Pokretanje vlastitog biznisa?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Italia
Kontakt:

Re: Pokretanje vlastitog biznisa?

Post Postao/la Italia » 18 nov 2016, 20:19

Unofficialpage je napisao/la:Nemorate ga baš totalno sad demotivisat. :mrgreen:

Prebaci se na fax koji voliš a ne to da guraš iako ne voliš. Premlad si ti da sad otvaraš biznis, prvo nauči nešto da radiš kako treba pa za 7-8 godina kad odrasteš još, sazriješ i najbitnije naučiš, tad gledaj da nešto otvoriš. Nešto što je u tvojoj branši. Vrijeme je pred tobom (nama). :thumbup:
Nije to demotivacija nego realnost. Trazio je misljenje, demokratija nam dozvoljava jbga :mrgreen: I ja sam u svojim 17-18 godinama razmisljao na slican nacin, privatluk (doduse mnogo inovativnije od ovoga) -> brza i laka lova. I onda kad se saberes i oduzmes skontas da nema nista od toga, jer u tom poslu si ti niko i nista, prosto postoje ljudi koji kupuju trziste, jer im se moze. Doduse, njemu nema ko kupiti niti bit konkurencija jer je citava ta ideja internet klubova umrla 2006. godine.

Zato jednostavno upisi fakultet, natjeraj se da ga zavrsis i u medjuvremenu razmisljaj o opcijama koje ti se pruzaju i koji je to segment tvoje struke nezastupljen i kako bi ga mogao plasirati na trziste. Jedini nacin da budes konkurentan, osim ako nemas brdo love ili ako si super genijalac pa ti izleti neka ideja koju niko nije imao, a on to sigurno nije.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 18 nov 2016, 20:24

sljivo je napisao/la:
Lakoste je napisao/la:Imam konkretan u primjeri gdje magistar radi za pocetnu platu od 400 maraka. S tim da je sredina u kojoj radi odlicna za napredak.
Garant je magistar kriminalistike i nosa palete u Amku (naravno, nemoguće je da ne napreduješ) :).
Nije, posao je u banci. Za pocetak volonterski ugovor, nesto tako...

Kyle
Kontakt:

Post Postao/la Kyle » 18 nov 2016, 20:43

IT sektor ti je danas najunosniji. A imas dovoljno materijala na netu da naucis sve sto ti treba.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 18 nov 2016, 20:58

Ko hoće biznis nema potrebe da završava fakultet, valjda je to jasno ko dan
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 18 nov 2016, 21:01

Prijatelju internet klubovi su prošlost batali ovu ideju uštedićeš novac i živce.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

CR7
Kontakt:

Post Postao/la CR7 » 18 nov 2016, 21:27

Prijatelju evo svi su ti vec rekli da odustanes od internet kluba, vjeruj u pravu su. Moj savjet ti je da pokusas sa web dizajnom. Kreni od manjih firmi, odes sa vlasnikom i popricas, ubjedis ga zasto mu je to potrebno i mozes od kuce raditi. Za pocetak naplati po 200-300KM sto napravis stranicu, poslije 15 ili 20 uradjenih stranica za razlicite firme vjeruj mozes dizati cijenu i 1000 i vise KM. I to je tesko na pocetku, jer gdje god dodjes pitaju te sta si radio vec, koje firme itd. Objasnis kako to volis raditi, kako si strucan, polozi nekakav certifikat pa da mozes reci da si obucen. Prijatelj mi je od skora tako poceo, i moze se naci posla. Uzmes u obzir i to da su cak i u mnogim razvijenim firmama web stranice i marketing katastrofalan.
Sto se tice prodaje i odrzavanja racunara za domacinstva, slaba je tu para. Evo u mojoj okolini pa niko vise ne pali racunar. U mene u kuci nije upaljen vise od godinu dana. Danas je sve mobitel i laptop ako nesto trebas vise. Naravno, firmama je potreban racunar, ali vecina njih vec ima nekoga za odrzavanje, tako da ih je tesko pridobiti. Takodjer, prijatelj mi je pokrenuo firmu prije 5-6 godina i tad je govorio da je slaba zarada od prodaje i popravke. On se okrenuo tada na alarmne sisteme i video nadzor. Vjeruj sad extra mu to ide. Vecinom za firme to radi i tu poslovi idu i do 20k KM. Posebno kada uradis tako par vecih firmi onda uvijek nekih preporuka imas od tih ljudi. Ako se u to razumijes mozes pokusati.
Malo je duzi post, to je ono sto ja znam od najblizih prijatelja, a ti razmisli jos dobro sta i kako.

Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 18 nov 2016, 21:47

Besic je napisao/la:Teretana
Napucaš je, članarina 30, ako neko neće da plaća članarinu, dnevni trening 3 KM.
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 18 nov 2016, 22:10

Drži se ti tih 450 u preventu,samo nek su leđa suha , valja penziju zaradit :kafa:
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 22 nov 2016, 01:08

Lakoste je napisao/la:Imam konkretan u primjeri gdje magistar radi za pocetnu platu od 400 maraka. S tim da je sredina u kojoj radi odlicna za napredak. A ti sa srednjom skolom radio za 450 maraka i zalis se. :oops:
Znam i ja. Svaki pripravnicki je na toj plati. Placa te drzava, ne placa te kompanija. Ti bi trebao placati kompaniji za onaj posao sto ces nauciti. Postat ces konkurentan na trzistu. Imat ces neko znanje, neke vjestine. Sa fakultetom nemas nista.

450 KM je dobro da se upoznas sa tim svijetom. Da osjetis radno iskustvo. Obaveze, kako posao hoda, dobijes neku novu dimenziju zivota.

Ne treba se zadrzavati na takvim poslovima duze od godinu dana.

Ideje su vam ocajne :thumbup:

A prije svakog projekta, SWOT analiza najmanje. Aplikacije jesu dobar balon, ali do kada ce trajati taj balon? Trenutno vidim hiperprodukciju raznih nefunkcionalnih appova. Nekako se stvorio kontra efekat.

Realni sektor, gadjajte fransizu, okrenite se prema klijentima u potrebi, ponudite nesto velikim igracima. Pomozite njima, pokusajte dokuciti njihove probleme. Outsourcing neki nije los :)

Evo, ja da imam zavrsen magisterij psihologije, ja bih znao sta bih pokrenuo :) Ali opet nije ni fakultet najbitniji, znam masu ljudi koji su isplivali sa postenim biznisma (iako su se bas napatili), ali su uspjeli. Treba malo znanja, malo srece :kralj:

Programiranje je dobro, ali da li je to bas za svakoga? :hmmmmm: Ja recimo sebe vise vidim u nekom neposrednom radu sa ljudima. Bilo to sa ili bez diplome. Pronadjite nesto u cemu ste najbolji.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

breskva
Kontakt:

Post Postao/la breskva » 24 nov 2016, 20:09

Hajde zaboravite moju ideju, kakvih vi imate ideja?

Moj stari je pokušavao sa pržionicom kafe, imam u šupi sad glajnc novu pržionicu kafe, pa ako je ko zainteresiran da se dogovorimo hahaha

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 25 nov 2016, 05:08

Nešto što nema kod nas, a ima vani.

Ideja ti je bila dobra, ali prije 10-15 godina kada je to "in" bilo.

10.Skoro
Kontakt:

Post Postao/la 10.Skoro » 25 nov 2016, 08:55

Mlad si momak. Moj ti je savjet da pocnes traziti sta preko grane da se udas. Vjeruj mi, to je sigurna opcija za uspijeh. Da mi je ova pamet i 10 god manje to bih uradio. Za mene je kasno ali mogu bar savjet dati. Eh sad ako budes tvrdoglav (kao sto sam i sam) i ipak krenes sa vlastitim biznisom moj ti je savjet da krenes bez euforije da budes zadovoljan ako prvu godinu zavrsis na pozitivnoj nuli. Da budes zadovoljan ako zaradis rezije, obaveze prema drzavi, uposleniku i ratu kredita. Sto se tice troskova uvijek ih kad kalkulises povecaj za 50%. A sestra ti je ekonomista pa raspitaj se kod nje sta ces sve imati od troskova. To ti nikako nece stati u 600KM. Struja cca 200, voda cca 20, rata cca 300, kirija cca 200, knjigovodja cca 150, doprinosi za zaposlenog cca 300, grijanje u zimskom periodu cca 200 itd itd
Uglavnom sretno sta god odlucis ali poslusaj ti mene.
Mi nikada odustati necemo...

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 27 nov 2016, 12:52

Bosniacum Lilium je napisao/la: Evo, ja da imam zavrsen magisterij psihologije, ja bih znao sta bih pokrenuo :) Ali opet nije ni fakultet najbitniji, znam masu ljudi koji su isplivali sa postenim biznisma (iako su se bas napatili), ali su uspjeli. Treba malo znanja, malo srece :kralj:
Sta bi pokrenuo ziv bio? :D Imam kuci magistricu psihologije koja kuha po vazdan, pere dere i cisti, mozak mi moj popi vise..

Ja bih recimo, da sam pri parama kao sto nisam uzeo kakvog solidnog cnc obradnog centra i krenuo lagano. Dosta sam naucio radeci do sada, stekao i neka poznanstva tako da prvi poslici ne bi bili problem vjerovatno ali, uvijek ali..treba biti bas frajer pa se zavalit toliko i krenut.

