KK Bosna
Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
-
ultrasegamega
- Kontakt:
Re: KK Royal
Pa koja je razlika izmedju gasenja kluba i osnivanja novig pod drugim imenom??
Istorija je otisla, pehari u muzej da skupljaju prasinu... Pa koji ce nam **** onda novi klub sa drugim imenom, vec imamo Sparse, pa hajmo za njih navijati.
Fora je da klub zadrzi svoje ime, boje, istoriju...
I cudi me da ne pisete o likovima koji su zaduzili klub ovoliko i doveli ga pred gasenje i trazite njihovu odgovornost, nego se sere po ovim ljudima koji ga drze na aparatima i na sve nacine pokusavaju spasiti.
Istorija je otisla, pehari u muzej da skupljaju prasinu... Pa koji ce nam **** onda novi klub sa drugim imenom, vec imamo Sparse, pa hajmo za njih navijati.
Fora je da klub zadrzi svoje ime, boje, istoriju...
I cudi me da ne pisete o likovima koji su zaduzili klub ovoliko i doveli ga pred gasenje i trazite njihovu odgovornost, nego se sere po ovim ljudima koji ga drze na aparatima i na sve nacine pokusavaju spasiti.
Zadnja izmjena: ultrasegamega, dana/u 14 nov 2016, 19:39, ukupno mijenjano 2 puta.
- BitiSrcemVezan
- Kontakt:
Ja koliko vidim, OKK Sloboda uveliko izlaže sve Ditine trofeje, čak koriste i njihove prostorije. No, ako već osnovni pravno-formalni subjekt KK Bosna nije u mogućnosti da funkcioniše, svakako je bezbolnija opcija fuzije, jer koliko vidim iz primjera ostalih klubova koji su formirali OKK-ove, ne može se zadržati ni grb.admin je napisao/la:Izlaz bi mogao biti da Royal promijeni ime u OKK bosna kao OKK Sloboda I nastavi gdje je stao. Naravno, za to bi im trebala dozvola USD Bosna, klub ne bi mogao biti privatni i obrisala bi se istorija, pehar odnio u neki muzej isl. to se moglo uraditi i prije dvije godine bez ove smijurije s royalom.
Naravno, pitanje je ima li USD interesa da sam pravi novi kosarkaski klub i da li ce to opstruirati savez u svjetlu rata Mahmutovic/KSBiH. Realno, imali bi i osnove jer bi to bilo previse slicno ovom sad stanju, pa bi OKK Bosna morala startati iz najnizeg ranga takmicenja.
Time bi eksperiment s Royalom unazadio Bosnu za jos najmanje dvije godine, a moglo se ovo uraditi i bez budalastine s Royalom.
treca opcija je da dodje princ na bijelom konju I sredi dug.
1946
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ma mogu izlagati oni sta hoce ali to je nov klub bez trofeja. KK Bosna Royal je ipak zadrzala sve.BitiSrcemVezan je napisao/la:Ja koliko vidim, OKK Sloboda uveliko izlaže sve Ditine trofeje, čak koriste i njihove prostorije. No, ako već osnovni pravno-formalni subjekt KK Bosna nije u mogućnosti da funkcioniše, svakako je bezbolnija opcija fuzije, jer koliko vidim iz primjera ostalih klubova koji su formirali OKK-ove, ne može se zadržati ni grb.admin je napisao/la:Izlaz bi mogao biti da Royal promijeni ime u OKK bosna kao OKK Sloboda I nastavi gdje je stao. Naravno, za to bi im trebala dozvola USD Bosna, klub ne bi mogao biti privatni i obrisala bi se istorija, pehar odnio u neki muzej isl. to se moglo uraditi i prije dvije godine bez ove smijurije s royalom.
Naravno, pitanje je ima li USD interesa da sam pravi novi kosarkaski klub i da li ce to opstruirati savez u svjetlu rata Mahmutovic/KSBiH. Realno, imali bi i osnove jer bi to bilo previse slicno ovom sad stanju, pa bi OKK Bosna morala startati iz najnizeg ranga takmicenja.
Time bi eksperiment s Royalom unazadio Bosnu za jos najmanje dvije godine, a moglo se ovo uraditi i bez budalastine s Royalom.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- BitiSrcemVezan
- Kontakt:
Koja je razlika, Boga ti?MortemHz je napisao/la:Ma mogu izlagati oni sta hoce ali to je nov klub bez trofeja. KK Bosna Royal je ipak zadrzala sve.BitiSrcemVezan je napisao/la:Ja koliko vidim, OKK Sloboda uveliko izlaže sve Ditine trofeje, čak koriste i njihove prostorije. No, ako već osnovni pravno-formalni subjekt KK Bosna nije u mogućnosti da funkcioniše, svakako je bezbolnija opcija fuzije, jer koliko vidim iz primjera ostalih klubova koji su formirali OKK-ove, ne može se zadržati ni grb.admin je napisao/la:Izlaz bi mogao biti da Royal promijeni ime u OKK bosna kao OKK Sloboda I nastavi gdje je stao. Naravno, za to bi im trebala dozvola USD Bosna, klub ne bi mogao biti privatni i obrisala bi se istorija, pehar odnio u neki muzej isl. to se moglo uraditi i prije dvije godine bez ove smijurije s royalom.
