FrancescoTotti je napisao/la:Na infu sam onako na brzinu prelistao forum, ali mi je jedan momak pogodio u srz problema s jednim postom.
Kaze on da smo kojim slucajem mi nakantani od strane direktnog rivala 4:0, kao sto je zrinjski neki dan, da bi svijet bio pred apokalipsom.
Svaki portal bi pisao o krizi sarajeva, neke analize bi se iznosile, problem bi toliki nastao da bi u pitanje doslo postojanje FK Sarajevo.
Dok evo kao sto vidimo, u slucaju zrinjski situacija je kao da je to neki klub u kantonalnoj ligi izgubio utakmicu. Ni rijeci doslovno. A zrinjski je u najvecoj rezultatskoj krizi u zadnjih par godina, doslovno su ispusili 10 bodova prednosti, i da kojim slucajem nema zimske pauze mislim da bi vec sad bili skinuti s liderske pozicije.
Onda se vracamo na nas i te igrace koji u zrinjskom rasturaju a kod nas 'ne mogu meda'. Pa valjda je sad jasno zbog cega. Ponajprije smo mi krivci, pocet cu od nas s foruma pa do kocijasa s istoka i zapada. Ne treba pritisak na igracima. Ok, ako nisu kvalitet nisu, al Noze moj nisu oni sami dosli u Sarajevo, ako vec hocet da prozivate prozivajte one koji su ih doveli.
Treba olaksat igracima, vidimo da je Hebibovic odlican igrac kad nema pritiska na sebi, Dulja, Crnkic, sve su to igraci koji su fenomenalni kas su rastereceni.
Jednostavno nije isto igrat u Sarajevu i u Zrinjskom. Ma koliko zrinjski imao dobar period iza sebe, nikad nece biti veci klub od Sarajeva, svako ziv to zna pa uostalom i igraci.
Na nama je samo da nadjemo formulu kojom cemo olaksat igracima igranje u nasem klubu.
glupo je uopšte porediti Zrinjski i Sarajevo, kakva je istorija jednog a kakva drugog kluba? sva priča treba tu stati....
igrali su i u Sarajevu mnoge klade i dobro i loše....jer nije nas pri osnivanju preuzeo milijarder, nego recentno.....i sada su očekivanja navijača porasla, u skladu sa nespretnim izjavama osoba od povjerenja istog tog milijardera....niko im ne brani da izađu u javnost sa izjavom "trebat će nam 50 godina za grupnu fazu ovim tempom a jedno 100 za stadion", svi bi se ohladili i ne bi imali problema s pritiskom ali bi i mogli igrati na manjim stadionima gdje bi familija igrača dolazila da gleda tekme....

kako neko može zaključiti da Sarajevu treba biti cilj da bude kao manji klub, a Zrinjski i po lige čini sve da kopira Sarajevo i njihove navijače??? već ima Olimpic? to je Sarajevo a la Zrinjski....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače