KANTA GODINE - 2016 - DISKUSIJE

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

pinoglavi
Kontakt:

Re: KANTA GODINE - 2016 - DISKUSIJE

Post Postao/la pinoglavi » 30 nov 2016, 11:29

Ne bih dalje da ulazim u diskusiju jer bi ubrzo poceo pisati o ustasama, cetnicima, komunjarama i sl. Budi pozdravljen i nema razloga da te ove stvari pogadjaju.

@unno ako se ne slazemo ne znaci da ti trebam dati bodove za kantu :D
Nad tobom sunce najljepše sja

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 30 nov 2016, 12:00

High je napisao/la:Hvala uvrijeđenoj publici iz neobrazovane Tuzle, jednodimenzionalnog sela koji nedavno dobi status grada - Širokog, krvavog dijela Mostara i onoj publici iz dijelova Bosne i Hercegovine iz akulturalnog i amoralnog entiteta.
Šta ako ti je glas dao neki magistar iz Tuzle? Odnosno, osoba koja je studirala u Tuzli i tamo provela barem 15 godina života?
Čuj "neobrazovane" Tuzle. :facepalm:

Tačno te admin dobro opisao.

Ali, kad se već hvataš na (ne)obrazovanost, ja bih radije bio okružen nepismenim i neobrazovanim ljudima koji nemaju trunke mržnje u sebi prema nekom drugom, nego takvim poput tebe zbog kojih znam da smo pali na najvažnijem ispitu na svijetu - biti čovjek.

Uživaj.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 30 nov 2016, 12:06

Monolog je napisao/la:
High je napisao/la:Hvala uvrijeđenoj publici iz neobrazovane Tuzle, jednodimenzionalnog sela koji nedavno dobi status grada - Širokog, krvavog dijela Mostara i onoj publici iz dijelova Bosne i Hercegovine iz akulturalnog i amoralnog entiteta.
Šta ako ti je glas dao neki magistar iz Tuzle? Odnosno, osoba koja je studirala u Tuzli i tamo provela barem 15 godina života?

Ali, kad se već hvataš na (ne)obrazovanost, ja bih radije bio okružen nepismenim i neobrazovanim ljudima koji nemaju trunke mržnje u sebi prema nekom drugom, nego takvim poput tebe zbog kojih znam da smo pali na najvažnijem ispitu na svijetu - biti čovjek.

Uživaj.
Sve si u pravu :ljepota:

I ja bi radije bio okruzen neobrazovanim, finim, postenim ljudima koji aplaudiraju himni srbije, koji pokazuju kakva su gospoda. I u isto vrijeme bi psovao svoj glavni grad :bow:
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 30 nov 2016, 12:07

FrancescoTotti je napisao/la:
Monolog je napisao/la:

Uživaj.
Sve si u pravu :ljepota:

I ja bi radije bio okruzen neobrazovanim, finim, postenim ljudima koji aplaudiraju himni srbije, koji pokazuju kakva su gospoda. I u isto vrijeme bi psovao svoj glavni grad :bow:
Joj diskusije :lol:
Zadnja izmjena: MortemHz, dana/u 30 nov 2016, 12:10, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 30 nov 2016, 12:09

Monolog je napisao/la:Šta ako ti je glas dao neki magistar iz Tuzle? Odnosno, osoba koja je studirala u Tuzli i tamo provela barem 15 godina života?

Uživaj.
:bow:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 30 nov 2016, 12:15

FrancescoTotti je napisao/la: Sve si u pravu :ljepota:

Vidiš, ja nigdje ne spominjem te ljude. Pojedinci poput Higha sve stavljaju u isti koš. Od mene nećeš nigdje pročitati da su sve Sarajlije poput njega; baš naprotiv, uživam u svakom trenutku sa svojim prijateljima koji su suprotnost svega onoga što High prezentuje. Dakle, samo manje generalizujte i bit će sve u redu.

Uživaj.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Hendo
Kontakt:

Post Postao/la Hendo » 30 nov 2016, 12:37

Kada predstavnici manjeg BH entiteta ulože VETO na ovo glasanje zbog samo 33 boda meni. :urnebes:
Kocka je bačena

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 30 nov 2016, 12:45

MortemHz je napisao/la: Joj diskusije :lol:
Ovaj Totti je baš dijete...nije uvreda, jedino ako je stariji pa se može uvrijediti, al mentalitet je bas na nivou maloljetnika.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

Rigoletto
Kontakt:

Re: RE: Re: KANTA GODINE - 2016 - DISKUSIJE

Post Postao/la Rigoletto » 30 nov 2016, 12:48

Nemas problema, izbor je humanitarnog karaktera. Originalni dresovi postizu visoke cijene, mogao bi ga trampiti za dovoljno konzervi da ti familija nekako zimu izgura. Izdrzite kerovi sarajevski!
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 30 nov 2016, 12:53

Ja sam se slučajno našao u izboru za kantu.
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 30 nov 2016, 12:59

wobly92 je napisao/la: Ovaj Totti je baš dijete...nije uvreda, jedino ako je stariji pa se može uvrijediti, al mentalitet je bas na nivou maloljetnika.
Bar nisam kompleksas da na utakmici mlade reprezentacije psujem svoj glavni grad.

