FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Bosna je bila i bice je. Djaba sve. Bosna je 1000 godina stara.
Sretan ti rodjendan draga DOMOVINO
Sretan ti rodjendan draga DOMOVINO
- robertkosar
- Kontakt:
SRETAN TI RODZENDAN VOLJENA DOMOVINO!!!!!! Zivi nam vjecno i nadzivi svoje dusmane sa istoka i zapada tvojih granica
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM
-
- Kontakt:
fico je napisao/la:Ma kakav Atletski klub, pa ne održava se na Koševu inače Dijamantna ligapitic je napisao/la:Kaže Nečko sljedeće. Imamo namjeru skloniti atletsku stazu pored glavnog terena po uzoru na evropske stadione, ali već smo se suočili sa problemom oko toga. Atletski klub Sarajevo ne želi da pristane na sklanjanje staze i tu ćemo morati naći neki kompromis.Lažov samo traži izgovore zašto ne mogu rekonstruisati stadion. Imaš sličan slučaj u komšiluku, do sad probili hiljadu rokova, kriv im SD, kriva Općina, a ustvari nemaju para.
Realno na Koševu natkriti jednu tribinu, novi semafor i novi teren uraditi. Stadion neka ostane ovakav radi koncerata i sličnih manifestacija. Mi trebamo težiti svom stadionu od 20 hiljada kapaciteta, bez atletske. Samo pitanje je kada ćemo to moći napraviti.
Naci ce on jos milion razloga ali nikad nece spomenuti da nema zainteresovanih tajkuna , firmi...klubova...da udju u ovu pricu. Nema , bar ne za sada...sta ce biti za 2-3 ili vise mjeseci ostaje da se vidi. Znaci , nema se para
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Atletski klub ima svoj prostor koji izdaje balon za tenis... i nema nista sa stadionom korisnik je kao Bosna sema. Opština-grad su jedini vlasnici stadionastreetstyle je napisao/la:fico je napisao/la:Ma kakav Atletski klub, pa ne održava se na Koševu inače Dijamantna ligapitic je napisao/la:Kaže Nečko sljedeće. Imamo namjeru skloniti atletsku stazu pored glavnog terena po uzoru na evropske stadione, ali već smo se suočili sa problemom oko toga. Atletski klub Sarajevo ne želi da pristane na sklanjanje staze i tu ćemo morati naći neki kompromis.Lažov samo traži izgovore zašto ne mogu rekonstruisati stadion. Imaš sličan slučaj u komšiluku, do sad probili hiljadu rokova, kriv im SD, kriva Općina, a ustvari nemaju para.
Realno na Koševu natkriti jednu tribinu, novi semafor i novi teren uraditi. Stadion neka ostane ovakav radi koncerata i sličnih manifestacija. Mi trebamo težiti svom stadionu od 20 hiljada kapaciteta, bez atletske. Samo pitanje je kada ćemo to moći napraviti.
Naci ce on jos milion razloga ali nikad nece spomenuti da nema zainteresovanih tajkuna , firmi...klubova...da udju u ovu pricu. Nema , bar ne za sada...sta ce biti za 2-3 ili vise mjeseci ostaje da se vidi. Znaci , nema se para

-
- Kontakt:
Samo Opstina centar @esport. Interesuje me sada sta ce Tan poruciti. Do sada je bilo da ne zeli sam , da hoce da se i drzava ukljuci u citavu pricu. Recimo , da po ovim signalima od exponenta jedne od stranki na vlasti kao drzava bi i htjela. Pa da vidimo sta e tan sada reci. Nisam pesimista niti optimista...sve mi izgleda malo shebano
Ja se samo nadam da će prvo napraviti ono što se mora a to su semafor, kompletana investicija se isplati za godinu na izdavanju reklamnog prostora (spominju se neke ozbiljne firme koje bi ga postavile sa definiranjem njihovog reklamnog prostora)i ono što je bolno teren, on je u očajnom stanju l poćinje da potsjeća na onu njivu u Lukavici.
Sve ostalo, neke ogromne(ozbiljne) invisticije su dugoročan proces.
Sve ostalo, neke ogromne(ozbiljne) invisticije su dugoročan proces.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:

Kada su ga pitali za te strane investitore spomenuo je Nijemce, Mađare i Kuvajčane. Ali je rekao za njih da su spremni da pregovaraju oko obnove stadiona, ali da za uzvrat traže neke stvaristreetstyle je napisao/la:fico je napisao/la:Ma kakav Atletski klub, pa ne održava se na Koševu inače Dijamantna ligapitic je napisao/la:Kaže Nečko sljedeće. Imamo namjeru skloniti atletsku stazu pored glavnog terena po uzoru na evropske stadione, ali već smo se suočili sa problemom oko toga. Atletski klub Sarajevo ne želi da pristane na sklanjanje staze i tu ćemo morati naći neki kompromis.Lažov samo traži izgovore zašto ne mogu rekonstruisati stadion. Imaš sličan slučaj u komšiluku, do sad probili hiljadu rokova, kriv im SD, kriva Općina, a ustvari nemaju para.

