13.11.2016. Grčka - BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- JohnCleese
- Kontakt:
Re: 13.11.2016. Grčka - BiH
@Solinas u potpunosti te razumijem, ali ne vrijedi, na reprezentativnim pdf-ovima vladaju nekakve drugacije nama nejasne struje 
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Memisevic jos nije odigrao ni 10 utakmica ozbiljnog fudbala i ti bi ga gurao u prvih 11 reprezentacije u kvalifikacijama. Sad je na sirem spisku, ako nastavi dobro igrati onda ce sigurno biti i na glavnom i dobiti minutazu u prijateljskim ili protiv Gibraltara.solinas je napisao/la: Znaci Memisevic kao jedan od najboljih(trenutno)defanzivaca u Holandiji nije igrac i ne zasluzuje sansu ispred dinosaurusa Spahica kojeg moja nena moze pretrcati....
Cimirot kao standardan u jednom od najjacih Grckih klubova nije igrac i radije cemo izmisljati pozicije igracima nego da on igra......
Ok.
Cimirot treba da dobije vise sanse nego sto je dobijao do sada, kad nema Besica, sigurno da bi on mogao najvise pruziti na toj poziciji od ostalih igraca.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin
Nema struja, ali cudno mi je to.JohnCleese je napisao/la:@Solinas u potpunosti te razumijem, ali ne vrijedi, na reprezentativnim pdf-ovima vladaju nekakve drugacije nama nejasne struje
Kaze limitirani a Dzeko igrao u nekim tamo Teplicama zvali ga klocem. ....
Pjanicu se smijali pisali treba pogace i sira jesti da ga vjetar ne otpuse. ....
I onda su nam odjednom igraci Groningena,Paoka,i td limitirani a igraci sa preko 30 god u jednoj prosjecnoj Belgijskoj ligi,buducnost perspektiva i najbolji...Ili nam je Spahic sa 37 uzdanica glavna u odbrani. ..
Da nas nema trebalo bi nas izmisliti. ...
A za par godina kada se pola ekipe oprosti bice "pu yebem ti fudbal sta nam Slovenija radi".
Zadnja izmjena: solinas, dana/u 07 nov 2016, 22:19, ukupno mijenjano 1 put.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
-
samoposmatram
- Kontakt:
------------------ Begovic ----------
-------- Sunjic - Spahic - Cocalic --------
- Vranjes--------- Jajalo ------------Kolasinac-
--------- Cimirot -------------- Pjanic -----------
---- Hajrovic ------- Dzeko -----------------------
Nije moja postava...
Nije moja postava...
Pa ko je bolji od Milicevica na njegovoj poziciji ? Kazes stavio bi Duljevića
Memisevic igra 3 mjeseca ozbiljnog fudbala i odmah u prvi sastav
Ja se samo nadam da Meša neće krenuti sa Medunjaninom, onda se stvarno treba zapitati. Prosto je nemoguće da čitava država vidi da Medunjanin ne može igrati ozbiljnije utakmice a selektor to ne vidi...
Zapravo fazon je što je po mom mišljenju Medunjanin najdraži igrač našeg selektora, zbog svojih tehničkih sposobnosti i te stare škole fudbala od prije 20, 30 godina, bezbeli Meša konta da bi u njegovo vrijeme igranja Haris bio jedan od najboljih na svijetu.
Samo što je danas bolje imati "drvo koje trči" nego jednog "fudbalskog romantika" kakav je Medunjanin koji ne trči.
Zapravo fazon je što je po mom mišljenju Medunjanin najdraži igrač našeg selektora, zbog svojih tehničkih sposobnosti i te stare škole fudbala od prije 20, 30 godina, bezbeli Meša konta da bi u njegovo vrijeme igranja Haris bio jedan od najboljih na svijetu.
Samo što je danas bolje imati "drvo koje trči" nego jednog "fudbalskog romantika" kakav je Medunjanin koji ne trči.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Bojim se care da kada su klupski navijaci u pitanju ovi sa reprezentativnog pdf-a dodju kao casne sestre.JohnCleese je napisao/la:@Solinas u potpunosti te razumijem, ali ne vrijedi, na reprezentativnim pdf-ovima vladaju nekakve drugacije nama nejasne struje
Mi smo meki ko pamuk u odnosu na hardcore navijace sa klupskih pdf-ova.
