Svaki zicer koji je imao, Džeko je pogriješio u prijemu. Nikakvo trčanje i nošenje igrača na leđima.dubrovnik je napisao/la:Ali kada ti se centarfor trosi za svaku osvojenu loptu, kada se vraca 30 metara da je distribuira, kada mora pretrcati 20 metara sa loptom u nogama i igracem na ledjima da zabije gol stize ga umor i pada mu koncentacija. Ovdje govorim o Dzeku a ne o Salahu koji je potpuno drugi tip igraca. Mozda bi Dzeko i koju zabio jucer da nije morao igrati i sredinu i napad. Kada to Mesa shvati mozda i ne budemo ovako neefikasni. Safetu je bilo lakse jer je Miske morao igrati a nije ga on trebao izmisliti.Incognito87 je napisao/la:Mi da smo zabili one zicere, druga priča bi se pričala. Ne vidim kako su izmjene uticale na rezultat. Do trenera može biti priprema utakmice, sastav, motivacija, ali trener sigurno ne može zabiti 3 zicera.
Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
- Incognito87
- Kontakt:
Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Tetka teco tetka teco, valja sisat, kosa upada u oci. Kaze hrenovka. Ma kaka hrenovka. Ustaje rmpalija ovoliki. Cija majka crnu vunu prede.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Najveći problem Meše je što se ne prilagođava situaciji, idu šablonske izmjene, bez ikakvog smisla. Ja koji sam apsolutni laik za to sam vidio da igrači nemaju snage. Igrali smo odlično ali smo pred kraj pali, i tu je Meša zakazao, pred kraj su nam lagano do gola dolazili i vidjelo se da ne mogu više a mogli bi da je Meša pravilno zatvarao utakmicu a ne onako.dubrovnik je napisao/la:Kako bez eksperimenata kad je svaka utakmica eksperiment. Trebalo bi pogledati izmjene i protiv Cipra jer se sjecam da sam se i tamo hvatao za glavu. Cini mi sw da je Kolasinca mjenjao Hajrovic a u ovoj Hajrovica Bicakcic. To je nevjerovatno, ovakve promjene ni mestar precizne elektrike na Hrvatskoj klupi ne bi smio napraviti.Unofficialpage je napisao/la:Ima i Meša svoje krivice za ono od sinoć. Bilo je jasno od 60. min da nam treba svježe krvi i da su umorni igrači. Za prvih 11 i igru do 60-70 min nema mu se šta zamjeriti, iako sam bio skeptičan prije utakmice vezano za dva napadača. Ali i izmjene su vrlo bitne, nekako Meša ima šablonske izmjene. Milan mora pod svaku cijenu ući iako nam sinoć nije bio potreban. Morao je u 60 min napraviti prvu izmjenu. TSS ili Miličević umjesto Vede, pojačati vezni red. Stati na loptu i tražiti taj drugi gol sigurnom igrom.
I Vedo protiv Belgije ne smije igrati, 4-5-1 krenuti, vezni red pojačati jer inače će nam biti isto kao u Belgiji. Kako god, baraž je 90% u našim rukama, samo dovršiti posao i bez ikakvih eksperimenata.
Bolesno!!! Donekle razumijem promjenu Vedo-Djuric ali ulazak Bicakcica je nevjerovatan. On je htio da Begovic nabija lopte a da oni skacu ne razumjevajuci valjda da loptu poslije skoka treba i zadrzati. Pa Bicakcic se nalazio pred golmanom u jednoj kontri. Igrali smo dio utakmice odlicno zahvaljujuci nadljudskoj trci igraca a cim su ispuhali on sw zatvorio. Ispuhati su morali jer ih je na potrebnim mjestima bilo malo a na nepotrebnim previse.
Mi cemo sa Mesom identicno kao i sa Susicem uspjeti napraviti nesto samo uz nadljudski napor igraca i da bas Mesa bas puno ne osakati. Sinoc nas je oslabio samo na jednom mjestu. Da je na teren poslao i Meda izgubili bi.
Ovo je na zalost moje misljenje. Baraz sa Mesom ne mozemo proci.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Ma smiješno, kakvi retardirani pogledi na fudbal da se čovjek zapita. Džeko je primao loptu kao iz najgorih dana u Cityju, Pjanić ga sa naše polovine pogodi u nogu, njemu se lopta odbija pet metara.Incognito87 je napisao/la:Svaki zicer koji je imao, Džeko je pogriješio u prijemu. Nikakvo trčanje i nošenje igrača na leđima.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Dzeko je sinoc bolje odigrao veznog nego napadaca i to sve govori.Incognito87 je napisao/la:Svaki zicer koji je imao, Džeko je pogriješio u prijemu. Nikakvo trčanje i nošenje igrača na leđima.dubrovnik je napisao/la:Ali kada ti se centarfor trosi za svaku osvojenu loptu, kada se vraca 30 metara da je distribuira, kada mora pretrcati 20 metara sa loptom u nogama i igracem na ledjima da zabije gol stize ga umor i pada mu koncentacija. Ovdje govorim o Dzeku a ne o Salahu koji je potpuno drugi tip igraca. Mozda bi Dzeko i koju zabio jucer da nije morao igrati i sredinu i napad. Kada to Mesa shvati mozda i ne budemo ovako neefikasni. Safetu je bilo lakse jer je Miske morao igrati a nije ga on trebao izmisliti.Incognito87 je napisao/la:Mi da smo zabili one zicere, druga priča bi se pričala. Ne vidim kako su izmjene uticale na rezultat. Do trenera može biti priprema utakmice, sastav, motivacija, ali trener sigurno ne može zabiti 3 zicera.
ma selektor koji ima sablonske izmjuene i ne smije zamjeniti igraca da se ne bi uvrijedio,koji ne zna citati igru i promjeniti tok utakmice ne moze odvesti repku na jedno veliko takmicenje,taman tamo u barazu bio Luksemburg ....i to je to ...
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Inače selektori/treneri prave lucidne izmjene kad imaju pozitivan rezultat, vade stopera a ubacuju napadačadelinjo je napisao/la:ma selektor koji ima sablonske izmjuene i ne smije zamjeniti igraca da se ne bi uvrijedio,koji ne zna citati igru i promjeniti tok utakmice

