Premijer Liga BiH 2010/11

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Kji klub će biti šampion 2010/2011

Željezničar
224
35%
Široki Brijeg
30
5%
Borac Banja Luka
112
17%
Zrinjski
20
3%
Sarajevo
129
20%
Velež
27
4%
Sloboda
25
4%
Zvijezda
18
3%
Čelik
51
8%
Slavija
9
1%

Ukupno glasova: 645

sekac
Kontakt:

Re: Premijer Liga BiH 2010/11

Post Postao/la sekac » 14 jul 2010, 11:43

harry_90 je napisao/la:
AlemC85 je napisao/la:SRAMOTA. Ono što se desilo sinoć je SMAK SVIJETA.. NAMA NEMA SPASA. ETO ONIMA KOJI GOVORE DA NAŠ KVAZI FUDBAL IDE NAPRIJED. ON IDE SAMO UNATRAG. NAŠU LIGU POG HITNO UGASITI. ŽALIM ZA I ŽALIT ĆU ZA PRVOM SAVEZNOM LIGOM JUGOSLAVIJE. OVO NIJE FUDBAL VEĆ CIRKUS..........
Donekle se slazem sa tobom,ono sinoc jest katastrofa,al moras razumjet jednu stvar,Hapoel i Izraelska liga su miljama ispred nas,taj isti Hapoel osvojio duplu krunu u Izraelu,Evropsku ligu zavrsio na prvom mjestu,sto se tice grupa,pobjedju velikane evropskog fudbala,a sad je jedan od favorita da zaigra LP,ako to ne uspiju opet ce igra Evropsku ligu.I sinoc si vidjeo spremnost Zeljinih i Hapoelovih igraca,ljudi trce kao ludi,dok Zeljini kao sto je neko rekao,kao da su trudnice,covjek cetri igraca Zelje okrene,odbrana suplja,covjek sa Zeljine polovice,stigao ja mislim Zebu na Hapoelovoj strani,i cisto mu oduze loptu.Lahko je pobjedjivat nasim klubovima Modricu,Laktase itd.al kad se izadje u Evropska takmicenja (LP ili EL),eh tad se vidi koliko su nase ekipe jake,a ne u prvenstvu neki tim pobijedi na strani,idu price najaci smo itd.a cim izadjes na evropska takmicenja onda slijedi POTOP. I ne bi se ovo samo Zelji desilo,desilo bi se i svima ostalim klubovima iz nase lige.Tako da Zeljeznicaru se ne smije smijat,jer ko zna sta tvoj tim ocekuje u nekom takmicenju.
I ja bi se donekle složio sa tobom ali kad smo govorili o neregularnosti lige vi svi na nas ali eto sad pa nek kvazi prvak igra i šta bi!?Vjeruj najgore što su mutili i zakuhali sa Gavarićem(savez,Olimpik,Sloboda i Sarajevo) ali objektivno kad se sve sabere pa zar nije bruka ko nas predstavlja u Euro kupovima hajde donekle Široki koji ima respekt od mene ali ovako biti prvak u najmanju ruku pod čudnim okolnostima e onda ti se ovo vrati kao bumerang.Ne provociram i ne smijem se ,niti se radujem neuspjehu Želje ipak je on naš klub ali trebamo se pogledati u oči pa reči zašto se to sve dešava,da jedan NB štima ligu od sudija pa do utakmica fujjj!Ma đaba ja ovo pišem opet če sad paljba po nama -meni ali realnost je sinoć viđena.FC Cluj je dva puta bogatiji od Hapoela i malo je više napravio u Europi pa se moje Sarajevo muški sa njim nosilo a sastav nam i nije bio neki extra, nije nam igrao ni Alen Škoro bio povrijeđen pa nas jedva izbaciše a mogli smo i proći ako se sječaš,primjer drugi kad smo i mi štimali imali smo tim i igru a onda odeš Baselu i prođeš kao Željo sinoć.Šta sam htjeo reči da poštenim radom ali stvarno poštenim treba se izboriti za mjesto koje vodi u EU takmićenja pa čemo imati rezultate a dok god se mešetari i štima mrka kapa eto to je moje mišljenje .Željo je žrtva sopstvene politike u klubu ali to je njihov problem a naš problem je truhli savez koji dopušta razne zakulisne igre bez obzira o kojem se timu radi.Nadam se da nisam nikog uvrijedio pokušao sam da prikažem kako ja shvatam trenutnu situaciju u našem nogometu.P.S.samo da dodam ma nisu njihovi igrači baš toliko spremniji pa i ovi naši treniraju ali treba malo više realnosti,vidjet češ kad nalete na malo jači tim šta je Hapoel ,ma na kraju krajeva dobio je i Širokog ali ga nije ponizio i obrukao. ;)
Sarajevo ljubavi moja!

