NBA sezona 2016/2017
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: NBA sezona 2016/2017
Majkemi ovdje raspravljat je fkt komplicirano.
Imaš ove koji d.rkaju na Warriorse i pljuju po Westbrooku, imaš onda s druge strane obrnutu situaciju. I par forumaša što su normalni, ali rijetko raspravljaju koliko vidim jer je ovaj pdf postao smetlište.
Imaš ove koji d.rkaju na Warriorse i pljuju po Westbrooku, imaš onda s druge strane obrnutu situaciju. I par forumaša što su normalni, ali rijetko raspravljaju koliko vidim jer je ovaj pdf postao smetlište.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
sto ne bi bio kad wb nije ni top 10NEZALAGANJE je napisao/la:Nisam upratio.Nekima je Harden bolji igrac od Westbrooka?
- TrollsRoyce
- Kontakt:
Evo meni je npr. GS najmrza ekipa u ligi,ali ne mislim da je Westbrook sada bolji igrac,zato sto ima TD u prosjeku nego npr. prosle godine.Lillard je napisao/la:Majkemi ovdje raspravljat je fkt komplicirano.
Objasni mi sta je tu pogresno?
Harden je zna igrat al nema volje,Wess je jednostavno ne zna,ne kuzi je igrat,toliko puta vidjeno.da ne spominjem njegova rana srljanja koja onda protivnickoj ekipi uvijek nude jos jedno rijesenje vise.Moze bit pristojan kad sav fokus usmjeir na to,a to je pre rijetko.Lillard je napisao/la:30 10 11 vs 30 7 11Reds1234 je napisao/la:Okej,zasto Harden nije bolji od njega,tj zbog cega?Lillard je napisao/la:Kako top 5 igrač lige može bit precijenjen?
Nije Harden bolji od njega. Čovjek bilježi TD prosječno, momčad pobjeđuje, peti na Zapadu, pa ne znam šta mu se zamjera više? Šta bi on trebao uradit, pustit loptu Oladipu da on donosi pobjede, de bgti nemoj mi tih priča.
oboje ne zele igrat obranu, na drugoj strani parketi Harden je puno svestraniji i racionalniji.
Harden ima jednu asistenciju više ove sezone. I on je puno svestraniji i racionalniji![]()
Usporedit obranu Westbrooka i Hardena
U napadu,pa recimo da Hardenu nije rjesenje za sve ulaz,recimo da ima veci napadacki arsenal od Russa,samim tim vecu paletu rjesenja i iako on zna bit tulav,al njegova zabijanja u zid su puno rijedja od Wessovih.
nemam za ovo statistiku **** stari,takav ti je zivot.
I prije je bio smetliste,ali sa njih par koji neki **** i kuze i to je onda na nesto licilo.Lillard je napisao/la:Majkemi ovdje raspravljat je fkt komplicirano.
ni za ovo nemam statistiku,nazalost.
Ove sezone je Russ u vrhu lige po DWS i DBPM. Srecom ima statistika za ovo.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Pa meni je Westbrook i prošle sezone bio bolji igrač, nije se to promijenilo sa TDom u prosjeku.TrollsRoyce je napisao/la:Evo meni je npr. GS najmrza ekipa u ligi,ali ne mislim da je Westbrook sada bolji igrac,zato sto ima TD u prosjeku nego npr. prosle godine.Lillard je napisao/la:Majkemi ovdje raspravljat je fkt komplicirano.
Objasni mi sta je tu pogresno?
- TrollsRoyce
- Kontakt:
Pa ok,meni su izjednaceni i prosle godine bili,i jedan i drugi potencijalni top 5 igraci.
Samo sto je sada tesko izbaciti Leonarda,koji je nekome bolji od obojice,a nekome ni od jednoga.
Samo sto je sada tesko izbaciti Leonarda,koji je nekome bolji od obojice,a nekome ni od jednoga.
