KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

Kobe Bryant
Kontakt:

Re: KK Royal

Post Postao/la Kobe Bryant » 14 nov 2016, 08:23

admin je napisao/la:
Kobe Bryant je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:zna se ko odgovara (pa i krivicno) svojim potpisom na ugovor bez pokrica, odnosno kada se ugovor ne ispostuje. to je pametnim ljudima dovoljno, a oni drugi svugdje vide neke teorije zavjera i neke ljude koji veze s tim nemaju.
To bi trebalo biti za konkretno Admir Bukva i Nihad Imamović
Admir Bukva i Nihad Imamovic nisu bili istovremeno na funkcijama u klubu, osim ako ne racunas ono kad je Bukva bio team manager.

Takodjer, sumnjam da predsjednik kluba ista potpisuje.
Vučurević je izjavio da su mu ta dvojca obečala , ako laže Vučurević onda i ja :D .

http://basketball.eurobasket.com/team/B ... =2008-2009

Kako znam Dino Konaković je bio do 2008 , znači nije on potpisao , a Imamović se još vrtio tu , Admir i Nihad po meni.

p.s. ovo je bio roster KK Bosne za vrijeme zadnje godine DIne :http://basketball.eurobasket.com/team/B ... =2007-2008

insegnante
Kontakt:

Post Postao/la insegnante » 14 nov 2016, 08:50

Imam jedno pitanje: Zasto je preimenovan naziv teme, odnosno kluba?

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 14 nov 2016, 08:51

insegnante je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:zna se ko odgovara (pa i krivicno) svojim potpisom na ugovor bez pokrica, odnosno kada se ugovor ne ispostuje. to je pametnim ljudima dovoljno, a oni drugi svugdje vide neke teorije zavjera i neke ljude koji veze s tim nemaju.
Ma upravo tako, ugovori su ugovori i ima tu itekako materijala za zna se vec koje organe. Pa ne mozes covjece krhati ugovore bez pokrica???? Onda snosi i odgovornost ako si bio hrabar da potpises.
Uglavnom, HARAM im bilo!
Pa neki (konakovic) su uzimali kredite da bi placali plejadu igraca (kojim cudom beobasketa) i kada su dosli na naplatu davali ostavke, odlazili "cisti" i vruc krompir uvaljivali drugima, naravno kasnije kada "nisu" bili u klubu to nije uticalo da imaju veliki uticaj prilikom izbora igraca i njihovih plata ili pokusavali otimati tudze igrace (slucaj mahalbasic)
Ali naravno nebi mi bili ono sto jesmo pa se eto sada kaze kako su samo krive marionete koje su potpisivale ugovore jer pobogu mi smo njemacka kod nas se radi sve preko papira i u skladu sa zakonom, bas zato nemamo korupcije i cvjetaju nam ruze
Svaki dan se sve vise uvjeravam u Copicevu izreku da je najtacnija:
Znam ja nas jeb.o nas
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 14 nov 2016, 09:08

nerminh74 je napisao/la:
insegnante je napisao/la:
Ma upravo tako, ugovori su ugovori i ima tu itekako materijala za zna se vec koje organe. Pa ne mozes covjece krhati ugovore bez pokrica???? Onda snosi i odgovornost ako si bio hrabar da potpises.
Uglavnom, HARAM im bilo!
Pa neki (konakovic) su uzimali kredite da bi placali plejadu igraca (kojim cudom beobasketa) i kada su dosli na naplatu davali ostavke, odlazili "cisti" i vruc krompir uvaljivali drugima, naravno kasnije kada "nisu" bili u klubu to nije uticalo da imaju veliki uticaj prilikom izbora igraca i njihovih plata ili pokusavali otimati tudze igrace (slucaj mahalbasic)
Ali naravno nebi mi bili ono sto jesmo pa se eto sada kaze kako su samo krive marionete koje su potpisivale ugovore jer pobogu mi smo njemacka kod nas se radi sve preko papira i u skladu sa zakonom, bas zato nemamo korupcije i cvjetaju nam ruze
Znam ja nas jeb.o nas
Jahhh , ali sto se onda nije 2008/09 reklo STOP i prozvali Avdića i Konakovića i Imamovića, ako su po tebi uvalili klub ? a ne nastavljeno je još gore !!! sa još gorim kreditima isto igračima beobasketa.....