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 14 jul 2010, 13:29

EVo kako komsije rade :

Potvrđeno: Gotovo je s Ligom 16, uskoro deset najboljih!

U sljedeće tri sezone 1. HNL će imati tri različita natjecanja…

Ono što je Izvršni odbor HNS-a predložio, danas je konačno potvrđeno. Liga 16 odlazi u povijest i igrat će se još samo ove sezone. Sljedeće sezone gledat ćemo prijelaznu Ligu 12, koja je dugo bila rješenje nogometnih čelnika, a onda u sezoni 2012./2013. 1. HNL brojati će 10 klubova.

Treba reći kako je Liga 10 još jedini neisprobani sistem. Prvoligaši će tako nakon 18, 16, i 12 klubova, brojati 10 najboljih koji će igrati četverokružno s čak 36 kola.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

mujoisuljo
Kontakt:

Post Postao/la mujoisuljo » 14 jul 2010, 13:43

Prije nekih 20-tak dana na ovoj temi sam pisao o stanju u našem fudbalu (od stranice 9 pa na dalje).Govorio sam kako je liga neregularna i kako glavnu riječ vode ljudi u savezu, to jest dogovara se kad će ko biti prvi, ko će u europu itd.Neki Željovci su se našli prozvanim i srali kako imam kompleks od njihove strašne Lokomotive, kako oni sve redom gaze, kako su zasluženo osvojili titulu itd....Nisam od onih koji se naslađuju tuđim neuspjehom niti bi ikada to radio (kao što ih je dosta sinoć podjebavalo).E sinoć ste se dragi moji uvjerili vjerovatno koliko ste jaki, vi i ova naša jadna liga.Ono sinoć je bilo sramota gledati jer je Hapoel trebao dobiti sa najmanje 10:0, i to sa pola snage.Inače se bavim klađenjem i sinoć sam digao finu lovu na vašoj muci (iskoristio sam svoje znanje), ali mi nije bilo drago nimalo.Pa vi ipak predstavljate našu zemlju a ono sinoć je bilo za dubokog sažaljevanja.Jeli ja kao navijač Veleža trebam patiti što nismo izašli u Europu?Ne daj mi Bože, i da Bog da je nikad nevidili ako ćemo morati izlaziti na ovaj način i sramotiti se po Europi.
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !

miško14
Kontakt:

