KK Bosna Visit Sarajevo

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Re: KK Bosna Royal

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 13 nov 2016, 07:16

:oops: :oops: :oops: :plac: :plac: :plac: :sick:

Sve vam najgore želim. Svima. Najblaže rečeno. I Bosninim grobarima, i svima koji su makar fening uzeli od moje Bosne, i svima koji su zaslužni za ovo, i svima koji su ovo jedva (do)čekali. Krepajte!
1946

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 13 nov 2016, 12:22

BernardBarnjak je napisao/la:
emil02in je napisao/la:Ovo samo pokazuje da je Sarajevo u k.rcu

Jeste. Za razliku od mostara.
Ti kao moderator nebi trebao pisati gluposti....
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

Razbojnik
Kontakt:

Post Postao/la Razbojnik » 13 nov 2016, 15:04

Kobe Bryant je napisao/la:
emil02in je napisao/la:Ovo samo pokazuje da je Sarajevo u k.rcu
Smješno je to i govoriti. Pa jedan Zagreb koji ima 10x vise love ne moue Cibonu izvuci iz dubioze , pa Partizan tone a toliko stanovnika u Srbiji i akademija kosarke i trenera i tradicije....

Mi bi se k'o drzava jedva vratili da krenemo ponovo ispocetka '95 .

Prividino ljudi misle da se nesta puno trosi u Sarajevu .
Cibonu su ipak izvukli sa aparata, uzeli cak i ABA prsten, oslobodili dugove.. Aco je napravio velike stvari.
A Cibona nije jedini klub u Zagrebu, imaju i Dinamo, Badel, Medvescak, Cedevitu i jos tko zna koje klubove i opet nekako to sve guraju..
A Partizan je sada u slicnoj situaciji u kakvoj je bila Cibona, ali naci ce i oni neko rjesenje.. pa i Zvezda se ugasila, a eto je sada u euroligi.

Bosna i ne mora da bude nivo Cibone i Partizana, ali da bude nivo ajmo rec Zadra ili Krke pa da ima neku stabilnost u sredini ABA lige... to bi vec bio veliki korak, a nisu ne znam kakve pare.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 13 nov 2016, 15:35

@emil, molio bih te da diskusiju ne pretvaraš u regionalno Sarajevo/Mostar/Tuzla prepucavanje, ima i za to tema pa opleti.

Potpuno je smiješno porediti fuziju Zvezda/FMP sa Bosna/Royal... u Zvezdu su ušli ljudi s ozbiljnim parama, ozbiljnim titulama, najjačom omladinskom školom u regionu... Bosnu je "fuzionisao" lik bez marke u džepu, bez škole košake ili bilo kakvog konkretnog iskustva, sa klubom iz A2 lige koji bi u par godina nestao sa scene da nije bilo ove fuzije i sa podrškom grupe neobrazovanih levata koji su htjeli sebi osigurati minimalce iz siće koju bi kanton/opština mogli usmjeriti u Bosnu... Samo takvi glupi i neobrazovani mogli su povjerovati tadašnjoj kancelariji KSBiH da će im smiješni plan koji su imali trajati duže od Harunovog mandata. nemojte biti ludi i porediti Bosnu i Zvezdu.

Bosna da je samo iznajmljivala prostorije koje je Royal koristio ovih par godina i one reklame koje su im polijepili po prozorima od kancelarija mogao se pokriti dug prema vucurevicu (možda ne sve, ali barem dobar dio dovoljan da on oprosti ostatak).

Ironija je da je jedini glas koji je na skupštini bio protiv ove fuzije umalo ušutkan degenekom od strane uposlenika KSBiH, a da danas isti taj KSBiH sa istim tim uposlenicima fuziju proglašava nelegitimnom i gura Bosnu u stečaj.

Neutral
Kontakt:

Re: KK Royal

Post Postao/la Neutral » 13 nov 2016, 15:46

"Vrlo je jednostavno pronaći krivce i odgovornu osobu. Nego to se godinama zataškavalo, prebacivala se odgovornost s jednog na drugog. Ako je nekom u cilju ugasiti jedan od najvećih sportskih kolektiva svih vremena u BiH, onda nemamo šta pričati. Vidimo odavno da se vlas ne interesuje za sport i kulturu i za sve što je vezano za njih. Tako ih ne interesuje ni KK Bosna. Neko rješenje se davno moglo naći. Sada je već 'dogorilo'", rekao je Marković.

Ko štite te ljude???

Politika, kao i sve u ovoj državi :thumbup:

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 13 nov 2016, 15:56

admin je napisao/la:@emil, molio bih te da diskusiju ne pretvaraš u regionalno Sarajevo/Mostar/Tuzla prepucavanje, ima i za to tema pa opleti.

