FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

SRSlavinovici
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la SRSlavinovici » 09 nov 2016, 17:41

Biban25 je napisao/la:NA GODIŠNJOJ BAZI: Sve su cifre napisane na prvu pa se mogu korigirati u hodu.

Predsjednik UO 200 hiljada
Podpredsjednik UO 150 hiljada
5 Članova UO po 20 hiljada
Predsjednik Skupštine 10 hiljada
Podpredsjednik Skupštine 10 hiljada
Članovi delegati Skupštine (izabrati 30 osoba koje će prisustvovati svakoj skupštini umjesto duhova koji su do sada tu bili samo na papiru) 1 hiljada. Eto koliko vidim, imamo par osoba sa foruma koji su spremni toliko dati za podršku našem klubu.
Total 500 hiljada od UO i Skupštine
Grad 25 hiljada mjesečno, 300 hiljada godišnje
Ukupni prihodi od gore navedenih stavki 800 hiljada
Skupština obavezno da se održava dva puta godišnje po potrebi.

Dalje, vrlo lako možemo doći na godišnji budžet preko 1 mil. (čak i više gdje bi onda konačno bili konstantno profitabilan klub) od zarada na kupoprodaji igrača, reklama, fan shopa, tombole, od UEFA takmičenja, itd.
UG Prijatelji i Fukare neka nastave svoj rad kao i do sada, naravno uz unapređenje postojećih radova, kadrova i ideja za ubuduće.

Od izdvojenih 2 miliona za stadion konačno završiti sjevernu tribinu i poslati stručnjake da provjere stanje 60 godina stare zapadne tribine da bi utvrdili da li je moguće istu rekonstruisati i srediti da ispunjava B licencu. Ukoliko je zapad toliko propao da se ne može popraviti onda izgraditi manju istočnu tribinu koja bi bila iste visine kao i sjeverna i koja bi se pružala sve do štrika gdje su se nekad sušili dresovi. Naravno u sklopu nje izgraditi sobu za medije, doping kontrolu, sudije, moderne svlačionice, prostor za generatore, parking za velika i mala vozila.
Tada bi imali sjever plus istok koji bi imali dovoljan kapacitet za takmičenje u evropi a jug i zapad neka čekaju neke bolje dane. Zapad bi se i dalje mogao koristiti za domaća takmičenja dok se i napima ne digne pa da kažu da traže iste stvari kao UEFA za dobijanje licence.
Rezime, para za početak ima, profit vremenom raste, stadion se polako modernizira, rezultati će doći sami od sebe a svi ćemo biti sretni, rumeni, debeli i veseli.
Svaka cast [THUMBS UP SIGN]
FK Sloboda Tuzla, jedan grad, jedna ljubav.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la staragarda » 09 nov 2016, 17:45

Biban25 je napisao/la:NA GODIŠNJOJ BAZI: Sve su cifre napisane na prvu pa se mogu korigirati u hodu.

Predsjednik UO 200 hiljada
Podpredsjednik UO 150 hiljada
5 Članova UO po 20 hiljada
Predsjednik Skupštine 10 hiljada
Podpredsjednik Skupštine 10 hiljada
Članovi delegati Skupštine (izabrati 30 osoba koje će prisustvovati svakoj skupštini umjesto duhova koji su do sada tu bili samo na papiru) 1 hiljada. Eto koliko vidim, imamo par osoba sa foruma koji su spremni toliko dati za podršku našem klubu.
Total 500 hiljada od UO i Skupštine
Grad 25 hiljada mjesečno, 300 hiljada godišnje
Ukupni prihodi od gore navedenih stavki 800 hiljada
Skupština obavezno da se održava dva puta godišnje po potrebi.

Dalje, vrlo lako možemo doći na godišnji budžet preko 1 mil. (čak i više gdje bi onda konačno bili konstantno profitabilan klub) od zarada na kupoprodaji igrača, reklama, fan shopa, tombole, od UEFA takmičenja, itd.
UG Prijatelji i Fukare neka nastave svoj rad kao i do sada, naravno uz unapređenje postojećih radova, kadrova i ideja za ubuduće.

