KK Bosna Visit Sarajevo

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

kobe24
Kontakt:

Re: KK Royal

Post Postao/la kobe24 » 20 nov 2016, 02:05

Dusa me boli kad vidim sve ovo i kad mi kroz glavu prolaze sve one lijepe slike iz proslosti, kad se u Sarajevu protivnici gotovo nisu ni nadali bodovima. 'A sad adio' je itekako dolilo ulje na vatru... Sav ushicen sam pratio sva desavanja oko ove 'nove Bosne', koja, ruku na srce, nije u potpunosti ista kao ona 'stara'. Zanimao se kao nikad oko dolazaka novih imena, nadao se ABA ligi dogodine i ozivljavanju i klupske i reprezentativne bh kosarke, a onda sve ovo kao grom iz vedra neba. Pomislim da nam nema spasa i da je to-to sto se tice nas, ali Bosne ne smije nestati, Sarajevo i ova drzava ponovo moraju zivjeti za kosarku! Dosta mi je da gledam kako u nasoj drzavi glavnu rijec vode klubovi koji nista nase nemaju! U meni bez obzira na sve jos uvijek tinja nada, vjerujem da cemo se uz Boziju pomoc ponovo radovati uspjesima naseg giganta.
P.S. Koliko je otprilike bilo ljudi veceras u dvorani? Ovaj portal je u vise navrata pisao da je u prodaju izaslo 2500 ulaznica, a veceras se pojavljuje informacija da je bilo 6000 ljudi na tribinama. Prevelika je to razlika, a ja bih bio zadovoljan da je ta brojka negdje izmedju ove dvije ranije pomenute.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 20 nov 2016, 02:12

5 hiljada
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 20 nov 2016, 02:17

MortemHz je napisao/la:Ma sve ok, znam da nisi ti mene uvrijedio ali ja ti kazem da se ne trebamo dijeliti po tom pitanju. Bosna i jeste zajednicka samo sto je jedna grupa prati a druga ne, to je meni licno ponizavajuce ali svakom svoje. Mi nismo kao sto smo nekad bili prije Jugoslavije i zato moramo gradske klubove podrzavati, osim u fudbalu, naravno. I rukometni i kosarkaski klub su dio bordo porodice, bordo bijeli su svi i opcenito vise mi pratimo to ali ne mozemo se mi dijeliti tako vise jer se raspadamo i kao grad i kao cjelina, nema ljudi. Lako je Zvezdi i Partizanu..
ma brate meni se cude otkud na Bosninoj utakmici a Zeljovac...eto sta su nam uradili ..
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

insegnante
Kontakt:

Post Postao/la insegnante » 20 nov 2016, 09:31

Navijaci su se odazvali, svi zajedno, stmosfera kao nekad. Pitanje je kako ce se sada rjesiti problem, nadam se da ce se iznaci neko rjesenje...

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 20 nov 2016, 09:36

kobe24 je napisao/la:Dusa me boli kad vidim sve ovo i kad mi kroz glavu prolaze sve one lijepe slike iz proslosti, kad se u Sarajevu protivnici gotovo nisu ni nadali bodovima. 'A sad adio' je itekako dolilo ulje na vatru... Sav ushicen sam pratio sva desavanja oko ove 'nove Bosne', koja, ruku na srce, nije u potpunosti ista kao ona 'stara'. Zanimao se kao nikad oko dolazaka novih imena, nadao se ABA ligi dogodine i ozivljavanju i klupske i reprezentativne bh kosarke, a onda sve ovo kao grom iz vedra neba. Pomislim da nam nema spasa i da je to-to sto se tice nas, ali Bosne ne smije nestati, Sarajevo i ova drzava ponovo moraju zivjeti za kosarku! Dosta mi je da gledam kako u nasoj drzavi glavnu rijec vode klubovi koji nista nase nemaju! U meni bez obzira na sve jos uvijek tinja nada, vjerujem da cemo se uz Boziju pomoc ponovo radovati uspjesima naseg giganta.
P.S. Koliko je otprilike bilo ljudi veceras u dvorani? Ovaj portal je u vise navrata pisao da je u prodaju izaslo 2500 ulaznica, a veceras se pojavljuje informacija da je bilo 6000 ljudi na tribinama. Prevelika je to razlika, a ja bih bio zadovoljan da je ta brojka negdje izmedju ove dvije ranije pomenute.
Receno je sinoc da su sve karte pustene u prodaju tako da je preko 2500 hiljade sigurno.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 20 nov 2016, 09:44

