Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

tuzlak1987
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la tuzlak1987 » 30 nov 2016, 14:13

Ma oko brze hrane ti nemas puno izbora, djeca i studenti imaju pauzu 15 minuta da idu jesti. Ovi koji su u firmi vec imaju pola sata, sat i onda imaju neke bolje opcije za jesti.

Kod kocke i kladionica ti nekim ljudima mozes pomoci da dodju sebi samo tako sto ces ugasiti kladionice. U biti to je stvoreno da te unistava i uzima ti pare, a ne da ti pomogne.
Alkohol je isto stvoren da ti uzme pare ali to nije toliki problem jer ne pijes 24/7 vec izadjes petak, subotu malo se opustis sa drustvom nakon sedmice uz koje pivo u 90% slucajeva se zavrsi na pivu i vinu.
Dok ima dosta ljudi koji kockaju 24/7, bukvalno 10 sati budu dnevno.

High

Post Postao/la High » 30 nov 2016, 14:14

Kladionice trebaju biti prekoputa tekije, čisto da se jasno vidi antitetičnost besmisla i smisla.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 30 nov 2016, 14:14

Neutral je napisao/la:Našao sam temu komentari koji su vas oduševili, htio sam postavio post od @High, ali ne možejer je zaključana, šteta :kafa:

Ako se neko promijenio kroz sve ove godine na forumu, onda je to @RiNo, ne bih ga mogao prepoznati po pisanju, nema šanse. Aferim.
Kakav post od higha ne kontam,pošalji mi u pp :roll:

High je napisao/la:N
Imaš li možda hrvatski riječnik ,da ne kupujem džaba novi?
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 30 nov 2016, 14:15

Ja ne razumijem sta ljudi imaju protiv kladionice i kafane? Ko hoce da se kladi neka se kladi. Ko hoce da pije neka pije. Budala koji ce prokockati/propiti kucu ce uvijek biti i za njih me zaboli ona stvar, to je njihov problem. Meni je drago sto obje "institucije" postoje.. odem uplatim dnevno marku, nekada popijem koje pivo i meni je fino. Oni koji to ne vole, neka ih zaobilaze i svima super.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 30 nov 2016, 14:16

Ja ne idem u kladionicu jer vjerujem u nauku :kafa:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 30 nov 2016, 14:18

dscile je napisao/la:Ja ne razumijem sta ljudi imaju protiv kladionice i kafane? Ko hoce da se kladi neka se kladi. Ko hoce da pije neka pije. Budala koji ce prokockati/propiti kucu ce uvijek biti i za njih me zaboli ona stvar, to je njihov problem. Meni je drago sto obje "institucije" postoje.. odem uplatim dnevno marku, nekada popijem koje pivo i meni je fino. Oni koji to ne vole, neka ih zaobilaze i svima super.
Objasnio.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 30 nov 2016, 14:19

dscile je napisao/la:Ja ne razumijem sta ljudi imaju protiv kladionice i kafane? Ko hoce da se kladi neka se kladi. Ko hoce da pije neka pije. Budala koji ce prokockati/propiti kucu ce uvijek biti i za njih me zaboli ona stvar, to je njihov problem. Meni je drago sto obje "institucije" postoje.. odem uplatim dnevno marku, nekada popijem koje pivo i meni je fino. Oni koji to ne vole, neka ih zaobilaze i svima super.
Upravo tako, da nema kladionicu ovi koji su budale nasli bi neki drugi nacin da gube pare, prije su ljudi na kartama gubili zemljiste pa i kuce, znaci nije do kladionica nego do ljudi.
This time next year we'll be millionaires.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 30 nov 2016, 14:19

Valjda zato što maloljetnici imaju pristup kladionicama i što se kladionice nalaze par metara od škola?

Ulazi 12 godišnjak u kladionicu i traži ponudu i to je kao normalno? Da su normalne kladionice kao u ostatku Evrope koga briga, ali to nije slučaj kod nas. Dijete odgajaš od malih nogu, upadne u društvo kladioničara, te postane ovisan, šta onda? Ništa jer je on tako htio :? Ne, jer nije naučilo drugačije.

