Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Sabinho
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Sabinho » 09 nov 2016, 21:34

babino je napisao/la:@pinoglavi za papu i nobelovu nagradu:-)
Toliko merhametli covjek da je tesko povjerovati da 'u nas ima takijeh'.
:bow:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 nov 2016, 22:14

babino je napisao/la:Nemam ja nista protiv ni tog petljanja protiv kojeg je @pinoglavi, tipa sredi papire i igrat ces protiv gibraltara par minuta i nas si..mada ne mora ni igrati jer kad promijeni drzavljanstvo, nas je.
Hrvati su tako radili godinama, djecu su nam otimali još u juniorima, posljednji kojeg se sjećam je Mirko Marić.

Ne žalim za mnogo njih, možda bi nam valjao recimo Gudelj, ali rijetko koji bi sad bio neki bitan faktor kod nas. Karačić iz Adane je bio na radaru susjeda i momak ih je odbio, to je dobar znak.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 09 nov 2016, 22:16

Rokoko87 je napisao/la:
Incognito87 je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:Nije neko vrijeme za pisati o potencijalima ali ovaj Nastic nije los a i mlad je igrac. Nesto namigiva da bi mogao promjeniti SD i mislim da ne bi bilo lose uzeti ovog igraca. Relativno brzo je proigro u Genku i to nelose.
Steta sto ne igra drugu stranu, hebem mu zivot.
Mesa je dobar za skupiti ove potencijale pa se ne bojim da nece reagirati. Steta sto nije dobar za druge stvari kao za ovu.
Isto razmišljamo.
Šteta što nije desni bek, tu bi nam dobro došao, ali i na lijevoj strani može ruku pružiti.
Ionako nemamo adekvatnu zamjenu za Seu, Zuka je prespor za beka.
Seo moze igrati malo i naprijed. Ionako je zvjer kad krene u napad, bilo bi dobro da mu neko moze cuvati ledja.
Zuka moze na stopera. Sto vise igraca imamo na raspolaganju to bolje.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 10 nov 2016, 01:57

dubrovnik je napisao/la:Nije neko vrijeme za pisati o potencijalima ali ovaj Nastic nije los a i mlad je igrac. Nesto namigiva da bi mogao promjeniti SD i mislim da ne bi bilo lose uzeti ovog igraca. Relativno brzo je proigro u Genku i to nelose.
Steta sto ne igra drugu stranu, hebem mu zivot.
Mesa je dobar za skupiti ove potencijale pa se ne bojim da nece reagirati. Steta sto nije dobar za druge stvari kao za ovu.
Recimo mnogo bitniji igrac za pridobiti trenutno nego Burnic. Treba nam rezerva Kolasincu i sa njim bi to mogli pokriti. Ne moze gori od Zukanovica na beku biti. Ovom izjavom je sve rekao, samo jos da nasi reaguju kako treba.
Nad tobom sunce najljepše sja

AndreWilliams
Kontakt:

Post Postao/la AndreWilliams » 10 nov 2016, 02:39

Nastic je beton. On bi bio pravo pojacanje. Mlad, a vec relativno iskusan. On je debitovao za seniorski tim Vojvodine jos 2009 sa 15 godina. A evo i izjava iz 2009 (izvor: SS.ba):
"Brzo sam se adaptirao na novu sredinu i svi su me lijepo prihvatili. Prezadovoljan sam uslovima i sretan sto sam dio ovoga kluba. Pomno pratim našu Premijer ligu i nastupe naših reprezentativnih selekcija i ne želim biti neskroman ako kažem da očekujem poziv selektora Velemira Stojinića.", rekao je Bojan i dodao da želi da nastavi stopama mnogo poznatijeg fudbalera koji je rođen u Vlasenici, našeg reprezentativca Vedada Ibiševića.

Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_fudbal/bojan-na ... dini/28071

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 20 nov 2016, 14:56

Dumic u prvih 11 nijmegena...Gube 2-0 od ajaxa
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo

HankMoody
Kontakt:

Post Postao/la HankMoody » 20 nov 2016, 15:47

5-0 Ajax vodi protiv Nijmegena.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015

nut_shell
Kontakt:

Post Postao/la nut_shell » 20 nov 2016, 16:09

Cazim Suljic na klupi Crotone-a.
Rođeni, Rođeni
Kraj Neretve Rođeni

"Mislim na Sea, dakle postojim."