Potpuno je smiješno porediti fuziju Zvezda/FMP sa Bosna/Royal... u Zvezdu su ušli ljudi s ozbiljnim parama, ozbiljnim titulama, najjačom omladinskom školom u regionu... Bosnu je "fuzionisao" lik bez marke u džepu, bez škole košake ili bilo kakvog konkretnog iskustva, sa klubom iz A2 lige koji bi u par godina nestao sa scene da nije bilo ove fuzije i sa podrškom grupe neobrazovanih levata koji su htjeli sebi osigurati minimalce iz siće koju bi kanton/opština mogli usmjeriti u Bosnu... Samo takvi glupi i neobrazovani mogli su povjerovati tadašnjoj kancelariji KSBiH da će im smiješni plan koji su imali trajati duže od Harunovog mandata. nemojte biti ludi i porediti Bosnu i Zvezdu.

Bosna da je samo iznajmljivala prostorije koje je Royal koristio ovih par godina i one reklame koje su im polijepili po prozorima od kancelarija mogao se pokriti dug prema vucurevicu (možda ne sve, ali barem dobar dio dovoljan da on oprosti ostatak).

Ironija je da je jedini glas koji je na skupštini bio protiv ove fuzije umalo ušutkan degenekom od strane uposlenika KSBiH, a da danas isti taj KSBiH sa istim tim uposlenicima fuziju proglašava nelegitimnom.
Vidi , slažem se sa tobom , ali djaba kad ljudi malo naprave doboroga , otvara im se gu*ica. Usli su u A1 ligu , svaka im cast , bez duga , cisti sve super. ALi onda znas u kakvoj si dubiozi , otvaraju ti se apetiti da udjes u ABA ligu , naravno ljudi kada su culi da traze svoje pare. Nepotreban je bio ovaj amerikanac (btw. nije uopce losa investicija, ali da nemas hipoteku) , negu medijski uci u pricu da hoces da izgradis ponovo klub na stabilnim nogama. A uci sa nekim repogramom dugovanja, lobirati da ti drzava ne racuna kamate kako i javna preduzeca i sl....
@admine ne mozes tako crno bijelo posmatrati , mi nismo Beograd , samo za vrijeme Nene je bila puna hala , sjecas se Macabija kada je igrao jadransju ligu (prvak europe) i posjete 100 ljudi :roll: . Mi nemamo akademije i skole kosarke cak ni igralista kao Srbija (to je sada sistemsko i politicko pitanje)
Ovi momci nisu losi (sto ih ja znam iz uprave) naravno bez ranijeg iskustva , ali nekako su gurali mislim posteno. Sad je pitanje sto niko nije htio drugi da se prihvati ???
Pa evo FK Sarajevo sa ubrzganim novcem , sa dobrim sponzorima nije uspjelo ni posjetu ni da napravi makar dobru akademiju a nema ni rezultat osim jedne godine.
Mozda da dodje neki ludi arap pa da "krhne" 20-30 mil da zakrpi dugove da udje klub u ABA , pa u euroligu pa da publika pocne dolaziti . Sve ostalo je max. domet Igokea (jos je politicki gura najmocniji politicar u drzavi)

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 13 nov 2016, 16:21

Kobe, ljudi su tražili svoje pare zadnjih 10 godina, a ideja da promijeniš ID broj a zadržiš sve titule, pehare prvaka evrope nosaš po press konferencijama, zadržiš tradiciju, ime, samo dugove obrišeš je pogrešna od starta. Gdje to ima i ko uopšte može pomisliti da to može proći?

Ne bih analizirao kakvi su sad ljudi u upravi KK Bosna (ili Royal, zna li iko to razgraničiti? Znaju li oni u kojem su klubu uprava, pitaj ih?), jer ne znam ni ko su. Mada vidim ima i dalje imena koja su osmislila i realizovala fuziju koja Bosnu odvede u stečaj. Nekom je to super posao, neko misli da se moglo i drugačije.

Što se tiče Sarajeva, nisi objektivan, emocije te nose a meni je svejedno, pa mislim da ne trebamo previše raspravljati. Ali složićeš se da bi za Bosnu bilo super kad bi imala riješen kompletan dug, izgrađenu neku bezveze dvoranu za treniranje u Butmiru, samo dvije titule u zadnjih par godina... Da su to napravili ovi što ih ti znaš i ja bih se složio da nisu loši.