Ne žalim niti jednog kladioničara, sam je sebi kriv, žalim djecu što se klade.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 30 nov 2016, 14:20

Treba brinuti i o budalama, mozda imaju djecu i zenu pa uniste njima zivot. Redom im blokirati sve gdje mogu da bacaju velike kolicine novca kako bi od njih za odredjeni period mogao imati covjeka koji brine o sebi i privrijedi nesto.

Najlakse je pustiti i reci uvijek ce biti takvih. Sto onda u nekim drzavama ima mnogo manje takvih? Treba napraviti neki sistem i ustrojiti covjeka..

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 30 nov 2016, 14:20

tuzlak1987 je napisao/la:Ma oko brze hrane ti nemas puno izbora, djeca i studenti imaju pauzu 15 minuta da idu jesti. Ovi koji su u firmi vec imaju pola sata, sat i onda imaju neke bolje opcije za jesti.

Kod kocke i kladionica ti nekim ljudima mozes pomoci da dodju sebi samo tako sto ces ugasiti kladionice. U biti to je stvoreno da te unistava i uzima ti pare, a ne da ti pomogne.
Alkohol je isto stvoren da ti uzme pare ali to nije toliki problem jer ne pijes 24/7 vec izadjes petak, subotu malo se opustis sa drustvom nakon sedmice uz koje pivo u 90% slucajeva se zavrsi na pivu i vinu.
Vidis sta radis, primjenjujes duple arsine. Isto kao sto postoje ljudi koji ne izlaze iz kafane i tu ostavljaju sve svoje pare, tako postoje i oni koji ostavljaju plate u kladionici. ALI, kao si rekao da kafana 'nije problem' jer ogromna vecina ljudi izadju petkom, subotom, malo se opuste... Isto tako ogromna vecina ljudi igra kladionicu na minimalne iznose kako bi se zabavili, da im je malo zanimljivije ispratiti neki sportski dogadjaj itd.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 30 nov 2016, 14:21

Treba ženu tući, treba žuto vući :opaopa:

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Moussa
Kontakt:

Post Postao/la Moussa » 30 nov 2016, 14:24

tuzlak1987 je napisao/la:Ma oko brze hrane ti nemas puno izbora, djeca i studenti imaju pauzu 15 minuta da idu jesti. Ovi koji su u firmi vec imaju pola sata, sat i onda imaju neke bolje opcije za jesti.

Koja logika :tokralju:

Imas i ljude koji piju 24/7, ode im jetra i umru
Gore nego kockati, barem neces na onaj svijet
Osim ako se ne ubijes :rol:

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 30 nov 2016, 14:24

Bosniacum Lilium je napisao/la:Treba ženu tući, treba žuto vući :opaopa:
Tebe nikako da pitam, jesil poželio građevinu :ljepota: :ljepota:
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 30 nov 2016, 14:25

SlevinKelevra je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la:Ko ima predmete statistika ili kombinatorika, moze shvatiti lako zasto su kladionice za budale...
Pa, i kafane koje prodaju alkohol i radnje sa brzom hranom su za budale. Niti jedno, ni drugo generalno nisu dobri za zdravlje. Ali, kao sto je situacija sa ova dva slucaja, i sa kladionicom je isto: 'oces uc', ili neces. Citajuci pojedine postove covjek bi zakljucio da ti ona treba iz kladionice zvoni u sest ujutro na vrata da ti uvai ponudu za danas. :roll:

Uostalom, svaki put kad uplatim 10 KM na kladionicu, pola marke ide drzavi... Dobijem 150- 15 drzavi. Da je isti princip u ostalim usluznim djelatnostima, gdje bi nam bio kraj.
Imao ja oba predmeta, i kakve veze ima matematika sa kladionicom? Ne kladim se ja prvi na primjer radi finansija, radi iscekivanja nekog dobitka i plusa, kladim se jer mi je gust. Odem na kafu sa haverima, bacimo tiket po markicu, popijemo kafu, bacimo suplje malo i dosta. Ne vidim problem vas sto kudite to, tu marku bi svakako da se ne kladim bacio na nesto drugo. Ne unistavam sebe, ni psihicki ni finansijski, zavrsio faks, imam posao, svoj covjek, kladara je samo jedna fina zanimacija i hobi.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 30 nov 2016, 14:25

tuzlak1987 je napisao/la:
Treba brinuti i o budalama, mozda imaju djecu i zenu pa uniste njima zivot. Redom im blokirati sve gdje mogu da bacaju velike kolicine novca kako bi od njih za odredjeni period mogao imati covjeka koji brine o sebi i privrijedi nesto.

Najlakse je pustiti i reci uvijek ce biti takvih. Sto onda u nekim drzavama ima mnogo manje takvih? Treba napraviti neki sistem i ustrojiti covjeka..
Budala je budala i taj ce svakako naci neki drugi nacin da sj*be te iste pare. Ti ako mislis da bi bez kladionice svi oni koji su redovno za aparatima to vrijeme provodili na njivi, za knjigom ili na neki slican nacin.. blago receno, naivan si.

A i uostalom, sto bih ja zalio zenu koja je sa takvim likom? Sama je izabrala, nije je on kupio.

@neutral

To nije problem drzave. Kladjenje je zabranjeno za mladje od 18 i sasvim druga stvar je sto radnici tih kladionica dopustaju da se takvi klade. A i to se ne desava u svim kladionicama. I opet, ima tu i do roditelja i vaspitanja. Imao sam i ja pristup kladionici kao maloljetnik, pa nikada nisam bio kockar, a ne vjerujem ni da cu ikada biti.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 30 nov 2016, 14:26

Ne bi bio problem da tih kladionica nema svakih 50m, i da ih najviše niej pozicionirano oko škola (ovdje i fakultete ubrajam), pa djeca samo tu idu. Uči se da kladionica nije problem, da je to nešto dobro, jer ako ne ideš u kladionicu nisi IN. To je problem.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 30 nov 2016, 14:27

Besic je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la:Treba ženu tući, treba žuto vući :opaopa:
Tebe nikako da pitam, jesil poželio građevinu :ljepota: :ljepota:
Sad sam se prebacio na klasicno gazdinstvo :lol: :bih:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 30 nov 2016, 14:28

Ali jadni Damir, ukopa ga Radeljaš :(

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 30 nov 2016, 14:28

Nije problem postojanje kladionica, nego to što one na sve načine pokušavaju da ne plate ni onaj minimum poreza što moraju, ne osiguravaju radnike/ce, ne navode pola onih igara koje se igraju unutra da uopće priređuju, poput binga ili cuka, sve to treba oporezovat maksimalno, dignuti poreze u nebesa. Plus što ne poštuju onu zabranu klađenja maloljetnim licima (uz zabranu otvaranja u blizini škola), isto kao i u kafani kod točenja alkohola ili u prodavnici, sve to treba kažnjavati. Plus što treba da se ti porezi vraćaju onoj općini gdje su te kladionice, a ne onoj gdje je sjedište tih kladionica. Ali hercegovački lobi je očito prejak, glavni su finasijeri HDZ-a koji im zauzvrat i omogućava sve to.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Moussa
Kontakt:

Post Postao/la Moussa » 30 nov 2016, 14:29

Unofficialpage je napisao/la:Ne bi bio problem da tih kladionica nema svakih 50m, i da ih najviše niej pozicionirano oko škola (ovdje i fakultete ubrajam), pa djeca samo tu idu. Uči se da kladionica nije problem, da je to nešto dobro, jer ako ne ideš u kladionicu nisi IN. To je problem.
Bolje da se djeca druze u kladionici nego da igraju neke noliferske igre i gube oci pred kompjuterom.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.