KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Re: KK Royal

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 14 nov 2016, 20:36

admin je napisao/la:Podjela na staru gamad i nove pozitivce je smijesna i moze je napraviti samo neko ko nije vidio sliku sa skupstine koja je donijela odluku o fuziji i ko je dovoljno neupucen u stanje u Bh kosarci da nije u stanju povezati zasto se bas sad ovo desava, a nije se desilo u proteklih par godina.
Ma ja, Damir ublehaš, Harun lopov iz nerminove teorije, Bradić preko Bosninog imena htio da uzdigne privatni strašni Royal, koji će, sigurno, imati krcatu Skenderiju za koju godinu i dovesti CSKA u Sarajevo, a Brada će pare vrtiti. Ne volim se ovako ironično izražavati, ali, dajte ljudi dragi... :)
aleksandar_veliki je napisao/la: Tek sad nista ne kontam :). Nije ni vazno, sad zasad vidimo da fuzija Bosne i Royala nije donijela to sto se ocekivalo. Pitanje je postoji li neki drugi nacin. Neko spomenu reprogram dugova? Pricom da nam neko oz FIBA-e ne namjerno ne dozvoljava da se Bosna spasi necemo nista postici, optuzujuci KSBiH nista necemo postici.
E jbg, googlaj ako te interesuje. Pitanje je šta se uopšte očekivalo od fuzije? Ako je rečeno da će za 3-5 godina Royal vratiti Bosnin dug, u to ni djeca ne bi povjerovala.
1946

ultrasegamega
Kontakt:

Post Postao/la ultrasegamega » 14 nov 2016, 20:50

http://www.vreme.com/cms/view.php?id=1006616

Evo ovdje je detaljno objasnjeno o fuziji CZ i FMP.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 14 nov 2016, 21:10

aleksandar_veliki je napisao/la:Mozes li obrazloziti. Mene stvarno interesuje kakve su razlike.
malo ce duzi biti post, pa se unaprijed izvinjavam:

crvena zvezda:

kk crvena zvezda je zbog ogromnog duga morala biti privremeno zamrznuta, te je 2011. godine doslo do fuzije sa kk fmp zeleznik. fuzija je potpisana na tacno odredjen rok, a to su bile cetiri godine. kk crvena zvezda je ustupila svoju historiju, grb i trofeje, a kk fmp zeleznik je ulozio pare u taj projekat. kk fmp zeleznik je tako promijenio ime u kk crvena zvezda beograd.

kk crvena zvezda beograd se obavezala da ce sav prihod uplacivati na racun kk crvena zvezda u naredne cetiri godine i tako vratiti kk crvenu zvezdu na nulu sto se tice dugova. nakon cetiri godine, 2015. godine racun kk crvena zvezda je dosao na nulu i odblokiran je, te se kk crvena zvezda od sezone 2016/2017 pocela takmiciti ponovo pod svojim pravim imenom, a od kk crvena zvezda beograd su vratili historiju, grb i trofeje.

sta se desilo sa kk crvena zvezda beograd? ona je 2015. godine promijenila ime u kk ivo lola ribar beograd (sto je bilo izvorno ime kk fmp zeleznik), te se trenutno ne takmici nigdje, tj. postoji samo na papiru. eh, sad, logicno je pitati: zasto kk crvena zvezda beograd nije vratila svoje pravo ime (kk fmp) i nastavila takmicenje? razlog za to je poprilicno jednostavan. naime, 2011. godine odmah nakon fuzije kk crvena zvezda i kk fmp je napravljen "novi fmp". tj. kk radnicki novi sad je 2009. postao kk radnicki basket beograd, a od 2011. godine je promijenio ime u kk radnicki fmp beograd, a od 2013. u kk fmp beograd.

uglavnom, ukratko:

2011. kk crvena zvezda + kk fmp zeleznik = kk crvena zvezda beograd
2011. kk radnicki radnicki basket beograd = kk radnicki fmp beograd
2015. kk crvena zvezda nastavlja sa radom sa dugom 0 eura
2015. kk crvena zvezda beograd = kk ivo lola ribar beograd
2015. kk radnicki fmp beograd = kk fmp beograd

bosna:

kk bosna je zbog ogromnog duga morala biti privremeno zamrznuta, te je nakon cirkusa u kojem su paralelno vodjene dvije skupstine kluba 2014. godine dogovorena fuzija sa kk royal, koji je godinu dana ranije napravljen od jedne frakcije celnih ljudi kk bosne. tu fuziju je dogovorila nelegalna skupstina pod kontrolom celnih ljudi kk royal (to su ti isti ljudi koji su bili i u kk bosni istovremeno) koja je na veoma podmukao nacin to sve odradila, te se dogovorila fuzija "od tri do pet godina". kk bosna je ustupila novoforminarom kk bosna royal grb, historiju i trofeje, a kk royal je u ovoj fuziji dao cist racun, te obavezu da ce u preiodu fuzije (3-5 godina, kako precizno!) sav visak prihoda stavljati na racun kk bosna kako bi se vratio veliki dug.

dakle, kao sto se moze vidjeti, osnovna razlika izmedju kk crvena zvezda beograd i kk bosna royal je sto je kk crvena zvezda beograd sav prihod stavljala u kasu kk crvena zvezda, dok kk bosna royal sav visak prihoda stavlja u kasu kk bosna. veoma je bitna ta rijec "visak" i nikada nije objasnjeno sta taj "visak" znaci. "visak" je nesto sto ostane nakon necega, zar ne? a to "nesto" su valjda puni dzepovi gazdi kk royal, ko ce ga znati?

ono sto je veoma vazno u ovoj prici je to sto po zakonu kk bosna royal smije maksimalno godisnje dati 10.000 km kk bosni. dakle, za tih 3-5 godina saradnje na racun kk bosna bi smjelo biti uplaceno 30.000-50.000 km, sto je nista u poredjenju sa dugom kk bosna.

eto, nadam se da sam fino pojasnio slucaje zvezde i bosne ;)
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 14 nov 2016, 21:24

KK_Bosna je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la:
admin je napisao/la:Pošto znate šta je KK Bosna, onda vjerovatno znate da ovo uopšte nije ključna stvar za klub, već samo epilog odluka donešenih na skupštini sumnjivog legitimiteta (otkrili u statutu kako skupštinu imenuju svi članovi, pa kako su djeca koja treniraju članovi, onda su treneri omladinskih pogona reprezentovali po 50 glasova djece i instalirali svoju skupštinu koja je potpisala ovaj nemogući i krajnje nepovoljan ugovor o tehničko-poslovnoj saradnji sa Royalom koji se nikako nije ni mogao drugačije završiti).

Stvar je bila gotova prije par godina, ali nisam primjetio da ste svi stali u odbranu velikana u međuvremenu? Vremena je bilo sasvim dovoljno.
Da sve je tako ,al pokusao se odrzati klub i odrzao se ovo je sansa da se svi dignemo i nesto uradimo . zvezda je isto uradila s fmp pa sad igra euro ligu a fmp abu .Mislim da se mogu pokrenuti stvari potrebna je puna skenderija i bit ce .
haj ponovo procitaj sta je admin napisao... klub se nije pokusao odrzati vec su se odrzale plate nekolicini uhljeba. i dobro je @admin rekao, imali su svi vremena od cuvene "fuzije" da kazu sta misle i da dignu glas, ali svi su sutili.

zvezda-fmp i bosna-royal se ne mogu porediti.

prva fuzija se desila zbog visestruko veceg duga, ali je cilj bio jasan i legitiman i legalan: kroz tadasnji FMP vratiti zvezdin dug u roku od 5 godina i to je bilo izvodljivo i izvedeno je

