FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

sarajevo46
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la sarajevo46 » 23 nov 2016, 21:39

Svaki put kad uđem u kamp u Butmiru nešto novo. Samo nek' se radi. Ponosni možemo biti!

Ovo sam napisao nešto čisto da se upišem nakon pola godine. :D :D

Ado76
Kontakt:

Post Postao/la Ado76 » 23 nov 2016, 21:40

E nasli ste i vi s kim cete se ubjedivati....
Svi u napad jedan je Hase!!

de vam je budet, yeboti obitelj

Evander
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Evander » 23 nov 2016, 21:40

hilmo je napisao/la:
Evander je napisao/la: Kazes za par godina.
Prije tri godine, kako si zamisljao klub i kamp da ce biti danas?
Ali iskreno odgovori!
Iskreno?

Moja neka zamišljanja su bila da će sve ovo ići mnogo sporije.
Kako Vardaru, Rijeci ide puno brze?
Treba li opet da se postavljaju slike kako jedan fudbalski kamp izgleda?

U sustini, nije ni bitno sta ti i ja mislimo i sta smo zamisljali, znamo svi sta je obecano i u kojem roku.

Evander
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Evander » 23 nov 2016, 21:41

socrates je napisao/la:
Evander je napisao/la:
Cheikh je napisao/la:Ma nase je pa da je od govana, a nije prelijepo je i ponosan sam na to. Tan da nista ne uradi, treba mu biti zahvalan samo na ovome.

I neka bacaju ublehe kako nije nase, nakon odredjenog ulaganja( pricamo o finansijskom ulaganju), u ovaj posjed, ovaj parcela prelazi u vlasnistvo FKS. I stvarno sam ponosan na ovo sta imamo. Radimo polahko, ali radimo, ne ubleharimo po novinama vec radimo.
Nije nase nego Tanovo.
Kontas li razliku?
Jel za babin stan-kuću kažeš da je njegova ili tvoja,i jesi li ti pravni i zakonski nasljednik??

Jarane toliko si u negativi za sve moguće da to zaista nema nikakvog više smisla. Ne moraš bolan pljunuti na sve živo,pusti bar nas nekolicinu ovdje da iskažemo pozitivu kad postoji realan osnov.
Za firmu u kojoj radim kazem da je gazdina, ne moja.
Sutra mi moze dati otkaz ili ugasiti firmu.
Moze sa njom raditi sta zeli.

I nije problem pohvaliti bilo sta, ali nadje se levat da proziva, a argumenti su svi na mojoj strani.
Obecan kamp, dobili tri terena i par redova stolica, zajedno sa supom.
Ako ista mrzim, to je podanicki mentalitet.
Zato nam i jeste drzava ovakva kakva jeste.
Da slavimo i sto je trotoar ispred predsjednistva napravljen, nema veze sto autoput kasni sa izgradnjom?
Zadnja izmjena: Evander, dana/u 23 nov 2016, 21:45, ukupno mijenjano 1 put.

Cheikh
Kontakt:

Post Postao/la Cheikh » 23 nov 2016, 21:43

Evander je napisao/la:
hilmo je napisao/la:
Evander je napisao/la: Kazes za par godina.
Prije tri godine, kako si zamisljao klub i kamp da ce biti danas?
Ali iskreno odgovori!
Iskreno?

U sustini, nije ni bitno sta ti i ja mislimo i sta smo zamisljali, znamo svi sta je obecano i u kojem roku.
Sta je obecano i u kojem roku? Poceo si sa spinom a ti ne valja.
Evo ponovo te pitam i odgovori mi cinjenicama, sta je obecano i u kojem roku?
Slazem se da je moglo brze ALI NIJE. I sta sad? Imamo gdje trenirati, ne placamo za to, uskoro i mnogo vise.

A tebe ponovo pitam da mi odgovoris, sta je obecano i u kojem roku?
Football is a game about feelings and intelligence!

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 23 nov 2016, 21:44

Ono kad skontas da nesta pravis u Bosni i Hercegovini, gdje je sve samo ne normalno za ulagati, shvatis da ovo sto mi imamo je nesta cime se trebamo itekako ponositi...

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 23 nov 2016, 21:45

Evander je napisao/la:
hilmo je napisao/la: Iskreno?

Ja nikad ne pričam u prazno....obrati pažnju na datum postanja.
slika

Količina sredstava koja su investirana u NK Rijeka i FK Vardar su mnogo veća nego kod nas, a i oni su imali već neku "podlogu". Mi osim imena i velikih dugova nismo imali ništa.

Evander
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Evander » 23 nov 2016, 21:49

hilmo je napisao/la:
Evander je napisao/la:
hilmo je napisao/la: Iskreno?

