KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

bordobijeli
Kontakt:

Re: KK Royal

Post Postao/la bordobijeli » 14 nov 2016, 15:36

Admine hoces da kazes da ne trebamo doci na utakmicu i da ne treba podrzati KK Bosnu . treba se znaci pomiriti da Bosne nema , ja nevidim nista lose u ovom trudu Krupalije da se pokusa bilo sta uraditi .

insegnante
Kontakt:

Post Postao/la insegnante » 14 nov 2016, 15:54

Mislim da je publika u subotu potrebnija nego ikad, mozda je i moralo do ovog doci da bi se neke stvari otpetljale. Do 23. je KK Bosna, zato promijenite naziv ove teme, tj.kluba!! Povedite bar jednu osobu sa sobom, podrzimo kada je najteze, a istrazni organi ce valjda obaviti svoj dio posla.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 14 nov 2016, 16:15

bordobijeli je napisao/la:Admine hoces da kazes da ne trebamo doci na utakmicu i da ne treba podrzati KK Bosnu . treba se znaci pomiriti da Bosne nema , ja nevidim nista lose u ovom trudu Krupalije da se pokusa bilo sta uraditi .
Neću to da kažem. Svako nek ide tamo gdje misli da treba da ide. Neću valjda ja nekom reći da ne treba ili da treba doći na utakmicu.

S druge strane, hoću da kažem da je bilo i drugih rješenja, a da su ovo rješenje skoro pa silom nametnuli ovi što kukaju da ih se eto podrži. Isto tako hoću da kažem da i oni sami ne znaju jesu li KK Bosna ili nisu. Pred FIBAom, državom i onima kojim duguju bi kao da nisu, a istovremeno pozivaju navijače da dođu i podrže Bosnu. To je apsurd. Što ne kažu iskreno: Dođite da navijate za Royal, to je jedan fini novi sarajevski klub.

Krupalija bi se trebao odlučiti da li je direktor KK Bosna ili direktor KK Royal. Ako je direktor KK Bosna, onda bi trebao upitati kolege iz Royala zašto njegov klub (Bosna) nije dobio ama baš nikakvu korist od ove saradnje. Pa pet maraka - pet maraka, da se bar tariguz uzme i da se pokaže neka dobra volja. Dok to ne uradi, a to je jedino logično - bar nek u javnost izađe s istinom da je Royal iskoristio Bosnu, ja ne mogu da ga podržim. A ako je direktor Royala, onda ga ne želim podržati jer je iskoristio Bosnu i apsolutno ništa joj nije vratio.

Da se razumjemo, bilo bi smiješno Krupaliji pripisati neku značajnu krivicu, ali ja lično ne vidim tu ni ništa dobro što bih podržao... Osim eto nije loše da postoji neki Royal, nije loš ni Spars, Koš, Gen... lijepo je to, to se može podržati, onako neovisno od Bosne.

insegnante
Kontakt:

Post Postao/la insegnante » 14 nov 2016, 16:47

aleksandar_veliki je napisao/la:Koliko je KK Bosna vratio duga u periodu otkako se spojio sa KK Royal?
Ispade da se spajanjem sa Royalom samo dobio produzetak agonije KK Bosne, Royal je finansirao sve troskove, a zauzvrat je usao preko fuzije u prvu ligu. Bice da KK Bosna nije dobila ni jednu marku???

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 14 nov 2016, 17:17

Pa nije Royal finasirao bas sve troskove. Kancelariju je dala Bosna, a ni brend evropskog prvaka sigurno nije bio beznacajan u razgovorima sa sponzorima. Pri tome, Bosna nije imala apsolutno nikakve aktivnosti, mozda grijesim, Ali mislim ni skolu kosarke na nivou pjetlica.

I sta sad? Pojeo vuk magarca, Bosni sipak i jos direktor zahvalan Royalu (u kojem je isto direktor... Ili nije? Ko zna)

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 14 nov 2016, 17:30

Naziv teme se treba vratiti dok god je ovo zvanično KK Bosna Royal Jelly. Bosna ionako ima dovoljno grobara, ne morate to i biti i vi.