High

Post Postao/la High » 30 nov 2016, 13:49

Monolog je napisao/la:

Uživaj.
Ponovo si se otrgnuo od stvarnosti i tako zaboravio da je tvoja jedina svrha lickanje bradice i prebiranje trivijalnih tema. Ti si poput nekog batlera, vjerujem da sam te previše pozicirao, koji treba slušati priče odraslih i učenih.

Moje generaliziranje uopće ne ubraja baš sve Tuzlake, ali ove najglasnije, koji se tako i predstavljaju, svakako da, kao što je slučaj s ovim iz jednog dijela Mostara i ostalih dijelova države koju ne priznaju. Neko me danas upita zašto me pogađaju ovi bodovi. Na neki način - pogađaju, a to je da mi je neshvatljivo da ti i slični tebi ne možete razgraničiti da ja uopće ne pozivam ni na kakav sukob, da ne potenciram nikakvo nasilje, niti segregaciju, već ukazujem na gluporije ovih koji se kriju iza takvih ideologija i koji i na forumu, kao i van njega, ne samo da preskaču i ignoriraju činjenice o kojima pišem, već ih veličaju i mašu njihovih bajracima. Vidiš, takvi su i glasali za mene, samo zato jer sam pisao da jedni vole više komunizam i nekadašnji jednopartijski sistem od glavnog grada i da pozivaju na ubistva, da, čim god mogu, bace piš na te ljude i taj grad u koji, vjerujem i znam, često dolaze. Druga grupa jalije, a ustvari ista, samo malo geografski dalja, za mene je glasala jer sam istraživao etimologiju naziva njihovog kluba i tako vidio da se njihov klub zove po kukavici koja se odrekla hrvatstva i prodala Mađarima i tako druge ubijala, kao i to što im smeta jer nama i meni smeta lelujanje zastave Herceg-Bosne, etc. Treća grupa onih koji su glasali za mene je iz sela, ali ne onog sela koja ja inače volim jer čuvaju intimu, a opet su srdačni i radni ljudi, već što pisah o tome da se rigidno busaju u prsa fašističkim matricama u odabiru igrača, da ne govorim čitavog tog mjesta koje je etnički precizno razrađeno. Takvi su, vjerujem, bili najglasniji u ismijavanju duše koja nas je napustila u onim neredima i koju su svi oni ubili samo zato jer su oni pali na tom ispitu o kom ti mlatiš - biti čovjek. I, konačno, četvrta grupa su ovi iz amoralne tvorevine, rasparčani po dijelovima, ali povezani po stupidarijama i isto toliko jakim klerofašističkim idealima o kojim sam ovdje pisao i zbog čega im je krivo, pa za mene glasaše. Njima teza je da sam ja fašista jer uviđam fašističke umjese i postratna veličanja koja uveliko ignoriraju. Meni je ksenofobija i fašizam čak i kad moji ismijavaju komšije jer imaju navijače u Hadžićima, Trnovu, ali i obratno, a da dalje ne duljim. Kad već spomenuh komšije - ne upratih da sam od njih dobio previše glasova, iako ste, vjerovatno, pomislili da jesam jer smo, tobože, iz različitog tabora, ali vide ljudi koliko je sati.

Kad je riječ o fenomenu pinoglavog, onda je tu sve veoma jasno. Klasični lik iz bosanske kasabe kojem je, kako jednom reče, bitan samo koeficijent u evropskim takmičenjima naših klubova i kog ne zanimaju ova viša pitanja jer ih svariti ne može i jer je njemu šutanje lopte glavna esencija postojanja. Što bi njega zanimalo što mašu krvavim zastavama na sportskim utakmicama kad je i to sam paradoks što se to događa na takvim centrima?

Selimović reče da je zlo privlačnije, a da za ljubav treba mnogo više, pa vjerujem da je i s ovim grupama isti slučaj i daleko od tog da sam pod ove grupe stavio sve Tuzlake, sve Mostarce i ostale jer to, valjda, ne treba ni spominjati.
Zadnja izmjena: High, dana/u 30 nov 2016, 13:53, ukupno mijenjano 1 put.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 30 nov 2016, 13:53

:o :o :o :o
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 30 nov 2016, 13:58

Napisi knjigu druze "Plakacu ako dobijem kantu".. koja si ti djevojcica.. da sam znao da te toliko pogadja lobirao bi kod kladionicara da te poguraju.
This time next year we'll be millionaires.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 30 nov 2016, 14:00

Posto vidim koliko ga pogadja, molim da se ne uzimaju u racunicu moji bodovi za Higha.