Ja nikad ne pričam u prazno....obrati pažnju na datum postanja.
slika

Količina sredstava koja su investirana u NK Rijeka i FK Vardar su mnogo veća nego kod nas, a i oni su imali već neku "podlogu". Mi osim imena i velikih dugova nismo imali ništa.
Koju podlogu je imao Vardar?
Razlika je jedina sto su oni nasli investitora koji daje pare i kojem je klub bitan, a mi smo nasli prvog koji se javio i od kojeg mi malo sta imamo, koji blage veze o fudbalu nema i kojeg naa napredak niti sekunde ne zanima. Kao klub, nismo se pomakli sa mrtve tacke. Prosjek ove kukuruz lige.
Je li to bio cilj prodaje?

sjever
Kontakt:

Post Postao/la sjever » 23 nov 2016, 22:10

Evander brate možda nije sve onako kako su neki očekivali ili zamišljali da ne kažem sanjali ali zar nema i pozitivnih stvari koje su se desile a tako su očite, onako objektivno a svi znamo da može bolje i svi želimo to ali u svemu tome ponekad zaboravimo da uživamo :roll:
I da, kad kažeš red stolica imaju školska igrališta to je tačno ali neko poravna zemljište da napravi temelj za taj red pa sva zvona zvone kako je to najpozitivnija i najljepša ovodunjalučka priča...
NOVI PRVAK JE SA KOŠEVA !!!

zagorski
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la zagorski » 23 nov 2016, 22:19

hilmo je napisao/la:
Evander je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:@evander dodji i objasni nam da je Tan ubleha.
Tan je najveca i istoriska greska, u cijeloj istoriji!!!
Prodali smo se djavolu ni za sta.

Klub si prodao kinezu za par redova stolica kakve imaju skolska igralista?
To je tebi zadovoljavajuce?
Nadam se da su ti u zivotu standardi za ostale stvari na visem nivou.
Zamisli kad se za par godina izgradi cijeli kompleks kampa, pa se počne graditi stadion, pa bolji rezultati...

Onda će biti prodali se kinezu za moderan trening kamp, stadion, xx titula... Meni se sviđa!
Hilmo imas talenta za pisanje bajki nema sta...

Locust
Kontakt:

Post Postao/la Locust » 23 nov 2016, 22:20

Upoređivati nas i Vardar (ili Rijeku, ili bilo koji klub iz bilo koje zemlje koja ima moderan Zakon o sportu koji dozvoljava privatno vlasništvo klubova) može samo neznalica.

Evander to stalno radi i potencira bez da prvo pokuša prikupiti relevantne činjenice.

Tan NIJE naš vlasnik.

Samsonenko JESTE vlasnik Vardara.

Da smo probrali lošeg, jesmo, slažem se. Da ga je fer upoređivati sa Samsonenkom i talijanom iz rijeke mrsko mi googlati ime, brate nije.

socrates
Kontakt:

Post Postao/la socrates » 23 nov 2016, 22:20

Evanderu, ti nisi nimalo naivan momak,daleko od toga. Ja te tako i ne posmatram. Čak šta više u potpunosti te razumijem,i samo sam se osvrnuo na tvoje konstantne crnjake,tvoje verbalne atake i "storniranje" svega iole pozitivnog,samo to. Što se tiče tvoje komparacije blago rečeno nije relevantan primjer i mogao bih ja s tobom o tome do sutra. Naravno da mi nismo priredili nikakvu ceremoniju otvaranja ni tribine,niti bilo čega drugog. Kompleks nije završen,još uvijek je u izgradnji,kad dođe vrijeme za otvaranje to će biti sa stilom,jel,o čemu će pisati region. Zašto nije još,i zašto se radi postepeno,i o tome bi mogli do sutra. Činjenica je da smo dobili i tu tribinu. Znači imamo,obzirom na sve okolnosti koje su nas pratile u zadnje vrijeme. I to treba pozdraviti.
E,moj Hase,da si ovdje sada!!!!!!!

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 23 nov 2016, 22:26

zagorski je napisao/la: Hilmo imas talenta za pisanje bajki nema sta...
Hvala
Locust je napisao/la: Tan NIJE naš vlasnik.
Jeste, samo što ga mi zovemo "većinski vlasnik upravljačkih prava".

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 23 nov 2016, 22:31

sjever je napisao/la:Evander brate možda nije sve onako kako su neki očekivali ili zamišljali da ne kažem sanjali ali zar nema i pozitivnih stvari koje su se desile a tako su očite, onako objektivno a svi znamo da može bolje i svi želimo to ali u svemu tome ponekad zaboravimo da uživamo :roll:
I da, kad kažeš red stolica imaju školska igrališta to je tačno ali neko poravna zemljište da napravi temelj za taj red pa sva zvona zvone kako je to najpozitivnija i najljepša ovodunjalučka priča...
Apsulutno se slazem sa svim sto si rekao.
One tamo ne bih komentarisao, ono je ko Sjeverna Korea.

Naravno da je svaka ova stolica pojedinacno pozitivna stvar. Trebamo se svakoj radovati, ali trebamo i teziti necem visem.
Ako se zadovoljavamo sa ovim danas sto smo, onda hebi ti nas.
Prodali smo klub i naravno da ocekujem da cemo dobiti nesto od toga, ne zelim da se mrvicama zadovoljavam.