U subotu treba doći ne da bi se podržao Royal, a ni Bosna Royal, nego da bi se pokazalo da nam je stalo do Bosne. Sve u svemu, od 23. novembra Royal u takmičenju nastavlja sam, a borba za Bosnu se nastavlja.

A Royal kao Royal postoji samo zbog Bosne, nema potrebe da se pokušava praviti znak neke nejednakosti ili razgraničavanja između njih.
1946

fico
Kontakt:

Post Postao/la fico » 14 nov 2016, 18:11

Kao prvo bio je live prijenos konferencije na Fb profilu KK Bosna Royal. Ko hoće da se informiše, neka prati pomenutu stranicu.

Kao drugo, portal SS.ba je često još prošle i pretprošle sezone izostavljao ime BOSNA, kada je veoma šturo informisao javnost o rezultatima našeg Kluba. Tek kada se vidjelo da će Bosna ući u prvu ligu, počelo je ponovno korištenje imena KK Bosna Royal.

Zašto je važno doći u dvoranu Mirza Delibašić protiv Slobode? Važno je da pokažemo da je građanima Sarajeva stalo do simbola ovog Grada, da nam je stalo do sporta općenito. Jer bez KK Bosne neće biti ni reprezentacije. Zadnji kvalitetan košarkaš kojeg je Bosna i Hercegovina proizvela je Nihad Đedović, odnosno proizvela ga je KK Bosna. Sad je druga tema, zašto on ne igra za repku.

Svi oni koji govore da ne treba doći na tekmu protiv Slobode, žele propast Bosne. Dok god stoji ime Bosna, dok god je tu bordo boja, dok god je tu moj omiljeni i jedini grb, ja cu pratiti Bosnu.

Pronaći će se model za opstanak Bosne samo ako se javnost probudi. Ništa nije nemoguće, samo je potreban pritisak medija, navijača i pomoć vlasti. Nije problem sam Vučurević već onaj ko stoji iza njega. Savez ne nudi nikakvu pomoć Bosni, čak šta više odmaže joj. Rekao je Bradić danas, da postoji veza između Radovića, čovjeka iz FIBA-e i nekih ljudi iz Bosne i Hercegovine, koji žele uništiti Bosnu.
SARAJEVO

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 14 nov 2016, 18:14

Sta rece I osta ziv... Zadnji kosarkas i BiH nihad djedovic??

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 14 nov 2016, 18:23

Bosna se trebala ugasiti prije Krupalije i Rojala ovo je rijesenje nadjeno prije 2 godine da se ne ugasi klub . u subotu ce biti skenderija puna radi KK Bosne , pokazatelj da ovaj grad drzava zeli da zivi Kk Bosna . admine vrati temi pravo ime

fico
Kontakt:

Post Postao/la fico » 14 nov 2016, 18:35

admin je napisao/la:Sta rece I osta ziv... Zadnji kosarkas i BiH nihad djedovic??
Nurkić je slovenski proizvod, ako se nećemo lagati
SARAJEVO

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 14 nov 2016, 18:39

aleksandar_veliki je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la:Bosna se trebala ugasiti prije Krupalije i Rojala ovo je rijesenje nadjeno prije 2 godine da se ne ugasi klub . u subotu ce biti skenderija puna radi KK Bosne , pokazatelj da ovaj grad drzava zeli da zivi Kk Bosna . admine vrati temi pravo ime
Super je akcija da se napuni Skenderija. Vjerovatno cu i ja kcerku pod ruku i u Skenderiju. Zna li se kome ce ici prihodi od utakmice, KK Bosna ili KK Royal?
Koga briga za prihode , poruka ove utakmica je bitna . navijaci su zakazali zaboravili Bosnu kao i svi drugi , ovim putem zeli se pokazati da ovaj grad nosi KK Bosnu u srcu.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 14 nov 2016, 18:40

fico je napisao/la:
admin je napisao/la:Sta rece I osta ziv... Zadnji kosarkas i BiH nihad djedovic??
Nurkić je slovenski proizvod, ako se nećemo lagati[/quote

