Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - općenito
Sudijske greške se dešavaju na razinama koje su nestvarne za naš fudbal. Prošlo cijelo kolo EPL-a je obilovalo greškama koje su direktno utjecale na rezlutate, na utakmici Sociedad-Barcelona domaćinu poništiše čist gol, a nama je nepojmivo što Širokom nisu svirali penal ili Zrinjskoj jesu.
Greške kao greške nisu problem, zaista nisu, ono što je problem jeste što se ništa ne radi povodom toga, već naprotiv, opravdavaju se iste i za to krivim Savez. Ako je sudija napravio neku karidnalnu grešku, kazni ga na način da od toga ima neke koristi a ne da je pro forme, pošalji na edukaciju, organizuj seminare sa stranim sudijama i predavačima, uradi rekonstrukciju cijelog tog sistema jer je očito da ovako više ne ide. Pa u našoj ligi je sudio sudija koji ima tumor, toliko o cijelom tom sistemu. Da ne govorim o onom povlačenju linija, ono je neviđena lakrdija, ne samo jer nisi upravu i jer si pokušao da opravdaš nešto što se ne može opravdati, već zato što si se upustio u rat sa jedinim klubom na razini koja je nedopustiva za poluprofesionalni fudbal, a kamoli nešto više.
Lično ne vidim šta klubovi konkretno mogu napraviti po ovom pitanju. Ok, udruženje prvoligaša, ali i nakon toga je opet sve na Savezu. Udruženje prvoligaša je dobro za neke druge stvari, recimo za reketaški ugovor BH Telekoma i slično, ali što se sudija i sudijske organizacije tiče, ponavaljam, sve je do Saveza.
Realno, ovom Savezu je A reprezenacija prioritetu u 9 od 10 slučajeva i sve dok je tako i dok su u Savezu ljudi koji jesu, teško da ćemo vidjeti bilo kakav pomak. Ovo što su skratili ligu je jedino što su uradili od ujedinjena lige i pitaje je kad će opet napraviti neki konkretan korak.
Greške kao greške nisu problem, zaista nisu, ono što je problem jeste što se ništa ne radi povodom toga, već naprotiv, opravdavaju se iste i za to krivim Savez. Ako je sudija napravio neku karidnalnu grešku, kazni ga na način da od toga ima neke koristi a ne da je pro forme, pošalji na edukaciju, organizuj seminare sa stranim sudijama i predavačima, uradi rekonstrukciju cijelog tog sistema jer je očito da ovako više ne ide. Pa u našoj ligi je sudio sudija koji ima tumor, toliko o cijelom tom sistemu. Da ne govorim o onom povlačenju linija, ono je neviđena lakrdija, ne samo jer nisi upravu i jer si pokušao da opravdaš nešto što se ne može opravdati, već zato što si se upustio u rat sa jedinim klubom na razini koja je nedopustiva za poluprofesionalni fudbal, a kamoli nešto više.
Lično ne vidim šta klubovi konkretno mogu napraviti po ovom pitanju. Ok, udruženje prvoligaša, ali i nakon toga je opet sve na Savezu. Udruženje prvoligaša je dobro za neke druge stvari, recimo za reketaški ugovor BH Telekoma i slično, ali što se sudija i sudijske organizacije tiče, ponavaljam, sve je do Saveza.
Realno, ovom Savezu je A reprezenacija prioritetu u 9 od 10 slučajeva i sve dok je tako i dok su u Savezu ljudi koji jesu, teško da ćemo vidjeti bilo kakav pomak. Ovo što su skratili ligu je jedino što su uradili od ujedinjena lige i pitaje je kad će opet napraviti neki konkretan korak.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
- Sarajlijica1946
- Kontakt:
Pocinjemo istok betonirat Celik cemo razmontirat,nek se malo nadisu zraka mi cemo u ligu prvaka,sta ono na djelu sjevera stenje to se Robijas iz Zenice penje,bicemo domacini pravi opalit cemo ih k.... po glavi.
- rob do bagro
- Kontakt:
Dobra ti rima popusis nam krac svima.Alipasino je napisao/la:Pocinjemo istok betonirat Celik cemo razmontirat,nek se malo nadisu zraka mi cemo u ligu prvaka,sta ono na djelu sjevera stenje to se Robijas iz Zenice penje,bicemo domacini pravi opalit cemo ih k.... po glavi.

