Ako su nam kladionice najveci problem drustva, mi smo onda Svedska i Svicarska, u paketu.Unofficialpage je napisao/la:
Kladionice postepeno, neprimjetno, uništavaju društvo. Dobiješ veliki broj ovisnika, koji ne znaju ništa drugo osim otići u kladionicu, ako se na vrijeme to ne ograniči, dobiješ problem.
Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Re: Chat
A šta da radim pa da govorim kao tiHigh je napisao/la:
Da govoriš ovako kao on, prvo trebaš glumiti budalu po kahvanama.

NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.
Las Vegas, Nevada.SlevinKelevra je napisao/la:
Ako su nam kladionice najveci problem drustva, mi smo onda Svedska i Svicarska, u paketu.

.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....
Mislim da bi nadrealisti ovakve klipove snimali u 2016 ali ovo nisu nadrealisti ljudi su ozbiljni sve sa osmjehom

This time next year we'll be millionaires.
Besic je napisao/la:A šta da radim pa da govorim kao tiHigh je napisao/la:

Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Kladionicu i njenu svrhu ne smatram nekim problemom, i sam je igram. Iako tamo ne zalazim, uplacujem na racun i igram tako.
Mislim da postaje veliki tumor naseg drustva. Toliko ih se otvorilo, skoro da u svakoj ulici u cijeloj drzavi postoji barem jedna. I svaka radi, zaradjuje. Narod mahom trosi novac na bingo, i po cijele dane provodi tamo. Tako je u mom mjestu, tako je u mjestu gdje studiram, tako je u mjestima gdje prolazim. Kad prodjes pored bilo koje kladionice i bilo gdje rijetko ces vidjet da nije puna i da se ne kruze brojevi. Stvarno je tuzno vidjet koliko je nekako drustveno postalo normalno ici u kladionicu, igrat taj bingo i tamo provodit sate i sate vremena.
Nemam pojma kakvi su zakoni vani u vezi kladionica i da li se razlikuju, ali siguran sam da postoji neka kvaka jer gdje god sam bio nisam primjetio toliki broj poslovnica. Ima ih ali ne ovoliko. Mozda su zakoni, a mozda je i mentalitet naroda jednostavno drugaciji pa se tim vlasnicima ne isplati otvarat ih toliko, koliko se ocigledno isplati ovdje.
Mislim da postaje veliki tumor naseg drustva. Toliko ih se otvorilo, skoro da u svakoj ulici u cijeloj drzavi postoji barem jedna. I svaka radi, zaradjuje. Narod mahom trosi novac na bingo, i po cijele dane provodi tamo. Tako je u mom mjestu, tako je u mjestu gdje studiram, tako je u mjestima gdje prolazim. Kad prodjes pored bilo koje kladionice i bilo gdje rijetko ces vidjet da nije puna i da se ne kruze brojevi. Stvarno je tuzno vidjet koliko je nekako drustveno postalo normalno ici u kladionicu, igrat taj bingo i tamo provodit sate i sate vremena.
Nemam pojma kakvi su zakoni vani u vezi kladionica i da li se razlikuju, ali siguran sam da postoji neka kvaka jer gdje god sam bio nisam primjetio toliki broj poslovnica. Ima ih ali ne ovoliko. Mozda su zakoni, a mozda je i mentalitet naroda jednostavno drugaciji pa se tim vlasnicima ne isplati otvarat ih toliko, koliko se ocigledno isplati ovdje.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Imam 2/6High je napisao/la:Besic je napisao/la:A šta da radim pa da govorim kao tiHigh je napisao/la:

NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.
Već si prestigao Kazaza.Besic je napisao/la:
Imam 2/6
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
BiH je država s najviše registrovanih kladionica u Evropi

Prema podacima Porezne uprave FBiH, kladionice u ovom bh. entitetu po osnovu poreza duguju oko 20 miliona eura. Ako se tome dodaju kamate i troškovi postupka, dug kladionica prema državi penje se na 30 miliona eura. Razloga što naplate poreza nema je puno, a osnovni su loša zakonska rješenja, tvrdi v.d. direktora Porezne uprave, Šerif Isović.“Mi imamo postojeće zakonsko rješenje gdje se na kladioničke i druge igre na sreću ne plaća PDV. S druge strane, porez se plaća na sve ostalo, hljeb, lijekove i knjige”, kaže Isović.
Podaci Porezne uprave FBiH kazuju da je za prvih osam mjeseci ove godine uplata za igre na sreću dosegla sumu od 951 milijun maraka. Od toga iznosa je nešto više od 944 milijuna uplaćeno u privatnim kladionicama, a oko 7 milijuna se odnosi na Lutriju BiH. Ukoliko se nastavi trend uplata evidentiran za prvih osam mjeseci ove godine, građani u Federaciji će tijekom 2016. godine za igre na sreću uplatiti više od 1,4 milijarde KM!
Poreska uprava FBiH već duže vrijeme upozorava na to da se najveće količine poreskih prihoda od igara na sreću u FBiH gube na dobicima do 100 KM koji nisu oporezovani. Taj problem se pokušava riješiti izmjenama navedenih zakona. I dok je budžet FBiH zbog toga ostao bez 35 miliona KM samo u prva četiri mjeseca ove godine, pojedine evropske zemlje uvode mnogo veće stope poreza na taj način finansirajući penzioni fond, zdravstvo, obrazovni sektor i niz drugih oblasti.
.Predloženim izmjenama i dopunama ovog zakonskog akta porez na dobitke ostvarene u nagradnim igrama obračunava se u visini od 10 odsto od osnovice pri dodjeli svake pojedinačne osvojene nagrade čija tržišna vrijednost iznosi 100 KM i više, a obračun i uplatu poreza vrši priređivač nagradne igre.
Riječ je o prijedlogu koji osporavaju parlamentarci iz reda HDZ-a BiH, a koji ne može stupiti na snagu u FBiH ako ne dobije podršku Kluba Hrvata
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Nema se para, lahko manipulisati ljudima. Kafana, kladionica i u blizini pekara, trio pack.
A bola šta mu znači ovoHigh je napisao/la:
Već si prestigao Kazaza.