Od izdvojenih 2 miliona za stadion konačno završiti sjevernu tribinu i poslati stručnjake da provjere stanje 60 godina stare zapadne tribine da bi utvrdili da li je moguće istu rekonstruisati i srediti da ispunjava B licencu. Ukoliko je zapad toliko propao da se ne može popraviti onda izgraditi manju istočnu tribinu koja bi bila iste visine kao i sjeverna i koja bi se pružala sve do štrika gdje su se nekad sušili dresovi. Naravno u sklopu nje izgraditi sobu za medije, doping kontrolu, sudije, moderne svlačionice, prostor za generatore, parking za velika i mala vozila.
Tada bi imali sjever plus istok koji bi imali dovoljan kapacitet za takmičenje u evropi a jug i zapad neka čekaju neke bolje dane. Zapad bi se i dalje mogao koristiti za domaća takmičenja dok se i napima ne digne pa da kažu da traže iste stvari kao UEFA za dobijanje licence.
Rezime, para za početak ima, profit vremenom raste, stadion se polako modernizira, rezultati će doći sami od sebe a svi ćemo biti sretni, rumeni, debeli i veseli.
Predsjednik i podpredsjednik 350 godišnje :o... Svaka tebi čast jarugo moja al ti il ne pratiš dešavanja u Slobodi il živiš u nekom paralelnom svijetu....da ti objasnim.... Svi osim Husica ne da nisu dali 350 MARAKA nego su se debelo okoristili od Slobode gurajuci je pritom u ambis iz kojeg se nikad ne bi digla i gdje bi na kraju bilo da je vuk pojeo magarca jer je njima ta varijanta ODLICNA... Gasi klub,sve restartuj na fabričke postavke i idemo ponovo... KO JE JAMIO -JAMIO
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

xeksor
Kontakt:

Post Postao/la xeksor » 09 nov 2016, 17:51

SRSlavinovici je napisao/la:A sto se tice autobusa, bilo bi pristojno da se prekriju znamenja FK Slobode kada se u njemu vozi drugi klub. Bio privatan ili ne. Imaju oni svoj grb i boje :)
Najbolje da se uzme kakav bus i ofarba u lik Jasmina, jer vidi se da ni jedan tvoj komentar se neosvrće na jasminove prevare i lazi, na podvsljivanja ovih lobanja sto su nas urnisali godinama al ti je puna usta AH. Mene zaboli i za jednim i za drugim, samo tteba bit realan i reć kako stoje stvari. Mene licno sa ovim lobanjama koji su tuzili klub neinzeresuje. A vidim nisi komentarisao to al bo ti puna usta bila AH kad bi reko hoću svoje pare. I ja bi ga komentarisao da to sad uradi mimi potpisanog dogovora.
Gde obecani pocetak izgradnje tribine. Obećo je u augustu, tenderi su svi prosli.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 09 nov 2016, 18:42

solinas je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:Ne znam kad cete shvatiti da nam ne trebaju milionski budzeti za vrh PL, Europu i postepeno dizanje kluba.
Ne treba druze.Ako imas prave ljude u klubu.
Mislis da je Azmir spickao 3 mil na ekipu i tekuce obaveze.Yes al u kur.cu.
Stvarni troskovi prve ekipe ne prelaze 2 mil za 3.5 godine.....ostalo je ulozio na dug reprogram otpis bla bla.Govorim o njegovom novcu samo.

Momak iznad je jako blizu,da nemamo dugove sa milion godisnje pravi ljudi bi cuda pravili.
Znam to, pred Azmiov dolazak samo nas je milioner mogao spasiti a sada nije to slucaj.
Nad tobom sunce najljepše sja

SRSlavinovici
Kontakt:

Post Postao/la SRSlavinovici » 09 nov 2016, 18:44

xeksor je napisao/la:
SRSlavinovici je napisao/la:A sto se tice autobusa, bilo bi pristojno da se prekriju znamenja FK Slobode kada se u njemu vozi drugi klub. Bio privatan ili ne. Imaju oni svoj grb i boje :)
Najbolje da se uzme kakav bus i ofarba u lik Jasmina, jer vidi se da ni jedan tvoj komentar se neosvrće na jasminove prevare i lazi, na podvsljivanja ovih lobanja sto su nas urnisali godinama al ti je puna usta AH. Mene zaboli i za jednim i za drugim, samo tteba bit realan i reć kako stoje stvari. Mene licno sa ovim lobanjama koji su tuzili klub neinzeresuje. A vidim nisi komentarisao to al bo ti puna usta bila AH kad bi reko hoću svoje pare. I ja bi ga komentarisao da to sad uradi mimi potpisanog dogovora.
Gde obecani pocetak izgradnje tribine. Obećo je u augustu, tenderi su svi prosli.
Nepismeno, bez ikakvog smisla, pa necu komentarisati. Pozdrav :)

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 09 nov 2016, 19:24

Chinaglia je napisao/la:
sad su ti i psovati poceli :kafa:
Nad tobom sunce najljepše sja

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 09 nov 2016, 19:26

Tuzit ce ga "privrednici". Evo vec skupljaju dobrovoljne priloge za tuzbu. :urnebes: :rol:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

pompom
Kontakt:

Post Postao/la pompom » 09 nov 2016, 19:32

SRSlavinovici je napisao/la:
xeksor je napisao/la:
Nepismeno, bez ikakvog smisla, pa necu komentarisati. Pozdrav :)
Dosadna :salut:
Živinice izdat neće!!!
Azmir Husić!!!
Azmir Husić jedan je od nas!!!
BOJKOT!

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 09 nov 2016, 20:32

Upravni odbor nije duzan da licno obezbjedi toliki novac u budzet kluba.
Realno je ocekivati i zahtjevati,da predsjednik obezbjedi 100 000.
Podpredsjednik 75 000.
Svi clanovi UO po 50 000 km godisnje.
Upravni odbor prosiriti na 10 ljudi..
Ali moraju raditi na uredjenju kluba.Jer omladinski pogon je klub za sebe.Obavezno ga vratiti pod okrilje kluba,zakonski,raditi na sponzorima,zar bas nemozemo naci generalnog koji ce godisnje dati 100 000 km minimum.
Racunajte tu i po sezoni i minimum 100 000 od ulaznica.(po trenutnoj posjeti )
Pokusati naci sponzore (primjer njih 20 samo)koji ce davati po 1000 mjesecno samo makar,za reklame ili neki vid sponzorstva....
Samo za ovo nabrojano vec imamo skoro milion budzeta.Bez grada.
U klub samo trebaju da preuzmu ljudi koji ce raditi za klub a ne svoj interes.od milion km budzeta skoro pola mogu davati na dug i reprogram kada je Radnik mogao napraviti rezultat sa 400 000....mogu i nasi sa skoro 700 000 (tu sam uracunao sada i transu grada).Stadion dati Slobodi na KONCESIJU (ne u vlasnistvo)i transu umjesto za JU Tusanj,dati Slobodi 100 000 za odrzavanje a grad bi jos ustedio 300 000.....
Sve se moze kada se hoce....treba volje malo i kao sto rekoh pravi ljudi u klubu i da Jasmin popusti sa staljinizmom i moze se krenuti naprijed akobogda.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 09 nov 2016, 20:38

Ovi privrednici su tu samo sto jer su bili u faraonovom cmaru....jer niko drugi ne moze i biti, ako nije bio u faraonovom cmaru.....yebote ni Tito nije imao mandata ko faraon....pozzz ovim sto vole faraonov cmar....
🔴⚫️

xeksor
Kontakt:

Post Postao/la xeksor » 09 nov 2016, 20:46

Tako je druze. Omladinski pogon slobode privatna prćija karića koji drzi sve konce oko toga. Od pjetlića do juniora ima preko 350 -oro djece puta 40 km pa vidite koliko je para to mjesecno kojima oni raspolazu, plus jednom gosinje komplet oprema je oko 250 km sto roditelji finansiraju , pa prevoz na utakmice dok im azmir nije dao bus. Druze svi su oni tu iz ineteresa licnog.

