Znači već ste jači nego prošle godine taman nikoga ne doveli kad vam je on otišao .The Game je napisao/la:Minja otisao u Keravnos na Kipar.
KK Bosna
Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
Re: KK Bosna
104-77 , da je malo nije malo , da je puno pa puno je , da je previše pa i nije previše .
I on i Bajickksiroki je napisao/la:Znači već ste jači nego prošle godine taman nikoga ne doveli kad vam je on otišao .The Game je napisao/la:Minja otisao u Keravnos na Kipar.
Air Zima is back
. Ima li tko potvrdu za ovu vijest .
104-77 , da je malo nije malo , da je puno pa puno je , da je previše pa i nije previše .
Jeste vratio se!kksiroki je napisao/la:Air Zima is back. Ima li tko potvrdu za ovu vijest .
Zima ce nas taman pojacati na centarskim pozicijama, svakako smo tu losi jer bukvalno nemamo pravog klasicnog centra nakon odlaska Rakocevica i Bajica, mislim tu je Hajric ali on je vise krilni centar nije klasicna petica, proslu sezonu je Zima odigrao vrlo korektno u K.K.Trilan u A1 Ligi... nadam se da ce konacno proraditi, s obzirom na svoju visinu i ostale stvari sa kojim raspolaze...
da si rekao razvalio, prosetao se ajde i nekako...ali korektno u nekoj miki maus ligisancho21 je napisao/la:Zima ce nas taman pojacati na centarskim pozicijama, svakako smo tu losi jer bukvalno nemamo pravog klasicnog centra nakon odlaska Rakocevica i Bajica, mislim tu je Hajric ali on je vise krilni centar nije klasicna petica, proslu sezonu je Zima odigrao vrlo korektno u K.K.Trilan u A1 Ligi... nadam se da ce konacno proraditi, s obzirom na svoju visinu i ostale stvari sa kojim raspolaze...
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
Mi boljega nemamo, davno su prošla vremena kad je za nas igrao najbolji u BiH ikad - Lance Guza Williams. Krenulo se od nule, tako bar kažu.Kevin je napisao/la:da si rekao razvalio, prosetao se ajde i nekako...ali korektno u nekoj miki maus ligisancho21 je napisao/la:Zima ce nas taman pojacati na centarskim pozicijama, svakako smo tu losi jer bukvalno nemamo pravog klasicnog centra nakon odlaska Rakocevica i Bajica, mislim tu je Hajric ali on je vise krilni centar nije klasicna petica, proslu sezonu je Zima odigrao vrlo korektno u K.K.Trilan u A1 Ligi... nadam se da ce konacno proraditi, s obzirom na svoju visinu i ostale stvari sa kojim raspolaze...![]()
Ako cemo realno govoriti, bolje i Zima nego BajicPašalić je napisao/la:Mi boljega nemamo, davno su prošla vremena kad je za nas igrao najbolji u BiH ikad - Lance Guza Williams. Krenulo se od nule, tako bar kažu.Kevin je napisao/la:da si rekao razvalio, prosetao se ajde i nekako...ali korektno u nekoj miki maus ligisancho21 je napisao/la:Zima ce nas taman pojacati na centarskim pozicijama, svakako smo tu losi jer bukvalno nemamo pravog klasicnog centra nakon odlaska Rakocevica i Bajica, mislim tu je Hajric ali on je vise krilni centar nije klasicna petica, proslu sezonu je Zima odigrao vrlo korektno u K.K.Trilan u A1 Ligi... nadam se da ce konacno proraditi, s obzirom na svoju visinu i ostale stvari sa kojim raspolaze...![]()
Jedan od najboljih koji su igrali u BH s naglaskom da je bio igrač za ekipu što je s Amerima rijedak slučaj , što se Zimića tiče ja se nadam da će vam pomoći ali nisam uvjeren u njegove kvalitete .Pašalić je napisao/la:Mi boljega nemamo, davno su prošla vremena kad je za nas igrao najbolji u BiH ikad - Lance Guza Williams. Krenulo se od nule, tako bar kažu.Kevin je napisao/la:da si rekao razvalio, prosetao se ajde i nekako...ali korektno u nekoj miki maus ligisancho21 je napisao/la:Zima ce nas taman pojacati na centarskim pozicijama, svakako smo tu losi jer bukvalno nemamo pravog klasicnog centra nakon odlaska Rakocevica i Bajica, mislim tu je Hajric ali on je vise krilni centar nije klasicna petica, proslu sezonu je Zima odigrao vrlo korektno u K.K.Trilan u A1 Ligi... nadam se da ce konacno proraditi, s obzirom na svoju visinu i ostale stvari sa kojim raspolaze...![]()
Ima li itko da naznači kako bi roster KKb trebao izgledati naredne sezone .