TobeYarabi
Kontakt:

Post Postao/la TobeYarabi » 30 nov 2016, 14:00

High je napisao/la:
Ponovo si se otrgnuo od stvarnosti i tako zaboravio da je tvoja jedina svrha lickanje bradice i prebiranje trivijalnih tema. Ti si poput nekog batlera, vjerujem da sam te previše pozicirao, koji treba slušati priče odraslih i učenih.

Moje generaliziranje uopće ne ubraja baš sve Tuzlake, ali ove najglasnije, koji se tako i predstavljaju, svakako da, kao što je slučaj s ovim iz jednog dijela Mostara i ostalih dijelova države koju ne priznaju. Neko me danas upita zašto me pogađaju ovi bodovi. Na neki način - pogađaju, a to je da mi je neshvatljivo da ti i slični tebi ne možete razgraničiti da ja uopće ne pozivam ni na kakav sukob, da ne potenciram nikakvo nasilje, niti segregaciju, već ukazujem na gluporije ovih koji se kriju iza takvih ideologija i koji i na forumu, kao i van njega, ne samo da preskaču i ignoriraju činjenice o kojima pišem, već ih veličaju i mašu njihovih bajracima. Vidiš, takvi su i glasali za mene, samo zato jer sam pisao da jedni vole više komunizam i nekadašnji jednopartijski sistem od glavnog grada i da pozivaju na ubistva, da, čim god mogu, bace piš na te ljude i taj grad u koji, vjerujem i znam, često dolaze. Druga grupa jalije, a ustvari ista, samo malo geografski dalja, za mene je glasala jer sam istraživao etimologiju naziva njihovog kluba i tako vidio da se njihov klub zove po kukavici koja se odrekla hrvatstva i prodala Mađarima i tako druge ubijala, kao i to što im smeta jer nama i meni smeta lelujanje zastave Herceg-Bosne, etc. Treća grupa onih koji su glasali za mene je iz sela, ali ne onog sela koja ja inače volim jer čuvaju intimu, a opet su srdačni i radni ljudi, već što pisah o tome da se rigidno busaju u prsa fašističkim matricama u odabiru igrača, da ne govorim čitavog tog mjesta koje je etnički precizno razrađeno. Takvi su, vjerujem, bili najglasniji u ismijavanju duše koja nas je napustila u onim neredima i koju su svi oni ubili samo zato jer su oni pali na tom ispitu o kom ti mlatiš - biti čovjek. I, konačno, četvrta grupa su ovi iz amoralne tvorevine, rasparčani po dijelovima, ali povezani po stupidarijama i isto toliko jakim klerofašističkim idealima o kojim sam ovdje pisao i zbog čega im je krivo, pa za mene glasaše. Njima teza je da sam ja fašista jer uviđam fašističke umjese i postratna veličanja koja uveliko ignoriraju. Meni je ksenofobija i fašizam čak i kad moji ismijavaju komšije jer imaju navijače u Hadžićima, Trnovu, ali i obratno, a da dalje ne duljim. Kad već spomenuh komšije - ne upratih da sam od njih dobio previše glasova, iako ste, vjerovatno, pomislili da jesam jer smo, tobože, iz različitog tabora, ali vide ljudi koliko je sati.

Kad je riječ o fenomenu pinoglavog, onda je tu sve veoma jasno. Klasični lik iz bosanske kasabe kojem je, kako jednom reče, bitan samo koeficijent u evropskim takmičenjima naših klubova i kog ne zanimaju ova viša pitanja jer ih svariti ne može i jer je njemu šutanje lopte glavna esencija postojanja. Što bi njega zanimalo što mašu krvavim zastavama na sportskim utakmicama kad je i to sam paradoks što se to događa na takvim centrima?

Selimović reče da je zlo privlačnije, a da za ljubav treba mnogo više, pa vjerujem da je i s ovim grupama isti slučaj i daleko od tog da sam pod ove grupe stavio sve Tuzlake, sve Mostarce i ostale jer to, valjda, ne treba ni spominjati.
bravo brate high :bow:
trebas se osjecati ponosno kad vidis ko ti daje glasove za kantu. :bih: :bih: :bih:

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 30 nov 2016, 14:00

He's mad
slika

A s obzirom da je sve sto je covjek napisao istina sad pocinju ovako glupi komentari od strane ovih koji su ga i prozvali.. Sto je samo dokaz da je apsolutno u pravu.

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 30 nov 2016, 14:02

Cuj onog bravo brate a nije procitao ni pola prvog pasusa :lol:
This time next year we'll be millionaires.

Moussa
Kontakt:

Post Postao/la Moussa » 30 nov 2016, 14:02

Jel zna neko ovog higha uzivo? Jel nosi bermude i bradu od metar? Ima li fejsbuk profil ili se krije ko zmija noge? Postoji samo u cyber svijetu?

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 30 nov 2016, 14:05

@High ore :mrgreen: Ključaj temu, prekini glasanje, gotovo. :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.