- TrollsRoyce
- Kontakt:
DBPM Jako relevantna statistikaKawhi je napisao/la:Ove sezone je Russ u vrhu lige po DWS i DBPM. Srecom ima statistika za ovo.
Kawhi 0.4 Westbrook 4.1
Stastike koje prave igrace poput Jokica boljim defanzivcima od Lebrona su razlog zasto ljudi statistike ne uzimaju zdravo za gotovo.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Vidiš, zlatno pravilo foruma -> kad neki statistički parametar ne odgovara, onda se služiš aksiomom:"Pa gledaj malo utakmicu, nije sve u statistici!"TrollsRoyce je napisao/la:DBPM Jako relevantna statistikaKawhi je napisao/la:Ove sezone je Russ u vrhu lige po DWS i DBPM. Srecom ima statistika za ovo.
Kawhi 0.4 Westbrook 4.1
Stastike koje prave igrace poput Jokica boljim defanzivcima od Lebrona su razlog zasto ljudi statistike ne uzimaju zdravo za gotovo.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
- TrollsRoyce
- Kontakt:
I jako si me razocarao Kawhi,ako zivis u Americi ok,ali ovako nalaziti neke glupe statistike da bi dokazao nesto sto se lako moze vidjeti eye testom...
Jedna,jedina cinjenica stoji da je Westbrook los defanzivac,sve ostalo su statistike.
Jedna,jedina cinjenica stoji da je Westbrook los defanzivac,sve ostalo su statistike.
Zadnja izmjena: TrollsRoyce, dana/u 01 dec 2016, 19:56, ukupno mijenjano 1 put.
Pogledaš utakmicu i znašTrollsRoyce je napisao/la:DBPM Jako relevantna statistikaKawhi je napisao/la:Ove sezone je Russ u vrhu lige po DWS i DBPM. Srecom ima statistika za ovo.
Kawhi 0.4 Westbrook 4.1
Russell nije loš defanzivac, pogledaj broj poena igrača koje on čuva i procente šuta.
Pa kad neko pise da je Harden bolji defanzivac od Russa ti fakat ocekuje ozbiljan odgovor? Od top igraca lige imamo Currya i Hardena od kojih sam ja bolji defanzivac i sad Russova odbrana ne valja. Slazem se da nije CP3 ili Conley defanzivno, ali je sigurno u gornjoj polovini sto se tice startnih PGa.TrollsRoyce je napisao/la:I jako su mi razocarao Kawhi,ako zivis u Americi ok,ali ovako nalaziti neke glupe statistike da bi dokazao nesto sto se lako moze vidjeti eye testom...
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
- TrollsRoyce
- Kontakt:
Moja ispravka,nisam se dobro izrazio,nije los,ali nije ni onoliko dobar koliko se sada pokusalo prikazati.Kawhi je napisao/la:Pa kad neko pise da je Harden bolji defanzivac od Russa ti fakat ocekuje ozbiljan odgovor? Od top igraca lige imamo Currya i Hardena od kojih sam ja bolji defanzivac i sad Russova odbrana ne valja. Slazem se da nije CP3 ili Conley defanzivno, ali je sigurno u gornjoj polovini sto se tice startnih PGa.TrollsRoyce je napisao/la:I jako su mi razocarao Kawhi,ako zivis u Americi ok,ali ovako nalaziti neke glupe statistike da bi dokazao nesto sto se lako moze vidjeti eye testom...