Mesa jest igrao davno ali bi on i sa svojim tadasnjim karakteristikama u danasnjoj BiH bio motor reprezentacije.Raonffa je napisao/la:Ja se samo nadam da Meša neće krenuti sa Medunjaninom, onda se stvarno treba zapitati. Prosto je nemoguće da čitava država vidi da Medunjanin ne može igrati ozbiljnije utakmice a selektor to ne vidi...
Jedino ako mu je kakav tehnicar nabio komplekse pa misli da bez tog tipa igraca ne ide. Ne sjecam se da li je u Sarajevskim timovima u to vrijeme igrao slican igrac.
Normalno da u ovakvim utakmicama treba debitovati pogotovo defanzivac,Sta ce pokazati protiv Gibraltara matere tijasmin10 je napisao/la:Pa ko je bolji od Milicevica na njegovoj poziciji ? Kazes stavio bi Duljevića![]()
Znaci svi znamo kakav je kikser i sifra Spahic u glavi i da ce 70 posto napraviti neki kiks, ili glupost ali njemu oprastamo unaprijed,a nemozemo istrpiti mladog momka duplo mladjeg koji je buducnost repke.
A Dzeko je fol igrao ozbiljan fudbal u Teplicama...
Jarane ko ce zamjeniti u ovom trenutku Lulica Dzeku Ibisevica,Spahica,Medunjanina i td.....niko.
Ko je uostalom rekao da moraju u prvih 11.....
Neka odigra Spahic 60 min a onda ubaciti Memisevica.....neka pokaze sta zna ako uopste zna.
Nece defanzivcu Gibraltar biti mjera i svi mu aplaudiramo a onda udje protiv Belgije i primis tri komada...svakako smo ih primili i bez njega.
Sada neka igra i pokaze koliko vrijedi....
Tako svaki od njih.
Nevjerovatno koliko plitko razmisljas bez imalo vizije za buducnost.
Pjanica na 10-tku a kada se vrati Besic njega i Cimirota iza.
Beton vezni red a mladi svi.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Je li moguće da ti tako plitko razmišljaš kada želiš Pjanica na 10ku ? Kakve veze Džeko i Teplice imaju ? Pa nije Džeko ovakav bio u Teplicima.solinas je napisao/la:Normalno da u ovakvim utakmicama treba debitovati pogotovo defanzivac,Sta ce pokazati protiv Gibraltara matere tijasmin10 je napisao/la:Pa ko je bolji od Milicevica na njegovoj poziciji ? Kazes stavio bi Duljevića![]()
Memisevic igra 3 mjeseca ozbiljnog fudbala i odmah u prvi sastav![]()
Znaci svi znamo kakav je kikser i sifra Spahic u glavi i da ce 70 posto napraviti neki kiks, ili glupost ali njemu oprastamo unaprijed,a nemozemo istrpiti mladog momka duplo mladjeg koji je buducnost repke.
A Dzeko je fol igrao ozbiljan fudbal u Teplicama...
Jarane ko ce zamjeniti u ovom trenutku Lulica Dzeku Ibisevica,Spahica,Medunjanina i td.....niko.
Ko je uostalom rekao da moraju u prvih 11.....
Neka odigra Spahic 60 min a onda ubaciti Memisevica.....neka pokaze sta zna ako uopste zna.
Nece defanzivcu Gibraltar biti mjera i svi mu aplaudiramo a onda udje protiv Belgije i primis tri komada...svakako smo ih primili i bez njega.
Sada neka igra i pokaze koliko vrijedi....
Tako svaki od njih.
Nevjerovatno koliko plitko razmisljas bez imalo vizije za buducnost.
Pjanica na 10-tku a kada se vrati Besic njega i Cimirota iza.
Beton vezni red a mladi svi.
Te nabrojane igrače će zamijeniti igrači koji budu igrali ozbiljan klupski fudbal.
U najtežim utakmicama treba debitovati ddefanzivac
Shvatas li ti da je nama ovo jedna od dvije najvažnije utakmice i ti bi gurao Duljevića, Memisevica, Cimirota u jednoj ovakvoj utakmici
Ne zamjerite @solinasu, Hazmir ga je dokrajčio pa sad bunca previše
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
- JohnCleese
- Kontakt:
Ma vidim, pises one najosnovnije, najbanalnije stvari i probleme koji ce nas stici za godinu- dvije i budes popljuvan.solinas je napisao/la:Nema struja, ali cudno mi je to.JohnCleese je napisao/la:@Solinas u potpunosti te razumijem, ali ne vrijedi, na reprezentativnim pdf-ovima vladaju nekakve drugacije nama nejasne struje
Pjanicu se smijali pisali treba pogace i sira jesti da ga vjetar ne otpuse. ....
