Edin Džeko - Arhiva postova
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Edin Džeko
Čudno mi je što Wolfsburg neće novac i Santa Cruza u zamjenu za Džeku.Našli bi odmah zamjenu u napadu + ostalo bi novca za još bar 2 velika pojačanja.
FK Pjetlovi
Ne bi me iznenadilo da Dzeko zavrsi u Bayernu..nekako mi to djeluje i vise nego moguce,mada mislim da je najrealnije da on zavrsi u Mancesteru ili Juventusu! mislim da ce se do ponedjeljka znati klub u kojem ce Dzeko nastaviti karijeru!..
Mozda iduceg ponedjeljka, jer tek iduce sedmice pregovaraju Hoeness i Marotta oko Džekinog prelaska u Juventusbosnas_ je napisao/la:Ne bi me iznenadilo da Dzeko zavrsi u Bayernu..nekako mi to djeluje i vise nego moguce,mada mislim da je najrealnije da on zavrsi u Mancesteru ili Juventusu! mislim da ce se do ponedjeljka znati klub u kojem ce Dzeko nastaviti karijeru!..
100% sportski i krajnje opušten potpis
Džeko u Bayernu 100%...
Braća Hoeneß sve dogovorila.
Pogledajte ko nosi broj 20 u Wolfsburgu...
http://en.wikipedia.org/wiki/VfL_Wolfsburg
Da mi je samo znati sta si htio reci sa tim brojem 20,al eto...vOluMme je napisao/la:Džeko u Bayernu 100%...
Wolfsburg se pravo pojacao za narednu sezonu,tu je 5 novih igraca ,po 2 u odbrani i u napadu i jedan u veznom redu...kad bi ostali Miske i Dzeko,Wolfsburg bi sigurno bio medju prve 4 ekipe naredne sezone...ali Dzeki je za razvoj njegove karijere neophodno da predje u neki veci klub...dobro je sto se sada i Bayern ukljucio u utrku za njim,to bi za njega bilo idealno,ali ako to ne moze onda su Juve i Mancester i vise nego dobro klubovi!
Čelnici Vukova sve sigurniji u ostanak bh. reprezentativca
Džeko ostaje u Wolfsburgu?
Čelnici Wolfsburga sve su sigruniji da će Edin Džeko ostati u njihovoj ekipi, nakon što su za bosanskog Dijamanta stavili cijenu od 42 miliona funti kako bi odbili Manchester City, Juventus i Milan, piše danas englesko izdanje portala Goal.com.
Novom menadžeru Wolfsburga Steve McClarenu jasno je stavljeno do znanja da nema nikavog finansijskog pritiska na Vukovima da prodaju Džeku.
To će gotovo sigurno značiti da prvi strijelac Bundeslige ne ide nigdje ni u narednoj sezoni, a svoju finansijsku snagu, automobilskoi koncern koji upravlja ovim klubom potvrdio je na tržištu igrača gdje je već kompletirao 6 miliona funti vrijdan transfer Mandžukića iz Dinama.
Čim je istekla klauzula koja je našem internacionalcu omogućavala odlazaka iz Wolfsburga za 35 miliona funti, cijena je podignuta na 42 miliona, a Dieter Hoeness jasno je rekao potencijalnim kupcima da nije zainteresovan ni za kakve razmjene igrača.
S druge strane, Džeko i dalje tvrdi da želi otići.
"Osjećam da moram napraviti iskorak u kvaliteti i zaigrati za veći klub.", rekao je Džeko. "Ovo je jako bitan trenutak u mojoj karijeri i to sam objasnio i čelnicima Wolfsburga."