,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,
SMRT FASIZMU!!!
SMRT FASIZMU!!!
Oj rime, pravi željin pionirrob do bagro je napisao/la:Dobra ti rima popusis nam krac svima.Alipasino je napisao/la:Pocinjemo istok betonirat Celik cemo razmontirat,nek se malo nadisu zraka mi cemo u ligu prvaka,sta ono na djelu sjevera stenje to se Robijas iz Zenice penje,bicemo domacini pravi opalit cemo ih k.... po glavi.

-
- Interni moderator
- Kontakt:
Mojne to,alpasinac je u pitanjurob do bagro je napisao/la:Dobra ti rima popusis nam krac svima.Alipasino je napisao/la:Pocinjemo istok betonirat Celik cemo razmontirat,nek se malo nadisu zraka mi cemo u ligu prvaka,sta ono na djelu sjevera stenje to se Robijas iz Zenice penje,bicemo domacini pravi opalit cemo ih k.... po glavi.

DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
-
- Kontakt:
Čuj da se "nadišemo zraka", pa peksine možda ste i od nas zagađeniji 

Divi divi fukara sto daju podrsku Zenicanima neka tako i treba drugarstvo se nemoze kupit.Ali ipak cemo vas nakantat povedite i onog sto radi na stadionu pozelio ga Veca.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Trenutna situacija u ligi u odnosu na ono prije 2 mjeseca moze se reci nesto potpuno novo. Zeljo odlicno pogodio sa izborom trenera i sa 2 nova igraca. Meni oni trenutno izgledaju najbolje. Imaju svakako momentum sa svojoj strani.
Sarajevo je isto dobilo neku konstantu u rezultatima, mada to ne izgleda bas bajno na terenu ali uzimaju bodove.
Zrinjski krenuo furiozno i sada par losijih rezultata. Mislim da su se previse opustili i mozda vec pomislili da ih ne moze niko stici u borbi za titulu. Vjerovatno sada ide neko mini osvjezenje ekipe kao i prosle sezone mada se trebaju paziti te opustenosti i zasicenja kod nekih igraca.
Radnik standardno kupi bodove, iako imam osjecaj da nista ne odigraju. A mislio sam da nece moci da prezive odlazak Slavka, Secerovica, Hodzica, Jakovljevica, a oni su opet u situaciji da od 4 igraca (Obradovic, Peco, Besirevic, Serbecic) i zarade. Ako i ove godine izbore Evropu oni su vec stabilan klub koji opet moze da sastavi ekipu koja moze po trofej i tako u nedogled.
Krupa mi je enigma, cekam da vidim kako ce reagovati ovih zadnjih 5 kola regularnog dijela prvenstva.
Sloboda je bila dobro pala ali Jagodic radi odlicno posao bar od kada je dosao poraza nema. Pripreme za utakmice su izgleda odlicne. Upoznao je ekipu i iz utakmice u utakmicu se prilagodjava sto obicno zavrsi dobro.
Problem ce veliki biti i njemu ako se ekipa raspadne. A idealno bi mu bilo da se skupstina odrzi i sredi situacija u klubu te igraci ostanu i ekipa nadopuni sa 2-3 kvalitetna igraca. Kako se situacija u klubovima okrece i u ligi ne bi me cudilo da vec trecu zimu u nizu navijaci Slobode nakon nekog cudnog preokreta na proljece pojave euforicni na stadionu.
Vitez se digao u stilu mini Petrovica Musa je poslozio stvari i posteno radi posao. Husrefa cemo vidjeti na proljece, mozda bude neuspjesna avantura zbog njegove tvrdoglavosti ali bar nema pritiska. Pitanje je sta uopste zeli glavni covjek Mladosti u naredne 2 godine npr?