druga fuzija je fuzija prakticno sa samim sobom da se prevari sve sto se moze prevariti, a od vracanja visetruko manjeg duga od zvezdinog nije bilo nista jer apsolutno legalno nije bilo moguce. royal je mogao vracati bosnin dug u max iznosu od 10.000 KM godisnje, pa saberi sam koliko godina bi trebalo da se ocisti dug od 9 miliona maraka. samo vucurovicu da se otplati tako legalno bi trebalo - 18 godina!
godišnji budžet Royala je 200.000 eura , tako da je @kk bosna upravu. A fakat se moralo malo ozbilnije pristupiti da i kanton pomogne da se dadne neki reprogram 5-7 godina kako ce se otplatiti dug, tu se apsolutni slazem. /ali ne treba sve gledati ni crno , znam da su bukvalno molili jer su godinama ljudi prevarani i izigrani pa kad im spomenes KK Bosna zatvaraju vrata, pa i mene su zvali pa znam nesta i iz prve ruke./

p.s. ovo sam napisao negdje jutros na poslu , pa sam morao izaci , sad svratih u kancelariju da ugasim comp, vidim 3 nove sranice se vi raspisali :)

Merhaba
Kontakt:

Post Postao/la Merhaba » 14 nov 2016, 21:27

emil02in je napisao/la:"Igrač s najvećom klasom koji je igrao u Španiji. Gospodin!", naslov je to koji se odnosi na Mirzu Delibašića u najvećem i najpoznatijem sportskom listu u Španiji. Tako eto u Španiji cijene Mirzu Delibašića. Kod nas, kod nas ga ne cijene. Da ga cijene nikada ne bi dozvolili da se Bosna ugasi.

Kako ce ga cijenit dodju fukare iz Tuzle i u gluho doba noci isaraju njegov spomenik preko puta FISa u Sarajevu, da bih oni kao ispali neki mangupi da su se pojavili u Sarajevu...
IZ KRVAVE ZEMLJE BOSANSKE CVATU ZLATNI LJILJANI , GRBAVICE MAJKO NASA BRANIT CETE SINOVI!

THE MANIACS 1987 SARAJEVO

insegnante
Kontakt:

Post Postao/la insegnante » 14 nov 2016, 21:44

Nekako smo se fokusitali na fuziju i period od 2014., a do 2014. dug narastao na 10 milioncica??

Vezano za naziv teme: Danas je 14.11.2016., a ime KK Bosna Royal ce biti do 23.11.

Cheikh
Kontakt:

Post Postao/la Cheikh » 14 nov 2016, 22:19

Ja MOLIM ovim putem sve Sarajlije i one koji vole KK Bosnu, nase "studente",nase sampione,rahmetli MIRZU i legende zive i pokojne oko njega, one koji se sjecaju Lencea, Nenada, Gorana,Sase, tarabe Bavcica i one koji se ne sjecaju tih dana naseg kluba, molim navijace i BORDO i PLAVOG kluba da dodju da se identifikuju sa KK Bosna da pokazu da NAM JE STALO. Molim grad Sarajevo i njegove gradjane, i novo i staro Sarajevo, i nove i stare Sarajlije da dodje u Subotu i pokazu da Bosna nece propasti, da Bosna ne smije propasti, da je Bosna SIMBOL ovog grada.

Dodjimo,pokazimo i dokazimo da Bosna zivi i da Bosna NECE I NE SMIJE NESTATI!
Football is a game about feelings and intelligence!

Merhaba
Kontakt:

Post Postao/la Merhaba » 14 nov 2016, 22:32

Svi u Skenderiju protiv Slobode!!! 19.11 u 20h cijena ulaznice 5km
IZ KRVAVE ZEMLJE BOSANSKE CVATU ZLATNI LJILJANI , GRBAVICE MAJKO NASA BRANIT CETE SINOVI!

THE MANIACS 1987 SARAJEVO

BordoBolesnik
Kontakt:

Post Postao/la BordoBolesnik » 15 nov 2016, 08:27

U subotu cemo da vidimo koliko je onih u ovom gradu kojima je stalo do Bosne i njenog opstanka. Vidimo se!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 15 nov 2016, 08:39

BordoBolesnik je napisao/la:U subotu cemo da vidimo koliko je onih u ovom gradu kojima je stalo do Bosne i njenog opstanka. Vidimo se!
Eto pojavice se 10 000 ljudi od njih 5 000 manakena i sada ce ispasti da je njima vise stalo
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

ultrasegamega
Kontakt:

Post Postao/la ultrasegamega » 15 nov 2016, 09:08

nerminh74 je napisao/la:
BordoBolesnik je napisao/la:U subotu cemo da vidimo koliko je onih u ovom gradu kojima je stalo do Bosne i njenog opstanka. Vidimo se!
Eto pojavice se 10 000 ljudi od njih 5 000 manakena i sada ce ispasti da je njima vise stalo
Dodji i ti, pokazi da ti je stalo. Niko ti ne brani!

BordoBolesnik
Kontakt:

Post Postao/la BordoBolesnik » 15 nov 2016, 09:18

nerminh74 je napisao/la:
Mislim da su ove godine koje su iza nas a gdje su pojedinci Bosnu doveli do ovoga pokazle da smo mi svi manekeni.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 15 nov 2016, 09:20

Ne znam za vecinu ali ja sam od Bosne odustao kada su mi prijetili porodici jer sam pokusao organizovati navijacku grupu Bosne nalik na onu kakvu danas ima Bamberg
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

ultrasegamega
Kontakt:

Post Postao/la ultrasegamega » 15 nov 2016, 09:23

Ko ti je prijetio i zasto??

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 15 nov 2016, 09:38

Preceno mi je valjda zato sto da se je organizovala grupa kosarkasih ljubitelja (strogo kosarkaskih) koji navijaju za Bosnu i pokusavaju pomoci istoj bez vlastitog interesa nije odgovaralo nekima koji su imali vlastite talove, a ko je prijetio sada vise nije vazno

High

Post Postao/la High » 15 nov 2016, 10:20

Je li se to igra u velikoj dvorani?
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 15 nov 2016, 10:32

High je napisao/la:Je li se to igra u velikoj dvorani?
da

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 15 nov 2016, 11:52

nerminh74 je napisao/la:Ne znam za vecinu ali ja sam od Bosne odustao kada su mi prijetili porodici jer sam pokusao organizovati navijacku grupu Bosne nalik na onu kakvu danas ima Bamberg
sjecam se da hordama nije odgovarala tvoja ideja. A realno nikad mi nismo bili organizovani, uvijek su bile neke svađe kako na forumu tako i na tribinama.
Ja bosnu volim al po meni bosne vise nema niti mi je ovaj royal nesto drag.
Mnogi osuđuju vučka... ja ga razumijem ne mozes nekom biti toliko duzan a praviti nove dugove, dovoditi nove igrace itd. A javna je tajna kako je bosna prije nudila svakom ugovor koji zeli s tim da te pare kasnije treba sudskim putem traziti....
You are someone else I am still right here

Ismire odlazi!!!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 15 nov 2016, 12:17

fera je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:Ne znam za vecinu ali ja sam od Bosne odustao kada su mi prijetili porodici jer sam pokusao organizovati navijacku grupu Bosne nalik na onu kakvu danas ima Bamberg
sjecam se da hordama nije odgovarala tvoja ideja. A realno nikad mi nismo bili organizovani, uvijek su bile neke svađe kako na forumu tako i na tribinama.
Ja bosnu volim al po meni bosne vise nema niti mi je ovaj royal nesto drag.
Mnogi osuđuju vučka... ja ga razumijem ne mozes nekom biti toliko duzan a praviti nove dugove, dovoditi nove igrace itd. A javna je tajna kako je bosna prije nudila svakom ugovor koji zeli s tim da te pare kasnije treba sudskim putem traziti....
medzu ostalima, istina projekat nije isao najbolje, ali ja sam imao želju i energiju da istrajem

ostalo za sve što si napisao mi je ili poznato ili se slažem, ovo sada nije ona Bosna jednostavno ne mogu da se identifikujem sa njom, ali opet sam se radovao nekom usponu

samo kao što su admin i aleksandar objesnili taj projekat je bio na temeljima u živom pjesku, ništa čudno za nas

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 15 nov 2016, 12:41

Ne kontam zasto vam smeta ovaj pokusaj da se razdrma Drzava,grad,politika,navijaci . ovo je kasno sve ali ne vidim nista lose u ovom , pratim forum i mislim da se ovi neki negativci pojavljuju na svim temama samo da bi se nesto pisalo .

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Rule_hz i 10 gostiju.