I onda su nam odjednom igraci Groningena,Paoka,i td limitirani a igraci sa preko 30 god u jednoj prosjecnoj Belgijskoj ligi,buducnost perspektiva i najbolji...Ili nam je Spahic sa 37 uzdanica glavna u odbrani. ..
A za par godina kada se pola ekipe oprosti bice "pu yebem ti fudbal sta nam Slovenija radi".
Mnogima ovdje reprezentacija traje dok su pojedini igraci u njoj. Tuzno.
Rado se sjetim Kirin-kupa njihove ljute rane.
Takvim "navijacima" su nase pobjede i igre protiv Danske i Japana bez udarnih igala, vec sa onim igracima kojima se "ne smije vjerovati" dokaz od kojeg ce rado pobjeci.
Stavljam ruku u vatru da kada bi sutra igrali protiv Japana pod istim uslovima u nasem najjacem sastavu ne bi izvukli rezultat kao onaj....
@dubrovnik
Reprezentativni pdf i forumasi na njemu su kud i kamo konstruktivniji, barem ovi sto su tu cesce, ali upravo zbog toga kada dodje do sukoba misljenja, onda se ta parlamentarna rasprava razvuce na dvije tri stranice. Iznose se iskljucivo cinjenice koje idu u vlastiti prilog i argumenti-ZA, pokazuju se misici,poznavanje materije, nerijetko se pohvale i licnim poznanstvima sa igracima ili njihovom familijom ili jaranima, te poslije beskonacnog broja citiranja opet se niko ne pomjeri sa pocetnog stajalista
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
A znaš da se svaki prosječni Balkanac loži na tehničare i majstore, ostale manje više ne primjećuju. Zato manje više niko i ne primjećuje radilice na terenu ili destruktivce, oni su im nebitni.dubrovnik je napisao/la:Mesa jest igrao davno ali bi on i sa svojim tadasnjim karakteristikama u danasnjoj BiH bio motor reprezentacije.Raonffa je napisao/la:Ja se samo nadam da Meša neće krenuti sa Medunjaninom, onda se stvarno treba zapitati. Prosto je nemoguće da čitava država vidi da Medunjanin ne može igrati ozbiljnije utakmice a selektor to ne vidi...
Jedino ako mu je kakav tehnicar nabio komplekse pa misli da bez tog tipa igraca ne ide. Ne sjecam se da li je u Sarajevskim timovima u to vrijeme igrao slican igrac.
![]()
![]()
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Ne bi trazio postove ali bilo je i takvih. Naravno ne u velikoj mjeri.Lakoste je napisao/la:ko je napisao da je Cimirot bolji od Besica?pinoglavi je napisao/la:Pitari ga dizu iznad Besica i pitari ga prizivaju kao da cemo s njim proigrati kao Njemacka. Trenutno jeste najbolji zadnji vezni i to sam i napisao, protiv Belgije je po meni Jajalo bio jednako logican izbor za prvih 11, ali eto nije se proslavio. Protiv Grcke mora startati samo mi je smijesno koliko se prenapuhao a to je vecinom od onih koji nisu dvije utakmice pogledali nego misljenje stvaraju na osnovu tvojih postova.
Od njega ne ocekujem nista spektakularno, nek odigra vidno bolje od Hadzica, nek trci i nek se bori i to je to.
Nad tobom sunce najljepše sja
Pa primjetio sam da tamo moderacija djeluje na satnoj bazi. Pogotovu kada je kakva klupska kriza u pitanju. Ovdje je to kudikamo rijedje. Slazem se i ja sa postepenim podmladjivanjem ali uz Spahica bi mi prvi penzioner bio covjek kojeg Solinas mrtav ozbiljan prozva da jurisa na Grcku. A vidjeli smo njegove jurise na laznu Grcku.JohnCleese je napisao/la:Ma vidim, pises one najosnovnije, najbanalnije stvari i probleme koji ce nas stici za godinu- dvije i budes popljuvan.solinas je napisao/la:Nema struja, ali cudno mi je to.JohnCleese je napisao/la:@Solinas u potpunosti te razumijem, ali ne vrijedi, na reprezentativnim pdf-ovima vladaju nekakve drugacije nama nejasne struje
Mnogima ovdje reprezentacija traje dok su pojedini igraci u njoj. Tuzno.
Rado se sjetim Kirin-kupa njihove ljute rane.