SRSlavinovici
Kontakt:

Post Postao/la SRSlavinovici » 09 nov 2016, 20:48

solinas je napisao/la:Upravni odbor nije duzan da licno obezbjedi toliki novac u budzet kluba.
Realno je ocekivati i zahtjevati,da predsjednik obezbjedi 100 000.
Podpredsjednik 75 000.
Svi clanovi UO po 50 000 km godisnje.
Upravni odbor prosiriti na 10 ljudi..
Ali moraju raditi na uredjenju kluba.Jer omladinski pogon je klub za sebe.Obavezno ga vratiti pod okrilje kluba,zakonski,raditi na sponzorima,zar bas nemozemo naci generalnog koji ce godisnje dati 100 000 km minimum.
Racunajte tu i po sezoni i minimum 100 000 od ulaznica.(po trenutnoj posjeti )
Pokusati naci sponzore (primjer njih 20 samo)koji ce davati po 1000 mjesecno samo makar,za reklame ili neki vid sponzorstva....
Samo za ovo nabrojano vec imamo skoro milion budzeta.Bez grada.
U klub samo trebaju da preuzmu ljudi koji ce raditi za klub a ne svoj interes.od milion km budzeta skoro pola mogu davati na dug i reprogram kada je Radnik mogao napraviti rezultat sa 400 000....mogu i nasi sa skoro 700 000 (tu sam uracunao sada i transu grada).Stadion dati Slobodi na KONCESIJU (ne u vlasnistvo)i transu umjesto za JU Tusanj,dati Slobodi 100 000 za odrzavanje a grad bi jos ustedio 300 000.....
Sve se moze kada se hoce....treba volje malo i kao sto rekoh pravi ljudi u klubu i da Jasmin popusti sa staljinizmom i moze se krenuti naprijed akobogda.
Jbt, opet se slazem s tobom, nece ovo na dobro izaci :)

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 09 nov 2016, 20:51

Faraon nije usamljen, ima on i nalogodavce u seheru, gdje ide po instrukcije.....svima njima je Azmir smetao i yebao koncepciju.....
🔴⚫️

xeksor
Kontakt:

Post Postao/la xeksor » 09 nov 2016, 20:53

Mene je samo iznenadilo odlazak u stanisiće na mini pripreme. Tamo nema teke već kes i uđite.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 09 nov 2016, 20:55

xeksor je napisao/la:Mene je samo iznenadilo odlazak u stanisiće na mini pripreme. Tamo nema teke već kes i uđite.
A pozajmica?
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

xeksor
Kontakt:

Post Postao/la xeksor » 09 nov 2016, 20:58

Pa dobro i Azmir je davo pozajmnice netreba bit na kraj srca :D

Pasha_car_aga
Kontakt:

Post Postao/la Pasha_car_aga » 09 nov 2016, 21:18

Što se tiče ovog Senada TC, danas mi čovjek priča koji je s njim u jako bliskim odnosima, član je uprave u NK Kikači gdje je ovaj prijedsednik kluba. Kaže da se Senčo pravo začešljao da bude prijedsednik Slobode, ali kaže taj da će dati neki svoj novac u klub je ravno naučnoj fantastici, bar je tako u Kikačima, nema para ljudima plate da isplati na vrijeme a kamo li sta drugo, kaže da je veoma težak na novcu, a i priča mi kad je dotičnog zvao na neke utakmice da idu na Tušanj dok je Azmir bio prijedsednik, Senčo mu kaže hoću k...c, ko im j..e m...r, svakako su kita od kluba, ja da im dajem 10 KM za ulaz!

100% ga Jasmin gura na čelo kluba, kako bi mogli raditi u talu neke projekte i ujedno uzimati razne tendere.

Nikad mi nećemo stati na noge, džaba se zavaravamo!