Celik evo vidim 2 kandidata za predsjednika, oba losi. Odrzali su skupstinu prebrzo, lose pripremljena skupstina bez pravih rjesenja. Trener je dobar, igraci losi. Biti ce gutavo ako Neretljak dobije pojacanja bolja od Celikovih pojacanja. Ako ih bude u Celiku uopste jel?
Na Olimpic gledam kao na otpisan nekako citavu sezonu , jedino sto je pozitivno je Lelic koji moze biti dobar igrac za top5 ekipe lige u buducnosti ako se razvije idealno. I Kobiljar koji moze biti solidan PL igrac kao nekada Tarik Okanovic
mada mislim da nikada nece dobiti pravu sansu u klubu kao Sarajevo..
Siroki-katastrofa. Ako pobjede sada Mladost kontam to moze biti samo 1:0. Ne znam koliko placaju Pandzu, Sesara, Krstanovica i jos par iskusnih igraca ali ako je to u rangu ili vise od glavnih igraca Sarajeva i Zrinjskog pod hitno otjerati i izgraditi novu ekipu sa manje potrosenim igracima.
Sarajevo je isto dobilo neku konstantu u rezultatima, mada to ne izgleda bas bajno na terenu ali uzimaju bodove.
Zrinjski krenuo furiozno i sada par losijih rezultata. Mislim da su se previse opustili i mozda vec pomislili da ih ne moze niko stici u borbi za titulu. Vjerovatno sada ide neko mini osvjezenje ekipe kao i prosle sezone mada se trebaju paziti te opustenosti i zasicenja kod nekih igraca.
Radnik standardno kupi bodove, iako imam osjecaj da nista ne odigraju. A mislio sam da nece moci da prezive odlazak Slavka, Secerovica, Hodzica, Jakovljevica, a oni su opet u situaciji da od 4 igraca (Obradovic, Peco, Besirevic, Serbecic) i zarade. Ako i ove godine izbore Evropu oni su vec stabilan klub koji opet moze da sastavi ekipu koja moze po trofej i tako u nedogled.
Krupa mi je enigma, cekam da vidim kako ce reagovati ovih zadnjih 5 kola regularnog dijela prvenstva.
Sloboda je bila dobro pala ali Jagodic radi odlicno posao bar od kada je dosao poraza nema. Pripreme za utakmice su izgleda odlicne. Upoznao je ekipu i iz utakmice u utakmicu se prilagodjava sto obicno zavrsi dobro.
Problem ce veliki biti i njemu ako se ekipa raspadne. A idealno bi mu bilo da se skupstina odrzi i sredi situacija u klubu te igraci ostanu i ekipa nadopuni sa 2-3 kvalitetna igraca. Kako se situacija u klubovima okrece i u ligi ne bi me cudilo da vec trecu zimu u nizu navijaci Slobode nakon nekog cudnog preokreta na proljece pojave euforicni na stadionu.
Vitez se digao u stilu mini Petrovica Musa je poslozio stvari i posteno radi posao. Husrefa cemo vidjeti na proljece, mozda bude neuspjesna avantura zbog njegove tvrdoglavosti ali bar nema pritiska. Pitanje je sta uopste zeli glavni covjek Mladosti u naredne 2 godine npr?
Celik evo vidim 2 kandidata za predsjednika, oba losi. Odrzali su skupstinu prebrzo, lose pripremljena skupstina bez pravih rjesenja. Trener je dobar, igraci losi. Biti ce gutavo ako Neretljak dobije pojacanja bolja od Celikovih pojacanja. Ako ih bude u Celiku uopste jel?
Na Olimpic gledam kao na otpisan nekako citavu sezonu , jedino sto je pozitivno je Lelic koji moze biti dobar igrac za top5 ekipe lige u buducnosti ako se razvije idealno. I Kobiljar koji moze biti solidan PL igrac kao nekada Tarik Okanovic