Ako ćemo mak na konac, OKK Bosna bi bila novi klub koji bi osnovala uprava KK Bosna, a KK BR neki deseti klub imena Royal, koji je, najednom, u ime dodao Bosna, i sad kao ovaj drugi je zadržao titulu evropskog prvaka, a ovaj prvi jok
1946
- BitiSrcemVezan
- Kontakt:
Ime Bosna će biti uklonjeno 23. novembra, bar je tako zvanično predstavljeno. Za ovim nema potrebe, samo bespotrebno na sebe bacate neku vrstu sumnje. Pratila se košarka i u sezoni kad je Bosna ispala, nije vam bilo lijepo ono što ste pisali, ali tada sam mogao i razumjeti.aleksandar_veliki je napisao/la: - KK Royal nastavlja svojim putem, o čemu cemo pisanim putem obavjestiti KSBiH, te de novo takmičarsko ime glasiti : KK Royal Jelly.
Ovo je sluzbeno saopstenje KK Royal Jelly. Postavio sam ga radi pitanja zbog cega je promijenjeno ime teme.
Svakako, fino od vas je što pristajete na diskusiju
1946
-
ultrasegamega
- Kontakt:
Neces ti ispasti kriv, nego ti trebas da napises ko je kriv. Ne na forumu naravno. Eto danas je Krupalija rekao da ce vam poslije presa podijeti papire sa imenima i prezimenima funkcionera koji su odgovorni za tih 10 miliona. Objavite, pisite, pravite pritisak da odgovaraju, a ujedno pozivajte sve koji mogu da pomognu, da pomognu. Ukljucujuci i mene kao obicnog navijaca koji moze pomoci samo placanjem ulaznice, grlom i dlanovima. Pa vi ste najmocnija sportska stranica u drzavi, imate uticaj, ljudi vas citaju, pogurajte pricu malo, nemojte blatiti i ovo malo truda ovih ljudi.aleksandar_veliki je napisao/la:Na kraju cu ja ispasti kriv sto je neko Bosnu zavalio 10 miliona i sto se nekakvom nelogicnom fuzijom pokusala kao spasiti Bosna i onda kada se kao nije spasila fuzija odjednom ne vazi. Izvinjavam se svima ako sam cejf pokvario. Rekao sam vec u subotu sam najvjerovatnije s kcerkom u Skenderiji i volio bih da prihod od utakmice pripadne Bosni i da svorana bude puna kao sipak, te da vladajuca garnitura shvati poruku.ultrasegamega je napisao/la:Aco zasto ta prica nije pokrenuta danas na press konferenciji? Zasto niste pitali dva direktora sta imaju oni da kazu o tome, sta je dobila Bosna, a sta Royal, gdje su pare i kome idu, kolika su njihova primanja itd? Sto nama sad ovdje to pricas i ubijas nam i zadnju nadu da se klub spasi.
Skoro pa pozivate raju da ne idu na utakmicu u subotu, brisete ime kluba iz naziva teme kao da ste jedva docekali, umjesto da se bas vi trudite i radite besplatan marketing svojim tekstovima i pozivate ljude da napune Skenderiju da se pokusa nesto.
Ne kontam fakat...
Vazda admin I Aco krivi... 
Dabogda se skupilo 10.000 ljudi u Skenderija I spasili Bosnu pa mi gledali Euroligu dogodine.
Ja vam vise necu kvariti Euroligaski feeling na temi, izvinjavam se.
Dabogda se skupilo 10.000 ljudi u Skenderija I spasili Bosnu pa mi gledali Euroligu dogodine.
Ja vam vise necu kvariti Euroligaski feeling na temi, izvinjavam se.
- BitiSrcemVezan
- Kontakt:
Moram dodati za @ultrasegamega...
Trazili smo od uprave KK Bosna dokumente od zadnje revizije, 2014. godine, par dana prije ove fuzije, ali nisu dali jer su namjerno razvukli reviziju da skoro pa istekne rok za prijavu ekipe u ligu. Tada je fuzija predstavljena kao jedino rjesenje.
Fasciklu o reviziji su drzali na stolu, mahali njome, ali nisu dali da se pogleda unutra.