Sent from my SM-N900 using Tapatalk

costacurta08
Kontakt:

Post Postao/la costacurta08 » 09 nov 2016, 21:38

Sariel je napisao/la:
costacurta08 je napisao/la:
Tuzlak04 je napisao/la:Slavinovici

. . ti nikako da skužiš da su i ljudi bitni a ne samo Sloboda. Ljudi su bitni jer od njih zavisi hoće klub opstati ili ne. Ti se držiš kluba kao da nema nikakvih problema . . .. . Sadašnja uprava nas zabrinjava i ne mislimo da ćemo sa njima izaći na zelenu granu . .
:salut:
u tri rečenice sve rečeno.
ja sve kontam @slavinovići trola i loži narod a on haman ozbiljan "vezujmo se za ideju"! Kakvu ideju?! Nismo u marksizmu jbte! Klub treba lovu da živi i kraj!
ko će namaknuti pare? TomC? Suljo i Indir?! Komunalac i Centralno grijanje?!!!
niko od nas ovdje nije jer mrzi slobodu već naprotiv. Ja sam maksum bio na utakmice Slobode išao, na isti ovaj stadion decenijama dolazio. Jel sad i moje dijete treba na istu ruševinu da dolazi decenijama samo zbog ideje?! Vala neće, dosta mu je otac bio zaluđen tom ublehom. Nek Jasmin i Kurević sa djecom svojom idu na smrdljive i prljave tribine, zapišane i oronule.
Ovo sa busom je moja želja da ipak ima nade za vraćanje Slobode tamo gdje i pripada. Vrh tablice i borba za Evropu.
aha, ok, to je bilo jasno poslje onog da ces navijat protiv slobode,nekako je logicno da neces ni dijete vodit.jelte.
osim ako ne bude vrh tabele i evropa. logicno.
jebga ja sam svog vec zarazio slobodom.kako sad djetetu objasnit borbe oko uprave i puta kluba?
Moj klinjo je bio u školi fudbala. Izlazio sa igračima, kad je izlazio na teren sa Kostićem i Ahmetovićem to je za njega vrh bio.
Sve osim toga je katastrofa!! Sa Sokom smo mi roditelji odrzavali sastanke i kontali nešto će se promijeniti ali jok. Npr. Balon ima ali nema termina za djecu, ako pada kiša nema treninga niti će se termin nadoknatit a Nihad ganja djecu po terenu i skuplja članarine "Ee mali nije ti otac platio!" A rad sa djecom na treningu je bio očajan, samo bace loptu među djecu i ne zna se ko koga udara. Favorizuju se i guraju djeca "viđenijih", sistematski ili ljekarski pregled misaona imenica, čak ni članske karte nije imao već paragon blok....... Sve je grohnulo nakon poraza od Drine i Širokog (nikad sebi neću oprostiti što ga odvedoh na utakmicu). Plakao je i bio tužan danima poslije toga.
Sad trenira košarku, opet u Slobodi (jbg jače od mene) za fudbal ne pita, ko da nikad nije šutno lopte na Tušnju.
Nemoj samo ti sa svojim ponoviti moju grešku, ako ima i truna šanse da se razočara izvadi ga što prije, ne možeš dijete prevariti.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 09 nov 2016, 21:50

Azmiru se zamjeri sto nije napravio samoodrziv klub, a kako ga napraviti kada su u toj omladinskoj skoli lesinari koje ne mozes maknuti. Tu nikad niko nece moci napraviti reda niti moci skloniti nekog.

I ako neko uspije skloniti sa pozicije nekog od tih ljudi objavio je rat i odmah mu pocinju da smjestaju prijatelji i partneri od tog covjeka. I to mu znaci dalje unosenje nemira u rad i rezultate i sirenju lose propagande kod navijaca bas sto se i Azmiru desilo.

Tako je i bilo kod Azmira, za svaki dobar korak za Slobodu je dobio nove neprijatelje.

Pa i ovaj Karic, zaboravili ste sta je pricao kada su ga makli sa pozicije pomocnog trenera.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 09 nov 2016, 21:51, ukupno mijenjano 1 put.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 09 nov 2016, 21:51

Skver je napisao/la:yebote ni Tito nije imao mandata ko faraon....
Zar onaj u Teocaku nema jos duzi mandat od ovog naseg seronje?
Cini mi se od rata na ovamo da covjek ne silazi sa funkcije nacelnika opcine. Da me j3bes, ne znam kako je to uspio. :urnebes:
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.