Cheikh
Kontakt:

Post Postao/la Cheikh » 23 nov 2016, 22:34

Evander je napisao/la:
sjever je napisao/la:Evander brate možda nije sve onako kako su neki očekivali ili zamišljali da ne kažem sanjali ali zar nema i pozitivnih stvari koje su se desile a tako su očite, onako objektivno a svi znamo da može bolje i svi želimo to ali u svemu tome ponekad zaboravimo da uživamo :roll:

Naravno da je svaka ova stolica pojedinacno pozitivna stvar. Trebamo se svakoj radovati, ali trebamo i teziti necem visem.
Prodali smo klub i naravno da ocekujem da cemo dobiti nesto od toga, ne zelim da se mrvicama zadovoljavam.
Ne odgovori ti meni sta su obecali i u kojem roku, sta si se usutio?
Football is a game about feelings and intelligence!

Evander
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Evander » 23 nov 2016, 22:38

Cheikh je napisao/la:
Evander je napisao/la:

Ne odgovori ti meni sta su obecali i u kojem roku, sta si se usutio?
To i ptice na grani znaju.
Odgovaram samo na ozbiljnija pitanja.
Neizlazak u Europu, amaterski igracki kadar, treneri bez licinci, par terena sa supom i akademijom koja za sad haman nikakvu funkciju da nema, nisu obecali sigurno.

Kad je trebala biti gotova prva faza? Kad je stvarno bila gotova?
Kad je receno da ce se poceti sa drugom fazom?

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 23 nov 2016, 22:38

Evo pokušat ću ti ja odgovoriti
http://www.****/clanak/185700/za-dvi ... takmicenja
Mada ima fore još 6-7 mjeseci da se to ispuni :D

Generalno, Selimović i Kusturica kao i Ibraković dok su bili u klubu voljeli su tako davati neke preuveličane izjave, najave... ima ih na pretek. Od Dinine "Borbe protiv korupcije", Ibrakovićevih 7-1 na Grbavici do ove Kusturicine. Ja nikad nisam nasjedao na ove izjave, tako da to ne uzimam za zlo ni jednom, bili su poznati po tome kao Almir Bekić po centaršutevima.

Bordomen
Kontakt:

Post Postao/la Bordomen » 23 nov 2016, 22:39

Tribina :njanjanja:
Stolice (boja) :tokralju:

Sto je neko rekao da smo u prosjeku lige.
Jesmo ali trenutno, momentalno smo se digli ali par slabih(katastrofalnih) poteza i opet na nuli, jbg ucimo na svojim greskama.

kakva mafija je sve oko kluba i u drzavi imamo srece sto smo za ovako kratko vrijeme i ovo dobili od infrastrukture
nama je takav mentalitet kad neko nesto kaze odma kontamo sutra gotovo
i sa talentima i sa svime u vezi kampa

ovo ne vezano za klub
svi se digli Merlinu daju 200milja
a niko da spomene je.beni trotoar od 360milja

koje su mogle trenutno pomoci KK Bosna
MI ŽIVIMO ZA SARAJEVO VI ŽIVITE OD SARAJEVA!!!!!!

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 23 nov 2016, 23:28

vidim dezura odmah pronasla priliku u ova tri reda tribina da isproziva pljuvace :lol:

slika
Idejni projekat predstavljen pri pocetku gradnje terena.
Pogledajte legendu pod broj 5, onda dobro razmislite i prestanite lagat sami sebe, jos bitnije nemojte lagat nas koji smo objektivni i koji nismo mitomani.

Super, napravljena tri reda tribina koje uopste nisu po projektu. Imaju moj naklon.
Iz ovog samo znamo da je taj projekat cisto mazanje ociju u stilu skretnicarskih rendera stadiona grbavice, jer ocito se ne radi po njemu radi se divlje.
Ostatak kampa bit ce izgradjen bog zna kad, s obzirom da je to ono sto je duska spomenuo, tek kad se to izgradi tad imamo ono sto se naziva trening centar, a ne tri terena i tri reda tribina.
Mada iskreno, sumnjam da ce se ikad izgradit!
hraknite me, al tako vam je.
Inace, svidja mi se tribinica, posebno boja stolica..
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 23 nov 2016, 23:46

jurisicduska je napisao/la:Bordo bijela planeta.

Svi tereni pod reflektorima, certifikati tu, uslovi vrhunski.

Ugovor je takav da nakon određenog ulaganja nama se cijena za to zemljište smanjuje za vrijednost tog ulaganja. I nakon isteka koncesije od 50 godina 2065. Sarajevo će i faktički biti vlasnik ovog. Nemate pojma koliko je ovo veliko. Zauvijek imaš svoj trening kamp. Tribinice, reflektore. Uskoro saune, karantin, spavaone, sobe za regeneraciju. Gospodski.
Jel možeš malo detaljnije o koncesiji i kako je to regulisano ako znaš 100 %. Ja znam ono iz novina i iz portala što se pisalo kad je bilo aktuelno.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, Google Adsense [Bot], MaroonBjelave i 109 gostiju.