I tako ce ta saga opet dozivjeti kraj kakav celnici Vukova zele,ostankom Dzeke onde gdje i jeste...
Prelazni rokovi puni sranja,nigdje nista ozbiljno -.-'
Džeko ostaje u Wolfsburgu?
Čelnici Wolfsburga sve su sigruniji da će Edin Džeko ostati u njihovoj ekipi, nakon što su za bosanskog Dijamanta stavili cijenu od 42 miliona funti kako bi odbili Manchester City, Juventus i Milan, piše danas englesko izdanje portala Goal.com.
Novom menadžeru Wolfsburga Steve McClarenu jasno je stavljeno do znanja da nema nikavog finansijskog pritiska na Vukovima da prodaju Džeku.
To će gotovo sigurno značiti da prvi strijelac Bundeslige ne ide nigdje ni u narednoj sezoni, a svoju finansijsku snagu, automobilskoi koncern koji upravlja ovim klubom potvrdio je na tržištu igrača gdje je već kompletirao 6 miliona funti vrijdan transfer Mandžukića iz Dinama.
Čim je istekla klauzula koja je našem internacionalcu omogućavala odlazaka iz Wolfsburga za 35 miliona funti, cijena je podignuta na 42 miliona, a Dieter Hoeness jasno je rekao potencijalnim kupcima da nije zainteresovan ni za kakve razmjene igrača.
S druge strane, Džeko i dalje tvrdi da želi otići.
"Osjećam da moram napraviti iskorak u kvaliteti i zaigrati za veći klub.", rekao je Džeko. "Ovo je jako bitan trenutak u mojoj karijeri i to sam objasnio i čelnicima Wolfsburga."
I tako ce ta saga opet dozivjeti kraj kakav celnici Vukova zele,ostankom Dzeke onde gdje i jeste...
Prelazni rokovi puni sranja,nigdje nista ozbiljno -.-'
Urbanovo = Prknovčići
Pravda za Prknovčiće!
Red Army prestati neće nikada!
Pravda za Prknovčiće!
Red Army prestati neće nikada!
- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
Jesu dosadni više i sa Džekom !!!
KOMPLICIRANA situacija oko transfera bosanskog nogometaša Wolfsburga Edina Džeke (24) u Juventus nikako se ne raspliće.
Talijanski dnevnik Tuttosport, s bazom u Torinu, izvijestio je da je Džeko pobjesnio na vodstvo svoga dosadašnjeg bundesligaškog kluba, konkretno na direktora Dietera Hoeneßa.
Iako mu je prije godinu dana obećao da će ga pustiti u slučaju kvalitetne ponude, Hoeneß nije želio popustiti niti Manchester Cityju niti Juventusu. Najbolji bundesligaški strijelac prošle sezone s 22 gola to je shvatio kao opstruiranje vlastite želje i kršenje dane riječi prije godinu dana, te je Hoeneßu izrazio svoje nezadovoljstvo.
Džeki su, navodi se, iz kluba pak zamjerili da je potpisao predugovor s torinskim klubom, što s obzirom na važeći ugovor s Wolfsburgom koji ima potpisan do ljeta 2013. nije smio učiniti. Stoga u Bundesligašu razmatraju tužiti torinski nogometni klub Međunarodnoj nogometnoj federaciji (FIFA), koja u takvim okolnostima osobito štiti interes kluba koji s igračem ima potpisan ugovor.