Koga to ne smije zamijeniti da se ne uvrijedi?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
grci još u šoku od Mešinog "iznenađenja"
Najiskusniji igrači sinoć ko koke bez mozga pušili žute,crvene nasjedali na svaku provokaciju,
totalno se upuštali u bespotrebne iskrice i kačenja sa provokatorima profesionalnim kakvi jesu Grci...
umjesto da su rutinski priveli utakmicu kraju , kontrolisali loptu, umirili tempo....mi pratili tempo koji nam je grčka nabijala
jedan Jajalo u drugom nastupu se činio kao da ima 20+ tekmi... tužno da se Lulić i Spahić pozivaju idalje, i Vedo moli za klupu ili opraštanje....
toliko igrača željnih igre , dokazivanja, nastupa za repku ali nemaju mjesta jer se trener boji reakcije primadona....
Memišević i Dumić igraju u taktičko-tehničkoj jakoj holandskoj ligi...koja će im biti odličan osnov za dobru karijeru a to se ne koristi, to nam je budućnost i odbrana repke u narednih 10 godina...mi držimo Spahića i Zuku na stoperu , kombinovano sporiji od kornjače, eto bar je Zuka visočiji od 1m76....
bosanac desni bek izgleda ne postoji na planeti.... pa moramo trpiti Ogija i tražiti/pomagati mu s novim klubom.......
ako baraž izborimo bit ću pozitivno iznenađen, proći ga nećemo s Mešom...ali to je možda i dobro, da se oprosti ova garnitura.....

Najiskusniji igrači sinoć ko koke bez mozga pušili žute,crvene nasjedali na svaku provokaciju,
totalno se upuštali u bespotrebne iskrice i kačenja sa provokatorima profesionalnim kakvi jesu Grci...
umjesto da su rutinski priveli utakmicu kraju , kontrolisali loptu, umirili tempo....mi pratili tempo koji nam je grčka nabijala

jedan Jajalo u drugom nastupu se činio kao da ima 20+ tekmi... tužno da se Lulić i Spahić pozivaju idalje, i Vedo moli za klupu ili opraštanje....
toliko igrača željnih igre , dokazivanja, nastupa za repku ali nemaju mjesta jer se trener boji reakcije primadona....
Memišević i Dumić igraju u taktičko-tehničkoj jakoj holandskoj ligi...koja će im biti odličan osnov za dobru karijeru a to se ne koristi, to nam je budućnost i odbrana repke u narednih 10 godina...mi držimo Spahića i Zuku na stoperu , kombinovano sporiji od kornjače, eto bar je Zuka visočiji od 1m76....

ako baraž izborimo bit ću pozitivno iznenađen, proći ga nećemo s Mešom...ali to je možda i dobro, da se oprosti ova garnitura.....

Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
- JohnCleese
- Kontakt:
Sad niko nije kriv
Sinoc smo bolan zavrsili nas kvalifkacioni ciklus neuspjesno.
Umjesto da prihvatimo sansu koju su nam nudili neprepoznatljivi Grci i da ih tucemo sa 4 komada, da pobjedom sebi otvorimo put za direktan plasman i stavimo pritisak na Belgijance u mecevima protiv Grcke, mi sebe busamo u prsa i ohrabrujemo matematikom koja je na nasoj strani sto se tice baraza.
Mi sa Mesom ne mozemo proci dvomec baraza protiv ekipa koje se nadziru kao protivnici
Lakse je bilo dobiti Belgijance na blietzkrieg u Zenici i smijesne Grke te docekivati njihov medjusobni kiks, nego proci u dvomecu baraza Talijane , Holandeze, Portugalce, Islandjane u 4 dana.
Barem nam takvom iskustva ne nedostaje.
Nego hajmo mi nas neuspjeh pretvoriti u uspjeh, mentalitet naseg kraja

Umjesto da prihvatimo sansu koju su nam nudili neprepoznatljivi Grci i da ih tucemo sa 4 komada, da pobjedom sebi otvorimo put za direktan plasman i stavimo pritisak na Belgijance u mecevima protiv Grcke, mi sebe busamo u prsa i ohrabrujemo matematikom koja je na nasoj strani sto se tice baraza.
Mi sa Mesom ne mozemo proci dvomec baraza protiv ekipa koje se nadziru kao protivnici
Lakse je bilo dobiti Belgijance na blietzkrieg u Zenici i smijesne Grke te docekivati njihov medjusobni kiks, nego proci u dvomecu baraza Talijane , Holandeze, Portugalce, Islandjane u 4 dana.
Zadnja izmjena: JohnCleese, dana/u 14 nov 2016, 14:00, ukupno mijenjano 1 put.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
moj rodjak mali od 10 godina ima i prilikom jedne nsaase kontre pita mene a sto nisu nasi igraci brzi,eto znaci i on dijete shvatio sta je bilo ciniti ,ubaciti malo brzeg igraca mi bi utakmicu dobili 2 razlike garantujem,pa ne moze4 Dzeko trcati kontru,posebno kad su ovi krenuli bilo prostora ko u prici,to je neko morao vidjeti a taj neko nisam ni ja ni ti,ali ne taktika je da Bicakcic i Zukanovic trce kontru,pa ono jne bilo zalosno vidjeti...ali eto ja sam pljuvac selektoraVirtu4l je napisao/la:Inače selektori/treneri prave lucidne izmjene kad imaju pozitivan rezultat, vade stopera a ubacuju napadačadelinjo je napisao/la:ma selektor koji ima sablonske izmjuene i ne smije zamjeniti igraca da se ne bi uvrijedio,koji ne zna citati igru i promjeniti tok utakmice![]()
Koga to ne smije zamijeniti da se ne uvrijedi?

GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Stvarno su si pojedinci previse umislili da znaju. Prigovarate nakon 5-0 protiv Estonije, prigovarate nakon 2-0 protiv Kipra i prigovarate nakon sinocnje fantasticne utakmice gdje nismo imali srece. Fuj, nije Mesa neki trenerski mag ali citajuci komentare definitivno nismo ni zasluzili bolje 