Nema smisla da takve stvari o nalazima reviziju nagadjamo. Ali objavili smo sve sta se desavalo I kako je doslo do fuzije medjutim nije nikog interesovalo pa se vjerovatno ne sjecate
Trazili smo od uprave KK Bosna dokumente od zadnje revizije, 2014. godine, par dana prije ove fuzije, ali nisu dali jer su namjerno razvukli reviziju da skoro pa istekne rok za prijavu ekipe u ligu. Tada je fuzija predstavljena kao jedino rjesenje.
Fasciklu o reviziji su drzali na stolu, mahali njome, ali nisu dali da se pogleda unutra.
Nema smisla da takve stvari o nalazima reviziju nagadjamo. Ali objavili smo sve sta se desavalo I kako je doslo do fuzije medjutim nije nikog interesovalo pa se vjerovatno ne sjecate
- KingJamesMVP
- Kontakt:
ovo treba ugasiti, obična qarina od kluba, ugasili bi ga da nije iz Sarajeva a ovako ga se još drži na nogama
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP
DINAMO ZAGREB - Iznad svih
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP
-
ultrasegamega
- Kontakt:
Dobro, onda, ako sam dobro shvatio, ova garnitura je kriva za propast kluba, varalice su i ne zasluzuje podrsku, ni oni, ni klub KK Bosna Royal??admin je napisao/la:Moram dodati za @ultrasegamega...
@KingJamesMVP
Najlakse je ugasiti sve, treba nesto i pokusati spasiti.
-
konjicanin01
- Kontakt:
A sto se nebi mogao pokrenut reprogram duga.Pa evo sad ima sponzora moze se pomalo u ratama isplacivat dug igracima a vladom dogovorit da nesto u halale.
- KingJamesMVP
- Kontakt:
Bila je sve to, ovo je neki novi, jadni klubaleksandar_veliki je napisao/la:Ne mogu se nikako sloziti sa ovim sto pises. Bosna je klub koji je proslavio bivsu drzavu, BiH i njen glavni grad. Siguran sam da Bosna pravim Bosnasima predstavlja mnogo vise od kluba. Trenutno je na dnu, tesko ce se oporaviti, no nikad se ne zna, nikad ne znamo sta je cilj politicke elite. Vidjet cemo sve, ne znam sta se desava ako se proglasi stecaj. Sta kaze i da li bilo sta kaze Zakon o sportu po tom pitanju. Ultras nisi dobro shvatio, covjek ti je rekao da smo trazili i da nismo dobili.KingJamesMVP je napisao/la:ovo treba ugasiti, obična qarina od kluba, ugasili bi ga da nije iz Sarajeva a ovako ga se još drži na nogama
LeBron James
- BitiSrcemVezan
- Kontakt:
Pa evo, odmah nam se admin naljutialeksandar_veliki je napisao/la:Zasto ne bismo diskutovali. Stvarno kosarku pretjerano ne pratim, no diskutovali smo i kad je doslo do fuzije. I tada sam tvrdio kao i sada da ova fuzija nema buducnost i da je pitanje vremena kada ce to isplivati na povrsinu. Ne mozes jednostavno uzeti od kluba istoriju, grb, trofeje, a ne uzeti dugove. Onda bi se svi tako ponasali u svijetu sporta. Mozda sam ja u krivu jer ne pratim to pretjerano, no i dalje mislim da je Bosna kao brend u fuziji iskoristena. Volio bih da grijesim i da se sutra pospem pepelom.BitiSrcemVezan je napisao/la:Ime Bosna će biti uklonjeno 23. novembra, bar je tako zvanično predstavljeno. Za ovim nema potrebe, samo bespotrebno na sebe bacate neku vrstu sumnje. Pratila se košarka i u sezoni kad je Bosna ispala, nije vam bilo lijepo ono što ste pisali, ali tada sam mogao i razumjeti.aleksandar_veliki je napisao/la: - KK Royal nastavlja svojim putem, o čemu cemo pisanim putem obavjestiti KSBiH, te de novo takmičarsko ime glasiti : KK Royal Jelly.
Ovo je sluzbeno saopstenje KK Royal Jelly. Postavio sam ga radi pitanja zbog cega je promijenjeno ime teme.
Svakako, fino od vas je što pristajete na diskusiju
Fuzija je bila oblik spasa, ili barem pokušaja spasa. Valjda ćemo se složiti da KK Bosna samostalno više nije mogla nastaviti. Pogotovo uz ekstra pozitivan primjer Crvene zvede, a uglavnom loše primjere za OKK-ove.
Realno, fuzija nije kriva ni za šta. Evo za 9 dana će i ona biti ukinuta, pa šta onda? A svakako treba nastaviti sa daljom borbom. Kada je nešto dopušteno Zvezdi, zašto ne bi bilo i Bosni?
