KK Bosna Visit Sarajevo

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Re: KK Bosna Royal

Post Postao/la nerminh74 » 11 nov 2016, 16:14

malitraktor je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:mah znao sam čim su u klub ušli direktno mahmutović i indirektno konaković moralo je sve otići u helač
tako mi je žao krupalije čovjek se borio koliko se ovi nikada nisu borili i opet ode Bosna u stečaj
Royal je odlučio da napusti dogovor s Bosnom, a direktor Damir Krupalija je podnio ostavku
bukva jeste postupio kao ****, ali zna se dobro ko je bosnu doveo u ovu situaciju
Nije Bukva unistio Bosnu, ali je i on tuzio za nenaplacene plate ono dok je jedno vrijeme bio nakav menager tima, u stvari nista radionije a palta mislim 3000 KM bila. Sada zbog svojih ličnih interesa, jedva docekao da zaigra igru i ugasi klub. Kod njega je clanarina najskuplja, dzaba mu djeca ce opet ici u druge klubove da treniraju. Sve su mu curice gotovo otisle, Kanton placa termine za Kantonalnu ligu, a on uzima roditeljima novce za tu istu ligu bez ikakvog racuna.....ma fuj......
nije riječ o admiru bukvi nego o seji bukvi koji je FIBA-i dojavio šta se dešava sa Bosnom
Admir Bukva je bio samo istureno odeljenje nekih koji su zakulisno itekeko imali uticaja u Bosni, a fol su otišli
nego što sada Mahmutović suze ne lije i ne apelira da se ne zatvara velika košarkaška institucija (u osnovi najuspješniji klub u BiH), nego k.urko samo odvojili Royal od Bosne kako bi imali svoju novu prčiju
samo su se grdno zeznuli, ljudi bi išli na Bosnu, a pitanje je kakva će biti posječenost Royala pa i ako završe u aba ligi, sada su za njih Sparsi i Kakanj imena sa tradicijom

uglavnom :puke: na našu košarku, gdje se sve (isto kao na nivou države) vodi sitni interesima a sve njih žestoko zaboli za nama

ponavljam ovdje su svi g.ovna ispali, jedino je Damir Krupalija bio gospodin koji je nešto pokušao uraditi i zato :bow: :bow: :bow:
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

franklampard8
Kontakt:

Post Postao/la franklampard8 » 11 nov 2016, 16:19

I sta sad? Sta ce se desavati?
1946

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 11 nov 2016, 16:25

franklampard8 je napisao/la:I sta sad? Sta ce se desavati?
ništa diviti čemo se velikom royalu ko ebe naku Bosnu
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 11 nov 2016, 16:28

I taj Royal ce odigrati ovu sezonu, sljedece su vec kandidat za ispadanje, vecina igraca je dosla na ime Bosna, svi ce otici prvom prilikom.

franklampard8
Kontakt:

Post Postao/la franklampard8 » 11 nov 2016, 16:32

nerminh74 je napisao/la:
franklampard8 je napisao/la:I sta sad? Sta ce se desavati?
ništa diviti čemo se velikom royalu ko ebe naku Bosnu
Koji grb? Kakvi dresovi?
1946

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 11 nov 2016, 16:34

- KK Royal je na ime “wild card” pozivnice da zauzme mjesto u Ligi12 godine 2014. platio KS RS-u iznos od 25.000 KM, te KS HZHB-u iznos od 25.000 KM. - KK Royal je platio predvidjenu 1. tranšu kotizacije u iznosu od 4.000 KM za učešće u Ligi10 u tekućoj sezoni 2016/2017. - KK Royal uredno plaća svoje obaveze prema igračima, osoblju, kao i izlazna pisma i registracije igrača, kazne za tehničke greške trenerima i igračima, poštivajući pritom propozicije takmičenja i instituciju KS BiH. - KK Royal plaća dvoranu Skenderiju za utakmice, dvorane po školama gdje treniraju naše buduće zvijezde. - KK Royal nema poreskog duga, niti duga za doprinose. - KK Royal pažljivo planira svoj budžet (budude prihode, te na osnovu njih i rashode), bez ambicija da aplicira modele poslovanja nekih prethodnih Uprava u nekim klubovima. - KK Royal posjeduje jasnu viziju razvoja u kojoj posebnu pažnju dobijaju partneri kluba, osluškivanjem njihovih potreba, te udovoljavanjem istim. - KK Royal ima svoju vjernu publiku koja je prepoznala vrijednosti kluba, te smo sigurni da de se samo transparentnim pristupom Uprave i sportskim rezultatima dodatno grupisati oko nas. - KK Royal nastavlja svojim putem, o čemu demo pisanim putem obavjestiti KSBiH, te de novo takmičarsko ime glasiti: KK ROYAL JELLY*

Ko je glavni u ovom Royalu?

sb1996
Kontakt:

Post Postao/la sb1996 » 11 nov 2016, 16:50

Cek sad ostaje KK Royal u ligi?

