Pa zato sam i reko da mi je zbog toga krivo jer smo primili go... onako da smo dobili, bilo bi dovoljno da belgija jednom ne dobije grcku i da njih dobijemo i idemo... ali to su naucne fantastike svejedno bile, mada mi je zbog toga krivo najvise... ovako cemo se gurati za taj baraz, na kraju ga izgurati i opet vuci portugal ili italiju ...Raonffa je napisao/la:Ma ne bi se mogli umiješati u borbu za prvo mjesto nema šanse. Čak i da Belgija kiksa protiv Grčke (da uzmu recimo 4 boda) i da mi dobije sve do kraja (i Belgiju kući naravno) opet bi imali isto bodova a Belgija bi imala za 16 golova bolju gol-razliku što je za nas nedostižno pa makar svaku do kraja igrali sa Gibraltarom.boomerang5 je napisao/la:Šta je falilo potući se sa Belgijom za prvo mjesto... Nadati se da ce Grcka u dvomecu uzeti bod, i onda u Zenici se potuci za plasman. Ovako, ako dodjemo do baraza( a nadam se da hocemo) , tamo nas cekaju Portugal, Italija, Holandija i Danska(ili Poljska) najvjerovatnije ...
Isto i sada možeš po tvojoj logici ganjati prvo mjesto, Grci im iduću uzmu bod, mi dobijemo sve do kraja i eto nas na isto bodova k'o i Belgija.
Za nas bi dva x u njihove dvije tekme bile najbolji ishod, i uz sve naše pobjede do kraja mi smo prvi na tabeli.
Naravno, ovo kažem samo onako KBBŠBB, naša realnost je borba za drugo mjesto, a i tu ćemo dobro morati oznojiti muda da bi to ostvarili.
13.11.2016. Grčka - BiH
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
-
- Kontakt:
Re: 13.11.2016. Grčka - BiH
Peh + urodjena sreca Grcke te brzopletost zadnjih 10-ak min.
Uz ovakvu predstavu na dobar dan protivniku slijedi demoliranje, ali otom potom.
Mesa jedino mora analizirati to zatvaranje meca, da sa odredjenim profilom igraca radi ono sto upravo taj isti moze, tj. da zna hoce li ici na kontru sa brzom alternativom il cuvanje lopte sa igracem koji se odlicno gradi.
Uz ovakvu predstavu na dobar dan protivniku slijedi demoliranje, ali otom potom.
Mesa jedino mora analizirati to zatvaranje meca, da sa odredjenim profilom igraca radi ono sto upravo taj isti moze, tj. da zna hoce li ici na kontru sa brzom alternativom il cuvanje lopte sa igracem koji se odlicno gradi.
In the midst of chaos, there is also opportunity.
-
- Kontakt:
kako odyeba zenu lagano hahaAlucard je napisao/la:U 10 i 30 upalite na Kalman radio, tema dana je sinoćnja utakmica.
Zagrantovan smijeh!![]()
![]()
za baraz se ne treba brinuti ni sekunde, to je puko odradjivanje posla do kraja.
Nekolko nas je ismijavano zadnjih dana jer smo trubili da smo za klasu jaci od ove grcke. Ne bih trazio postove ali pobjedu sam ocekivao a bod je trebao tek da bude onako OK jer cemo ih svakako pojesti u Zenici kao i prosli put. Poslije ovog svega sinoc, ostaje zal i gorcina sto tekmu nismo priveli kraju kako treba, ponovo je isplivao nas mentalitet i vjerujem da je kojim slucajem bilo jos 5-10 min igre, mi bi primili jos jedan.
Kad kazem mentalitet, mislim na to da nasi momci kada znaju da igraju protiv npr belgije, to je poraz uknjizen u startu. Ide se na tekmu sa mislju bolji su, favoriti su i ako slucajno nesto uradimo bice dobro a ako ne, nikom nista, imamo kipar ili grcku da to nadoknadimo. da, i grcku jer su momci svjesni da su jaci od njih i tako se i postavljaju, tako da stvarno ne sumnjam u kvalitetnu razvaljotku u junu.
naravno da me boli gol u 95-oj minuti, pogotovo jer smo do tada morali imati najmanje 2 razlike ali ne boli me zbog remia i bojazni za baraz vec prvenstveno zbog momaka koji su se sinoc bas borili kao nekada pred brazil, te zbog same fifine liste. Vracajuci se na mentalitet, mi moramo sve uraditi da do baraza napredujemo na fifa listi i budemo medju 4 nosioca. Samo tako vidim neku sansu i nas plasman u rusiju. Ukoliko protivnik bude neko od npr. Portugal, Italija, Holandija..mi smo tu donji u startu i nema te igre koja ce nas odvesti na prvenstvo.