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 13 nov 2016, 16:36

Sarajevo kao grad nema publiku i Sarajevo ne zasluzuje ni jedan sport. NIti BIH kao drzava zasluzuje bilo kakav sport. Lopovluk i javasluk na svakom cosku.

Pogledajte FK Sarajevo, imali su neke novce sa Tanom pa nikako da bude pun stadion. Igra se derbi dodje jedva 10k ljudi. RK Bosna bila stalni ucesnik Lige Sampiona a dvorana zjapila prazna protiv svih timova. KK Bosna takodjer igrala ABA ligu pa dvorana zjapila prazna sve dok Bosna nije propala. Bilo je tu i dobrih godina gdje se pratio rukomet i pratila kosarka ali je vise bilo negativnih stvari nego pozitivnih.

Kada nakon 10 godina se ne moze ustanoviti ko je kriv za Bosnin dug od 7 do 8 miliona, meni je jasno da su Imamovic, Konakovic i drustvo imali dobru potporu iza ledja i da nece niko odgvarati. Bosna nece vise nikada postojati, jedino da bude u privatnom vlasnistvu, ali ko ce kupiti klub koji nema nikakvo vlasnistvo i u minusu si 8 miliona koje moras isplatiti.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 13 nov 2016, 16:44

I to u sportu koji nije tako elitno popraćen u Evropi osim u par država.

KK Cibona se izvukla jer je imala pomoć grada Zagreba i pritisaka sa svih strana. Upitna je i ta pomoć koja je možda i stigla ispod ruke sa nekim novcem.

Sarajevo kao grad što se sporta tiče dno dna, u usporedbi sa drugim glavnim gradovima u Evropi.

UltraSA
Kontakt:

Post Postao/la UltraSA » 13 nov 2016, 18:06

Chstal je napisao/la:Sarajevo kao grad nema publiku i Sarajevo ne zasluzuje ni jedan sport. NIti BIH kao drzava zasluzuje bilo kakav sport. Lopovluk i javasluk na svakom cosku.

Pogledajte FK Sarajevo, imali su neke novce sa Tanom pa nikako da bude pun stadion. Igra se derbi dodje jedva 10k ljudi. RK Bosna bila stalni ucesnik Lige Sampiona a dvorana zjapila prazna protiv svih timova. KK Bosna takodjer igrala ABA ligu pa dvorana zjapila prazna sve dok Bosna nije propala. Bilo je tu i dobrih godina gdje se pratio rukomet i pratila kosarka ali je vise bilo negativnih stvari nego pozitivnih.

Kada nakon 10 godina se ne moze ustanoviti ko je kriv za Bosnin dug od 7 do 8 miliona, meni je jasno da su Imamovic, Konakovic i drustvo imali dobru potporu iza ledja i da nece niko odgvarati. Bosna nece vise nikada postojati, jedino da bude u privatnom vlasnistvu, ali ko ce kupiti klub koji nema nikakvo vlasnistvo i u minusu si 8 miliona koje moras isplatiti.
1. FK Sarajevo - krivi klošari iz uprave koji ne znaju svoj posao, dovedene ublehe u Klub.
2. RK Bosna u ligi prvaka dvorana bude uvijek puna.
3. KK Bosna u regionalnoj ligi dvorana uvijek puna.
ČUVARI ČASTI WALTER IDENTITETA

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 13 nov 2016, 18:35

UltraSA je napisao/la:
Chstal je napisao/la:Sarajevo kao grad nema publiku i Sarajevo ne zasluzuje ni jedan sport. NIti BIH kao drzava zasluzuje bilo kakav sport. Lopovluk i javasluk na svakom cosku.

1. FK Sarajevo - krivi klošari iz uprave koji ne znaju svoj posao, dovedene ublehe u Klub.
2. RK Bosna u ligi prvaka dvorana bude uvijek puna.
3. KK Bosna u regionalnoj ligi dvorana uvijek puna.
Slabo si ti isao na tekme ako to pises, a ni na TV nisi gledao izgleda, obzirom da je bilo utakmica sa zavjesom preko tribine. O zetri da ne govorimo.