Post Postao/la miško14 » 14 jul 2010, 13:47

mujoisuljo je napisao/la:Prije nekih 20-tak dana na ovoj temi sam pisao o stanju u našem fudbalu (od stranice 9 pa na dalje).Govorio sam kako je liga neregularna i kako glavnu riječ vode ljudi u savezu, to jest dogovara se kad će ko biti prvi, ko će u europu itd.Neki Željovci su se našli prozvanim i srali kako imam kompleks od njihove strašne Lokomotive, kako oni sve redom gaze, kako su zasluženo osvojili titulu itd....Nisam od onih koji se naslađuju tuđim neuspjehom niti bi ikada to radio (kao što ih je dosta sinoć podjebavalo).E sinoć ste se dragi moji uvjerili vjerovatno koliko ste jaki, vi i ova naša jadna liga.Ono sinoć je bilo sramota gledati jer je Hapoel trebao dobiti sa najmanje 10:0, i to sa pola snage.Inače se bavim klađenjem i sinoć sam digao finu lovu na vašoj muci (iskoristio sam svoje znanje), ali mi nije bilo drago nimalo.Pa vi ipak predstavljate našu zemlju a ono sinoć je bilo za dubokog sažaljevanja.Jeli ja kao navijač Veleža trebam patiti što nismo izašli u Europu?Ne daj mi Bože, i da Bog da je nikad nevidili ako ćemo morati izlaziti na ovaj način i sramotiti se po Europi.
Pa recimo da se je tvoj tim zjanio od Leotara 10-0 što je daleko najveći poraz u povijesti BiH kao suverene države što se ligaških i kup utakmica tiče. Mislim nema veze sve je to sport ali druge opanjkavati a svoje gurati pod tepih ne ide

mujoisuljo
Kontakt:

Post Postao/la mujoisuljo » 14 jul 2010, 13:50

miško14 je napisao/la:
mujoisuljo je napisao/la:Prije nekih 20-tak dana na ovoj temi sam pisao o stanju u našem fudbalu (od stranice 9 pa na dalje).Govorio sam kako je liga neregularna i kako glavnu riječ vode ljudi u savezu, to jest dogovara se kad će ko biti prvi, ko će u europu itd.Neki Željovci su se našli prozvanim i srali kako imam kompleks od njihove strašne Lokomotive, kako oni sve redom gaze, kako su zasluženo osvojili titulu itd....Nisam od onih koji se naslađuju tuđim neuspjehom niti bi ikada to radio (kao što ih je dosta sinoć podjebavalo).E sinoć ste se dragi moji uvjerili vjerovatno koliko ste jaki, vi i ova naša jadna liga.Ono sinoć je bilo sramota gledati jer je Hapoel trebao dobiti sa najmanje 10:0, i to sa pola snage.Inače se bavim klađenjem i sinoć sam digao finu lovu na vašoj muci (iskoristio sam svoje znanje), ali mi nije bilo drago nimalo.Pa vi ipak predstavljate našu zemlju a ono sinoć je bilo za dubokog sažaljevanja.Jeli ja kao navijač Veleža trebam patiti što nismo izašli u Europu?Ne daj mi Bože, i da Bog da je nikad nevidili ako ćemo morati izlaziti na ovaj način i sramotiti se po Europi.
Pa recimo da se je tvoj tim zjanio od Leotara 10-0 što je daleko najveći poraz u povijesti BiH kao suverene države što se ligaških i kup utakmica tiče. Mislim nema veze sve je to sport ali druge opanjkavati a svoje gurati pod tepih ne ide
Kakve veze ima to, što je moj tim izgubio od Leotara 10:0 sa ovom temom?

miško14
Kontakt:

Post Postao/la miško14 » 14 jul 2010, 14:01

Pa govoriš o sramoćenju u evropi a istovremeno se tvoj tim sramoti u svojoj državi. Pa na što bi ličio tek u evropi. I u pravu si dovoljno je sramote i kod kuće a ne još tamo daleko. Poenta je nemoj se nikom izrugivati taman da si u pravu a ne debelo u zabludi kao što si sada. Pusti druge svojoj muci a mi svi svoje smeće treba da čistimo ispred svojih vrata. Kakvo **** molarisanje kad znaš kao je u svojoj kući.

mujoisuljo
Kontakt:

Post Postao/la mujoisuljo » 14 jul 2010, 14:08

miško14 je napisao/la:Pa govoriš o sramoćenju u evropi a istovremeno se tvoj tim sramoti u svojoj državi. Pa na što bi ličio tek u evropi. I u pravu si dovoljno je sramote i kod kuće a ne još tamo daleko. Poenta je nemoj se nikom izrugivati taman da si u pravu a ne debelo u zabludi kao što si sada. Pusti druge svojoj muci a mi svi svoje smeće treba da čistimo ispred svojih vrata. Kakvo **** molarisanje kad znaš kao je u svojoj kući.
Naši igrači su nas osramotili tada i to im nećemo nikada oprostiti, ali to uopšte nije tema čovječe.Ja nigdje nisam rekao da smo mi jaki ili slično.Nismo se petljali da izađemo u europu ako nemamo kvalitete i uslova za to.Ako sad pođemo o rekordnim porazima i vi ste fasovali 9 golova od ekipe koja se sad takmiči neznam ni ja u kojem rangu, ali ti vjerovatno neznaš ni koja je to ekipa ni kad je to bilo.Ti si jučer saznao za Želju i misliš da ništa drugo ne postoji.Da smo mi izašli u Europu i osramotili državu, to bi nešto drugo bilo.Mi smo izgubili u kupu od Leotara, vi ste u ligaškom takmičenju popušili gol manje ali to uopšte nema veze sa ovom temom, shvati.

miško14
Kontakt:

Post Postao/la miško14 » 14 jul 2010, 14:17

mujoisuljo je napisao/la:
miško14 je napisao/la:Pa govoriš o sramoćenju u evropi a istovremeno se tvoj tim sramoti u svojoj državi. Pa na što bi ličio tek u evropi. I u pravu si dovoljno je sramote i kod kuće a ne još tamo daleko. Poenta je nemoj se nikom izrugivati taman da si u pravu a ne debelo u zabludi kao što si sada. Pusti druge svojoj muci a mi svi svoje smeće treba da čistimo ispred svojih vrata. Kakvo **** molarisanje kad znaš kao je u svojoj kući.
Naši igrači su nas osramotili tada i to im nećemo nikada oprostiti, ali to uopšte nije tema čovječe.Ja nigdje nisam rekao da smo mi jaki ili slično.Nismo se petljali da izađemo u europu ako nemamo kvalitete i uslova za to.Ako sad pođemo o rekordnim porazima i vi ste fasovali 9 golova od ekipe koja se sad takmiči neznam ni ja u kojem rangu, ali ti vjerovatno neznaš ni koja je to ekipa ni kad je to bilo.Ti si jučer saznao za Želju i misliš da ništa drugo ne postoji.Da smo mi izašli u Europu i osramotili državu, to bi nešto drugo bilo.Mi smo izgubili u kupu od Leotara, vi ste u ligaškom takmičenju popušili gol manje ali to uopšte nema veze sa ovom temom, shvati.
Ma čuj nije ti stalo do uspjeha u ligi :D :D Niste se petljali da uspijete. Ne želite u evrope jer nemate ovo ili ono :mrgreen: Pa što ne proglasite amaterizam u klubu i gotova priča. U stvari vi i jeste amateri :D Usput nisam navijač Želje nikad bio ali ne pada mi na pamet da se naslađujem javno i likujem. Baš me briga prošli dalje ili otpali. Realno gledajući taj tim za kog navijaš je oličenje svega samo ne poštenja. Ipak nema veze idemo dalje svak svom jatu :D

mujoisuljo
Kontakt:

Post Postao/la mujoisuljo » 14 jul 2010, 14:23

miško14 je napisao/la:
mujoisuljo je napisao/la:
Ma čuj nije ti stalo do uspjeha u ligi :D :D Niste se petljali da uspijete. Ne želite u evrope jer nemate ovo ili ono :mrgreen: Pa što ne proglasite amaterizam u klubu i gotova priča. U stvari vi i jeste amateri :D Usput nisam navijač Želje nikad bio ali ne pada mi na pamet da se naslađujem javno i likujem. Baš me briga prošli dalje ili otpali. Realno gledajući taj tim za kog navijaš je oličenje svega samo ne poštenja. Ipak nema veze idemo dalje svak svom jatu :D
Prvo pročitaj o čemu je tema bila pa onda seri.Šta ima veze što smo amateri?Šta ima tu smiješno Boga ti?Moj klub i kad je igrao u drugoj ligi pratio sam ga uvijek i navijao za njega i vazda ću, pa taman igrali u zadnjoj opštinskoj.Nije stvar u tome gdje igraš i kako igraš, treba se težiti sportskom nadmetanju i fer borbi.Daleko od toga da je moj klub čist ali sigurno nije najgori.A kom ti jatu pripadaš ako se može znati?