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 14 nov 2016, 09:20

Ti isto ko da je Bukva na mjesto direktora dosao pobjedom na slobodnim demokratskim izborima.

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 14 nov 2016, 09:46

:tokralju: z
admin je napisao/la:Ti isto ko da je Bukva na mjesto direktora dosao pobjedom na slobodnim demokratskim izborima.
Hahahahaha, ma dobro znam, ali čovjek polazi od sebe pa mu nije jasno. Ali kad vidim u državi ministre kako se lahko uhvate posla ( po principu ja sve znam). Kako ih samo nije strah?

Ma mi smo jedna obična mahala i provincija, svi sve znamo, a 99% bez mudda, cccccc.

Svi bi trebali da kažu svoju krivicu od dugovanja Mujezinoviću 2001-2 pa preko Dine, Nihada, Avdića, Bukvi, Terzića, SDA, SDP, ....
Kad se sjetim sada elite Dr Ganića kad je rekao nek bude neriješeno ( predsjednik košarkaškog saveza)

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 14 nov 2016, 09:52

Kobe Bryant je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
Znam ja nas jeb.o nas
Jahhh , ali sto se onda nije 2008/09 reklo STOP i prozvali Avdića i Konakovića i Imamovića, ako su po tebi uvalili klub ? a ne nastavljeno je još gore !!! sa još gorim kreditima isto igračima beobasketa.....
:crazy: pa sto je konakovic instalirao nesigurnog i nesposobnog bukvu nego kao svoju marionetu nego da bi i dalje bio u klubu ali da neko drugi kupi negativni publicitet
jeste istina da je kasnije kad je vidio da sve manje hajra ima otišao, a i bukva je svojom nesposobnošću još više uvalio klub, a i on je kasnije došao tobe pa je zaratio sa konakovićem

ngo KO je to trebao rači stop?!
mi navijači, pa mi to govorimo od 2005/6, ali koga boli briga za nekoliko stotina ljudi, pa sam konaković je izjavio da nije tu KK Bosna radi navijača :puke:
ili da nisu trebale institucije kojima je to posao :rol:
pa ko je sada premijer kantona bez ijedne kvalifikacije ili obrazovanja, da neće kadija sam sebe tužiti

evo imamo sada priliku mi u kantonu da se uvjerimo u "uspiješno" poslovanje dotičnog, pa nam se povečava cjena grijanja kada cjena plina pada za preko 33% i to u proljeće (naravno kasnije se to maskira vračanjem na nižu cjenu pred jesen), sa zatvaranjem vode svaku noč mada kiše padaju nedprosječno, ukidanjem školskog zdrastva kako bi se uhljebili svi silni ljekari opće prakse koji su završavali fakultete kao on, ....
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 14 nov 2016, 12:19

U subotu svi u skenderiju , zbog KK Bosne ostalo nije bitno . moramo pokazati da nam je stalo . predlazem na pocetku tekme svi ustati i tisina 2 minuta uz trans ovako ce zvucati kad ne bude Bosne .

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 14 nov 2016, 12:44

bordobijeli je napisao/la:U subotu svi u skenderiju , zbog KK Bosne ostalo nije bitno . moramo pokazati da nam je stalo . predlazem na pocetku tekme svi ustati i tisina 2 minuta uz trans ovako ce zvucati kad ne bude Bosne .
u subotu ne igra KK Bosna nego klub koji je koristeci njeno ime dosao do prve lige i sponzora

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 14 nov 2016, 12:54

Naime, KK Bosna je pred gašenjem zbog ogromnih dugovanja prema Nikoli Vučuroviću koji je u klubu igrao u periodu od jula 2008. do novembra 2009. godine. Ukupna dugovanja navodno iznose oko 180.000 KM. Taj dug se pokazao kao ključni problem, ali je on samo dio ukupnog duga koji iznosi oko devet miliona KM.