Merhaba
Kontakt:

Post Postao/la Merhaba » 13 nov 2016, 18:48

Ma nece raja da idu , sjecam se prije 4,5 godina dobio sam karte za utakmicu RK Bosne ja mislim da je EHF kup bio u pitanju ili mozda cak Liga Prvaka...Kartu sam dobio preko sportsport.ba tj neka nagradna igra je bila u pitanju. I odem dole do redakcije i fakat ja malo kasnio nisam mogo da potrefim redakciju i popnem se gore reko za karte valjda nisam zakasnio kad frajer govori ma drug nisi zakasnio , jedini si ti doso po karte a slagat cu vam sad mozda su djelili 10 karti....znaci raja nece dzaba karte a kamoli jos da moraju platit...sramota znam da nisam na pravoj temi , ali igro sam rukomet dugo i fakat volim rukomet. Bilo je i dobrih utakmica nikada necu zaboravit utakmicu protiv Hamburga tad sam izlazio na teren sa Toromanovicem , ufatio ga ja za ruku i ne pustam a on se smije i govori deba bolan pa znas da stavljam ljeplo...hahahaha e lijepa vremena :)
IZ KRVAVE ZEMLJE BOSANSKE CVATU ZLATNI LJILJANI , GRBAVICE MAJKO NASA BRANIT CETE SINOVI!

THE MANIACS 1987 SARAJEVO

UltraSA
Kontakt:

Post Postao/la UltraSA » 13 nov 2016, 19:05

Ma normalno, Mostar ili Zenicu staviti za glavni grad, tamo bi se popunile dvije-tri dvorane u isto vrijeme. Sunce ti žareno, pa pogledaj sad kakve su dvorane po Sloveniji kad igra npr Un.Olimpija. Da ne govorim o Zadru, Mega leksu, Fmp...
ČUVARI ČASTI WALTER IDENTITETA

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 13 nov 2016, 20:19

admin je napisao/la:@emil, molio bih te da diskusiju ne pretvaraš u regionalno Sarajevo/Mostar/Tuzla prepucavanje, ima i za to tema pa opleti.

Ironija je da je jedini glas koji je na skupštini bio protiv ove fuzije umalo ušutkan degenekom od strane uposlenika KSBiH, a da danas isti taj KSBiH sa istim tim uposlenicima fuziju proglašava nelegitimnom i gura Bosnu u stečaj.
Daj mi molim te objasni kako to ja okrecem temu na regionalno prepucavanje?Tako sto sam ja napisao da je ovo dokaz da je Sarajevo u qurcu jer je dopustilo da se ovo dogodi Bosni.Kakve to veze ima sa Mostarom i Tuzlom,u ostalom ja sam iz Jablanice pa eto malo prosiri regiju.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 14 nov 2016, 00:36

Vjerujem da se u Jablanici slavila titula evropskog prvaka '79 jednako kao u Sarajevu, pa je prema tome Jablanica u jednakom qurcu kad se ovo dopustilo. Besmisleno je problem vezati za Sarajevo (u kojem sport jeste u uzasnom stanju) jer je opsteprisutan u svakom gradu.

Nadam se da si zadovoljan objasnjenjem i da ces dopustiti diskusiju bez daljih upadica.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 14 nov 2016, 01:31

zna se ko odgovara (pa i krivicno) svojim potpisom na ugovor bez pokrica, odnosno kada se ugovor ne ispostuje. to je pametnim ljudima dovoljno, a oni drugi svugdje vide neke teorije zavjera i neke ljude koji veze s tim nemaju.
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 14 nov 2016, 06:57

KK_Bosna je napisao/la:zna se ko odgovara (pa i krivicno) svojim potpisom na ugovor bez pokrica, odnosno kada se ugovor ne ispostuje. to je pametnim ljudima dovoljno, a oni drugi svugdje vide neke teorije zavjera i neke ljude koji veze s tim nemaju.
To bi trebalo biti za konkretno Admir Bukva i Nihad Imamović

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 14 nov 2016, 06:59

KK_Bosna je napisao/la:zna se ko odgovara (pa i krivicno) svojim potpisom na ugovor bez pokrica, odnosno kada se ugovor ne ispostuje. to je pametnim ljudima dovoljno, a oni drugi svugdje vide neke teorije zavjera i neke ljude koji veze s tim nemaju.
Hoces da kazes da se kod nas u drzavi sve legalno radi bez ikakvih zaskulisnih igara
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

insegnante
Kontakt:

Post Postao/la insegnante » 14 nov 2016, 08:12

Ma upravo tako, ugovori su ugovori i ima tu itekako materijala za zna se vec koje organe. Pa ne mozes covjece krhati ugovore bez pokrica???? Onda snosi i odgovornost ako si bio hrabar da potpises.
Uglavnom, HARAM im bilo!

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 14 nov 2016, 08:13

Kobe Bryant je napisao/la:
To bi trebalo biti za konkretno Admir Bukva i Nihad Imamović
Admir Bukva i Nihad Imamovic nisu bili istovremeno na funkcijama u klubu, osim ako ne racunas ono kad je Bukva bio team manager.

Takodjer, sumnjam da predsjednik kluba ista potpisuje.

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.