Baš onako praznik košarke.
Tekma gledljiva, Slobodanka dobra najviše sam pratio Cerkezovica. Gasic više u terenu nego van.
Kod nas opet sve igrači sa strane...
Atmosfera kao nekada, fali nam ovo definitivno u glavnom gradu.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 20 nov 2016, 10:30

fico je napisao/la:
FoSte95 je napisao/la:Može li mi neko objasniti šta sada, hoće li biti kakvog efekta ako se oprosti barem pola duga, ili je to to đto se Bosne tiče?
Sto je najbitnije, pokazali smo svima koliko mogu dobiti SVI ako bi Bosna bila prava.
1. Skenderiji dzaba svi sajmovi i po koji koncert u Domu Mladih, Skenderija kao ustanova moze da zivi samo uz Bosnu
2. Sponzori bi mogli imati ogromne koristi od navijaca Bosne
3. Djeca bi jedino u Bosni mogla dobiti priliku da postanu kosarkasi jer preko Kosa i Sparsa to ne mogu, jer moraju traziti menadzere da bi otisli vani

Najvaznije je da SAVEZ i Grad/Kanton stanu iza Bosne. Jer samo uz podrsku saveza Bosna se moze dogovoriti sa Fibom. Ja vjerujem da iako se ime Bosna "zamrzne" da to nece biti zauvijek.

Neces vjerovati ali Skenderija nema nikakve koristi od Bosne. Bosna duguje oko 500-600 hiljada Skenderiji. Bosnini treninzi u Skenderiji su besplatni, a utakmice se placaju 1000 KM za koristenje sale, bez obzira bila puna ili prazna dvorana.

Koji ce sponzor dati novac Bosni kada vidi da su svake godine bili u minusu. Zamisli sebe da imas novac, i da hoces biti sponzor. Da li bi im dao 50 000 do 200 000 KM. Sve dok se klub ne privatizuje, da znamo ko je glavni i ko ce odgovarati za manjak novca od naseg sporta nema nista. Jer ako nastane minus od 1 milion KM, krivica se svaljuje i prenosi sa jednog covjeka na drugog i na kraju napravis 10 miliona duga i NIKO NE ZAVRSI U ZATVORU.

Ovo pod 3 necu ni komentarisati jer Bosna osim Đedovica nije nikoga ni napravila niti dala sansu da igra, i sad odjednom da naprave neki sistem za mlade igrace.

S fibom se ne mozes dogovoriti, nego moras isplatiti igrace kojima dugujes novac i onda ti dozvole da igras.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 20 nov 2016, 10:52

JHam je napisao/la:
kobe24 je napisao/la:Dusa me boli kad vidim sve ovo i kad mi kroz glavu prolaze sve one lijepe slike iz proslosti, kad se u Sarajevu protivnici gotovo nisu ni nadali bodovima. 'A sad adio' je itekako dolilo ulje na vatru... Sav ushicen sam pratio sva desavanja oko ove 'nove Bosne', koja, ruku na srce, nije u potpunosti ista kao ona 'stara'. Zanimao se kao nikad oko dolazaka novih imena, nadao se ABA ligi dogodine i ozivljavanju i klupske i reprezentativne bh kosarke, a onda sve ovo kao grom iz vedra neba. Pomislim da nam nema spasa i da je to-to sto se tice nas, ali Bosne ne smije nestati, Sarajevo i ova drzava ponovo moraju zivjeti za kosarku! Dosta mi je da gledam kako u nasoj drzavi glavnu rijec vode klubovi koji nista nase nemaju! U meni bez obzira na sve jos uvijek tinja nada, vjerujem da cemo se uz Boziju pomoc ponovo radovati uspjesima naseg giganta.
Receno je sinoc da su sve karte pustene u prodaju tako da je preko 2500 hiljade sigurno.
5.800, deset ljudi gore dole.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 20 nov 2016, 11:04

delinjo je napisao/la:ali cuj stara garda...mene stid bilo...kakvi papci svojataju ovu Bosnu ccc

Djine se vratio :?:

fico
Kontakt:

Post Postao/la fico » 20 nov 2016, 11:08

Chstal je napisao/la: Neces vjerovati ali Skenderija nema nikakve koristi od Bosne. Bosna duguje oko 500-600 hiljada Skenderiji. Bosnini treninzi u Skenderiji su besplatni, a utakmice se placaju 1000 KM za koristenje sale, bez obzira bila puna ili prazna dvorana.