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 22 nov 2016, 11:37

Za 2,3 godine kada nas stara garda napusti, bit cemo prisiljeni na podmladjivanje.
Interesuju me vasa razmisljanja o prvotimcima.

Na golu bi imali iskusne Sehica, Burica, nesto manje iskusnog Karacica i treba se zaganjat Hadzikic ili kako vec.
Desni bek - kriticna pozicija. Sta je sa onim malim iz Salkea? Pored njega od domacih nada su tu Memija i Kadusic.
Lijevi bek - Seo
Stoperi Memisevic-Dumic, Sunjic ce biti jos uvijek tu, Bico isto tako, ali oni pred penziju
Defanzivni vezni - Besic, Cimirot
Centralni Pjanke, uz Pjanketa Amir Hadziahmetovic
Ofanzivni vezni Milosevic, Gojak
Napadaci Bajic, Hodzic.

Dakle postava bi mogla biti:

---------Karacic-------------

Memija-Memis-Bico/Sunjic-Seo

------Besic---- Gojkara------

Amir ----Pjanic ---- Gojak

----------Bajic--------------

Ima tu jos Hajradinovic, Mustedanagic, Burnica treba privoliti ...
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 22 nov 2016, 11:56

Ništa bez Svena.

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 22 nov 2016, 13:16

@bhsport
Koji mali iz Schalkea? Adis Omerbašić? Ima već barem godina da on nije u Schalkeu, nego neki klub u 4. ligi. Od Memije sumnjam da će biti neki ozbiljan igrač, daj bože da se prevarim... Objektivno, mi ni na vidiku nemamo desnog beka koji će biti makar na nivou Vranješa, a kamoli Mujdže.
Kad bi se moralo nešto izmisliti ovog momenta, mislim da bi najbolja opcija bila vrbovati ovog Nastića što nam se nudi - mlad je, lijevi bek je, i onda ga pokušati forsirati na suprotnoj strani.

Ne mogu prežaliti Prevljaka, on je imao potencijal da bude naš napadač broj jedan... Hodžić je na vrlo lošem putu. Tako to inače ispadne, od 5-6 potencijalno dobrih igrača, uspije jedan ili nijedan.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 22 nov 2016, 15:19

Edol je napisao/la:@bhsport
Koji mali iz Schalkea? Adis Omerbašić? Ima već barem godina da on nije u Schalkeu, nego neki klub u 4. ligi. Od Memije sumnjam da će biti neki ozbiljan igrač, daj bože da se prevarim... Objektivno, mi ni na vidiku nemamo desnog beka koji će biti makar na nivou Vranješa, a kamoli Mujdže.
Kad bi se moralo nešto izmisliti ovog momenta, mislim da bi najbolja opcija bila vrbovati ovog Nastića što nam se nudi - mlad je, lijevi bek je, i onda ga pokušati forsirati na suprotnoj strani.

Ne mogu prežaliti Prevljaka, on je imao potencijal da bude naš napadač broj jedan... Hodžić je na vrlo lošem putu. Tako to inače ispadne, od 5-6 potencijalno dobrih igrača, uspije jedan ili nijedan.
Da, na tog mislim, znaci cetvrta liga, tesko da ce od njega biti ista.
U Memiju ja jos uvijek polazem nade, decko ima kvalitet, pao je psihicki nakon Standarda, pa ga je Edis gusio na lijevom krilu, pa tek sada pod Slavkom opet ordinira po svojoj strani.
Boljeg od njega nemas, a u njegovom rangu jedino igra mali Kadusic iz Sarajeva.
Ne znam koliko je Coricu godina.
Zao mi je Hodzica ali eto, nasi igraci obicno biraju laksi put do uspjeha. Za Prevljaka ne znam sta da kazem, nisam ga gledao puno pa ne znam...
Ali ostaje nam kriticna pozicija desnog beka jer i u mladim selekcijama nemamo nekoga ko je dominantan na toj poziciji, ostalo kako tako imamo pokriveno.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 22 nov 2016, 16:28

evo jedna lijepa vijest :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

Postaju “Zmajevi”: Tri fudbalera iz inostranstva dobijaju bh.državljanstvo

Trojica mladih fudalera iz inostranstva trebala bi sutra dobiti državljanstvo BiH.

