Navijaci..

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers

hapuc
Kontakt:

Re: Navijaci..

Post Postao/la hapuc » 29 okt 2016, 18:46

IlProfessore je napisao/la:
Manuel je napisao/la:Ma ono je meni vise smjesno.Pa cak moraju sjediti na stadionu a o zastavama da ne pricam.

Yebes ti tu ligu

Argentinci,Grci i Poljaci

Nema dalje
Ma daleko od toga, i sam volim tifo scenu i navijački život, samo govorim da je čudo ono što se tamo dešava. Kako je to uređena država i kakav je to sistem. Za par kamenica i jaja na bus Man Uniteda doživotna zabrana ulaska na domaće mečeve. Za ove okršaje da ne govorim.

Ja bih tu dodao i Marokance koji mogu rame uz rame sa spomenutima, dok za svima navedenim ni Turci ne kasne puno. Govorim isključivo o atmosferi koju nabrojani prave na utakmicama, ne o ostalim navijačkim segmentima.
:salut: :salut: :salut:

MI NIKAD ODUSTATI NEĆEMO!

Shadows
Kontakt:

Post Postao/la Shadows » 29 okt 2016, 21:55

Amsterdam1312 je napisao/la:Nenadjebivo, nakon poraza od tadašnjeg direktnog konkurenta kući forzaju poslije tekme i zaluđuju cijeli stadion.. Fiesta de locos :kralj: :salut:

Sto nece za poluvrijeme popuse hasisa vise nego Bosna cijela za godinu.

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 30 okt 2016, 14:53

Namjerno nisam stavio Marokance jer jos uvijek nemaju neku historiju,tako da kazem tek su poceli praviti bolesne atmosfere prije par sezona al da su dobri jesu i da trenutno mozda imaju najbolje navijanje imaju al Grci i Argentinci su nesto posebno barem za mene.

Jednostavno derbije u Grckoj i Argentini ne propustam.
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

Amsterdam1312
Kontakt:

Post Postao/la Amsterdam1312 » 30 okt 2016, 15:03

Ja kad sam ih primjetio prije par god. nisam vjerovao da imaju tako dobru scenu tamo, sad su još jači, bolesne koreografije, odlično navijanje također strašno melodično, neke grupe u EU su pravile stvari na neke njihove melodije..

Ovo je drama..

:tokralju:

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 31 okt 2016, 00:15

Sad su Marokanci u krizi.Koliko znam iz saveza su im sve zivo zabranili.Vidjecemo hoce li biti napretka ili ce i njih ugusiti silne zabrane.
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

NebeskaSila96
Kontakt:

Post Postao/la NebeskaSila96 » 31 okt 2016, 00:32

Amsterdam1312 je napisao/la:
Ovo je drama..

Ludilo se nastavlja :mrgreen:

Ovo je meni od Helale najjace

nedžad
Kontakt:

Post Postao/la nedžad » 01 nov 2016, 19:15

Rosario Central vs. Newell's Old Boys
slika
Uvjek može biti gore od goreg
i zato glavu gore
bori se za svoje
i uvjek budi čovjek

nedžad
Kontakt:

Post Postao/la nedžad » 02 nov 2016, 16:50

Ultras Napoli in Istanbul 01/11/2016
slika
slika
Paris SG fans in Basel 01/11/2016
slika
Uvjek može biti gore od goreg
i zato glavu gore
bori se za svoje
i uvjek budi čovjek

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 03 nov 2016, 21:08

Je l' se ono PSGovi wanna be ultrasi bratime sa Delijama?
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

IlProfessore
Kontakt:

Post Postao/la IlProfessore » 03 nov 2016, 23:43

shzna je napisao/la:Je l' se ono PSGovi wanna be ultrasi bratime sa Delijama?
Koliko znam psg je uvijek imao ozbiljne i jake ultra grupe (lijevo i desno orijentisane, zaboravio sam imena, imaš sve na netuu) i ogroman broj srba koji žive u parizu su pripadnici tih radikalnih desnih frakcija i često se mogu vidjeti zastave srbije ili tri prsta na grupnim fotografijama i sl. Vjerovatno je svaki od tih srpskih imigranata matično navijač zvezde ili partizana ali eto silom prilika su se morali identificirati sa nečim i odabrali su taj mlađahni pariški klub, mada me ne bi iznenadilo iskreno ni da se bratime, srbi sa srbima :mrgreen:
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”

semcho
Kontakt:

Post Postao/la semcho » 04 nov 2016, 05:43

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 05 nov 2016, 11:38

IlProfessore je napisao/la:
shzna je napisao/la:Je l' se ono PSGovi wanna be ultrasi bratime sa Delijama?
Koliko znam psg je uvijek imao ozbiljne i jake ultra grupe (lijevo i desno orijentisane, zaboravio sam imena, imaš sve na netuu) i ogroman broj srba koji žive u parizu su pripadnici tih radikalnih desnih frakcija i često se mogu vidjeti zastave srbije ili tri prsta na grupnim fotografijama i sl. Vjerovatno je svaki od tih srpskih imigranata matično navijač zvezde ili partizana ali eto silom prilika su se morali identificirati sa nečim i odabrali su taj mlađahni pariški klub, mada me ne bi iznenadilo iskreno ni da se bratime, srbi sa srbima :mrgreen:
Ma ne mogu pridjevi ozbiljno i jako uz francuske "ultra" grupe nema šanse. Možda jedino zbog tog što im se u jezgru nalazi dosta Balkanaca ( čitaj Srba ) da budu najmanje smiješni od najsmješnijih.

Ono što je još smješnije, primjetio sam da su oni najglasniji u Francuskoj protiv izbjeglica, a njima pola grupe izbjeglice. Samo nisam bio siguran da li se pravo bratime sa Delijama.
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 07 nov 2016, 09:28

Ne bratime se. Delije imaju dvije bratske grupe, a to su Fratrija i Gate 7.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 07 nov 2016, 12:08

dscile je napisao/la:Ne bratime se. Delije imaju dvije bratske grupe, a to su Fratrija i Gate 7.
Kao sto neko napisa na drugom forumu: Predugacka je lista potencijalnih prijatelja i "brace" koji stoje u redu, ali Delije imaju samo 2 bratske grupe, sve ostalo je nivou pojedinacnih veza i kontakata... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 07 nov 2016, 12:56

slika

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 07 nov 2016, 17:15

Godinama nisam nesto jace vidio od ovoga :mrgreen: :mrgreen:

Amsterdam1312
Kontakt:

Post Postao/la Amsterdam1312 » 07 nov 2016, 20:38

Norvežani pokazuju ponovo koliko su liberalna zemlja, bit će zanimljivo vidjeti kako će se odraziti ovaj novi zakon na scenu. :thumbup:

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 07 nov 2016, 21:46

Amsterdam1312 je napisao/la:Norvežani pokazuju ponovo koliko su liberalna zemlja, bit će zanimljivo vidjeti kako će se odraziti ovaj novi zakon na scenu. :thumbup:
Ma previse tanka norveska scena da bi ovo sad donijelo neki extremni napredak..inace,licno,mislim da je ovaj zakon prodavanje m.uda pod bubrege,cuj da ti dam ime,prezime,minutu paljenja i duzinu trajanja baklje,pa gdje je tu car,padne go,zapalis baklju kao svaki normalni navijac dobijes kaznu,traje ti 5 sekundi duze,dobijes kaznu,jos znaju ko si..ja na ovo nebi pristao
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Amsterdam1312
Kontakt:

Post Postao/la Amsterdam1312 » 07 nov 2016, 21:51

Slatinash_7 je napisao/la:
Amsterdam1312 je napisao/la:Norvežani pokazuju ponovo koliko su liberalna zemlja, bit će zanimljivo vidjeti kako će se odraziti ovaj novi zakon na scenu. :thumbup:
Ma previse tanka norveska scena da bi ovo sad donijelo neki extremni napredak..inace,licno,mislim da je ovaj zakon prodavanje m.uda pod bubrege,cuj da ti dam ime,prezime,minutu paljenja i duzinu trajanja baklje,pa gdje je tu car,padne go,zapalis baklju kao svaki normalni navijac dobijes kaznu,traje ti 5 sekundi duze,dobijes kaznu,jos znaju ko si..ja na ovo nebi pristao
Ne znam da ima igdje takva "ponuda" ali ovako na prvu može im biti pozitivan okidač samo, detaljno nisam upoznat sa stavkama tok zakona pogotovo kod njih.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 07 nov 2016, 21:56

Pa eto koliko sam ja procitao,traze podatke o osobi koja ce zapaliti baklju,u kojoj minuti ce je zapaliti i koliko ce to trajati,mislim da samo nije navedeno jos da se zna gdje ce covjek i stojati da ga snime..zakon je ok za derby utakmice,imas koreografiju spremnu,uz to baklje,ne moras se maskirati jer je gore sve puno kamera,fino to sve prijavis i prodjes normala..ali meni to ''ubija'' ultra furku,gdje je tu spontanost,gdje je bakljada kad zabijes go,meni to ne moze niko zamjeniti..i na kraju krajeva,uvijek otpor sistemu,pa makar bio i taj famozni norveski :D
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []