FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
- Beduin
- Kontakt:
Re: FK Sloboda Tuzla
Obzirom da smo nesposobni reagovati na pravi nacin, nemamo muda djelovati kao kolektiv i traziti promjene, boriti se na adekvatan nacin za klub, mislim da je onda fer da dodjemo ovih par utakmica i dadnemo podrsku iskljucivo Slobodi. Mnogi od nas imaju sezonske pa zasto ne i do kraja sezone bodriti striktno Slobodu, vidjeti u kojem smjeru ce ic rad nove ili stare Uprave i onda donijeti sud i odluciti sta dalje, da li prestati ici na utakmice i predati im klub u ruke da unistavaju bez nas (ili mozda i krene na bolje).
Javno sam potencirao da svi dadnete neki prijedlog kako pomoci klubu, kako ga spasiti od dokazanih protuha, kako djelovati i animirati ljude, i? Nista? Pametovanje na forumu i ismijavanje Indira, Sulje i ostalih koji se bore, za sta god to bilo? Zato suti i trpi, picka si i priznaj to, ne busaj se preko kaznog profila na forumu i ismijavas nekoga, a kazes da ce te istuci neko ako usrani natpis dignes na tribini protiv Uprave, bjezi ba. Bolje onda suti i trpi, ne budi pizda koja iza ledja kenja.
Javno sam potencirao da svi dadnete neki prijedlog kako pomoci klubu, kako ga spasiti od dokazanih protuha, kako djelovati i animirati ljude, i? Nista? Pametovanje na forumu i ismijavanje Indira, Sulje i ostalih koji se bore, za sta god to bilo? Zato suti i trpi, picka si i priznaj to, ne busaj se preko kaznog profila na forumu i ismijavas nekoga, a kazes da ce te istuci neko ako usrani natpis dignes na tribini protiv Uprave, bjezi ba. Bolje onda suti i trpi, ne budi pizda koja iza ledja kenja.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
aha, ok, to je bilo jasno poslje onog da ces navijat protiv slobode,nekako je logicno da neces ni dijete vodit.jelte.costacurta08 je napisao/la:Tuzlak04 je napisao/la:Slavinovici
. . ti nikako da skužiš da su i ljudi bitni a ne samo Sloboda. Ljudi su bitni jer od njih zavisi hoće klub opstati ili ne. Ti se držiš kluba kao da nema nikakvih problema . . .. . Sadašnja uprava nas zabrinjava i ne mislimo da ćemo sa njima izaći na zelenu granu . .![]()
u tri rečenice sve rečeno.
ja sve kontam @slavinovići trola i loži narod a on haman ozbiljan "vezujmo se za ideju"! Kakvu ideju?! Nismo u marksizmu jbte! Klub treba lovu da živi i kraj!
ko će namaknuti pare? TomC? Suljo i Indir?! Komunalac i Centralno grijanje?!!!
niko od nas ovdje nije jer mrzi slobodu već naprotiv. Ja sam maksum bio na utakmice Slobode išao, na isti ovaj stadion decenijama dolazio. Jel sad i moje dijete treba na istu ruševinu da dolazi decenijama samo zbog ideje?! Vala neće, dosta mu je otac bio zaluđen tom ublehom. Nek Jasmin i Kurević sa djecom svojom idu na smrdljive i prljave tribine, zapišane i oronule.
Ovo sa busom je moja želja da ipak ima nade za vraćanje Slobode tamo gdje i pripada. Vrh tablice i borba za Evropu.
osim ako ne bude vrh tabele i evropa. logicno.
jebga ja sam svog vec zarazio slobodom.kako sad djetetu objasnit borbe oko uprave i puta kluba?
slzem se.Beduin je napisao/la:Obzirom da smo nesposobni reagovati na pravi nacin, nemamo muda djelovati kao kolektiv i traziti promjene, boriti se na adekvatan nacin za klub, mislim da je onda fer da dodjemo ovih par utakmica i dadnemo podrsku iskljucivo Slobodi. Mnogi od nas imaju sezonske pa zasto ne i do kraja sezone bodriti striktno Slobodu, vidjeti u kojem smjeru ce ic rad nove ili stare Uprave i onda donijeti sud i odluciti sta dalje, da li prestati ici na utakmice i predati im klub u ruke da unistavaju bez nas (ili mozda i krene na bolje).
uvijek je lako bilo tudjim krcem gloginje mlatit.
i busat se u prsa znas ti sta sam ja ucinio za slobodu,znas ti otkad ja.
e ovo slusam citav zivot,a rezultate vidimo svi.
a kad se neko poturi da nesto uradi,ta ce on,vid mu glave,znam ga ja ba, pojma nema,kakav on ba,otkud mu,lopov,seljak, nehljeb,neskolovan,otac alkoholicar i tako.
**** sredina za opstat def.
Neka formiraju posten UO koji ce raditi za dobrobit kluba,koji ga nece zaduzivati dodatno.
Onda cemo otvoriti namjenski racun za pomoc FK Sloboda racun koji ce biti zakljucan godinu dana.
Recimo od decembra do decembra da nemogu trositi pare kako hoce i kada hoce.
Kada istekne godina sve sa racuna uplatiti za reprogram ili neke potrebe kluba.
Znaci namjenski.
Prvi cu uplatiti 500 eura.
Onda cemo otvoriti namjenski racun za pomoc FK Sloboda racun koji ce biti zakljucan godinu dana.
Recimo od decembra do decembra da nemogu trositi pare kako hoce i kada hoce.
Kada istekne godina sve sa racuna uplatiti za reprogram ili neke potrebe kluba.
Znaci namjenski.
Prvi cu uplatiti 500 eura.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
A ovaj što je sad svim silama uz klub je prvi govorio da neće više dolazit na Tušanj (još dok nam je išlo dobro, kad je web stranica bila najveći problem), i ne samo to, već da će odvraćati ljude da dolaze na Tušanj i da daju pare klubu. Ne sjećam se da se neko plaho oko toga bunio, a meni je itekako ostalo u sjećanju.Sariel je napisao/la: aha, ok, to je bilo jasno poslje onog da ces navijat protiv slobode,nekako je logicno da neces ni dijete vodit.jelte.
jebga ja sam svog vec zarazio slobodom.kako sad djetetu objasnit borbe oko uprave i puta kluba?
Costacurta ima itekako dobre argumente, pa svi mi imamo, i razumijem svakoga ko ne želi trenutno doći na Tušanj, iako smo naravno svi srcem uz klub, ali dok se ova situacija ne riješi - većina je na stand by. Ja sam prvi mislio ne doći nikako više na Tušanj, ali ne može to tek tako, jače je ybg od čovjeka to, sad neko se može iskontrolisati, a neko ne.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.
wobly92 je napisao/la:A ovaj što je sad svim silama uz klub je prvi govorio da neće više dolazit na Tušanj (još dok nam je išlo dobro, kad je web stranica bila najveći problem), i ne samo to, već da će odvraćati ljude da dolaze na Tušanj i da daju pare klubu. Ne sjećam se da se neko plaho oko toga bunio, a meni je itekako ostalo u sjećanju.Sariel je napisao/la: aha, ok, to je bilo jasno poslje onog da ces navijat protiv slobode,nekako je logicno da neces ni dijete vodit.jelte.
Costacurta ima itekako dobre argumente, pa svi mi imamo, i razumijem svakoga ko ne želi trenutno doći na Tušanj, iako smo naravno svi srcem uz klub, ali dok se ova situacija ne riješi - većina je na stand by. Ja sam prvi mislio ne doći nikako više na Tušanj, ali ne može to tek tako, jače je ybg od čovjeka to, sad neko se može iskontrolisati, a neko ne.

svako zna za sebe, i to razumijem **** prelije kap casu neda ti se vise, jebga .posteno.
al ne mos rec da si srcem uz klub da je ne znam kakva uprava ako navijas da klub gubi,ebo tu demagogiju.
normalna stvar je da imamo razlicita misljenja, i razlicite poglede na stvari oko ustrojstva kluba,al valjda je svima cilj identican?bar obicnim navijacima?
zato i jesmo tu gdje jesmo..
- Probisvjet
- Kontakt:
Kada ce odbor za hitnost - "privrednici" podnijeti finansijski izvjestaj? Hocemo finansijski izvjestaj. Kareli u akciju, gdje su nase budzetske pare?
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
- Beduin
- Kontakt:
Zasto pitas nas?Probisvjet je napisao/la:Kada ce odbor za hitnost - "privrednici" podnijeti finansijski izvjestaj? Hocemo finansijski izvjestaj. Kareli u akciju, gdje su nase budzetske pare?
Sad ce sjednica pa bujrum, odes i pitas direktno clanove UO, a ne pitati na forumu.

075 ❤
075 ❤
Vozili su se i igraci Slobode u njemu a nije bio Slobodin, kakve to ima veze, to ti dodje kao dobra pokretna reklama za klub.....a u tom autobusu ce se opet voziti igraci Slobode.SRSlavinovici je napisao/la:A sto se tice autobusa, bilo bi pristojno da se prekriju znamenja FK Slobode kada se u njemu vozi drugi klub. Bio privatan ili ne. Imaju oni svoj grb i boje
🔴⚫️
-
- Interni moderator
- Kontakt:
Bas neki dan vozim Karelija... Kaže, bit će sve u redu... Sloboda je naša, stadion je naš... Pokušali su oteti Svetinju al im je propao plan.... Čekaju nas bolji dani...Sto se tice finansija... U plusu smo...debelomProbisvjet je napisao/la:Kada ce odbor za hitnost - "privrednici" podnijeti finansijski izvjestaj? Hocemo finansijski izvjestaj. Kareli u akciju, gdje su nase budzetske pare?
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
- Probisvjet
- Kontakt:
Kareli je zaduzen da pita na skupstini. Ko sam ja da to pitam?Beduin je napisao/la:Zasto pitas nas?Probisvjet je napisao/la:Kada ce odbor za hitnost - "privrednici" podnijeti finansijski izvjestaj? Hocemo finansijski izvjestaj. Kareli u akciju, gdje su nase budzetske pare?
Sad ce sjednica pa bujrum, odes i pitas direktno clanove UO, a ne pitati na forumu.

Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
NA GODIŠNJOJ BAZI: Sve su cifre napisane na prvu pa se mogu korigirati u hodu.
Predsjednik UO 200 hiljada
Podpredsjednik UO 150 hiljada
5 Članova UO po 20 hiljada
Predsjednik Skupštine 10 hiljada
Podpredsjednik Skupštine 10 hiljada
Članovi delegati Skupštine (izabrati 30 osoba koje će prisustvovati svakoj skupštini umjesto duhova koji su do sada tu bili samo na papiru) 1 hiljada. Eto koliko vidim, imamo par osoba sa foruma koji su spremni toliko dati za podršku našem klubu.
Total 500 hiljada od UO i Skupštine
Grad 25 hiljada mjesečno, 300 hiljada godišnje
Ukupni prihodi od gore navedenih stavki 800 hiljada
Skupština obavezno da se održava dva puta godišnje po potrebi.
Dalje, vrlo lako možemo doći na godišnji budžet preko 1 mil. (čak i više gdje bi onda konačno bili konstantno profitabilan klub) od zarada na kupoprodaji igrača, reklama, fan shopa, tombole, od UEFA takmičenja, itd.
UG Prijatelji i Fukare neka nastave svoj rad kao i do sada, naravno uz unapređenje postojećih radova, kadrova i ideja za ubuduće.
Od izdvojenih 2 miliona za stadion konačno završiti sjevernu tribinu i poslati stručnjake da provjere stanje 60 godina stare zapadne tribine da bi utvrdili da li je moguće istu rekonstruisati i srediti da ispunjava B licencu. Ukoliko je zapad toliko propao da se ne može popraviti onda izgraditi manju istočnu tribinu koja bi bila iste visine kao i sjeverna i koja bi se pružala sve do štrika gdje su se nekad sušili dresovi. Naravno u sklopu nje izgraditi sobu za medije, doping kontrolu, sudije, moderne svlačionice, prostor za generatore, parking za velika i mala vozila.
Tada bi imali sjever plus istok koji bi imali dovoljan kapacitet za takmičenje u evropi a jug i zapad neka čekaju neke bolje dane. Zapad bi se i dalje mogao koristiti za domaća takmičenja dok se i napima ne digne pa da kažu da traže iste stvari kao UEFA za dobijanje licence.
Rezime, para za početak ima, profit vremenom raste, stadion se polako modernizira, rezultati će doći sami od sebe a svi ćemo biti sretni, rumeni, debeli i veseli.
Članovi delegati Skupštine (izabrati 30 osoba koje će prisustvovati svakoj skupštini umjesto duhova koji su do sada tu bili samo na papiru) 1 hiljada. Eto koliko vidim, imamo par osoba sa foruma koji su spremni toliko dati za podršku našem klubu.
Dalje, vrlo lako možemo doći na godišnji budžet preko 1 mil. (čak i više gdje bi onda konačno bili konstantno profitabilan klub) od zarada na kupoprodaji igrača, reklama, fan shopa, tombole, od UEFA takmičenja, itd.
UG Prijatelji i Fukare neka nastave svoj rad kao i do sada, naravno uz unapređenje postojećih radova, kadrova i ideja za ubuduće.
Od izdvojenih 2 miliona za stadion konačno završiti sjevernu tribinu i poslati stručnjake da provjere stanje 60 godina stare zapadne tribine da bi utvrdili da li je moguće istu rekonstruisati i srediti da ispunjava B licencu. Ukoliko je zapad toliko propao da se ne može popraviti onda izgraditi manju istočnu tribinu koja bi bila iste visine kao i sjeverna i koja bi se pružala sve do štrika gdje su se nekad sušili dresovi. Naravno u sklopu nje izgraditi sobu za medije, doping kontrolu, sudije, moderne svlačionice, prostor za generatore, parking za velika i mala vozila.
Tada bi imali sjever plus istok koji bi imali dovoljan kapacitet za takmičenje u evropi a jug i zapad neka čekaju neke bolje dane. Zapad bi se i dalje mogao koristiti za domaća takmičenja dok se i napima ne digne pa da kažu da traže iste stvari kao UEFA za dobijanje licence.
Rezime, para za početak ima, profit vremenom raste, stadion se polako modernizira, rezultati će doći sami od sebe a svi ćemo biti sretni, rumeni, debeli i veseli.
- Probisvjet
- Kontakt:
Dobar nacrt. Povecati mjesto predsjednika na bar 400.000KMBiban25 je napisao/la:NA GODIŠNJOJ BAZI: Sve su cifre napisane na prvu pa se mogu korigirati u hodu.
- Beduin
- Kontakt:
Pa da, to je to.Probisvjet je napisao/la:Kareli je zaduzen da pita na skupstini. Ko sam ja da to pitam?Beduin je napisao/la:Zasto pitas nas?Probisvjet je napisao/la:Kada ce odbor za hitnost - "privrednici" podnijeti finansijski izvjestaj? Hocemo finansijski izvjestaj. Kareli u akciju, gdje su nase budzetske pare?

U pravu je Azmir bio, "jedan grad - jedna ljubav", "Sloboda - klub svih nas", al' u qurcu. Al' zato daj Azmire pare, daj se izbori sa bivsim i sadasnjim grobarima, podigni glas za sve sto je lose i trpi kritiku, a mi cemo pljeskati sastrane, a imamo i forume, tu se nas glas cuje i to pomaze Azmiru, pomaze Slobodi.
@Biban -

075 ❤
075 ❤
Samo jedan moze dati veliki novac, zna se.....Azmir Husic. Ne vjerujem nikome vise, pogotovo ovim privrednicima i UG Sloboda.....
Edit: Valjda bude i taj zakon o sportu....pa Azmir kupi Slobodu i napravi stadion...ostalo je magla.....
Edit: Valjda bude i taj zakon o sportu....pa Azmir kupi Slobodu i napravi stadion...ostalo je magla.....
🔴⚫️
Ne znam kad cete shvatiti da nam ne trebaju milionski budzeti za vrh PL, Europu i postepeno dizanje kluba.
Nad tobom sunce najljepše sja
sta ti znaspinoglavi je napisao/la:Ne znam kad cete shvatiti da nam ne trebaju milionski budzeti za vrh PL, Europu i postepeno dizanje kluba.
pickoChinaglia je napisao/la:sta ti znaspinoglavi je napisao/la:Ne znam kad cete shvatiti da nam ne trebaju milionski budzeti za vrh PL, Europu i postepeno dizanje kluba.
Nad tobom sunce najljepše sja
sipu ga :kafa:pinoglavi je napisao/la:pickoChinaglia je napisao/la:sta ti znaspinoglavi je napisao/la:Ne znam kad cete shvatiti da nam ne trebaju milionski budzeti za vrh PL, Europu i postepeno dizanje kluba.
Ne treba druze.Ako imas prave ljude u klubu.pinoglavi je napisao/la:Ne znam kad cete shvatiti da nam ne trebaju milionski budzeti za vrh PL, Europu i postepeno dizanje kluba.
Mislis da je Azmir spickao 3 mil na ekipu i tekuce obaveze.Yes al u kur.cu.
Stvarni troskovi prve ekipe ne prelaze 2 mil za 3.5 godine.....ostalo je ulozio na dug reprogram otpis bla bla.Govorim o njegovom novcu samo.
Momak iznad je jako blizu,da nemamo dugove sa milion godisnje pravi ljudi bi cuda pravili.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.