"Pisac je stvorio polimodalni ,veoma semantički složen, poetski gusto nabijen,gotovo onirički i fantazmagorički romanenskni tekst"
Daj prevedi na narodni jezik

- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Ovo i jest problem našeg društva, jedno zlo opravdamo drugim Da, uništavaju. Ali i mi sami uništavamo, zato što im dajemo priliku da rade to što rade.Tribalian je napisao/la:Sreca pa ih politicari i ostali ideoloski lelemudi ne unistavaju.Unofficialpage je napisao/la: Kladionice postepeno, neprimjetno, uništavaju društvo.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Ko opravdava koje zlo?Unofficialpage je napisao/la: Ovo i jest problem našeg društva, jedno zlo opravdamo drugim Da, uništavaju. Ali i mi sami uništavamo, zato što im dajemo priliku da rade to što rade.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....
Besic je napisao/la:Varaš se za ovaj zadnji dio , hercegovački lobi nema uticaja u Zavidovićima npr , a kladionice punerio_Ferdy88 je napisao/la:Nije problem postojanje kladionica, nego to što one na sve načine pokušavaju da ne plate ni onaj minimum poreza što moraju, ne osiguravaju radnike/ce, ne navode pola onih igara koje se igraju unutra da uopće priređuju, poput binga ili cuka, sve to treba oporezovat maksimalno, dignuti poreze u nebesa. Plus što ne poštuju onu zabranu klađenja maloljetnim licima (uz zabranu otvaranja u blizini škola), isto kao i u kafani kod točenja alkohola ili u prodavnici, sve to treba kažnjavati. Plus što treba da se ti porezi vraćaju onoj općini gdje su te kladionice, a ne onoj gdje je sjedište tih kladionica. Ali hercegovački lobi je očito prejak, glavni su finasijeri HDZ-a koji im zauzvrat i omogućava sve to.
Mi imamo HDZ

Kad im kažem, burek sa sirom, oni se šokiraju, a najnormalniju narudžu daoTribalian je napisao/la:Pekare su isto veliki problem.

Ok uskoro ćemo postati i najdeblja nacija u Evropi

Zadnja izmjena: Dex, dana/u 30 nov 2016, 15:26, ukupno mijenjano 1 put.
I had an appointment with you tonight… in Samarra.
Viševrsni tekst, značenjski (misli se na jezik) širok, bogat po umijeću pisanja i samoj naraciji (pripovijedanju), uz elemente sna (tj. onirizma) i naslućivanja nevidljivog - lik samog Muzafera, tj. kopileta.Besic je napisao/la:A bola šta mu znači ovoHigh je napisao/la:
Već si prestigao Kazaza.![]()
![]()
![]()
"Pisac je stvorio polimodalni ,veoma semantički složen, poetski gusto nabijen,gotovo onirički i fantazmagorički romanenskni tekst"
Daj prevedi na narodni jezik
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Sreća pa nema albanaca na forumuTribalian je napisao/la:Pekare su isto veliki problem.

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Malik ba kakvo drustvo nema tu drustva, svako sebi zaradjuje i trosi pare, gleda kako da prezivi dan, nece onaj klosar sto prokocka platu i penziju nikako meni i drustvu naskodit nego samo sebi jer ce ostat gladan.. svako sebe nek gleda i tako je najbolje sta me boli qrac za likove koji sve prokockase na yebeni bingo, trebam ih zalit il sta?
This time next year we'll be millionaires.
Najveći.. Znaš li ti da đevrek stvara zavisnost. A tek što goji. Gojaznost ubija. Dakle pekare ubijaju narod..Tribalian je napisao/la:Pekare su isto veliki problem.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Možda ti i nisi sad. Samo napisano da političari srećom to ne rade je za mene jedan vidi opravdanja nećeg, u ovom slučaju kladionica. Možda s moje strane i pogrešno skontano ali imam takav utisak.Tribalian je napisao/la:Ko opravdava koje zlo?Unofficialpage je napisao/la: Ovo i jest problem našeg društva, jedno zlo opravdamo drugim Da, uništavaju. Ali i mi sami uništavamo, zato što im dajemo priliku da rade to što rade.
Zato i kažem neprijetno, i ne vidiš ali uništava. Lanac, vodi sa sobom još nekog i tako u krug. Imaš druga, on tebe navede, ti nekog drugog, i tako redom, da 1-2 uz tog kruga postane teški ovisnik je problem.Momciluk je napisao/la:Malik ba kakvo drustvo nema tu drustva, svako sebi zaradjuje i trosi pare, gleda kako da prezivi dan, nece onaj klosar sto prokocka platu i penziju nikako meni i drustvu naskodit nego samo sebi jer ce ostat gladan.. svako sebe nek gleda i tako je najbolje sta me boli qrac za likove koji sve prokockase na yebeni bingo, trebam ih zalit il sta?
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Trenutno korisnika/ca: VolimBiH96 i 9 gostiju.