Siroki-katastrofa. Ako pobjede sada Mladost kontam to moze biti samo 1:0. Ne znam koliko placaju Pandzu, Sesara, Krstanovica i jos par iskusnih igraca ali ako je to u rangu ili vise od glavnih igraca Sarajeva i Zrinjskog pod hitno otjerati i izgraditi novu ekipu sa manje potrosenim igracima.
- Neandertalac
- Kontakt:
Solidna analiza, čestitke za trud.tuzlak1987 je napisao/la:Trenutna situacija u ligi u odnosu na ono prije 2 mjeseca moze se reci nesto potpuno novo. Zeljo odlicno pogodio sa izborom trenera i sa 2 nova igraca. Meni oni trenutno izgledaju najbolje. Imaju svakako momentum sa svojoj strani.
Na Olimpic gledam kao na otpisan nekako citavu sezonu , jedino sto je pozitivno je Lelic koji moze biti dobar igrac za top5 ekipe lige u buducnosti ako se razvije idealno. I Kobiljar koji moze biti solidan PL igrac kao nekada Tarik Okanovicmada mislim da nikada nece dobiti pravu sansu u klubu kao Sarajevo..
Ja ću "ukratko".
Zrinjski je protiv Slobode izgubio nešto što neće nadoknaditi do kraja sezone; samopouzdanje. Sloboda ih je razotkrila, ogolila, pokazala da su itekako ranjivi a promašeni penal ( sudijski poklon ) protiv Želje dodao još olova na ionako svezane noge pa su kažnjeni brutalno i vjerujem da se psihički neće tako lako oporaviti uprkos zdravoj sredini i jako dobrom treneru. Plus, sada su svi "namirisali" krv pa im nigdje nema unaprijed upisanih bodova.
Sarajevo. Govorio sam već, Ćala je stara škola, iskusan, ljubazan a nije levat. U par utakmica je digao ekipu i u zavisnosti od prelaznog roka sigurno jedan od najozbiljnijih kandidata za trofej. Ako mu ne budu "sklapali" ekipu jako opasan protivnik.
Krupa. Kako god, nisu za potcijeniti. Iskreno nisam ih nešto pratio, tek jedna od gledanja utakmica ali imaju i glavu i rep te neke izuzetno kvalitetne igrače. Iako je većina sviranih penala čista, vidljivo je kako iako "mali" tim, uslovno rečeno, ipak mogu računati na "zaštitu", nešto slično kao Radnik prošle sezone. Lakše igrati u takvim uslovima.
Radnik. Onako. Pate se previše, ranjivi a opet u vrhu ponajviše zbog timskog rada. Solidan trener.
Željo. Ne mogu biti objektivan, pa ću preskočiti, da vas ne davim titulama, plavim proljećem itd

Šesti putnik, najvjerovatnije Sloboda. Jagodić je za našu ligu više nego dovoljno za dobre rezultate. Ako se zaustave klupske turbulencije ekipa koja može pomrsiti račune pretendentima za titulu.
Široki. U poziciji gdje nikada nisu bili. Ove sezone njihov povratak u vrh je, bar po meni, nemoguć.
Mladost. Nije Hus za njih. Rekao sam to odmah. Jedna pitoma sredina i jedan "agresivan" trener.
Ostali, da ne nabrajamo, ispadaju Olimpicom i po meni najvjerovatnije Metalege. Čelik ima interes a i Zenica neće dati.
Tako nešto, brzinski.
Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
-
- Interni moderator
- Kontakt:
Normala da ćemo sa njima graditi to neko drugarstvo, sportski rivalitet i korektne odnose... Veliki klub,najbolji stadion,armija navijača, tradicija... Sve što leotar nemaAlipasino je napisao/la:Divi divi fukara sto daju podrsku Zenicanima neka tako i treba drugarstvo se nemoze kupit.Ali ipak cemo vas nakantat povedite i onog sto radi na stadionu pozelio ga Veca.
Nemate ni vi ono što Leotar ima. Trofej.staragarda je napisao/la: Normala da ćemo sa njima graditi to neko drugarstvo, sportski rivalitet i korektne odnose... Veliki klub,najbolji stadion,armija navijača, tradicija... Sve što leotar nema

Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!
-
- Interni moderator
- Kontakt:
Ako ćemo trofej uzimat na zakljucane sudije i slomljene zastavice neka je kako je... Samo necete ni vi jos dugo do trofeja... Leo se sigurno zadugo vratit nećeshzna je napisao/la:Nemate ni vi ono što Leotar ima. Trofej.staragarda je napisao/la: Normala da ćemo sa njima graditi to neko drugarstvo, sportski rivalitet i korektne odnose... Veliki klub,najbolji stadion,armija navijača, tradicija... Sve što leotar nema

P.s.spamamo ovdje.. Hajd na prepucavanja da te isprscem začas... Valja mi leci ranije
Kad neko čeka 97 godina, što ne bi mi sačekali 2-3 godine. Ali, mi ćemo opet biti prvaci, a Sloboda...
Nek ti se klub bar izjednači sa Olimpikom, pa ćemo objektivno diskutovati oko nogometa, taksista.
Nek ti se klub bar izjednači sa Olimpikom, pa ćemo objektivno diskutovati oko nogometa, taksista.
Volio bih da se zakrvimo ove sezone kao predprosle. Ne moze se nista mjeriti sa onim prepucavanjima i atmosferom koja je vladala uoci i nakon odlucujuceg derbija na Kosevu.shzna je napisao/la:Kad neko čeka 97 godina, što ne bi mi sačekali 2-3 godine. Ali, mi ćemo opet biti prvaci, a Sloboda...

Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Onaj sa nekim bombamaSabinho je napisao/la:Volio bih da se zakrvimo ove sezone kao predprosle. Ne moze se nista mjeriti sa onim prepucavanjima i atmosferom koja je vladala uoci i nakon odlucujuceg derbija na Kosevu.shzna je napisao/la:Kad neko čeka 97 godina, što ne bi mi sačekali 2-3 godine. Ali, mi ćemo opet biti prvaci, a Sloboda...
Nek ti se klub bar izjednači sa Olimpikom, pa ćemo objektivno diskutovati oko nogometa, taksista.Ko mi iskopa post od @mokroguza iz tog perioda placam mu pivo.
![]()

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
MortemHz je napisao/la:Onaj sa nekim bombamaSabinho je napisao/la:Volio bih da se zakrvimo ove sezone kao predprosle. Ne moze se nista mjeriti sa onim prepucavanjima i atmosferom koja je vladala uoci i nakon odlucujuceg derbija na Kosevu.shzna je napisao/la:Kad neko čeka 97 godina, što ne bi mi sačekali 2-3 godine. Ali, mi ćemo opet biti prvaci, a Sloboda...
Nek ti se klub bar izjednači sa Olimpikom, pa ćemo objektivno diskutovati oko nogometa, taksista.Ko mi iskopa post od @mokroguza iz tog perioda placam mu pivo.
![]()
pola foruma ga citiralo

Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
Baš sam pisao o tome neki dan. Dosta je bilo ovih žmigavac klubova. A i dužnici smo vam vala. Čeka nas uzbudljiva Liga za prvaka, nema šta, pa ko bude imao boljeg punca, nek pobjedi.Sabinho je napisao/la: Volio bih da se zakrvimo ove sezone kao predprosle. Ne moze se nista mjeriti sa onim prepucavanjima i atmosferom koja je vladala uoci i nakon odlucujuceg derbija na Kosevu.Ko mi iskopa post od @mokroguza iz tog perioda placam mu pivo.
![]()

- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Samo sekundushzna je napisao/la:Baš sam pisao o tome neki dan. Dosta je bilo ovih žmigavac klubova. A i dužnici smo vam vala. Čeka nas uzbudljiva Liga za prvaka, nema šta, pa ko bude imao boljeg punca, nek pobjedi.Sabinho je napisao/la: Volio bih da se zakrvimo ove sezone kao predprosle. Ne moze se nista mjeriti sa onim prepucavanjima i atmosferom koja je vladala uoci i nakon odlucujuceg derbija na Kosevu.Ko mi iskopa post od @mokroguza iz tog perioda placam mu pivo.
![]()
![]()

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Zaboravio si, Morto, ko je u grad došao u prošlim danima. Nije to bezveze. 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.