Državni smo klub što bi štrumfići rekli pa eto izaći će nam državne strukture u susret

SRETAN BROJ - 1725
@franklampard8,
tvoja cestitka je ubjedljivo najbolja cestitka na danasnji dan

tvoja cestitka je ubjedljivo najbolja cestitka na danasnji dan

- FrancescoTotti
- Kontakt:
Cijena umjetne trave je cca 50€ po kvadratu. Za velicinu fudbalskog terena potrebno je 360 000€. (Nisam siguran koliko kosta najkvalitetnija umjetna trava ovo sam proguglao)
Znaci 700.000km treba izdvojiti da se kupi potpuno nov teren. Ma neka je i milion, umjesto potpisivanja smijesnih peticija treba pokrenut inicijativu da opstina da pola tog iznosa a nas klub (Tan) neka da pola. Sigurno bi on to htio kad bi mu se fino reklo za sta je potrebno i kolika je vaznost terena.
Naravno uz to napravit ugovor sa csr da u slucaju koncerata i slicnih korida, organizator mora da se obaveze za zastitu travnjaka. (ne znam da li se umjetni teren moze demontirati po potrebi?)
To kad bi se uradilo ja mislim da bi FK Sarajevo dobilo poptuno drugi dojam!
Znaci 700.000km treba izdvojiti da se kupi potpuno nov teren. Ma neka je i milion, umjesto potpisivanja smijesnih peticija treba pokrenut inicijativu da opstina da pola tog iznosa a nas klub (Tan) neka da pola. Sigurno bi on to htio kad bi mu se fino reklo za sta je potrebno i kolika je vaznost terena.
Naravno uz to napravit ugovor sa csr da u slucaju koncerata i slicnih korida, organizator mora da se obaveze za zastitu travnjaka. (ne znam da li se umjetni teren moze demontirati po potrebi?)
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
- franklampard8
- Kontakt:
Koja?kengur je napisao/la:@franklampard8,
tvoja cestitka je ubjedljivo najbolja cestitka na danasnji dan![]()
![]()
![]()
![]()

1946
franklampard8 je napisao/la:Koja?kengur je napisao/la:@franklampard8,
tvoja cestitka je ubjedljivo najbolja cestitka na danasnji dan![]()
![]()
![]()
![]()