Vijeće ministara BiH u srijedu će razmatrati sedam prijedloga za sticanje bh. državljanstva, a među slučajevima su i Nihad i Osman Hadžikić te Omar Pašagić.

Osman Hadžikić dobro je poznato ime bh. sportskoj javnosti. Radi se o sjajnom mladom čuvaru mreže Austrije iz Beča. Ima dvadeset godina, a godinu dana mlađi brat Nihad također u budućnosti želi igrati za BiH.

Također, bh. državljanstvo trebao bi dobiti i Omar Pašagić, koji nastupa za Stuttgart Kickerse.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 22 nov 2016, 17:38

TMovac je napisao/la:evo jedna lijepa vijest :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

Trojica mladih fudalera iz inostranstva trebala bi sutra dobiti državljanstvo BiH.

Vijeće ministara BiH u srijedu će razmatrati sedam prijedloga za sticanje bh. državljanstva, a među slučajevima su i Nihad i Osman Hadžikić te Omar Pašagić.

Osman Hadžikić dobro je poznato ime bh. sportskoj javnosti. Radi se o sjajnom mladom čuvaru mreže Austrije iz Beča. Ima dvadeset godina, a godinu dana mlađi brat Nihad također u budućnosti želi igrati za BiH.

Također, bh. državljanstvo trebao bi dobiti i Omar Pašagić, koji nastupa za Stuttgart Kickerse.
Zar taj Omar Pasagic nije vec ranije nastupao za nas?
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 22 nov 2016, 17:50

Pivopija je napisao/la:
TMovac je napisao/la:evo jedna lijepa vijest :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

Zar taj Omar Pasagic nije vec ranije nastupao za nas?
ima 1 nastup, ali ne mora nuzno imati i civilno drzavljanstvo da bi nastupio u prijateljskoj utakmici ukoliko se igra na domacem terenu. Bicakcic je igrao za nas protiv SAD-a iako nije imao nase drzavljanstvo u tom trenutku. Helenejse bitno mi je za ovu dvojicu "austrijanaca" da zaigraju za nas.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 22 nov 2016, 18:09

TMovac je napisao/la:
ima 1 nastup, ali ne mora nuzno imati i civilno drzavljanstvo da bi nastupio u prijateljskoj utakmici ukoliko se igra na domacem terenu. Bicakcic je igrao za nas protiv SAD-a iako nije imao nase drzavljanstvo u tom trenutku. Helenejse bitno mi je za ovu dvojicu "austrijanaca" da zaigraju za nas.
Bravo. Uvijek se mozemo po Bici orijentisati. Inace Bico je upisao nastup i za Njemacku mislim da se radilo o U18 kod Hrubescha sa BH pasosem.

Najvise mi je drago zbog Osmana Hadzikica.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

JackTheStripper
Kontakt:

Post Postao/la JackTheStripper » 22 nov 2016, 18:37

Ko je ovaj Benjamin Verbic, momciluk igra za FC Kobenhavn?
Tvrd je Bošnjak, voćka čudnovata,
ne slomi ga, al zube polomi.

zenica159
Kontakt:

Post Postao/la zenica159 » 22 nov 2016, 18:43

Momak ima 9 nastupa za Slovence.

PrinceofVeresija
Kontakt:

Post Postao/la PrinceofVeresija » 22 nov 2016, 18:45

JackTheStripper je napisao/la:Ko je ovaj Benjamin Verbic, momciluk igra za FC Kobenhavn?
Cak i da ima veze s nama..ne mozes ga zaganjat,odigro vec za Sloveniju par takmicarskih utakmica

JackTheStripper
Kontakt:

Post Postao/la JackTheStripper » 22 nov 2016, 18:52

Yebat ga onda.
Tvrd je Bošnjak, voćka čudnovata,
ne slomi ga, al zube polomi.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.