Nad tobom sunce najljepše sja
-
- Kontakt:
gledaj ti stručnjaka sve licencirani
A tebi jednostavno bolest ne dozvoljava da vidis dalje od nosa. Cak sa ti je Pjanic najveci dusmanin bolesno je kritikovati ga sinoc.JohnCleese je napisao/la:Sad niko nije kriv![]()
Zadnja izmjena: pinoglavi, dana/u 14 nov 2016, 14:17, ukupno mijenjano 1 put.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Nije niko umislio da sve znaju. Krivci: 80% igrači (mašenje zicera) i 20% selekor (loše izmjene). U suštini bod nije loš iz Grčke ako nismo gledali utakmicu ali pošto smo gledali bod je vrlo loš.pinoglavi je napisao/la:Stvarno su si pojedinci previse umislili da znaju. Prigovarate nakon 5-0 protiv Estonije, prigovarate nakon 2-0 protiv Kipra i prigovarate nakon sinocnje fantasticne utakmice gdje nismo imali srece. Fuj, nije Mesa neki trenerski mag ali citajuci komentare definitivno nismo ni zasluzili bolje
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Jel ti razumijes da su izmjene logicki uradjene i jel razumijes da onakve izmjene rade i vrhunski treneri u svijetu. Djuric nije uveden da trci kontre nego da se gradi kao sto je Dzeko radio i dobija duele i tako obezbjedi loptu u nasem posjedu, a Bicakcic je uveden da bude igrac vise u petercu u zadnjih 5min dok je Grcka krenula u ofanzivu.Unofficialpage je napisao/la:Nije niko umislio da sve znaju. Krivci: 80% igrači (mašenje zicera) i 20% selekor (loše izmjene). U suštini bod nije loš iz Grčke ako nismo gledali utakmicu ali pošto smo gledali bod je vrlo loš.pinoglavi je napisao/la:Stvarno su si pojedinci previse umislili da znaju. Prigovarate nakon 5-0 protiv Estonije, prigovarate nakon 2-0 protiv Kipra i prigovarate nakon sinocnje fantasticne utakmice gdje nismo imali srece. Fuj, nije Mesa neki trenerski mag ali citajuci komentare definitivno nismo ni zasluzili bolje
Ako smo dosli do toga da kritikujemo selektora jer nije trazio drugi gol protiv Grcke u 85oj u gostima dok vodimo 1-0 onda imamo odlicnog selektora.
Ti i jos nekoliko pojedinaca ste jednostavno tip ljudi koji misle da su popili svu pamet svijeta i kojima nista ne valja. Da smo uveli Stevanovica umjesto Hajrovica i onda primili gol kritikovali bi jer sta ce nam Stevanovic kad se branimo. Da je Zukanovic krenuo prema golu a ne prema korner zastavici kritikovali bi ga da je promasio jer sta ima ici na gol umjesto da cuva loptu.
To je jednostavno tako i ne vrijedi objasnjavati takvoj sorti ljudi. Selektor.je sinoc fantasticno odradio utakmicu ali nazalost nedovoljno za sva 3 boda. Sudija, nesreca i tonu promasenih zicera su krivci za ono sinoc, selektor nema nikakve krivice. Ali vas par ste Mesu uzeli na zub vec neko vrijeme i preko ponosa vam je napisati da je ono sinoc odlicno bilo.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Loše zatvaranje utakmice. Ne čeka se sa izmjenana do 80 min već se to ranije radi. Treba svježine u ekipi. Šta je trebao Milan graditi? Kome? Sebi? Išli smo na kontre i on je bio apsolutno ne potreban. Kao i Bičakčić. Izmjene nisu logičke već loše. Trebao je Vedu vaditi u 60 min ubaciti nekog veznog (Miličević), pa kasnije oko 75 min. Hajrovića i ubaciti Cimirota i kasnije je možda mogao još nekog stopera umjesto Lulića, u suštini je i nije ni imao jer Spahić se ozlijedio. I ovo je jedina zamjerka i nadam(o) se da će i ostati i dalje. I apsolutno ga ne krivim i ne mislim da smo trebali ganjati drugi gol u 85 min.pinoglavi je napisao/la:Jel ti razumijes da su izmjene logicki uradjene i jel razumijes da onakve izmjene rade i vrhunski treneri u svijetu. Djuric nije uveden da trci kontre nego da se gradi kao sto je Dzeko radio i dobija duele i tako obezbjedi loptu u nasem posjedu, a Bicakcic je uveden da bude igrac vise u petercu u zadnjih 5min dok je Grcka krenula u ofanzivu.Unofficialpage je napisao/la:Nije niko umislio da sve znaju. Krivci: 80% igrači (mašenje zicera) i 20% selekor (loše izmjene). U suštini bod nije loš iz Grčke ako nismo gledali utakmicu ali pošto smo gledali bod je vrlo loš.pinoglavi je napisao/la:Stvarno su si pojedinci previse umislili da znaju. Prigovarate nakon 5-0 protiv Estonije, prigovarate nakon 2-0 protiv Kipra i prigovarate nakon sinocnje fantasticne utakmice gdje nismo imali srece. Fuj, nije Mesa neki trenerski mag ali citajuci komentare definitivno nismo ni zasluzili bolje
Ako smo dosli do toga da kritikujemo selektora jer nije trazio drugi gol protiv Grcke u 85oj u gostima dok vodimo 1-0 onda imamo odlicnog selektora.
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Sve je uradio kako treba! Cak i ta kritikovana formacija sa dva spica je sinoc izgledala sasvim dobro.
Da je na kraju rizikovao, i ubacio Stevanovica ili Milicevica da 'dotucemo' Grke, i da se desio isti scenario, dakle gol u 95 minuti, mnogi bi pozivali na vjesanje kod Vjecne vatre
Cinjenica je da smo izgledali odlicno na terenu, da su igraci, i samo igraci krivi sto ovo nije ranije zavrseno, a sudija dobrim dijelom sto je Grcima omogucio zadnju nadu koju su iskoristili. Mesa je najmanji krivac za ovaj 'neuspjeh', jer je svoj posao uradio vrlo, vrlo dobro.
Da je na kraju rizikovao, i ubacio Stevanovica ili Milicevica da 'dotucemo' Grke, i da se desio isti scenario, dakle gol u 95 minuti, mnogi bi pozivali na vjesanje kod Vjecne vatre