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 15 jul 2010, 13:11

harry_90 je napisao/la:
AlemC85 je napisao/la:SRAMOTA. Ono što se desilo sinoć je SMAK SVIJETA.. NAMA NEMA SPASA. ETO ONIMA KOJI GOVORE DA NAŠ KVAZI FUDBAL IDE NAPRIJED. ON IDE SAMO UNATRAG. NAŠU LIGU POG HITNO UGASITI. ŽALIM ZA I ŽALIT ĆU ZA PRVOM SAVEZNOM LIGOM JUGOSLAVIJE. OVO NIJE FUDBAL VEĆ CIRKUS..........
Donekle se slazem sa tobom,ono sinoc jest katastrofa,al moras razumjet jednu stvar,Hapoel i Izraelska liga su miljama ispred nas,taj isti Hapoel osvojio duplu krunu u Izraelu,Evropsku ligu zavrsio na prvom mjestu,sto se tice grupa,pobjedju velikane evropskog fudbala,a sad je jedan od favorita da zaigra LP,ako to ne uspiju opet ce igra Evropsku ligu.I sinoc si vidjeo spremnost Zeljinih i Hapoelovih igraca,ljudi trce kao ludi,dok Zeljini kao sto je neko rekao,kao da su trudnice,covjek cetri igraca Zelje okrene,odbrana suplja,covjek sa Zeljine polovice,stigao ja mislim Zebu na Hapoelovoj strani,i cisto mu oduze loptu.Lahko je pobjedjivat nasim klubovima Modricu,Laktase itd.al kad se izadje u Evropska takmicenja (LP ili EL),eh tad se vidi koliko su nase ekipe jake,a ne u prvenstvu neki tim pobijedi na strani,idu price najaci smo itd.a cim izadjes na evropska takmicenja onda slijedi POTOP. I ne bi se ovo samo Zelji desilo,desilo bi se i svima ostalim klubovima iz nase lige.Tako da Zeljeznicaru se ne smije smijat,jer ko zna sta tvoj tim ocekuje u nekom takmicenju.
Slušaj harry 90 ja kažem samo da je ova naša liga nažalost takva kakva je. Prvo ja smatram da bi trebalo naš fudbal svesti na neki nivo amaterizma, da se krene od nule, za to nije nikad kasno. Moraju se neke stvari riješiti u ovoj državi bez države. Evo napisat ću ti da sam pratio mnoge utakmice naše PL ovdje u Sarajevu, kada bi dolazio VELEŽ je sam njihov navijač i vjeruj mi te njihove utakmice kontra Želje i sarajeva nisu uopšte loše, samo ponekad sudija da prostiš ukelja do balčaka. A još nešto ti moram reći naši fudbaleri su jako spori, zato nema puno tečnih akcija na utakmicama, a sam znaš da fudbaler mora jesti jaku hranu i mora imati minimalno 1500 - 2000 KM primanja da bi mogao normalno igrati i trenirati. Što se tiče treninga oni su katastrofa, pa treba svaki fudbaler dnevno pretrčati 5 - 10 km, da bi bio fudbaler. Ovo su najvažniji razlozi zašto je liga katastrofa. VOZDRA tebi i svim Tuzlacima

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 15 jul 2010, 21:58

Upravu si ti jarane.Nemoze fudbaler ic na janjetinu pa onda utakmicu igrat.Dobro je pa se ne usere za vrjeme tekme.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 15 jul 2010, 23:22