Moram jos samo dzeku spomenuti. Naklon do poda za sve uradjeno u repki, nastavljam ja tebe gledati svaka 3-4 dana u romi kao i do sada u karijeri ali ovo sinoc nisi smio uraditi. Onako jeftino nasjesti a kapiten sa 30 kuka, ne ide. karton je morao dobiti, sudija bas nije imao izbora jer se prevelika frka digla. Bespotrebno unesen nemir u ekipu. kad je u pitanju realizacija i katastrofalan prijem lopte u pitanju kroz cijelu tekmu, to mu oprastam zbog zalaganja i igre na sredini terena gdje je cuvao i gradio loptu kao malo ko na svijetu.
da, Pjanic...umjetnik kakvog bosna nije imala do sada....meni je stvarno tesko povjerovati da neko moze drzati na forumu mamlaze poput onog husike ili johna, nevjerovatno....cudi me da im se i gefufna nije pridruzio sinoc:-)
Nekolko nas je ismijavano zadnjih dana jer smo trubili da smo za klasu jaci od ove grcke. Ne bih trazio postove ali pobjedu sam ocekivao a bod je trebao tek da bude onako OK jer cemo ih svakako pojesti u Zenici kao i prosli put. Poslije ovog svega sinoc, ostaje zal i gorcina sto tekmu nismo priveli kraju kako treba, ponovo je isplivao nas mentalitet i vjerujem da je kojim slucajem bilo jos 5-10 min igre, mi bi primili jos jedan.
Kad kazem mentalitet, mislim na to da nasi momci kada znaju da igraju protiv npr belgije, to je poraz uknjizen u startu. Ide se na tekmu sa mislju bolji su, favoriti su i ako slucajno nesto uradimo bice dobro a ako ne, nikom nista, imamo kipar ili grcku da to nadoknadimo. da, i grcku jer su momci svjesni da su jaci od njih i tako se i postavljaju, tako da stvarno ne sumnjam u kvalitetnu razvaljotku u junu.
naravno da me boli gol u 95-oj minuti, pogotovo jer smo do tada morali imati najmanje 2 razlike ali ne boli me zbog remia i bojazni za baraz vec prvenstveno zbog momaka koji su se sinoc bas borili kao nekada pred brazil, te zbog same fifine liste. Vracajuci se na mentalitet, mi moramo sve uraditi da do baraza napredujemo na fifa listi i budemo medju 4 nosioca. Samo tako vidim neku sansu i nas plasman u rusiju. Ukoliko protivnik bude neko od npr. Portugal, Italija, Holandija..mi smo tu donji u startu i nema te igre koja ce nas odvesti na prvenstvo.
Moram jos samo dzeku spomenuti. Naklon do poda za sve uradjeno u repki, nastavljam ja tebe gledati svaka 3-4 dana u romi kao i do sada u karijeri ali ovo sinoc nisi smio uraditi. Onako jeftino nasjesti a kapiten sa 30 kuka, ne ide. karton je morao dobiti, sudija bas nije imao izbora jer se prevelika frka digla. Bespotrebno unesen nemir u ekipu. kad je u pitanju realizacija i katastrofalan prijem lopte u pitanju kroz cijelu tekmu, to mu oprastam zbog zalaganja i igre na sredini terena gdje je cuvao i gradio loptu kao malo ko na svijetu.
da, Pjanic...umjetnik kakvog bosna nije imala do sada....meni je stvarno tesko povjerovati da neko moze drzati na forumu mamlaze poput onog husike ili johna, nevjerovatno....cudi me da im se i gefufna nije pridruzio sinoc:-)
mislim da djurica nije trebo uvodit jer nam je u tim momentu trebo neko u veznom redu
da je ubacio cocalica, medunjanina bili bi snazni u veznom redu ali otom potom
zao mi 2 boda jer je go pao sa zvizdukom sudca
.....::::::::::::::::iHala Madrid…y nada más::::::::::::::::.....
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Mi koji pratimo Damira Džumhura ono od sinoć nas nije toliko pogodilo, rutinski smo to podnjeli. Godine iskustva čine svoje. 
Ja bih opet volio pa makar nas to i baraža koštalo da Grčka i Belgija oba puta nerješeno odigraju, iako će Grci to baš teško uraditi. Ne mogu protiv Belgije, još uvijek hoću 1. mjesto.
Nikad bolje nismo odigrali, igrači su dali sve od sebe. To je ono što tražimo. Mi smo iznadprosječna repka, drugi red evropskihj repki. Trebali smo Grke dobiti 3,4-0 minimalno. Ide kontra 3 na 1, Pjanić dodaje Džeki i Džeko se okreće i dok se okrenu trojica oko njega, samo da je vratio loptu Pjaniću on bi Vedu našao gore koji bi se našao 1 na 1 sa golmanom. Imao je Džeko dosta situacija gdje morao i trebao bolje reagovati.