Nikad vise onakvih derbija na Pecari i u Skenderiji...

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 11 nov 2016, 17:01

sb1996 je napisao/la:Cek sad ostaje KK Royal u ligi?

Da, liga se taman pocela dizati i dogodi se ovo.

p.s. treba promijeniti naziv teme u KK Bosna i otvoriti drugu KK Royal.

konjicanin01
Kontakt:

Post Postao/la konjicanin01 » 11 nov 2016, 17:34

Ovo je strasno.Pa zar se ne moze skupiti te pare pa covjeku platit u 3 ili 4 rate.A toliki sponzori.Znaci sve ovo uzalud.Vecina ovih sponzora ce se povuci nakon ovoakve odluke Ovo je i definitivni krah BH kosarke.I dalje ce nas predstavljati Dodikov tim koji nema nista s ovom drzavom.

sb1996
Kontakt:

Post Postao/la sb1996 » 11 nov 2016, 17:37

konjicanin01 je napisao/la:Ovo je strasno.Pa zar se ne moze skupiti te pare pa covjeku platit u 3 ili 4 rate.A toliki sponzori.Znaci sve ovo uzalud.Vecina ovih sponzora ce se povuci nakon ovoakve odluke Ovo je i definitivni krah BH kosarke.I dalje ce nas predstavljati Dodikov tim koji nema nista s ovom drzavom.
Slobodno nek se prebace na nas, mi cemo znati sve iskoristiti kao i do sad ;)

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 11 nov 2016, 17:45

Taman pomislis, da se velikan bh. kosarke polako vraca, kad ono zavrsi ovako. Royal se je ponio kao najgora sponzorusa, dok vidi da nastaje problem sa parama odmah se povuce.
Sta ako bi Bosna proglasila bankrot? Znam, da to znaci izbacivanje u najnizi rang bh. kosarke, ali sta ce biti sa trofejima?
Dosta klubova zadnje vrijeme je proglasilo bankrot, svi su morali mijenjati ime, ali vecina njih su zadrzali trofeje. Nadam se ipak, da ce se pronaci neko rjesenje, ako je stvarno problem samo oko tih 200.000 KM...
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 11 nov 2016, 17:48

Ne vjerujem da je samo Vucurevic problem, kad bi se islo otplacivati njemu pocet ce se javljati i ostali.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 11 nov 2016, 19:03

Napisao sam ovo na temi mahmutovica, ali mislim da je ipak ovjde mjesto
Da pojasnim dodze damir krupalija fuzionise se sa royalom i pocne polako sa dna polako vracajuci dugove i dovede ekipu opet u 1 ligu
Klapa vidi sansu da preko imena Bosne i sebe promovise (sta bi bio konakovic da nije bilo Bosne) i udze odmah u Bosnu
Odmah se pocnu lupati pare u klub dovoditi amerikanci, bivsi i sadasnji reprezentativci, pocne se pricati o abi sljedece godine i u procesu se nekima stane na zulj i oni odmah preko Bukve jave Fibi desavanja koja onda naravno odmah aktivira potrazivanja (a koja su prema jednom jednodimezionalnom igracu koji je dobio platu kakvu nikada nije dobio prije ili poslje i koji je iz beobasketa a znamo ko je tada bio glavni covjek beobasketa u fbih)
E sada klapa ima priliku da pokaze koliko joj je do Bosne stalo i naravno da se vise angazuje mozda malo uspori, kada oni jasno pokazu koliko je njima do Bosne stalo i samo je lagano otpile
Na kraju izvisi onaj koji je jedini bio tu iz zelje da pomogne Krupalija
A mislim da se ekipa sada u royalu prekontala jer royal nikome nista ne znaci u drzavi a kamo li u regiji i ako misle u abu sada ce iskesirati za pozivnicu
Takodzer znam da ja za ovu vjestacku kreaciju koja je sahranila KK Bosnu necu navijati, isto tako ne vjerujem da ce velika vecina Bosninih navijaca, a bas me zanima da li ce i atlantic ulagat u neki no name klub

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 11 nov 2016, 19:13

I meni je zao Damira.
Svojski se trudio ali ove pakase I njihove zakulisne igre ne mozes izbjeci.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 11 nov 2016, 19:14

ASD je napisao/la:
sb1996 je napisao/la:Cek sad ostaje KK Royal u ligi?