1946
Neces ti biti kriv, ali vi i vama slicni bi trebali napasti i pisati o lopinama koji su doveli Bosnu u ovo stanje. Pritisak neki treba da se vrsi na tu gamad, a ovim novim treba dati podrsku i priliku da ne dozvole gasenje Bosne.aleksandar_veliki je napisao/la:Na kraju cu ja ispasti kriv sto je neko Bosnu zavalio 10 miliona i sto se nekakvom nelogicnom fuzijom pokusala kao spasiti Bosna i onda kada se kao nije spasila fuzija odjednom ne vazi. Izvinjavam se svima ako sam cejf pokvario. Rekao sam vec u subotu sam najvjerovatnije s kcerkom u Skenderiji i volio bih da prihod od utakmice pripadne Bosni i da svorana bude puna kao sipak, te da vladajuca garnitura shvati poruku.ultrasegamega je napisao/la:Aco zasto ta prica nije pokrenuta danas na press konferenciji? Zasto niste pitali dva direktora sta imaju oni da kazu o tome, sta je dobila Bosna, a sta Royal, gdje su pare i kome idu, kolika su njihova primanja itd? Sto nama sad ovdje to pricas i ubijas nam i zadnju nadu da se klub spasi.
Skoro pa pozivate raju da ne idu na utakmicu u subotu, brisete ime kluba iz naziva teme kao da ste jedva docekali, umjesto da se bas vi trudite i radite besplatan marketing svojim tekstovima i pozivate ljude da napune Skenderiju da se pokusa nesto.
Ne kontam fakat...
"Igrač s najvećom klasom koji je igrao u Španiji. Gospodin!", naslov je to koji se odnosi na Mirzu Delibašića u najvećem i najpoznatijem sportskom listu u Španiji. Tako eto u Španiji cijene Mirzu Delibašića. Kod nas, kod nas ga ne cijene. Da ga cijene nikada ne bi dozvolili da se Bosna ugasi.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE
Podjela na staru gamad i nove pozitivce je smijesna i moze je napraviti samo neko ko nije vidio sliku sa skupstine koja je donijela odluku o fuziji i ko je dovoljno neupucen u stanje u Bh kosarci da nije u stanju povezati zasto se bas sad ovo desava, a nije se desilo u proteklih par godina.
- BitiSrcemVezan
- Kontakt:
KK FMP je promjenio ime u KK Crvena zvezda Beograd. KK CZ je zaleđena, a FMP je nastavio postojati preko KK Radnički Basket, koji je promjenio ime u FMP. Nakon završetka fuzije i otplate duga, KK CZ Beograd je otišao u historiju pod imenom Ivo Lola Ribar, prava KK Crvena zvezda je odleđena i nastavila je kontinuitet Crvene zvezde Beograd.aleksandar_veliki je napisao/la:Ja bih volio da momci koji prate kosarku pokusaju objasniti da li je na isti nacin doslo do fuzije Zvezde i FMP-a i fuzije Bosne i Royala. Ne znam je li bilo caka ikakvih, da li se Zvezda morala obavezati da ce dugove isplatiti i da li ih je isplacivala. Pokusat cu proguglati, no cini mi se da je FMP postojao i nakon te fuzije. Nisam siguran? U dvije godine fuzije nista se situacija u Bosni nije popravila. Vidis po Vucurovicu. Zato kazem da su dvije godine bacene niz vjetar. Martinez pisali smo o tome, nema novih saznanja.
Nadam se da sam objasnio. U Bosninom slučaju, KK Bosna je zaleđena, a Royal postao Bosna Royal, mada to već, vjerovatno, znaš.
1946
Objasnio ti je covjek. Sve je isto. Jos samo da neko vrati taj dug Bosne I Royal moze u istoriju pod imenom Djuro Pucar Stari, a Bosna moze u Euroligu. 
ponavljam, fuzija kk crvena zvezda + kk fmp = kk crvena zvezda beograd i fuzija kk bosna + kk royal = kk bosna royal nemaju apsolutno nista zajednicko osim naziva "fuzija", pocevsi od nastanka tih klubova, nacina fuzije, pa do onog najvaznijeg = cilja fuzijeBitiSrcemVezan je napisao/la:Fuzija je bila oblik spasa, ili barem pokušaja spasa. Valjda ćemo se složiti da KK Bosna samostalno više nije mogla nastaviti. Pogotovo uz ekstra pozitivan primjer Crvene zvede, a uglavnom loše primjere za OKK-ove.
Realno, fuzija nije kriva ni za šta. Evo za 9 dana će i ona biti ukinuta, pa šta onda? A svakako treba nastaviti sa daljom borbom. Kada je nešto dopušteno Zvezdi, zašto ne bi bilo i Bosni?
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
Trenutno korisnika/ca: jurisicduska i 11 gostiju.