Ja bih opet volio pa makar nas to i baraža koštalo da Grčka i Belgija oba puta nerješeno odigraju, iako će Grci to baš teško uraditi. Ne mogu protiv Belgije, još uvijek hoću 1. mjesto.

Nikad bolje nismo odigrali, igrači su dali sve od sebe. To je ono što tražimo. Mi smo iznadprosječna repka, drugi red evropskihj repki. Trebali smo Grke dobiti 3,4-0 minimalno. Ide kontra 3 na 1, Pjanić dodaje Džeki i Džeko se okreće i dok se okrenu trojica oko njega, samo da je vratio loptu Pjaniću on bi Vedu našao gore koji bi se našao 1 na 1 sa golmanom. Imao je Džeko dosta situacija gdje morao i trebao bolje reagovati.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
SafetSajo je napisao/la:mislim da djurica nije trebo uvodit jer nam je u tim momentu trebo neko u veznom redu
Pa ona kontra pred sami kraj je bila antologijska. Kaze komentator "Bicakcic se nije snasao nije bas igrac za ovu poziciju" ili nesto slicno. Izlaze u kontru Lulic koji ne vidi na oci od umora, dvometras Djuric, Pjanic i Bicakcic. Parodija na nogomet. Mesine zamjene su dramaticne i krecu kad se najmanje nadas
Da li je i protiv Cipra Hajrovic mjenjao Sea? Znam da je i tamo bilo cudnih momenata.
Djuric je ubacen da radi ono sto je Dzeko radio tokom cijele utakmice. Gradi se, kupi visoke lopte i distribuira ih dalje. Ono sto Ibisevic nebi mogao. i da je ostao bio bi nam igrac manje na terenu. jedino je greska po meni vadjenje Hajrovica, a ubacivanje Bicakcica. Trebao je ubaciti ili Milicevica ili Stevanovica i pokusati ih jos malo pritisnuti. Ili eventualno Tinu Susica koji zna stati i zadrzati loptu. Ali dobro. Sta god da je uradio pitanje je da li opet nebi zavrsilo isto.SafetSajo je napisao/la:mislim da djurica nije trebo uvodit jer nam je u tim momentu trebo neko u veznom redu
Takodjer smatram da smo drasticno osteceni sinoc. prvo za penal kada je Dzeko primio i gurnuo loptu ispred sebi, a golman ga uhvatio za noge. A drugo je onaj poklonjen aut iz kojeg su dali gol. Da je sudjen prekrsaj na Kolasincu sve bi bilo gotovo.Sa druge strane u jednu ruku je sreca sto je Dzeko imao zuti. Da nije imao vjerojatno bi dobio direktan crveni za skidanje sorca protivniku i time bio suspendovan 2 tekme. Ovako se ipak nadam da nece biti nekih dodatni kazni od UEFA-e i da ce nam faliti samo protiv Gibraltara.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
- IgmanskiVuk
- Kontakt:
Je*ali smo Grke na terenu usred Atine, šteta za onaj nezasluzeni go, ma da smo mi trebali riješiti pitanje pobjednika još mnogo ranije...a u Zenici naje*bati im se pravoslavne keve što igraćima, što navijaćima!!
Gesendet von iPhone mit Tapatalk
de dozovite se, u ovoj grupi je od dana žrijeba baraž bio maksimum, i imamo sad taj isti baraž u svojim rukama, ako da ne useremo do kraja. u prošlim kvalifikacijama smo uspjeli odigrati sve sa samo jednim kiksom, ovaj puta ne smijemo kiksati nijednom. je li to moguće? ne znam, ali ako kiksamo i ne trebamo u baraž nego treba onaj koji nije kiksao!
ja poslije sna zvanog rio nisam ni sanjao da je moguće da se to ponovi ... ali evo, moguće je pa makar i sa puno manjom vjerovatnoćom, ali moguće je. pa da idemo onda u taj jeb.eni nižni novograd ili jekaterinburg
ja poslije sna zvanog rio nisam ni sanjao da je moguće da se to ponovi ... ali evo, moguće je pa makar i sa puno manjom vjerovatnoćom, ali moguće je. pa da idemo onda u taj jeb.eni nižni novograd ili jekaterinburg