Iziritirani raspletom događaja u torinskom su se klubu odlučili okrenuti Diegu Forlanu. Spremni su madridskom Atleticu za najboljeg igrača Svjetskog prvenstva ponuditi 20 milijuna eura odštete. Španjolci su svog 31-godišnjeg golgetera, s kojim ugovor imaju do srpnja 2013. godine, procijenili na 35 milijuna eura.
Također, navodi se da se u utrku za Džekom uključio njemački prvak Bayern. Sportski direktor Wolfsburga, spomenuti Dieter Hoeneß, radije će navodno izaći ususret svom bratu, Bayernovu predsjedniku Uliju, te dogovoriti transfer 24-godišnjeg Bosanca u Bayern, nego da ga prepusti Juventusu.
Football-italia.net piše da su Bavarci spremni Wolfsburgu platiti 18 milijuna eura odštete te im prepustiti Marija Gomeza, centarfora za kojeg su prošlog ljeta Stuttgartu platili 30 milijuna eura.
Talijanski dnevnik Tuttosport, s bazom u Torinu, izvijestio je da je Džeko pobjesnio na vodstvo svoga dosadašnjeg bundesligaškog kluba, konkretno na direktora Dietera Hoeneßa.
Iako mu je prije godinu dana obećao da će ga pustiti u slučaju kvalitetne ponude, Hoeneß nije želio popustiti niti Manchester Cityju niti Juventusu. Najbolji bundesligaški strijelac prošle sezone s 22 gola to je shvatio kao opstruiranje vlastite želje i kršenje dane riječi prije godinu dana, te je Hoeneßu izrazio svoje nezadovoljstvo.
Džeki su, navodi se, iz kluba pak zamjerili da je potpisao predugovor s torinskim klubom, što s obzirom na važeći ugovor s Wolfsburgom koji ima potpisan do ljeta 2013. nije smio učiniti. Stoga u Bundesligašu razmatraju tužiti torinski nogometni klub Međunarodnoj nogometnoj federaciji (FIFA), koja u takvim okolnostima osobito štiti interes kluba koji s igračem ima potpisan ugovor.
Iziritirani raspletom događaja u torinskom su se klubu odlučili okrenuti Diegu Forlanu. Spremni su madridskom Atleticu za najboljeg igrača Svjetskog prvenstva ponuditi 20 milijuna eura odštete. Španjolci su svog 31-godišnjeg golgetera, s kojim ugovor imaju do srpnja 2013. godine, procijenili na 35 milijuna eura.
Također, navodi se da se u utrku za Džekom uključio njemački prvak Bayern. Sportski direktor Wolfsburga, spomenuti Dieter Hoeneß, radije će navodno izaći ususret svom bratu, Bayernovu predsjedniku Uliju, te dogovoriti transfer 24-godišnjeg Bosanca u Bayern, nego da ga prepusti Juventusu.
Football-italia.net piše da su Bavarci spremni Wolfsburgu platiti 18 milijuna eura odštete te im prepustiti Marija Gomeza, centarfora za kojeg su prošlog ljeta Stuttgartu platili 30 milijuna eura.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
- majestic24
- Kontakt:
Dzeko je ispao budala i to je to. Ako zelis ici,reci "il me pustite ili necu igrati". Nek dolazi na treninge i to je to. Kao sto je i Pandev radio u Laziu. Na kraju otisao bez odstete.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
- Fk_zeljo_1921
- Kontakt:
Džeko je glup ko kupus. Da je bio pametan, ne bi potpisivao novi ugovor u klubu koji će propasti 