Koji ce sponzor dati novac Bosni kada vidi da su svake godine bili u minusu. Zamisli sebe da imas novac, i da hoces biti sponzor. Da li bi im dao 50 000 do 200 000 KM. Sve dok se klub ne privatizuje, da znamo ko je glavni i ko ce odgovarati za manjak novca od naseg sporta nema nista. Jer ako nastane minus od 1 milion KM, krivica se svaljuje i prenosi sa jednog covjeka na drugog i na kraju napravis 10 miliona duga i NIKO NE ZAVRSI U ZATVORU.

Ovo pod 3 necu ni komentarisati jer Bosna osim Đedovica nije nikoga ni napravila niti dala sansu da igra, i sad odjednom da naprave neki sistem za mlade igrace.

S fibom se ne mozes dogovoriti, nego moras isplatiti igrace kojima dugujes novac i onda ti dozvole da igras.
Ako se Bosna ugasi nece se Skenderiji nikad vratiti te pare, kao ni milioni poreza drzavi. Kada bi Bosna bila prava, placalo bi se Skenderiji. Uostalom nije samo dobit Skenderije iznajmljivanje dvorane. Ljudi koji bi dolazili na utakmice, djeca koja bi trenirala, kupili bi poslije/prije tekme u prodavnicama neki sok/cokoladicu, popili kafu u kaficima na Skenderiji, mozda bi neko u privrednom gradu svratio u neku radnju, nesto kupio, onaj sto prodaje kospe bi zaradio koju marku vise, kada bi Bosna bila prava drzava bi imala koristi od poreza koji bi se, nadam se, uredno placao... Svi bi imali koristi. Znas li sta znaci 4 milje ljudi svake druge subote?

Ali kada bi sponzori vidjeli da ima nekoliko hiljada ljudi koji bi pratili Bosnu, kada bi se napravio dobar marketing (clanstvo u klubu donosi popuste kod sponzora i sl.) siguran sam da bi se mnogi odazvali. Pa kako je onda Bosna uspjela privuci sponzore prije pola godine kada je igrala drugu ligu???

I ja bi volio da se klub privatizuje.

Nije Bosna kao Bosna sprecavala mlade igrace, vec Elmedin Konakovic koji je doveo Beobasket, gurao polovnjake (Tomovic, Vucurevic, Ivanovic, Milosevic...) i na taj nacin sprijecio da igraci iz Bosnine skole dobiju priliku (Sead Sehovic). Damir Krupalija zasigurno zna vise o kosarci nego Premijer, i ne moraju samo sarajevska djeca igrati za Bosnu. Moze se napraviti skauting po cijeloj drzavi i u kadete/juniore dovoditi igrace iz drugih gradova.

Problem sa Fibom je tehnicke prirode jer su Bosni blokirabi racuni. Zasto nikom nije cudno sto se ova tuzba koja zahjteva gasenje pojavila sada kada je Bosna napravila 3 vezane pobjede i pocela privlaciti publiku? (Znam sa tuzba postoji od ranije, ali sam naglasio da ova situacija zahtjeva gasenje)
SARAJEVO

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 20 nov 2016, 22:27

Sinoć Bosna, danas Sarajevo, pa se ne stigoh prije ni javiti :)

Zaista, bilo je malo reći prelijepo. Kad čuh atmosferu na početku utakmice umalo ne pustih suzu. Od pobjede na parketu puno, puno je važnija ona koju smo odnijeli na tribinama. Ipak je Sarajevu stalo do košarke i KK Bosna.

Hvala ti druže moj, za sve trenutke lijepe, za sve radosti... :plac:
1946

IlProfessore
Kontakt:

Post Postao/la IlProfessore » 20 nov 2016, 23:04

Evo oglasio se i Dino Konaković:
Slučaj "KK Bosna": Konaković objavio sporazum iz 2008. u kojem se odrekao 120.000 KM provizije
Košarkaški klub Bosna nalazi se u najvećoj krizi ikada i prijeti mu gašenje. O Bosni su svoje mišljenje ovih dana u medijima iznosili skoro svi koji su vezani za Studente, samo se nekadašnji direktor kluba Elmedin Konaković nije oglašavao. Sve do danas.

Konaković, koji je na funkciji direktora sarajevskog kluba bio od 2003. do 2007. godine, oglasio se večeras na Facebooku, ali je dodao kako je ovo samo prvo od niza obraćanja bosanskohercegovačkoj javnosti na temu Bosne.

"Sedam milijardi ljudi ima svoje mišljenje i ima na to pravo. Ničije mišljenje ne može promijeniti činjenice, činjenice su nepobitne. (Mustafa Spahić). Devet godina sam slušao i čitao laži o periodu u kojem sam vodio KK Bosna. Slušao sam i čitao još neke laži o sebi, a samo su mi ove o KK Bosni smetale. Nisam reagovao, a sad vidim da sam trebao.Ne zbog sebe, osim što su mi smetale, nisu mi nanijele štetu. Trebao sam zbog Bosne. Ovih ću dana o tome više govoriti", napisao je Konaković.

slika

Konaković je kao jedan od dokaza priložio sporazum sa KK Bosnom iz marta 2008. godine kojim se odrekao 120.000 KM na ime neisplaćenih premija i provizija.
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”

fico
Kontakt:

Post Postao/la fico » 20 nov 2016, 23:16

Ispade na kraju da su i on i Bukva odvajali od usta za Bosnu :puke: :puke:

Zasto se ne oglasi po pitanju zasto djeca iz omladinskog pogona nisu dobijala sansu, vec su dovodjeni polovni igraci iz Srbije, Rumunije, CG, Kipra i ostalih liga?
SARAJEVO

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 20 nov 2016, 23:27

Klosar jedan, na sta li dobi toliki iznos za provizije I premije??!!
I tu ce izvuci neki sporazum ili ugovor.
Pa jos Misko sto je kitio.

insegnante
Kontakt:

Post Postao/la insegnante » 20 nov 2016, 23:28

Pa sta je ovo vise? Nije niko kriv, mozda smo krivi mi koji smo dolazili redovno utakmice, ode Bosna u stecaj i nikome nista...

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 20 nov 2016, 23:43

Kako se ovi peru za krivicu, jos ce ispasti da je za sve kriv Neno Markovic.
Ali je naslov na klixu. :thumbdown: :thumbdown:

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 21 nov 2016, 08:02

Joj lopovlluka, prvo Bukva nevin, ni marke uzeo nije, pa Nihad pojma nema ko je i kako zaduzio Bosnu, ne zna covjek ni da je Vucurevic imao toliki ugovor a sada i Dino odbio 120.000 KM menadzerske provzije, nesto poput kumasina nevinasca Mahmutovica sve lafo menadzeri.
E dok sud, sipa, tuzilastvo i istrage ne ispitaju ko je odgovoran za dug, za cije vladavine klub nije placao porez i doprinose igracima od KK Bosne nema nista.
Ovo sto vidimo u medijima su jeftini pokusaji spinovanja da se prebaci odgovornost na nekog drugog. Pa ko je kriv? Ko je davao masne ugovore kosarkasima, ko je dovodio beobasketase u KK Bosnu?
Institucije, reagovati cim prije.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

ultrasegamega
Kontakt:

Post Postao/la ultrasegamega » 21 nov 2016, 11:47

Mir, mir, mir, niko nije kriv. Dugovi se sami napravili.

Ko je potpisivao neracionalne ugovore sa igracima Konakovicu?? Kako jedan dug oprostis fol (ne znam kad toliko zaradi jbt?), a ugradis se u kompletan marketinski prostor??
Ti bas kontas mi budale?!

insegnante
Kontakt:

Post Postao/la insegnante » 21 nov 2016, 15:22

Pa fakat, cuj im izjava, kao da smo mi gomila budala. Jedan ne zna nista, drugi otpisao dug, treci ni kriv ni duzan, a BOSNA se gasi?

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 21 nov 2016, 15:59

fico je napisao/la:Nije Bosna kao Bosna sprecavala mlade igrace, vec Elmedin Konakovic koji je doveo Beobasket, gurao polovnjake (Tomovic, Vucurevic, Ivanovic, Milosevic...)
svaka medalja ima dvije strane, samo sto niko ne vidi onu drugu stranu.

kao prvo, ivanovic je bio dobar igrac i ne moze u recenicu sa tomovicem i vucurevicem...

kao drugo, taj isti beobasket je dao bosni bajramovica, williamsa, baileya, vasiljevica, ikonica...

kao trece, nijedan igrac beobasketa nije tuzio bosnu
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.