- Ako sve bude onako kako smo planirali, okosnicu tima činili bi na vanjskim pozicijama Muhamed Pašalić, Marko Radić, Eldin Čam,džić i Filip Krušlin, kojima bismo, vjerovatno priključili jednog američkog koledž-igrača. (?)kksiroki je napisao/la: Jedan od najboljih koji su igrali u BH s naglaskom da je bio igrač za ekipu što je s Amerima rijedak slučaj , što se Zimića tiče ja se nadam da će vam pomoći ali nisam uvjeren u njegove kvalitete .
Ima li itko da naznači kako bi roster KKb trebao izgledati naredne sezone .
Pod košem bismo zadržali Hajrića, koji bi iskustvom i snagom mnogo značio mladoj ekipi, uz mlađe poput Nermina Buze i Ernada Mujića. Postigli smo i načelan dogovor sa Emirom Zimićem o povratku u Bosnu - kaže Bukva te naglašava da će trener Dejan Parežanin prvom timu sigurno priključiti još nekoliko mlađih igrača.
Kako su i u klubu svjesni činjenice da se ovaj sastav teško može upustiti u borbu za domaću titulu i Euročelendž kup FIBA, Bukva ne isključuje angažiranje pojačanja.
- Ako nam budžet dozvoli, razmotrit ćemo dovođenje maksimalno jednog ili dvojice igrača. Trebat će nam mnogo strpljenja i povjerenja u podmlađenu ekipu, nadam se da će nas navijači podržati u ovome što radimo iako moramo biti spremni na oscilacije - rekao je Bukva.
Mnogo upitnika
Zlatko Jovanović, Mirza Sarajlija i Suad Šehović imaju ugovore s Bosnom, ali u klubu teško mogu pratiti finansijske uvjete pa će im, vjerovatno, ponuditi raskid. Upitno je još nekoliko igrača koji su podnijeli zahtjeve za odlazak zbog dugovanja.
- Planirali smo da Božo Đurasović bude predvodnik tima, ali se još nismo dogovorili. Očekuje nas i sastanak s Pašalićem. Nebojša Anđelić, također, želi ići, kao i Aldin Klinac, koji je bio na probi u Hemofarmu iz Vršca - kaže Bukva.
dobre stvari
- sto se mene tice drago mi je sto se vraca zimic jer boljeg centra, za manje pare nismo mogli naci, a ko zna mozda napokon kao prvi centar u nasoj ligi stekne samopouzdanja pa nas i iznenadi
- dobro je sto ostaje hajric ipak je dugo tu i za nasu ligu je dobar igrac, samo da ove sezone napokon odradi citavu sezonu bez povrijeda u suprotnom nista nemamo od njega isto kao u doigravanju u prosloj sezoni kada nam je najvise trebao
- bozu bi MORALI zadrzati jer je najveci borac i ima najvece srce i ako je njegova nedefinisanost (nizak za 4, spor za 3) ipak hendikep
lose stvari
-sta ce nam kojeg vraga radic i kruslin, jedan osrednji plej, drugi bek suter koji zna samo sutati i nista drugo (odbranu nezna naci ni u rijecniku), a ni pod razno nemoze igrati krilo
- sto umjesto gore navedenih ne sacuvaju klinca i andjelica, pogotovu sto drugi je imao potencijal i jedna prava sezona za njega mogla bi ga izvuci iz ove letargije, a onda bi dobili izvrsnog beka
naravno da cemo se pojacati kako bude vrijeme odmicalo, a uzevsi situaciju nek napokon mladi igraju mozda napokon bude sta od njih, samo me zanima sto ne pominju demica
- sto se mene tice drago mi je sto se vraca zimic jer boljeg centra, za manje pare nismo mogli naci, a ko zna mozda napokon kao prvi centar u nasoj ligi stekne samopouzdanja pa nas i iznenadi
- dobro je sto ostaje hajric ipak je dugo tu i za nasu ligu je dobar igrac, samo da ove sezone napokon odradi citavu sezonu bez povrijeda u suprotnom nista nemamo od njega isto kao u doigravanju u prosloj sezoni kada nam je najvise trebao
- bozu bi MORALI zadrzati jer je najveci borac i ima najvece srce i ako je njegova nedefinisanost (nizak za 4, spor za 3) ipak hendikep
lose stvari
-sta ce nam kojeg vraga radic i kruslin, jedan osrednji plej, drugi bek suter koji zna samo sutati i nista drugo (odbranu nezna naci ni u rijecniku), a ni pod razno nemoze igrati krilo
- sto umjesto gore navedenih ne sacuvaju klinca i andjelica, pogotovu sto drugi je imao potencijal i jedna prava sezona za njega mogla bi ga izvuci iz ove letargije, a onda bi dobili izvrsnog beka
naravno da cemo se pojacati kako bude vrijeme odmicalo, a uzevsi situaciju nek napokon mladi igraju mozda napokon bude sta od njih, samo me zanima sto ne pominju demica
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Jedno pitanje:
Kakve sanse imamo protiv Nansia, ustvari imamo li sanse?
Zeljeznicar za zivot cijeli !
Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !
10% sa ovim sastavom gore sto je Bukva navodio u ovom clanku koji sam kopiraoEdinTM87 je napisao/la:Jedno pitanje:
Pa eto kad bi zadrzali neke igrace i doveli jos kojeg, mozda bi i mogli... al necemoThe Game je napisao/la:10% sa ovim sastavom gore sto je Bukva navodio u ovom clanku koji sam kopiraoEdinTM87 je napisao/la:Jedno pitanje:
Zeljeznicar za zivot cijeli !
ne znam na čemu gradiš optimizam za tih 10%?
Nada zadnja umire, sportski se nadati, bez obzira sto realno govoreci nemamo bas neke sanse za prolaz.cikac je napisao/la:ne znam na čemu gradiš optimizam za tih 10%?
U Sarajevu će 15. i 16.09.2010 godine biti održan šesti po redu, memorijalni turnir "Mirza Delibašić". Ekipe koje će KK Bosna ugostiti su KK Budućnost Podgorica, KK Cibona Zagreb i KK Efes Pilsen Istambul. Zaljubljenici košarkaškog sporta u Sarajevu će opet gledati jak turnir, dostojan imena koje nosi.
Cibona je čest gost Sarajeva, a sredinom septembra u glavni grad Bosne i Hercegovine dolaze predvođeni Zdravkom Radulovićem, koji je preuzeo funkciju prvog trenera hrvatskog prvaka, a svoju košarkašku karijeru je započeo upravo u KK Bosna i ostavio dubok trag.
Podgorička Budućnost svoj kvalitet potvrđuje iz godine u godinu, učestvovanjem u NLB ligi, ali i ULEB kupu, Eurochellengu, a ove godine igra kvalifikacije za posljednje pomenuto takmičenje, kao i "studenti", ali oni svoju kvalifikacionu utakmicu igraju 21.09.2010 g, odnosno samo 4 dana poslije turnira. Gospodin Gavrilo Pajović izjavio je kako i pored toga ne žele da propuste priliku da se prisjete velikana ex-yu i euro košarke. Naravno, poznato je da je i popularni 'Gašo' bivši playmaker KK Bosna.
Kao šlag na tortu dolazi zaista gigant. Efes pilsen dolazi u punom sastavu u Sarajevo, kako bi uveličao ovaj zaista veliki sporstki događaj. Opštepoznata je i činjenica da su KK Bosna i Efes postigli dogovor o međusobnoj saradnji, kao što ste mogli i ranije pročitati na našem portalu i ovo će biti izvanredna prilika da se odnosi između ova dva tima razviju.

Cibona je čest gost Sarajeva, a sredinom septembra u glavni grad Bosne i Hercegovine dolaze predvođeni Zdravkom Radulovićem, koji je preuzeo funkciju prvog trenera hrvatskog prvaka, a svoju košarkašku karijeru je započeo upravo u KK Bosna i ostavio dubok trag.