Da, liga se taman pocela dizati i dogodi se ovo.

p.s. treba promijeniti naziv teme u KK Bosna i otvoriti drugu KK Royal.
A ne, sacekat cu razvoj situacije i ako ostane isto zakljucavam temu, a ko je zainteresovan moze slobodno otvoriti temu KK Prcija ovaj Royal Jelly i bay the way ja cu djeci od sada kupovati pharmamedov royal jelly

Orjuna
Kontakt:

Post Postao/la Orjuna » 11 nov 2016, 21:33

Koliki su ukupno dugovi Bosne? Sarajevo toliki grad, Bosna europski prvak, i da se ne nađe par jacih sponzora da počmu to otplacivat dok je pravi čovjek na vlasti. Iako pojma nemam kakav je, sudim po vašim komentarima... Nema lige bez jakog Širokog i Bosne ova Igokea je obična ****...
...

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 11 nov 2016, 22:31

Orjuna je napisao/la:Koliki su ukupno dugovi Bosne? Sarajevo toliki grad, Bosna europski prvak, i da se ne nađe par jacih sponzora da počmu to otplacivat dok je pravi čovjek na vlasti. Iako pojma nemam kakav je, sudim po vašim komentarima... Nema lige bez jakog Širokog i Bosne ova Igokea je obična ****...
Ne zna se tacno ali cifra ide od 7 do 8 miliona.

Sad ce se i Royal raspasti jer ne vjerujem da ce moci zadrzati ove igrace pod ovim ugovorima. Taman sam mislio da nam liga ide ka boljem, ali nema sanse. Ovdje svaki sport propada i ne vrijedi se nervirati a ni cuditi zbog ovih desavanja.

badel62
Kontakt:

Post Postao/la badel62 » 12 nov 2016, 13:25

**** ti državu i ove uhljebase i ove nesposobne likove i sve one koji su doveli do ovoga! Pa zar se ne može naci 180.000 KM da se spasi Bosna ovaj put, pa otvoriti neku grupu na fb,pa da se aktiviraju mediji ,a ne samo natpisi kao da je ve gotovo, pa ako Bosna ode kosarka u BiH SE NEĆE OPORAVITI NAREDNIH 20 GODINA. Gdje su sponzori,gdje su privatnici, pa zasto se ne ukljuce nasi kosarkasi,fudbaleri,zar će se tako lako ovo sve završiti.

Kako mi je krivo ,ne mogu da opišem,taman se ponadao i razmisljao o punoj skenderiji, mečevima protiv najbolih ekipa i onda ovo. I ovaj Jely nek se odmah ugasi ,nit ce ga ko pratiti niti će biti ozbiljni konkurenti.
FK Sarajevo !

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 12 nov 2016, 13:42

badel62 je napisao/la:**** ti državu i ove uhljebase i ove nesposobne likove i sve one koji su doveli do ovoga! Pa zar se ne može naci 180.000 KM da se spasi Bosna ovaj put, pa otvoriti neku grupu na fb,pa da se aktiviraju mediji ,a ne samo natpisi kao da je ve gotovo, pa ako Bosna ode kosarka u BiH SE NEĆE OPORAVITI NAREDNIH 20 GODINA. Gdje su sponzori,gdje su privatnici, pa zasto se ne ukljuce nasi kosarkasi,fudbaleri,zar će se tako lako ovo sve završiti.

Kako mi je krivo ,ne mogu da opišem,taman se ponadao i razmisljao o punoj skenderiji, mečevima protiv najbolih ekipa i onda ovo. I ovaj Jely nek se odmah ugasi ,nit ce ga ko pratiti niti će biti ozbiljni konkurenti.
Ako dadnu Vučureviću , morat će i ostalima , a kamate rastu .

Sejo Bukva nastavavlja tamo gdje mu je Admir Bukva stao , ljubomoran što je su djeca masovno poečela upisivati u Bosnine škole košarke .

Ovdje se samo proziva Dino Konakovic , ali je defakto bio dug i prije Dine a i psolje Dine tako da je tu negdje na 0 razlika, a bilo je kakvi takvih rezultata. Poslije Dine je strmoglavi pad i sve sama zaduzivanja i ne placanja obaveza....

Dino i Avdic su samo jedino "krivi" ako su krivi zbog forsiranja igraca Beobasketa , ali toliko je igraca pod Miskom da je to i normalno , Misko ti da uslugu , a onda i trzi protuv uslugu. Pa je Tomovovic mora biti play i sl. budalastine.

Nadao sam se da ce se nekako mirno provuci da Bosna ispliva zajedno sa ovim bas finim momcima u upravi , ali neda se usranom do potoka :roll:

haris004
Kontakt:

Post Postao/la haris004 » 12 nov 2016, 13:50

I šta je sad sa KK Bosnom, kako sam razumio, postaju klub bez igrača i lige u kojoj se takmiče. Samo su dugovi ostali ?
Ovo je cirkus veliki. Najavljena je ABA liga i moguće plaćanje pozivnice koja košta, a sa druge strane radi ovog jednog potraživanja klub se gasi ?
Još jedan u nizu tužnih dana za BH košarku..

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Mocvara1991 i 14 gostiju.