"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan
fkt ga je tu popusio :S mogao je stavit prosle godine u ugovoru nesto kao da ga ove sezone moraju pustit :S
ser del barça es el millor que hi ha !
Dzeko pokusava da ispravi gresku koju je napravio njegov menadzer prosle godine. Popustit ce onaj Hoenes blefira pravo Dzeko samo ti nastavi ..tihi protest plata ide a oni dobro znaju da ces ih podkopavati
...
Ovo je sve igra ...
Da sam Dzeko sada namjerno ne bih isao nigdje. DObra zarada dao bih umjesto 25 golova 10-ak i to kada se digne
neka stvar i cuvao noge pa tako sve do kraja ugovora. Nitko mu nista ne moze
... Pa da vidimo koliko ce to vodstvo Wolsburga trpiti , sto se tice ovih stvari dizem kapu Hrvatima oni to puno pametnije. 

Ovo je sve igra ...
Da sam Dzeko sada namjerno ne bih isao nigdje. DObra zarada dao bih umjesto 25 golova 10-ak i to kada se digne

To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
-
- Kontakt:
opet sam se poceo nadati da ce ipak džeko u bayern,prica se o tome da ce se dogovoriti braca henes,bayern navodno daje 20mil i gomeza 

- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Pandev je imao još pola godine ugovora, a Džeko još tri. Da budem iskren, igrač koji bi mi rekao:"Ne želim igrati za tebe, hoću da idem" bi dobio barem dio onoga što traži. Naravno da ne bi igrao, no kalio bi se u amaterima i tamo bio do 2013. godine, a onda neka ide bez odštete u koji god klub želi(naravno, pod uslovom da će tada postojati klub koji će ga željeti).majestic24 je napisao/la:Dzeko je ispao budala i to je to. Ako zelis ici,reci "il me pustite ili necu igrati". Nek dolazi na treninge i to je to. Kao sto je i Pandev radio u Laziu. Na kraju otisao bez odstete.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
- elninho_resTO
- Kontakt:
to je sjedne strane,a s druge mozes uzet sad 30 miliona il za 3 godine nista,tako ces sjebat isebe i njegaMonolog je napisao/la:Pandev je imao još pola godine ugovora, a Džeko još tri. Da budem iskren, igrač koji bi mi rekao:"Ne želim igrati za tebe, hoću da idem" bi dobio barem dio onoga što traži. Naravno da ne bi igrao, no kalio bi se u amaterima i tamo bio do 2013. godine, a onda neka ide bez odštete u koji god klub želi(naravno, pod uslovom da će tada postojati klub koji će ga željeti).majestic24 je napisao/la:Dzeko je ispao budala i to je to. Ako zelis ici,reci "il me pustite ili necu igrati". Nek dolazi na treninge i to je to. Kao sto je i Pandev radio u Laziu. Na kraju otisao bez odstete.
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"
Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE
"BEEN THERE WON THAT"
Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE
-
- Kontakt:
wolfsburg je zainteresovan za usluge maria gomeza
braca henes se dogovaraju gomez + 18mil = džeko

Ma super, bolje bi bilo da napusti Njemacku, ali eto moze i Bayern. Onog kretena, mozda jedino brat moze nagovorit na prodaju.BAVARAC DO GROBA je napisao/la:wolfsburg je zainteresovan za usluge maria gomeza
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
nije dzeko takav lik da bi bojkotov'o klub 3 godine, a ni vfl takav klub da drzi igraca protiv njegove volje... ima jos preko mjesec do kraja prelaznog roka.. na kraju ce dzeko zavrsit u velikom klubu.. vjerovatno to nece biti zeljeni milan, ali veliki hoce sigurno. s druge strane wolfsburg ce dobiti pare... ali nece koliko traze. velike price oko transfera obicno tako zavrse.....elninho_resTO je napisao/la:to je sjedne strane,a s druge mozes uzet sad 30 miliona il za 3 godine nista,tako ces sjebat isebe i njegaMonolog je napisao/la:Pandev je imao još pola godine ugovora, a Džeko još tri. Da budem iskren, igrač koji bi mi rekao:"Ne želim igrati za tebe, hoću da idem" bi dobio barem dio onoga što traži. Naravno da ne bi igrao, no kalio bi se u amaterima i tamo bio do 2013. godine, a onda neka ide bez odštete u koji god klub želi(naravno, pod uslovom da će tada postojati klub koji će ga željeti).majestic24 je napisao/la:Dzeko je ispao budala i to je to. Ako zelis ici,reci "il me pustite ili necu igrati". Nek dolazi na treninge i to je to. Kao sto je i Pandev radio u Laziu. Na kraju otisao bez odstete.

-
- Kontakt:
Zbog ovih rijeci sada ,na forum ce se javiti i sam Irfan ili neko od njegove raje i reci ti da si glup i da pojma nemas...kimbo je napisao/la:Dzeko pokusava da ispravi gresku koju je napravio njegov menadzer prosle godine. Popustit ce onaj Hoenes blefira pravo Dzeko samo ti nastavi ..tihi protest plata ide a oni dobro znaju da ces ih podkopavati![]()
![]()
...
Ovo je sve igra ...
Da sam Dzeko sada namjerno ne bih isao nigdje. DObra zarada dao bih umjesto 25 golova 10-ak i to kada se digneneka stvar i cuvao noge pa tako sve do kraja ugovora. Nitko mu nista ne moze
![]()
![]()
... Pa da vidimo koliko ce to vodstvo Wolsburga trpiti , sto se tice ovih stvari dizem kapu Hrvatima oni to puno pametnije.

Zar jos nisi shvatio da nije Irfan kriv....inace je on jak menadzer i sa iskustvom...vidi se iz prilozenog...ovo sa Dzekom mu je bio drugi ugovor u zivotu...prvi je bio sa Teplicama

Najtuznije je sto je Irfa i sam sebe zajebo zajedno sa Dzekom...Bolje da se Dzeko da u ruke nekoj agenciji..dadne Irfanu na kafu jedno 2 miliona i neka nema posla vise sa tim poluprofesionlcem!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.