Takvim "navijacima" su nase pobjede i igre protiv Danske i Japana bez udarnih igala, vec sa onim igracima kojima se "ne smije vjerovati" dokaz od kojeg ce rado pobjeci.
Stavljam ruku u vatru da kada bi sutra igrali protiv Japana pod istim uslovima u nasem najjacem sastavu ne bi izvukli rezultat kao onaj....
@dubrovnik
Reprezentativni pdf i forumasi na njemu su kud i kamo konstruktivniji, barem ovi sto su tu cesce, ali upravo zbog toga kada dodje do sukoba misljenja, onda se ta parlamentarna rasprava razvuce na dvije tri stranice. Iznose se iskljucivo cinjenice koje idu u vlastiti prilog i argumenti-ZA, pokazuju se misici,poznavanje materije, nerijetko se pohvale i licnim poznanstvima sa igracima ili njihovom familijom ili jaranima, te poslije beskonacnog broja citiranja opet se niko ne pomjeri sa pocetnog stajalista
Da je covjek kreno na Grke sa Krunicem ili Hadziahmetovicem pa bi i razumio to podmladjivanje. Ali cini mi se sa bi on u svrhu jurisanja podmladjivao stopere
pa mi to nekako ne drzi vodu.
Iako se sa Spahinom penzijom i te kako slazem.
Kad vidim koji se stoper(doduse potentan) instalira na njegovo mjesto sve mi mirise na klupske navijace.
Zar treba penzionirati Zukanovica i Bicakcica.
- ElCartel11
- Kontakt:
Postava pod imenom: Izvolite Grci igramo do 5, sa Belgijom smo igrali do 4.samoposmatram je napisao/la:------------------ Begovic ----------
Nije moja postava...
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
Kad nas doceka 3-4-3 formacija protiv Grčke
Kud je to sad Chelsea krenuo furati, ne bi me cudilo da vrlom selektoru padne napamet i to
Neko je maloprije napisao, nece njemu past na pamet nego Francuzu. On mu sapce.pinoglavi je napisao/la:Kad nas doceka 3-4-3 formacija protiv GrčkeKud je to sad Chelsea krenuo furati, ne bi me cudilo da vrlom selektoru padne napamet i to
Mora da se Francuz zagrijo za Djurica jer cim je kakva gungula i treba promjena Mesa se dere Milaneeeee.
Francuzi su uvijek bili neprijatelji pa i ovaj krivo sapce Mesi pa nam hebe repeezentaciju.
Sreca pa ne moze izgovorit Jajalo i Bicakcic jer bi onda oni svaku utakmicu mjenjali napadace
dubrovnik je napisao/la:Neko je maloprije napisao, nece njemu past na pamet nego Francuzu. On mu sapce.pinoglavi je napisao/la:Kad nas doceka 3-4-3 formacija protiv GrčkeKud je to sad Chelsea krenuo furati, ne bi me cudilo da vrlom selektoru padne napamet i to
Mora da se Francuz zagrijo za Djurica jer cim je kakva gungula i treba promjena Mesa se dere Milaneeeee.
Francuzi su uvijek bili neprijatelji pa i ovaj krivo sapce Mesi pa nam hebe repeezentaciju.
Sreca pa ne moze izgovorit Jajalo i Bicakcic jer bi onda oni svaku utakmicu mjenjali napadace

Bolje od 442 ili one egzibicije u Belgiji
Ma samo da nas hoce iznenaditi formacijom (izborom igraca) pa makar stavio Lulica na stopera i izgubili...da ne bude svaki put isto...2 spica, 2 u veznom redu...ej, 2 u veznom redu.
Neko je ranije navodio pozitivne primjere formacija 442...sve je to u redu, ali ti pozitivni primjeri uglavnom ne igraju s klasicnim krilima vec s pojacanim veznim redom i prodornim bekovima koji pokrivaju cijelu desnu odnosno lijevu stranu...(kao nekada Mujdza)...
...i gle cuda, prodorniji bio po desnoj strani Mujdza koji je sam pokrivao tu stranu terena nego sada Visca i Vranjes zajedno, hm.
Neko je ranije navodio pozitivne primjere formacija 442...sve je to u redu, ali ti pozitivni primjeri uglavnom ne igraju s klasicnim krilima vec s pojacanim veznim redom i prodornim bekovima koji pokrivaju cijelu desnu odnosno lijevu stranu...(kao nekada Mujdza)...
...i gle cuda, prodorniji bio po desnoj strani Mujdza koji je sam pokrivao tu stranu terena nego sada Visca i Vranjes zajedno, hm.