Cinjenica je da smo izgledali odlicno na terenu, da su igraci, i samo igraci krivi sto ovo nije ranije zavrseno, a sudija dobrim dijelom sto je Grcima omogucio zadnju nadu koju su iskoristili. Mesa je najmanji krivac za ovaj 'neuspjeh', jer je svoj posao uradio vrlo, vrlo dobro.
U potpunosti se slažem s tobom.....nekad jednostavno treba imati i sreće.....možda smo tu sreću ispucali kad je Mitroglu pogodio Begovića u nogu.....uglavnom, ako uspijemo zadržati ovakav nivo igre i pristupa, mi možemo i Belgiju dobiti.....onako kako smo igrali prvo poluvrijeme protiv Grčke, tako smo igrali i prvih 20 minuta protiv Belgije jer nam oni nisu mogli ništa do tada, a kad smo primili autogol sve se raspalo....na tome treba poraditi...SlevinKelevra je napisao/la:Sve je uradio kako treba! Cak i ta kritikovana formacija sa dva spica je sinoc izgledala sasvim dobro.
Da je na kraju rizikovao, i ubacio Stevanovica ili Milicevica da 'dotucemo' Grke, i da se desio isti scenario, dakle gol u 95 minuti, mnogi bi pozivali na vjesanje kod Vjecne vatre![]()
Moj glas je mek, al' je zato toljaga tvrda.....
- DevilsAdvocate
- Kontakt:
Uvodjenje Djurica je bilo logicno iz razloga jer smo morali imati igraca koji ce dobivati zracne duele, spustati loptu igracima na krila i u sredini, sto je djuric stvarno dobro radio, kao i gradjenje s loptom, jer nije bilo Dzeke i tu smo vec poceli da skripimo. Po meni los potez je uvodjenje Bicakcica i trebao je tu uvesti nekog zadnjeg ili centralnog veznog, jer se kod primjenog gola vidilo da fali igrac u sredini koji bi pokrio ove suteve iz daljine, i na ponovljenom snimku kada zaustavite sliku kod gola, vidi se da cak 2 ili 3 nasa igraca ne cuvaju nikog, nego stoje daleko od igraca , umjesto da se odbrana zgusne i da se ne dozvole ovakvi sutevi, i to je Mesina jedina greska, jer je morao igru suziti, a ne dodatno rasirivati prebacivanjem iz 4-4-1 u 5-3-1
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'
- Principatus
- Kontakt:
Ma nemoze se Mesi nista posebno zamjeriti ovdje. Ne bih postavljao dva napadaca, nego Milicevica umjesto Vede, i ranije bih izmjenio igrace koji vise nemogu, ali sve u svemu veoma dobro odradjeno. Sudija, okolnosti i manjak srece su nas kostali vise, ali nismo prvi kojima se to desilo protiv Grka. U Zenici ce biti bolje.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
- Incognito87
- Kontakt:
To opet nema veze sa lošim prijemom lopte u ključnim situacijama. I ako ćemo mak na konac, više je Ibišević bio povučen u vezni red nego Edin. Glavni krivci su naši igrači koji su promašili zicere, iako se ni na njih ne treba ljutiti jer smo igrali odlično.dubrovnik je napisao/la: Dzeko je sinoc bolje odigrao veznog nego napadaca i to sve govori.
Tetka teco tetka teco, valja sisat, kosa upada u oci. Kaze hrenovka. Ma kaka hrenovka. Ustaje rmpalija ovoliki. Cija majka crnu vunu prede.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.