FK Sarajevo - 10 trofeja.
-
- Kontakt:
FrancescoTotti je napisao/la:Cijena umjetne trave je cca 50€ po kvadratu. Za velicinu fudbalskog terena potrebno je 360 000€. (Nisam siguran koliko kosta najkvalitetnija umjetna trava ovo sam proguglao)
Mislio sam da se nikada necu sloziti sa tobom. Ovaj put moram priznati da si pogodio srz. Dodati samo kao odgovor @piticu da mi nismo drzavni klub a da drzava nikome i nikada nije nista dala , garantujem da nece ni nama.
Totti ....nove svlacionice , novi semafor , novi reflektori , kabine za novinare...krov na zapadu i istoku , medicinska soba ...ovo bi bilo za pocetak. Kako neki autoriteti u arhitekturi kazu , sve se moze zavrsiti za 8 mil eura. 1/3 Tan , trecina Opstina...trecina Kanton...moze se ovo na ovom principu u roku od godinu i po zavrsiti. Sto kaze Totti kada bi se Tanu predstavilo ovo na jedan dobar nacin vjerujem da bi pristao. Medjutim i ovom slucaju mi (Tan) nemamo koncesiju na stadion a pogotovo ne vlasnistvo. Tesko je ocekivati da bi on pristao na ovo. Ipak , optimista sam...neki model postoji
-
- Kontakt:
streetstyle je napisao/la:FrancescoTotti je napisao/la:Cijena umjetne trave je cca 50€ po kvadratu. Za velicinu fudbalskog terena potrebno je 360 000€. (Nisam siguran koliko kosta najkvalitetnija umjetna trava ovo sam proguglao)
Mislio sam da se nikada necu sloziti sa tobom. Ovaj put moram priznati da si pogodio srz. Dodati samo kao odgovor @piticu da mi nismo drzavni klub a da drzava nikome i nikada nije nista dala , garantujem da nece ni nama.
Totti ....nove svlacionice , novi semafor , novi reflektori , kabine za novinare...krov na zapadu i istoku, stolice na citavom stadionu, medicinska soba ...ovo bi bilo za pocetak. Kako neki autoriteti u arhitekturi kazu , sve se moze zavrsiti za 8 mil eura. 1/3 Tan , trecina Opstina...trecina Kanton...moze se ovo na ovom principu u roku od godinu i po zavrsiti. Sto kaze Totti kada bi se Tanu predstavilo ovo na jedan dobar nacin vjerujem da bi pristao. Medjutim i ovom slucaju mi (Tan) nemamo koncesiju na stadion a pogotovo ne vlasnistvo. Tesko je ocekivati da bi on pristao na ovo. Ipak , optimista sam...neki model postoji
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Nije to uopste losa cijena.streetstyle je napisao/la:FrancescoTotti je napisao/la:Cijena umjetne trave je cca 50€ po kvadratu. Za velicinu fudbalskog terena potrebno je 360 000€. (Nisam siguran koliko kosta najkvalitetnija umjetna trava ovo sam proguglao)
Totti ....nove svlacionice , novi semafor , novi reflektori , kabine za novinare...krov na zapadu i istoku , medicinska soba ...ovo bi bilo za pocetak. Kako neki autoriteti u arhitekturi kazu , sve se moze zavrsiti za 8 mil eura. 1/3 Tan , trecina Opstina...trecina Kanton...moze se ovo na ovom principu u roku od godinu i po zavrsiti. Sto kaze Totti kada bi se Tanu predstavilo ovo na jedan dobar nacin vjerujem da bi pristao. Medjutim i ovom slucaju mi (Tan) nemamo koncesiju na stadion a pogotovo ne vlasnistvo. Tesko je ocekivati da bi on pristao na ovo. Ipak , optimista sam...neki model postoji
-
- Kontakt:
Mortem ...kada podijelis na 3...fakat (sto kazes) ne ispada puno "po glavi"
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Najvise dodju ta 2 krova sto si spomenuo, ovo ostalo sve zajedno je dosta dosta manje.streetstyle je napisao/la:Mortem ...kada podijelis na 3...fakat (sto kazes) ne ispada puno "po glavi"
- FrancescoTotti
- Kontakt:
@streetstyle to sto si ti spomenuo je vec uveliko renoviranje stadiona, i kao sto i sam kazes teesko tesko...
Volio bi i ja, al ne vidim ekonomiju u tolikom ulaganju za stadion koji nije nas.
Dok teren i mozda semafor, teren pod uzvicnicima, su izuzetno bitni i od direktne koristi klubu. Zato bi vrijedilo to uradit i bez obzira sto nemamo koncesiju, skupa sa opstinom (csr) naravno jer i dalje taj teren ne bi koristili samo mi.
Al ako uzmemo to ovako, za tu investiciju od 350.000km (pola iznosa) dobijamo moderan teren, napokon cemo moci razvijati igru, igraci se nece moci zbog lose igre izvlaciti na teren, kvalitet fudbala bi se sigurno znatno povecao, i taj teren bi direktno uticao na bolju igru a samim tim i rezultate kluba.
Sto se mene tice, 350k, mala cijena za ono sto dobijamo.
Volio bi i ja, al ne vidim ekonomiju u tolikom ulaganju za stadion koji nije nas.
Dok teren i mozda semafor, teren pod uzvicnicima, su izuzetno bitni i od direktne koristi klubu. Zato bi vrijedilo to uradit i bez obzira sto nemamo koncesiju, skupa sa opstinom (csr) naravno jer i dalje taj teren ne bi koristili samo mi.
Al ako uzmemo to ovako, za tu investiciju od 350.000km (pola iznosa) dobijamo moderan teren, napokon cemo moci razvijati igru, igraci se nece moci zbog lose igre izvlaciti na teren, kvalitet fudbala bi se sigurno znatno povecao, i taj teren bi direktno uticao na bolju igru a samim tim i rezultate kluba.
Sto se mene tice, 350k, mala cijena za ono sto dobijamo.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
Sve ovo sto je nabrojano bi dosta poboljsalo stadion i jos par dodataka cisto sminkanje i to bi bilo tostreetstyle je napisao/la:FrancescoTotti je napisao/la:Cijena umjetne trave je cca 50€ po kvadratu. Za velicinu fudbalskog terena potrebno je 360 000€. (Nisam siguran koliko kosta najkvalitetnija umjetna trava ovo sam proguglao)
Najveci problem navijaca su sanitarni cvorovi kojih i nije tako puno da se ne mogu brzo popraviti
stavljanjem novog terena bi bio 1/4 posla gotova ali to je po meni glavno
ja mislim da Kosevo nije rupa bez dna samo da bi trebalo malo vise vremena da se isplati ali je isplativo
jedini problem koseva za FK Sarajevo trenutno je veliki kapacitet
u onoj grupi Bordo Bh familija sve samo ultra optimisti ima ih 3k a peticiju potpisalo 600 ljudi
to stavljaju Bordo Arene koje bi se kod nas pravile vremenski oko 20-ak godina
ps Od sljedece sezone mora biti natkrivena bar jedna tribina?
MI ŽIVIMO ZA SARAJEVO VI ŽIVITE OD SARAJEVA!!!!!!