nadam se najboljem :)

Na kraju krajeva, Sarajevo je najbitnije a mi moramo ostati uz klub kakvo god stanje da bude :)

PAPE1
Kontakt:

Post Postao/la PAPE1 » 07 nov 2016, 19:27

FrancescoTotti je napisao/la:
PAPE1 je napisao/la:Eto neki mogu slaviti,umjesto Dine dobili Sabrinu,sad umjesto Edisa ocekujem neku Samantu i da svi zajedno uzivamo u evropskom Sarajevu...
:guz:
Dobices Čeng Lija .
Ti nastavi tamo gdje si stao...

crnehorde
Kontakt:

Post Postao/la crnehorde » 07 nov 2016, 19:32

ELVIR KANTARDZIC MRS !
SARAJ'VO ZIVOT JE MOJ !!!
DUPLA KRUNA 2018/19
ZORAN ZEKIC MANGUP!

streetstyle
Kontakt:

Post Postao/la streetstyle » 07 nov 2016, 19:33

Zip je napisao/la:Ovaj odlazak ce biti odlican ukoliko ga zamjeni neko NAS, kad kazem nas mislim na bosanca il hercegovca, sposobnog, koji ima dosta konekcija, ne boji se mafije il bilo kojeg drugog ko bi se petljao, itd...

Al mislim da je ovo pocetak predaje kluba upotpunosti strancima. Koliko ce nam to dobrog donijeti, nzm... Nadam se najboljem :)

Na kraju krajeva, Sarajevo je najbitnije a mi moramo ostati uz klub kakvo god stanje da bude :)

Mene brine ova tvoja prva recenica. Pa postavljam sam sebi pitanje sta ako postavi nekoga i zaboliga racku koga. Isto ko sto je Sabrinu postavio , niti je kome odgovarao niti se osvrtao na negativne komentare. Zena je tu 3 mjeseca ali se u javnosti nije oglasila. Nije se predstavila , nije rekla sta hoce , cemu ce teziti u svom mandatu itd itd. To je osnovni neki red...medjutim , zna se tacno da je ona Kenova marioneta preko koje upravlja klubom.
Na hajr i dobro ....eto nema Dine , nema Edisa...Elvir nema pravo glasa , pa da vidimo to galakticko upravljanje klubom od strane Tanovih ljudi. Mozda bude sve bolje ali iskreno sumnjam jer klub bas puno zavisi (finansijski) od investitorovih para. Investitor dobija izvjestaje od svog covjeka (Ken). Klubom se na daljinski ne moze upravljati (slucaj Hadzibegic prije 10-12 god , kada je sjedio u Francuskoj a upravljao klubom u sa..a pitar covjek :D )
Opet kazem ne svidja mi se ali mozda ispadne sve bolje nego sto kontam.

streetstyle
Kontakt:

Post Postao/la streetstyle » 07 nov 2016, 19:43

i jos nesto , da je vlasnik htio sam bi aktivirao nekoga od tzv legendi , pa ga postavio umjesto Dine ili sada umjesto Edisa , mislim , bar ga pitao hoces li (vjerujem da bi neko i preuzeo neku od funkcija) , ovako kako je sada...hmmmm , neka Sabrina upravlja , to je dovoljno

streetstyle
Kontakt:

Post Postao/la streetstyle » 07 nov 2016, 19:59

procito danas , malo odbranaski , malo istinito ...ima svega ovdje udrobljeno
kao nisu oni ...a bili u svim strukturama i to 2 god , kad je pukla tikva sa dinom opalili po svemu , dje su bili prije , shuplja klasicna
sto ne kazu kako su izubili pozicije dolaskom kena kad je reko da je previse nakih "struktura u klubu" pa napravio rez i ukinuo mjesecne honorare a neke smanjio za 50%
hebo text koji niko nema hrabrosti potpisati

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 07 nov 2016, 20:27

Sve ovaj insajder zna. Imamo nivog Simbu, moze li anketa da glasamo?
"Da li je streetstyle novi Simba?"
-Da
-Ne
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

kraljlavova
Kontakt:

Post Postao/la kraljlavova » 07 nov 2016, 20:30

:wave: Ne

BordoBolesnik
Kontakt:

Post Postao/la BordoBolesnik » 07 nov 2016, 20:36

pasica je napisao/la:Sve ovaj insajder zna. Imamo nivog Simbu, moze li anketa da glasamo?
"Da li je streetstyle novi Simba?"
-Da
-Ne
Mozda ti zvuci cudno ili se necim izrevoltiran ali momak nije pogrijesio s onim sto je napisao, unutra samih BP su postojale podjele jos dok je Dino bio na udaru. Ja za honorare nista ne znam ali da je dobar dio BP bio uz Dinu i nakon sukoba sa navijacima je cinjenica za koju se ne moze reci da je netacna.

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 07 nov 2016, 20:47

Kusturica trazio 200 milja za otpremninu.. fuuj :sick: :sick: :sick:
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

haris004
Kontakt:

Post Postao/la haris004 » 07 nov 2016, 20:51

Mislim da je mjesto predsjednika nekog kluba veoma odgovorna pozicija, i da tu barem ne bi trebali biti legende kluba, osim ako to ne zaslužuju.
Uslovi za ovu funkciju trebaju biti diplome menadžmenta ili nečeg sličnog, naravno uz poznavanje nogometa.
Kusturica je oboje imao, samo što je uz ogromne novce izgubio kompas i predugo se držao na poziciji za koju su mu svi govorili da treba napustit.
Bit će zanimljiv ovaj odabir, dugo nas je vodio Kusturica. Samo ne bi volio da nas neko od Tanovih ljudi uzme, dakle stranac.
Nekako mi na um pade Nijaz Gracić, bio je sposoban u Olimpiku, uveo ih u europu, srčan je, a i voli Sarajevo..

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 07 nov 2016, 20:57

haris004 je napisao/la:Mislim da je mjesto predsjednika nekog kluba veoma odgovorna pozicija, i da tu barem ne bi trebali biti legende kluba, osim ako to ne zaslužuju.
Uslovi za ovu funkciju trebaju biti diplome menadžmenta ili nečeg sličnog, naravno uz poznavanje nogometa.
Kusturica je oboje imao, samo što je uz ogromne novce izgubio kompas i predugo se držao na poziciji za koju su mu svi govorili da treba napustit.
Bit će zanimljiv ovaj odabir, dugo nas je vodio Kusturica. Samo ne bi volio da nas neko od Tanovih ljudi uzme, dakle stranac.
Nekako mi na um pade Nijaz Gracić, bio je sposoban u Olimpiku, uveo ih u europu, srčan je, a i voli Sarajevo..
Jesi to reko Nijaz Gracić da nam bude predsjednik Allahovog ti straha?
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Hajdeee, johntravolta123, OsmanhodzicBuco, TETRAPAK i 57 gostiju.