Podgorička Budućnost svoj kvalitet potvrđuje iz godine u godinu, učestvovanjem u NLB ligi, ali i ULEB kupu, Eurochellengu, a ove godine igra kvalifikacije za posljednje pomenuto takmičenje, kao i "studenti", ali oni svoju kvalifikacionu utakmicu igraju 21.09.2010 g, odnosno samo 4 dana poslije turnira. Gospodin Gavrilo Pajović izjavio je kako i pored toga ne žele da propuste priliku da se prisjete velikana ex-yu i euro košarke. Naravno, poznato je da je i popularni 'Gašo' bivši playmaker KK Bosna.
Kao šlag na tortu dolazi zaista gigant. Efes pilsen dolazi u punom sastavu u Sarajevo, kako bi uveličao ovaj zaista veliki sporstki događaj. Opštepoznata je i činjenica da su KK Bosna i Efes postigli dogovor o međusobnoj saradnji, kao što ste mogli i ranije pročitati na našem portalu i ovo će biti izvanredna prilika da se odnosi između ova dva tima razviju.
potpisali su ugovore na 4 godine sa mogucnoscu raskida poslje 2 godine sa
marko radicem plej 188 cm 89 godiste
http://www.eurobasket.com/player.asp?Cn ... erID=37718
po meni mrtvim prosijekom od pleja
filipom kruslinom 196 cm
http://www.eurobasket.com/player.asp?Cn ... rID=105423
bekom kojeg uprava non stop predstavlja kao nisko krilo
jos jedan prosijek samo malo bolji od prvog
dok je malo poznato da se sven smajlagic posto je proveo u Bosna II 2 sezone, a doveden kao "talent" iz cibone vratio u istu
ukratko, mislio sam napokon ce nasi momci dobiti priliku, kada oni ove prosijeke dovode, umjesto da zadrze andjelica koji sa svoji 198 cm i skocnoscu daleko bolje moze igrati 3, pri tome je nas momak i ima potencijala
a umjesto ovih bolje je bilo da su zadrzali jovanovica (i ako mi se ogadio poslje prosle sezone ipak je daleko bolji i za nasu ligu i za FIBA takmicenje), koji za daleko manje pare ode u borac ili doveli adamovica koji isto za male pare ode u borac koji bi bili majstori kosarke za radica ili dovesti vranesa koji je davao po 23 kosa sa jos boljim procentom od kruslina, a BiH liga nije nista losija od hrvatske bez cedevite, cibone, zadra i zagreba, sto vise mozda je i bolja

marko radicem plej 188 cm 89 godiste
http://www.eurobasket.com/player.asp?Cn ... erID=37718
po meni mrtvim prosijekom od pleja
filipom kruslinom 196 cm
http://www.eurobasket.com/player.asp?Cn ... rID=105423
bekom kojeg uprava non stop predstavlja kao nisko krilo
jos jedan prosijek samo malo bolji od prvog
dok je malo poznato da se sven smajlagic posto je proveo u Bosna II 2 sezone, a doveden kao "talent" iz cibone vratio u istu
ukratko, mislio sam napokon ce nasi momci dobiti priliku, kada oni ove prosijeke dovode, umjesto da zadrze andjelica koji sa svoji 198 cm i skocnoscu daleko bolje moze igrati 3, pri tome je nas momak i ima potencijala
a umjesto ovih bolje je bilo da su zadrzali jovanovica (i ako mi se ogadio poslje prosle sezone ipak je daleko bolji i za nasu ligu i za FIBA takmicenje), koji za daleko manje pare ode u borac ili doveli adamovica koji isto za male pare ode u borac koji bi bili majstori kosarke za radica ili dovesti vranesa koji je davao po 23 kosa sa jos boljim procentom od kruslina, a BiH liga nije nista losija od hrvatske bez cedevite, cibone, zadra i zagreba, sto vise mozda je i bolja
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Nije me bilo desetak dana, ali stalno je bila otvorena linija sa Bosnasima
- Iduce sezone igramo u Skenderiji
- Bozo jos nije kontaktiran, bojim se da ce da ode
- Na racunu ima 0 maraka, ali bukvalno
- Iduce sezone igramo u Skenderiji
- Bozo jos nije kontaktiran, bojim se da ce da ode
- Na racunu ima 0 maraka, ali bukvalno
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
ja se divim svima koji imaju snage i volje bilo šta napisati na ovoj temi.Bolje je neka daju i drugo ime kluba,da ovo veliko ime kluba ne brukaju.Umjesto KK "BOSNA",prikladnije bi bilo KK "IZGUBLJENI".
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.