Za pokretaca teme, ne bih da sputavam lika ali dobro promisli o tim eventualnim ciframa koje spominjes, to je jedino sta mogu reci, lol..
Support Velez, It's logical! ★

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 27 nov 2016, 15:15

Onakvu kolumnu imas i ti bi htio svoj biznis pokrenuti ? Sretno..
ser del barça es el millor que hi ha !

breskva
Kontakt:

Post Postao/la breskva » 27 nov 2016, 16:07

Prestao sam razmišljati o toj ideji, rekao sam neka bude tema sada kakve vi inovatnivne ideje imate za biznis i tako te stvari, šta mislite da je pametno za otvoriti a šta ne.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 27 nov 2016, 16:49

breskva je napisao/la:Prestao sam razmišljati o toj ideji, rekao sam neka bude tema sada kakve vi inovatnivne ideje imate za biznis i tako te stvari, šta mislite da je pametno za otvoriti a šta ne.
Mislim da bi bilo dobro praviti domace pivo,to je bilo u svijetu bum prije par godina evo sada i kod nas..cujem neki dan da su imali i neka okupljanja sta ja znam,da je neki covjek napravio i neku kombinaciju sa okusom suhog mesa,a to sam npr gledao na discoveryu prije 3-4 godine,tako da mene to dosta privlaci iako mi je fakultet primaran da zavrsim i da se probam zaposliti u struci(masinstvo) volio bi probati nekad sa tim privatnim biznisom tipa homemade piva ili nekih drugih vrsta alkoholnih pica buduci da se u BiH dosta pije :D
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 28 nov 2016, 00:55

Mont0 je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la: Evo, ja da imam zavrsen magisterij psihologije, ja bih znao sta bih pokrenuo :) Ali opet nije ni fakultet najbitniji, znam masu ljudi koji su isplivali sa postenim biznisma (iako su se bas napatili), ali su uspjeli. Treba malo znanja, malo srece :kralj:
Sta bi pokrenuo ziv bio? :D Imam kuci magistricu psihologije koja kuha po vazdan, pere dere i cisti, mozak mi moj popi vise..

Ja bih recimo, da sam pri parama kao sto nisam uzeo kakvog solidnog cnc obradnog centra i krenuo lagano. Dosta sam naucio radeci do sada, stekao i neka poznanstva tako da prvi poslici ne bi bili problem vjerovatno ali, uvijek ali..treba biti bas frajer pa se zavalit toliko i krenut.

Za pokretaca teme, ne bih da sputavam lika ali dobro promisli o tim eventualnim ciframa koje spominjes, to je jedino sta mogu reci, lol..
Hocemo rezati i kantirati ivericu? :mrgreen:

Ako se dobro snalazi sa statistikom, psihometrijom, metodologijom, ako joj organizacijska psihologija nije strana, bujrum u ortakluk.

Da rasturimo intelektualno, a mozemo i sa ovim masinama sta okrenuti :bale:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

elamalakia
Kontakt:

Post Postao/la elamalakia » 28 nov 2016, 01:22

mozda zvuci smijesno, ali danas u ovom vaktu vrlo dobar i brzo isplatljiv biznis su nargile.

I ovako natrpana nam Carsija radi ko luda od toga, bukvalno jedno na drugog sjedi, dudla ono crijevo i uz to svi sigurno nesto popiju.
Uzmi u obzir da je danas nargila na Carsiji 7km i pice minimalno po na osob 2-3km. Odavno vec otvaraju ove lokale prema Ilidzi (Malta. Cvila, Stup) i gdje god se otvorio radi nenormalno dobro.

I onaj sa argelinijem je ubio pos'o kad se sjetim kad je tek dosao iz svabije otvorio prvo na Stupu, donio neke nove okuse i nove nargile i evo ga sad ima pet lokala, ne zna se koji bolje radi. I to sve za samo 2 godine. :bih:
Heroji su iz ulice, a ne iz nerealnog filma, heroj je Keli, heroj je Đilda!
Heroj je iznad populizma i besmisla, heroj je heroj i kad kamera ne snima!

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 28 nov 2016, 02:03

shzna je napisao/la:
Besic je napisao/la:Teretana
Napucaš je, članarina 30, ako neko neće da plaća članarinu, dnevni trening 3 KM.
:o tri po tri nagura se i do cvaje :urnebes: :rol:
Markica ekstra profit :lol:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 28 nov 2016, 02:03

elamalakia je napisao/la:mozda zvuci smijesno, ali danas u ovom vaktu vrlo dobar i brzo isplatljiv biznis su nargile.

I ovako natrpana nam Carsija radi ko luda od toga, bukvalno jedno na drugog sjedi, dudla ono crijevo i uz to svi sigurno nesto popiju.
Uzmi u obzir da je danas nargila na Carsiji 7km i pice minimalno po na osob 2-3km. Odavno vec otvaraju ove lokale prema Ilidzi (Malta. Cvila, Stup) i gdje god se otvorio radi nenormalno dobro.

I onaj sa argelinijem je ubio pos'o kad se sjetim kad je tek dosao iz svabije otvorio prvo na Stupu, donio neke nove okuse i nove nargile i evo ga sad ima pet lokala, ne zna se koji bolje radi. I to sve za samo 2 godine. :bih:
zasto bi zvucalo smijesno, to je cinjenica.

sve sto trebaš je dobri okusi, dobra lokacija, dobro ime i nešto ko urediš malo. bit će raje hiljadu %.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: JackW i 8 gostiju.