Damir Krupalija, direktor KK Bosna je kazao da situacija trenutno nije rješiva, a da klub ima dok do 23. novembra da se očituje FIBA-i.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

badel62
Kontakt:

Post Postao/la badel62 » 14 nov 2016, 12:57

bordobijeli je napisao/la:U subotu svi u skenderiju , zbog KK Bosne ostalo nije bitno . moramo pokazati da nam je stalo . predlazem na pocetku tekme svi ustati i tisina 2 minuta uz trans ovako ce zvucati kad ne bude Bosne .
Slažem se, također napraviti jedan događaj na društvenim mrežama da se dodatno afirmiše javnost. I naravno pozvati Horde zla da se odazovu ovom događaju.
FK Sarajevo !

ultrasegamega
Kontakt:

Post Postao/la ultrasegamega » 14 nov 2016, 13:10

Zato nije radjen live prijenos vanredne press konferencije KK Bosna Royal o trenutnom stanju i problemima??

Kad se mogu prenositi konferencije Sarajeva i Zeljeznicara pred neku ne bitnu utakmicu, morala se prenositi i ova jako bitno, istorijska press konferencija najveceg brenda i najuspjesnijeg sportskog kolektiva koji je ova zemlja ikad imala.

Sramota je da sportsport.ba, kao najbolji, najveci, najcitaniji i najuticajniji sportski portal nije objavio ni jedan tekst, analizu stanja, pokusao izvrsiti pritisak na vlast, skrenuti paznju, u vezi stanja KK Bosna, a pisete nam nekakva sranja, postavljate nam guzice i sise zena od fudbalera, objavljujete ko je sta jeo, ko je sta pio, ko se s kim slikao, ko je sta objavio na instagramu...

Kako mozete mirno posmatrati kako se gasi velikan, gigant, najveci klub zemlje?!?!

Martinez8
Kontakt:

Post Postao/la Martinez8 » 14 nov 2016, 13:18

ultrasegamega je napisao/la:Zato nije radjen live prijenos vanredne press konferencije KK Bosna Royal o trenutnom stanju i problemima??

Kad se mogu prenositi konferencije Sarajeva i Zeljeznicara pred neku ne bitnu utakmicu, morala se prenositi i ova jako bitno, istorijska press konferencija najveceg brenda i najuspjesnijeg sportskog kolektiva koji je ova zemlja ikad imala.

Sramota je da sportsport.ba, kao najbolji, najveci, najcitaniji i najuticajniji sportski portal nije objavio ni jedan tekst, analizu stanja, pokusao izvrsiti pritisak na vlast, skrenuti paznju, u vezi stanja KK Bosna, a pisete nam nekakva sranja, postavljate nam guzice i sise zena od fudbalera, objavljujete ko je sta jeo, ko je sta pio, ko se s kim slikao, ko je sta objavio na instagramu...

Kako mozete mirno posmatrati kako se gasi velikan, gigant, najveci klub zemlje?!?!
+1

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 14 nov 2016, 13:33

Čitao sam izvještaj na klixu i moram priznati da mi nije jasno :hmmmmm: što ovaj portal nije prenio ništa sa konferencije koja je bila danas.Ko što neko napisa gore, trebalo je imati live sa iste ali eto.
Ako je modalitet naveden u tekstu ili bilo koji drugi moguć, da se Bosna spasi od gašenja, treba ga provesti.
Ovih nekoliko zadnjih godina bez Bosne je stvarno teško bilo za istinske ljubitelje sporta u Sarajevu i šire.Uvijek sam sa ljubomorom slušao usmena predanja starijih o Kinđetu i ekipi.Ja sam sa Bosnom počeo istinski živjeti od kraja 80-ih i generacije Radulovića , Primorca, Nene, Avdića i ostalih ..
Što se mene tiče , bilo koja akcija za spas Bosne je vrijedna pohvale i učestvovaću u njoj...

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 14 nov 2016, 13:37

ultrasegamega je napisao/la:Zato nije radjen live prijenos vanredne press konferencije KK Bosna Royal o trenutnom stanju i problemima??

Nekad imala, daleko su oni od brenda danas, a još je košarka u većini Evrope na niskim granama, tako da je to skoro kao običan dan.

Tribine govore o zainteresiranost sarajevske publike za mečeve Bosne.