A Musa, Campara i ostali su proizvod Kenije?

fico
Kontakt:

Post Postao/la fico » 14 nov 2016, 18:44

admin je napisao/la:
fico je napisao/la:
Nurkić je slovenski proizvod, ako se nećemo lagati[/quote

A Musa, Campara i ostali su proizvod Kenije?
Na njima je još dug put da postanu košarkaši. A ja se nadam da će ako Bog da postati dobri igrači i nosioci seniorske reprezentacije.
SARAJEVO

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 14 nov 2016, 18:54

nagradno pitanje glasi: kako je nastao kk royal?
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 14 nov 2016, 18:56

Naravno Bosnu samo moze spasiti drzava politika , puna skenderija salje poruku da zelimo kk Bosnu , niko nije vodio racuna o Bosni u posljednje vrijeme i navijaci su zakazali ovo su posljednji trzaji da se nesto pokrene.

remA1
Kontakt:

Post Postao/la remA1 » 14 nov 2016, 19:09

Ajmo u subotu svi na tekmu protiv Slobode! Da na neki način damo neku poruku kako se Bosna ne smije ugasiti. Idemo napuniti dvoranu!

ultrasegamega
Kontakt:

Post Postao/la ultrasegamega » 14 nov 2016, 19:24

Aco zasto ta prica nije pokrenuta danas na press konferenciji? Zasto niste pitali dva direktora sta imaju oni da kazu o tome, sta je dobila Bosna, a sta Royal, gdje su pare i kome idu, kolika su njihova primanja itd? Sto nama sad ovdje to pricas i ubijas nam i zadnju nadu da se klub spasi.
Skoro pa pozivate raju da ne idu na utakmicu u subotu, brisete ime kluba iz naziva teme kao da ste jedva docekali, umjesto da se bas vi trudite i radite besplatan marketing svojim tekstovima i pozivate ljude da napune Skenderiju da se pokusa nesto.
Ne kontam fakat...

Martinez8
Kontakt:

Post Postao/la Martinez8 » 14 nov 2016, 19:28

Ne bi me cudilo da procitam clanak kako oni brane prijasnju garnituru Bosne. Uvijek se nadje neki pametnjakovic koji ce u ovako teskoj situaciji kluba i ovom prevelikom dugu prigovoriti novim ljudima nesto.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 14 nov 2016, 19:32

Izlaz bi mogao biti da Royal promijeni ime u OKK bosna kao OKK Sloboda I nastavi gdje je stao. Naravno, za to bi im trebala dozvola USD Bosna, klub ne bi mogao biti privatni i obrisala bi se istorija, pehar odnio u neki muzej isl. to se moglo uraditi i prije dvije godine bez ove smijurije s royalom.

Naravno, pitanje je ima li USD interesa da sam pravi novi kosarkaski klub i da li ce to opstruirati savez u svjetlu rata Mahmutovic/KSBiH. Realno, imali bi i osnove jer bi to bilo previse slicno ovom sad stanju, pa bi OKK Bosna morala startati iz najnizeg ranga takmicenja.

Time bi eksperiment s Royalom unazadio Bosnu za jos najmanje dvije godine, a moglo se ovo uraditi i bez budalastine s Royalom.

treca opcija je da dodje princ na bijelom konju I sredi dug.

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 14 nov 2016, 19:36

Royal je, prije fuzije, bio Bosnina B ekipa.

Royal je došao i tu je sada samo radi Bosne. Ne znam zašto pokušavate proturiti priču o nekakvoj koristi Royala (wtf?), i u ovom trenutku odvajati Royal i Bosnu kao i ljude koji su u njima? I Bradić i Krupalija su tu samo zbog ideje KK Bosna.

Royal je, nažalost, kako to danas i rekoše, jedna od posljednjih Bosninih nadi za preživljavanje.
1946

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.