BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

AmirBvB
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la AmirBvB » 26 nov 2016, 15:12

Sastav za danas:

Roman Weidenfeller, Łukasz Piszczek, Sokratis Papastathopoulos, Matthias Ginter, Marcel Schmelzer, Julian Weigl, Gonzalo Castro "GC 27", André Schürrle, Mario Götze, Aubameyang Pierre-Emerick, Adrian Ramos

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 26 nov 2016, 15:14

Preduhitri me Amir sa objavljivanjem sastava :)

Dobar sastav, raznovrsno u napadu, idemo po 3 boda :thumbup:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

AmirBvB
Kontakt:

Post Postao/la AmirBvB » 26 nov 2016, 16:00

Kakav potez Aube :o
Šteta što ne bi gol...

AmirBvB
Kontakt:

Post Postao/la AmirBvB » 26 nov 2016, 17:08

Pa jel mene neko zaj.abaje? :cry:

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 26 nov 2016, 17:15

nek su oni legiji dali 8 nek si puše kujac muka više gledati ih u bundesligi svaka šuša im daje gol i uzima bodove

jamesrodriguez
Kontakt:

Post Postao/la jamesrodriguez » 26 nov 2016, 17:26

Odbrana katastrofalna , u biti svi su losi a felera necu ni da komentarisem , dovoljno samo reci penzioner.

AmirBvB
Kontakt:

Post Postao/la AmirBvB » 26 nov 2016, 17:39

Mislim da je današnja utakmica očigledni pokazatelj da Tuchel da šansu Bonmann, jer uz dužno poštovanje Weidiju, ovako ne ide...

S druge strane, Tuchel mi je opasno počeo ići na onu stvar sa ovolikim rotacijama, pa šta bih samo dao da dvije utakmice zaredom imamo istu defanzivnu liniju ili vezni red... kao da su u pitanju amateri, a ne profesionalni fudbaleri pa da ne mogu izdržati to.
Kada se to uzme u obzir, ne može se onda pojedincima ni zamjerati kada nemaju kontinuitet u igri, a i oni koji češće igraju okruženi su u svakoj tekmi drugim igračima te je uigravanje praktično nemoguće, to se naročito odnosi na defanzivnu liniju. Istina je da je bilo tu mnogo povreda, ali je vala bilo i previše bespotrebnih rotacija, kao da smo mi dobrotvorna ustanova pa moramo svima pružati određenu minutažu da se ne bi neki igrač slučajno uvrijedio :think:

Po mom mišljenju direktno iz ovoga je i proizašla totalna impotencija u prvom poluvremenu iako smo imali potpunu incijativu. Primjetna je bila apsolutna nepovezanost između zadnje i vezne linije, što se primjećivalo pri iznošenju lopte, prvo je meljaju i vraćaju po 10 puta nazad i hajde da bar nešto se pokrene iz toga, nego jok, nabij je, pa ko je stigne, stigne... :thumbdown:

Osim toga, ne znam kako igrači poslije pobjede protiv Bayerna i zabijanja 8 golova u lp, nisu imali više motivacije od samog početka utakmice...

EDIT: Zaboravio sam spomenuti jedinu svijetlu tačku: Dembele... koliko god mi je izvukao do sada živaca sa blago rečeno glupim potezima, danas je bio jedini koristan igrač i zamalo je individualno izvukao bod...

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 26 nov 2016, 18:15

Weidenfeller je greska sa pocetka sezone,sad je kasno da se to popravi...ne vjerujem da je Bonman nesto bolji.Gore od toga je kad mrtvi Ramos uzima mjesto Dembeleu i Pulisicu :facepalm:

Tuchelu je krajnje vrijeme da poradi na odbrani i mentalnom sklopu igraca...protiv Ingolstatda,Legije a evo i danas poslije 1-1 niko ni ne razmislja o svom golu,samo gledaju naprijed...neozbiljno :crazy:

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 28 nov 2016, 07:35

Schurle ide sam na golmana, u sredini Auba, ono suta direkt u golmana :!:
Auba sam pred golmanom, sutne pored gola, masi mrtvu sansu :!:
Auba sam ide na golmana - u sredini juda i Reus, ovaj suta direktno u golmana :!:

Plus cim neki igrac udje u formu, Tuchel ga posalje na klupu. :crazy:

Pored toga u odbranu lik postavio dvojicu stopera koji ne znaju otvarati igru, pa se prvo poluvrijeme samo dodavali ispred gola. Sve dok se u drugom Castro nije poceo vracati po loptu, pa je to pocelo liciti na nesto.

Odbrana, malo je reci kriticna :oops:

I sta onda ocekivati, nego da nam ljudi iz 3 sanse dadnu 2 gola :oops:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 28 nov 2016, 08:58

Sa mrtvim Weidijem na golu je logično da svaki šut koji ne ide direktno u njega završi u golu, trebalo je njega šutnuti prije dvije sezone, on je i u najboljim godinama bioi prosječan BL golman, pored svih uspjeha BVB on nikad nije pregurao 5 miliona vrijednosti, niti je bio na meti bilo kojeg jačeg kluba. U sezoni 2011 smo primili 22, a 2012 primili 25 golova, tu je bio ključ uspjeha, jer odbrane donose titule, a napadi dobijaju utakmice. Samo treba shvatiti i Tuchela, on u ekipi osim Aube i vječito rovitog Reusa objektivno nema vrhunskih igrača, pogotovo što je u ovu sezonu ušao bez tri ključna igrača koji su prošlu sezonu učinili uspješnom. Ja bih komotno nogirao većinu ovih preko 25 godina, Kagawu, Šahina, Ramosa, jer nama su najveće uspjehe donijeli oni koji su tada bili ispod 25 godina.

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 28 nov 2016, 17:27

Ja bi volio stvarno vise da neko smakne smrdljivog Bayerna sa trona, i radovao sam se kad su ih dobili, ali zasto sebi dozvolise poraz od Eintrachta? Taj Eintracht je prava ona smrdljiva ekipa koja se samo nafura protiv Dortmunda da igra a onda se poslije bori za opstanak. Bayern i osvaja bundeske zato sto pobjedi tako te sitne timove sto bi da mu se inate. To i Dortmund mora da nauci vise jednom.

Volio bi kad bi mi neko mogao prepricati kratko sta je to skripalo na toj tekmi, ali neko ko je fakat gledao cijelu tekmu. Zahvaljujem se unaprijed, ako ima koji kandidat. I sretno Dortmundu oni su tradicionalni tim i ja takve timove cijenim.
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 01 dec 2016, 16:28

Razguzit ćete nas u subotu, 4-1 ili 5-1 ;)
Agieren statt reagieren

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 01 dec 2016, 19:12

Pila Naopacompanion. :mrgreen:
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 01 dec 2016, 22:52

Ma kakva pila, kad ih Tuchel nabrije...
Agieren statt reagieren

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 02 dec 2016, 09:02

Pale_Companion je napisao/la:Ma kakva pila, kad ih Tuchel nabrije...
Dzaba brijanje, kad juda ne moze potrcati kako treba. Gledam ga neki dan, ko da su ga pcele izbole, sav se napuhao :roll: :mrgreen:

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 03 dec 2016, 15:40

Jest da je 1-1, ali hebo ga vise ovakva odbrana. Ne znaju izblokirati sut kako treba :evil: :evil:

Borusse00
Kontakt:

Post Postao/la Borusse00 » 03 dec 2016, 15:47

Pa nama svaki šut u gol protivnici zabiju :facepalm:

AmirBvB
Kontakt:

Post Postao/la AmirBvB » 03 dec 2016, 17:46

Reus :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 03 dec 2016, 17:52

Šta drugo nego li čestitati :salut:

Kao i prema prognozama :mrgreen:

Reus se uvijek kontra nas razigra, yebem li mu Scarlett
Agieren statt reagieren

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 03 dec 2016, 18:37

Paledamus. :mrgreen:

Reus. :bow:
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.