Sta? Da nam kaze "da bi želio da ima što više Dodika u BiH, jer samo takvi ljudi mogu biti lokomotive koje vuku sve naprijed."Virtu4l je napisao/la:Pa pokušao je, zar ne?
Zasto odmah nakon povratka iz Banskih Dvora nije rekao ono sto je, navodno, govorio prije pola godine?
Ćiro Blažević: "Lažu pi*** im materina! Dodik je moj prijatelj"
Petak, 27 Studeni 2009
Miroslav Ćiro Blažević odlazi sa kormila fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine... bar je tako najavio, a nakon što je Zvjezdan Misimović izjavio da "neće više igrati u dresu reprezentacije BiH, dok je Blažević selektor".
"Ne mogu to napraviti, jer više nemam povjerenja u njega", dodao je Misimović, a nakon baš tih riječi, Ćiro se odlučio povući.
Ljubav između Misimovića i Ćire pukla je tokom dodatnih kvalifikacija protiv Portugala. Prvo je veznog igrača Wolfsburga prozvao za očajnu igru u prvoj utakmici, a nakon toga Miske nije ni nastupio u Zenici, jer se žalio na povredu.
Poput bombe je odjeknula Ćirina izjava koju je izrekao nakon ispadanja od Portugala i koju su prenijeli svi mediji: "Dodik sada sigurno misli "**** sam vam majku! Sada shvaćam, Republika Srpska bi sve izgubila da je Bosna otišla na Svjetsko prvenstvo..."
Međutim, u intervjuu za srbijanski list "Alo", Ćiro je to sve demantovao, očito igrajući na kartu, "jednoj strani pričam jedno, a drugoj drugo".
"**** sam im tako nešto izjavio. Lažu, **** im materina, o Dodika se ne bih ni očešao. Žele me zavaditi sa mojim prijateljem", izričit je bio Blažević.
- Znači, mediji vam namještaju?
"Ma sigurno, sine moj... Ti si mlad čovjek, neiskvaren, ne možeš to da shvatiš. Ja sam star, ali ni meni tu ništa nije jasno", odgovorio je Blažević.
- Zaratili ste i sa Zvjezdanom Misimovićem?
"I to su mediji zakuhali, a meni je žao što je Misimović nasjeo na medijske provokacije i nakon toga izjavio da neće igrati za BiH sve dok sam ja selektor. Nema veze, ja se nikom neću izvinjavati, nemam zbog čega, a ako Miske bira "on ili ja", poručujem mu: "Zvjezdane, ti igraj, ja sam otišao!"