Široki najviše pokazao do sada ,a i najači su kod nas čisti profesionalizam.
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

magic
Kontakt:

Post Postao/la magic » 17 jul 2010, 18:49

Ma ako bude ove suspenzije ja nevidim razloga zasto bi se igrala liga iduce godine,a ako pocme treba 1 kolo na svim stadionama izazvat prekid,i jasno im dat do znanja i svaku utakmicu prekidat u svakom narednom kolu....

almin HZ
Kontakt:

Post Postao/la almin HZ » 17 jul 2010, 19:35

da li ima informacija hoce li se uopce igrati nasa liga ?? msm koja ce svrha biti :? ...

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 17 jul 2010, 23:11

Ako suspenduju savez zabranom obavljanja funkcije onda se ne bi mogla ni igrati liga jer nemate udruzenje ligasa koje bi organizovali tekme.Kod vas koliko sam ja upucen savez to radi.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 17 jul 2010, 23:17

Devil je napisao/la:Ako suspenduju savez zabranom obavljanja funkcije onda se ne bi mogla ni igrati liga jer nemate udruzenje ligasa koje bi organizovali tekme.Kod vas koliko sam ja upucen savez to radi.
Igraće se prijateljski turniri, ili ćemo morati čekati malonogometni bajramski turnir da bismo uživali u majstorijama naših igrača. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 17 jul 2010, 23:24

Monolog je napisao/la:
Devil je napisao/la:Ako suspenduju savez zabranom obavljanja funkcije onda se ne bi mogla ni igrati liga jer nemate udruzenje ligasa koje bi organizovali tekme.Kod vas koliko sam ja upucen savez to radi.
Igraće se prijateljski turniri, ili ćemo morati čekati malonogometni bajramski turnir da bismo uživali u majstorijama naših igrača. :mrgreen:
Nema ovde prijateljskih tunira. :mrgreen: Mogli bi se igrati turniri u okviri regija(kantona)Jedan turnir sarajevski
Zeljo,Sarajevo,Slavija,Olimpik,Famos x2,Vrbanjusa :mrgreen:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

drajkula_zlo
Kontakt:

Post Postao/la drajkula_zlo » 18 jul 2010, 00:14

ljudi ako suspenduju savez to ce biti kazna ne izlaska u evropu klubova i reprezentacije ...liga se nece ugasiti...a moguće je i da ce nam usljediti i novčana kazna ;)

husein veličanstveni
Kontakt:

Post Postao/la husein veličanstveni » 18 jul 2010, 08:59

Ja ipak mislim da neće biti nikakve suspenzije, pa ni ovi u savezu nisu budale, znaju oni šta rade.Ne bi se oni tako lako igrali sa FIFOM i UEFOM. Mislim da je sve to politika i prikupljanje predizbornih poena. Samo je žalosno što su se i političari počeli miješati u sport. Ja bih sav savez raspustio i u njega stavio samo sportiste. Političari u sportu nemaju šta tražiti.
Čovjek je najsavršenije biće na svijetu, kojega svaka budala može napraviti!
Vlatko Glavaš "Lako je biti navijač i aplaudirati kada se dobro igra, ali treba biti navijač i kada ne ide"

almin HZ
Kontakt:

Post Postao/la almin HZ » 18 jul 2010, 09:53

husein veličanstveni je napisao/la:Ja ipak mislim da neće biti nikakve suspenzije, pa ni ovi u savezu nisu budale, znaju oni šta rade.Ne bi se oni tako lako igrali sa FIFOM i UEFOM. Mislim da je sve to politika i prikupljanje predizbornih poena. Samo je žalosno što su se i političari počeli miješati u sport. Ja bih sav savez raspustio i u njega stavio samo sportiste. Političari u sportu nemaju šta tražiti.
a jesi ti optimistican :D ... 99,9 % nam slijedi suspenzija ... aa valjda nece biti skroz iskljucenja .. to bi znacilo smrt za nas :cry:

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.