Zadnja izmjena: jestamaji, dana/u 14 nov 2016, 12:11, ukupno mijenjano 1 put.
Pa jucer su 2 Pravoslavna znojili dres BiH pa bi mogla ova "keva" biti i bez pridjeva. Ako nista radi ovih mladica.IgmanskiVuk je napisao/la:Je*ali smo Grke na terenu usred Atine, šteta za onaj nezasluzeni go, ma da smo mi trebali riješiti pitanje pobjednika još mnogo ranije...a u Zenici naje*bati im se pravoslavne keve što igraćima, što navijaćima!!
Ovo je samo dokaz koliko ljudi u našoj zemlji je neobrazovano, da ne idem duboko u srž i govorim koliko je ljudi glupo.
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Ovo je post sa samog otvaranja teme...
). Sranje je sto ih nismo nabili, i sto smo primili onaj mutavi gol, ali gledajuci malo siru sliku, mi smo za njih ekipa. Slijedece kolo ih prestizemo i to ce biti to. 
Dakle, sinoc je bio samo nsatavak vrlo blijedih igara Grcke, gdje im je najbolji igrac sreca (Fortunis, valjdaSlevinKelevra je napisao/la:Za one koji nisu gledali: protiv Kipra, Grcka daje prvi gol nakon ociglednog prekrsaja nad branicem Kipra. Njihovi igraci masu rukama, Grke boli qurac i zabijaju. Drugi gol, golman Kipra dodao loptu njihovom napadacau.
Protiv Estonije, gol iz prvog napada, glavom iz kornera, a drugi nakon lose reakcije golmana nakon slobodnjaka. Dakle, u dvije utakmice nisu sastavili postene akcije, a uzeli su sest bodova. Cisto da znamo da su se vratili na staro

Gledam malo potencijalne ekipe za baraz, odnosno ekipe koje su trenutno tu. Mi bi, ako mi je racunica dobra, usli kao zadnji tim medju nosiocima sa Nizozemskom, Italijom i Portugalom. Od krucialnog znacaja je da ne kiksamo do kraja kvalifikacija i da uzmemo sve meceve izuzev Belgije. Naravno bitno je i u prijateljskim utakmicama pruziti sto bolji rezultat, da ne padnemo na renkingu.
Kako god, nosioci ili ne, bice yebeno u barazu...
A mi smo ono bas super jaki tu...

Kako god, nosioci ili ne, bice yebeno u barazu...

Visca el Barça! /// Volim te Željo!
Moze li mi neko objasniti zasto je njihov igrac dobio direktni crveni karton sinoc?
Mislim da je ovaj Grk štociro Zukanovica.
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!
Udario Zukanovica, dok je linijski sudija stojao iza njegaProfesor je napisao/la:Moze li mi neko objasniti zasto je njihov igrac dobio direktni crveni karton sinoc?

Visca el Barça! /// Volim te Željo!
Samo da se sjetim sudiji najmilijih

Slusam slovence na poslu, kako su nas sinoc pokrali sudije, ljudi nemogu vjerovati sta nam je sudia radio, kazu ne navijamo za bosnu al ono sinoc je bila katastrofa, na kraju svi **** mater sudiji... To dosta kaze sta se sudilo sinoc...
Ma da nismo imali onoliko sansi vjerovatno bi vise obratili paznju na sudjenje, ovako smo sami sebi krivi sto nismo zabili jos jedan a mogli smo bar jos 2-3 gola uvaljati bez problema. A sto se tice sudjenja jeste bilo kriminalno, kao sto neko napisa od 18 prekrsaja dobili smo 9 zutih pa onda onaj moguci penal, te ovaj prekrsaj na kraju, ne znam za mene je ono na kraju najocigledniji i najstandardniji faul koji postoji u fudbalu i koji se svira u 99,99% situacija, znaci zagradis loptu i protivnik te gurne sa ledja = uvijek faul.Edviin je napisao/la:Slusam slovence na poslu, kako su nas sinoc pokrali sudije, ljudi nemogu vjerovati sta nam je sudia radio, kazu ne navijamo za bosnu al ono sinoc je bila katastrofa, na kraju svi **** mater sudiji... To dosta kaze sta se sudilo sinoc...