Thetraphak1921 je napisao/la:Rokoko87 je napisao/la:Ja se ne bih ljutio ni kada bismo Miru pustili džabe, momak je to zaslužio definitivno.
Ali ako se ikako može produžiti ugovor i uzeti koja stotina hiljada to će biti dodatni plus.
Naravno da bih se ljutio, kako se necu ljutiti? Zeljeznicar je njemu izasao u susret, on je igrama iskazao zahvalnost. Ipak, Zeljeznicar volim vise od Miroslava Stevanovica. Nemjerljivo vise..
Miroslavu, naravno, sve najbolje u zivotu zelim i nastavit cu ga pratiti gdje god da ode i kada god da ode. Toliko sam ga zavolio..
Gledaj jednu stvar, imao si situacije gdje ti igrač neće produžiti ugovor i on ne igra za klub do isteka ugovora.
E takvo nešto ja nikad ne bih uradio Miri upravo zbog njegovog ogromnog profesionalizma, njegove zahvalnosti, njegove borbe i požrtvovanosti i zato sam napisao da se ne bih ljutio kada bismo ga pustili jer, kao što si već naveo, svima nam je postao drag i svi ćemo ga se rado prisjetiti i pratit ćemo njegove nastupe u u inostranstvu.
Ali, vjerujem da ni on nama ne bi priredio nešto slično i nadam se da ćemo naći kompromis za obje strane.
Svi smo mi svjesni da je Miri ovo oživljavanje karijere i samo usputna stanica u njegovom drugom pokušaju da se izbori za dobar inostrani angažman i ja se nadam da će to uspjeti.
Kvalitet i trud uvijek isplivaju.
Ps Zapamtit ćemo ovo i kad je igrač ovakvog kalibra kročio na naše terene.
I da, hvala upravo na njegovom potpisu.

31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.