Ostalo se slazemo. Niti Harden,niti Curry nisu bolji od njega u tom segmentu igre.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Nekada su i tacne,ali moras gledati dati tim i vidjeti sta se dogadja,bas zbog tog razloga da se ne uzimaju zdravo za gotovo.Npr.sve Leonardove def.statistike ove godine su itekako tacne.Medjutim,ne desavaju se zato sto je on opao kao individualni odbrambeni igrac,vec zato sto ekipa i dalje pokusava pronaci svoje identitet na tom kraju parketa.Neki od najboljih defanzivaca(Dedmon i Green ),pored njega,su propustili dosta utakmica.Zatim je tu dosta miskomunikacije,te igranja sa igracima koji se pokusavaju uklopiti u tim,a svakako nisu poznati kao fantasticni defanzivci.Sve to utice i na njega i njegove def.brojeve.TrollsRoyce je napisao/la:DBPM Jako relevantna statistikaKawhi je napisao/la:Ove sezone je Russ u vrhu lige po DWS i DBPM. Srecom ima statistika za ovo.
Kawhi 0.4 Westbrook 4.1
- TrollsRoyce
- Kontakt:
Da,ali koliko ja znam DBPM je izrazito individualna statistika.
Mislim,meni je to glupost,odem na sb nation stranicu pokoje ekipe da procitam komentare Amerikanaca.
Ljudi uzmu onu +/- statistiku,kao najrelevatniji faktor utakmice,a to je zapravo najveca glupost i najvise random stvar u kosarci.
Iskreno ja sam uvijek bio pobornik eye testa,statistike ne iskljucujem,osim kad se pretjeruje s njima.
Mislim,meni je to glupost,odem na sb nation stranicu pokoje ekipe da procitam komentare Amerikanaca.
Ljudi uzmu onu +/- statistiku,kao najrelevatniji faktor utakmice,a to je zapravo najveca glupost i najvise random stvar u kosarci.
Iskreno ja sam uvijek bio pobornik eye testa,statistike ne iskljucujem,osim kad se pretjeruje s njima.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Pazi, ne znam šta da statistike pokazuju u Kawhijevom slučaju (znači, mogu ga stavljati na posljednje mjesto), to ne mijenja činjenicu da je elitni defanzivac. Realno.NEZALAGANJE je napisao/la:Nekada su i tacne,ali moras gledati dati tim i vidjeti sta se dogadja,bas zbog tog razloga da se ne uzimaju zdravo za gotovo.Npr.sve Leonardove def.statistike ove godine su itekako tacne.Medjutim,ne desavaju se zato sto je on opao kao individualni odbrambeni igrac,vec zato sto ekipa i dalje pokusava pronaci svoje identitet na tom kraju parketa.Neki od najboljih defanzivaca(Dedmon i Green ),pored njega,su propustili dosta utakmica.Zatim je tu dosta miskomunikacije,te igranja sa igracima koji se pokusavaju uklopiti u tim,a svakako nisu poznati kao fantasticni defanzivci.Sve to utice i na njega i njegove def.brojeve.TrollsRoyce je napisao/la:DBPM Jako relevantna statistikaKawhi je napisao/la:Ove sezone je Russ u vrhu lige po DWS i DBPM. Srecom ima statistika za ovo.
Kawhi 0.4 Westbrook 4.1
Isto tako, nebitno šta ta ista statistika pokazuje u RW-ovom slučaju, to ne mijenja činjenicu da nije vrhunski defanzivac.
I, da, šta se ko ima upaliti na to da je Harden bolji defanzivac od RW-a. Pa to je u istoj ravni sa Kawhijem i Durantom da su rame uz rame ofanzivno. Ok, ne baš u istoj, al' nijanse odlučuju.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Nisam rekao da je Harden bolji,harden ju uopce ne igra.Oba su irelevantna na tom kraju parketa,samo sto je Westbrooka ponekad smijesno gledat kako ju pokusava igrat,a ne kuzi ju.
Znači Harden kuži obranu, ali mu se neda igrat. A Westbrook je želi igrat, ali ne zna?Reds1234 je napisao/la:Nisam rekao da je Harden bolji,harden ju uopce ne igra.Oba su irelevantna na tom kraju parketa,samo sto je Westbrooka ponekad smijesno gledat kako ju pokusava igrat,a ne kuzi ju.
O jbemte živote šta je ovo
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.