Kyle je napisao/la:Ovi ti garantuju uspjeh? Covjece dvojica nisu odigrala utakmicu u NBA, a ovaj prvi je vec izgubio dvije godine zbog povreda i pitanje je sta ce biti od njega.
A sve i da budu Sixersi vrhunski tim za nekih 4-5 godina dok ti sazriju pogledaj koliko je godina proslo kroz tankiranje i njihovo cekanje.
U NBA nema nista preko noci, mnoge ekipe to zanemare, pozure stvari, zato i imaju problem da nikad nisu contenderi. Ovo sto je Hinkie uradio jeste radikalno, netipicno, ali je po pravilima, i najbolji nacin da se dokopas elitnog talenta. Za uspjeh ti treba elitni talent.
Donnie Darko je napisao/la:Sad mogu mene (ili bukvalno bilo koga ko se imalo razumije u NBA) postaviti na poziciju GM-a u Phoenixu, i mogao bih uraditi istu stvar koju je Hinkie uradio sa Sixersima. Ishod svega toga bi ovisio isključivo od sreće (lutrija i povrede) i eto nešto malo scoutinga. Čak je i Embiida dobio spletom (ne)sretnih okolnosti.
#facts

To jednostavno nije tacno.
Epidaurus je napisao/la:Koji plafon ova ekipa Lakersa ima ? Plafon da se kroz par godina bori za titulu, taj plafon.
Sretno s tim.
Lillard je napisao/la:Pa Portland jest recimo mrtvi prosjek, nešto slično ko Boston. Ali ja radije gledam konkurentnu ekipu svaku noć i PO svake godine, nego da dižem hajp oko jednog igrača kao što to rade navijači Sixersa. Pa postali su takav odron da samo radi toga dolaze na utakmice, tj. radi njega. Philla lako može doć u situaciju da bude 5+ godina bez PO-a. Kad bi Portland na to ličio, davno bi ga prestao pratit jer ne vidim smisao da gledam ekipu koja godinama gubi. I koliko vremena treba da uđe pobjednički mentalitet u tu ekipu itd. Ništa ne garantira uspjeh, to je i poenta. Da Philla zna da e za 5 godina uzet prsten i da će se ovo tankiranje isplatit, onda bi moždaaa imalo smisla, ali ovako mogu postat isti prosjek kao i Boston/Indiana/Portland, bilo koja ekipa osim 4-5 u vrhu lige. Kad bi svi bili genijalni kao Hinkie ova liga bi propala.
Pa evo recimo ja sam drugaciji, meni je draze dokopati se generacijskog talenta i oko njega graditi ekipu, nesto sto radi i Phila, jer drugacije nemas sansu da uopste razmisljas o tituli. Embiid i Simmons su generacijski talenti.
Nista ne garantira uspjeh, ali se moras dovesti u situaciju da uspijes. Nacin? ELITNI TALENT.
Ne znam zasto mislis da se Phila nece uskoro borit za PO, jer hoce.