Steph
Kontakt:

Post Postao/la Steph » 14 nov 2016, 13:40

Puna D1 protiv Sparsa i Građanskog... Al' eto vidjet ćemo kakva će biti MD u subotu.

cruz40
Kontakt:

Post Postao/la cruz40 » 14 nov 2016, 14:12

Ma zato sto vecina njih i nije iz Sarajeva i boli briga njih za Bosnu ko da oni znaju sta je KK Bosna.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 14 nov 2016, 14:33

Pošto znate šta je KK Bosna, onda vjerovatno znate da ovo uopšte nije ključna stvar za klub, već samo epilog odluka donešenih na skupštini sumnjivog legitimiteta (otkrili u statutu kako skupštinu imenuju svi članovi, pa kako su djeca koja treniraju članovi, onda su treneri omladinskih pogona reprezentovali po 50 glasova djece i instalirali svoju skupštinu koja je potpisala ovaj nemogući i krajnje nepovoljan ugovor o tehničko-poslovnoj saradnji sa Royalom koji se nikako nije ni mogao drugačije završiti, a koji je njima osigurao par platica).

Stvar je bila gotova prije par godina, ali nisam primjetio da ste svi stali u odbranu velikana u međuvremenu? Vremena je bilo sasvim dovoljno.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 14 nov 2016, 14:42

admin je napisao/la:Pošto znate šta je KK Bosna, onda vjerovatno znate da ovo uopšte nije ključna stvar za klub, već samo epilog odluka donešenih na skupštini sumnjivog legitimiteta (otkrili u statutu kako skupštinu imenuju svi članovi, pa kako su djeca koja treniraju članovi, onda su treneri omladinskih pogona reprezentovali po 50 glasova djece i instalirali svoju skupštinu koja je potpisala ovaj nemogući i krajnje nepovoljan ugovor o tehničko-poslovnoj saradnji sa Royalom koji se nikako nije ni mogao drugačije završiti).

Stvar je bila gotova prije par godina, ali nisam primjetio da ste svi stali u odbranu velikana u međuvremenu? Vremena je bilo sasvim dovoljno.
Da sve je tako ,al pokusao se odrzati klub i odrzao se ovo je sansa da se svi dignemo i nesto uradimo . zvezda je isto uradila s fmp pa sad igra euro ligu a fmp abu .Mislim da se mogu pokrenuti stvari potrebna je puna skenderija i bit ce .

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 14 nov 2016, 15:16

bordobijeli je napisao/la:
admin je napisao/la:Pošto znate šta je KK Bosna, onda vjerovatno znate da ovo uopšte nije ključna stvar za klub, već samo epilog odluka donešenih na skupštini sumnjivog legitimiteta (otkrili u statutu kako skupštinu imenuju svi članovi, pa kako su djeca koja treniraju članovi, onda su treneri omladinskih pogona reprezentovali po 50 glasova djece i instalirali svoju skupštinu koja je potpisala ovaj nemogući i krajnje nepovoljan ugovor o tehničko-poslovnoj saradnji sa Royalom koji se nikako nije ni mogao drugačije završiti).

Da sve je tako ,al pokusao se odrzati klub i odrzao se ovo je sansa da se svi dignemo i nesto uradimo . zvezda je isto uradila s fmp pa sad igra euro ligu a fmp abu .Mislim da se mogu pokrenuti stvari potrebna je puna skenderija i bit ce .
haj ponovo procitaj sta je admin napisao... klub se nije pokusao odrzati vec su se odrzale plate nekolicini uhljeba. i dobro je @admin rekao, imali su svi vremena od cuvene "fuzije" da kazu sta misle i da dignu glas, ali svi su sutili.

zvezda-fmp i bosna-royal se ne mogu porediti.

prva fuzija se desila zbog visestruko veceg duga, ali je cilj bio jasan i legitiman i legalan: kroz tadasnji FMP vratiti zvezdin dug u roku od 5 godina i to je bilo izvodljivo i izvedeno je

druga fuzija je fuzija prakticno sa samim sobom da se prevari sve sto se moze prevariti, a od vracanja visetruko manjeg duga od zvezdinog nije bilo nista jer apsolutno legalno nije bilo moguce. royal je mogao vracati bosnin dug u max iznosu od 10.000 KM godisnje, pa saberi sam koliko godina bi trebalo da se ocisti dug od 9 miliona maraka. samo vucurovicu da se otplati tako legalno bi trebalo - 18 godina!
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, bordobijeli, DjaniTarik, Jadnimi, kogmagie46, legendarnadruga, Morpheus, Proximic, Sarun, seha77 i 76 gostiju.