Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

admir1991
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la admir1991 » 01 dec 2016, 19:30

Klare je napisao/la:
RiNo je napisao/la:Sad vidis koliko je Muscle Freak pljackao narod
Ovi protein shopovi su najgora moguća stvar, kod njih je sve znatno skuplje.
kod njih je myprotein uvijek bio 20-30KM skuplji nego li kod običnih ljudi prodavača.

A na ovoj gore stranici su nestvarno niske cijene, ali baš preniske da je to skoro nerealno.

Ne znam, svako ima svoja iskustva, ali ja sam koristio myprotein i imao bogatu ishranu, a dobivao sam jako malo.
U zadnja 4 mjeseca uz hydro whey i scitec dobio 4 kg, velikom većinom kvalitetnih(to znam iz razloga da se nimalo nisam zamastio i da sam jako sporo svaki taj kg dobivao, maltene svaki mjesec po jedan), uz ishranu koja ništa nije bolja od ove uz myprotein, vjerovatno je i slabija.

Hajde neću reći da je myprotein skroz loš, sigurno tu ima nešto proteina, ali očigledna razlika sigurno postoji.
Pijem većinom 2 puta dnevno, nekad jednom, a ponekad ako mi je ishrana baš kvalitetna nijednom, ali baš nikad 3 puta.

Ako lažem ja ne lažu sigurno vaga i ovo dobiveno.

E sad mogao bih ja njega piti i 3-4 puta tada bi rezultati bili vjerovatno još bolji, ali veliki upitnik je tu,
Ovako služi da uz kvalitetnu ishranu donese tu bitnu razliku.

myprotein sam čak pio i 3 puta, ali slabo mi sve to, a potrošio sam ga 3kese od 2,5kg.

Ali za ove koji prvi put uzimaju whey slažem se da je myprotein najbolja opcija.

------------------------------------

Inače još da dodam.
najbolje je svaku vježbu raditi sa kilažom kojom možete min 8 ponavljanja.
Nevjerovatno koliko mrtvo dizanje više pogodi mišiće 100kgx10, nego li 150kgx4.

Nikada prije nisam radio mrtvo dizanje 4 seta 100kgx10, uvijek bi to išlo podignuti što više, ali razlika u efektu je velika, čovjek uvijek nešto nauči,
Nije tacno,my protein whey nista nije losiji od ostalih samo sto su jaci brendovi puno skuplji.Koristio sam razne proteine,najskuplje americke pa i my protein.Meni se desilo da sam najvise napredovao sa my protein whey,vise nego kad sam koristio duplo i troduplo skuplje.To ti je samo dodatak ishrani i jedan od vise elemenata za napredovanje.Dobra i redovna ishrana,trening redovan sa voljom da se odradzuje a ne samo ono da se broji da si bio u teretani.Plus dati misicima vremena da se odmore kao i spavanje normalno i odmor.Takodje covjek mora biti opusten bez stresa nekog veceg da bi te tijelo slusalo i da misici napreduju. :think: :think:

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 01 dec 2016, 19:37

Šta je ba pljačkao narod?
Pa ishrana je, kad se uvozi, to se plaća, znaš? Narući ti preko Myprotein, platit ćeš ga na kraju dana isto kao i u Musclefreaku. Ljudi zaboravljaju da se treba plaćati porez, itd. Imaš na piku, ljudi prodaju jeftinije, al to zato što preko granice na crno uvezu i ne plaćaju porez, pa se njima isplati jeftinije prodavati.

Protein ko protein, ništa specijalno. Šta ćeš od jedne doze na dan napredovati? Nećeš ništa. Ishrana najbitnija i koliko na dan unosiš proteina kroz ishranu. Jedite i trenirajte ko budale i biće rezultata.

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 01 dec 2016, 20:32

anonymousHD je napisao/la:
Šta je ba pljačkao narod?
Pa ishrana je, kad se uvozi, to se plaća, znaš? Narući ti preko Myprotein, platit ćeš ga na kraju dana isto kao i u Musclefreaku. Ljudi zaboravljaju da se treba plaćati porez, itd.
MuscleFreak 2x5kg MyProtein Impact Whey = 310KM
Ovo je opet isplativije nego ON-ov Whey 2x4,5kg platiti 500KM.

MyProtein 2x5kg MyProtein Impact Whey = 239KM - 30% = 167KM
30% je trenutna akcija, a MuscleFreak sigurno dobije i jeftinije s obzirom na kolicinu. Kad platis carinu 5 do 15% + PDV 17% + druge troskove opet izadje jeftinije.
100% sportski i krajnje opušten potpis

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 02 dec 2016, 01:19

Da li je neko pio nesto za brzi oporavak misica 100% sam siguran da sam nasao neki suplement za to, ali ne mogu sad da nađem i sta mislite o kombinaciji whey i kreatin?
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 02 dec 2016, 18:08

Wandelanoite je napisao/la:Da li je neko pio nesto za brzi oporavak misica 100% sam siguran da sam nasao neki suplement za to, ali ne mogu sad da nađem i sta mislite o kombinaciji whey i kreatin?
ne mogu zajedno nikako, protein poslije kreatin prije treninga :)

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 03 dec 2016, 00:27

Sarajlijica1946 je napisao/la:
Wandelanoite je napisao/la:Da li je neko pio nesto za brzi oporavak misica 100% sam siguran da sam nasao neki suplement za to, ali ne mogu sad da nađem i sta mislite o kombinaciji whey i kreatin?
ne mogu zajedno nikako, protein poslije kreatin prije treninga :)
Ma na to sam i mislio znam da ne mogu pomiješat i popit :D
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 03 dec 2016, 19:39

RiNo je napisao/la:MuscleFreak 2x5kg MyProtein Impact Whey = 310KM

30% je trenutna akcija, a MuscleFreak sigurno dobije i jeftinije s obzirom na kolicinu. Kad platis carinu 5 do 15% + PDV 17% + druge troskove opet izadje jeftinije.
Eh sad tu ide još nešto, a to je dostava. Moraš 300 eura potrošiti da bi dobio besplatnu dostavu. Narući ako ti se isplati, ha ja. ;)

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 03 dec 2016, 20:07

anonymousHD je napisao/la:
RiNo je napisao/la:MuscleFreak 2x5kg MyProtein Impact Whey = 310KM

Eh sad tu ide još nešto, a to je dostava. Moraš 300 eura potrošiti da bi dobio besplatnu dostavu. Narući ako ti se isplati, ha ja. ;)
€300 je bilo prije kad se narucivalo sa stranih domena, na .ba je taj prag smanjen na €70.
slika
Toliko mi se isplati da sam 10kg popio a da nisam ni isao u teretanu :lol:
100% sportski i krajnje opušten potpis

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 04 dec 2016, 15:05

COVJECE. SKORO 100 KM JEFTINIJE :O
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 04 dec 2016, 19:19

slika

Kad sam krenuo u gym bio 94KM, kasnije 100, pa 120 ili 130KM kao ostali :|

Btw, nemojte nikad okus jabuke naručivati, najgori when koji sam ikad koristio, fuj je bio.

Bez okusa je najbolje, nema zaslađivača :thumbup:

Vanilija je okej, čokolada super, nugat ili karamela ne zna ni šta sam koristio super.

Gold whey bio whey godine i digli ljudi cijenu samo tako. Weider bez razloga udara cifre, žive od stare slave

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 05 dec 2016, 18:21

Klare je napisao/la:
nokee95 je napisao/la:Zz decki, neki dan sam uzeo whey sebi po prvi put i procitao sam da je dobro mjesati ga sa glukozom poslije treninga tako da sam i to sebi uzeo. E sad neki kazu da treba omjer biti whey : glukoza - 1:2 sto je meni nekako odvratno i puno. Koliko vi uzimate? Svaki dan probam drugacije i jedna ona kaskica od 30g wheya i pola te iste glukoze (sto bi trebalo biti omjer 1:1 jer je glukoza teza?) na 0,35 dl mi bude skroz ukusno, btw pijem myprotein whey od cokolade.
I da li se smije ova glukoza u prahu unositi svaki dan na neodredjeno vrijeme ili moramo malo prestati nakon odredjenog vremena?
Zašto sebe patiti sa glukozom kada ti ne godi?

Ne radi se baš o činjenici da je omjer glukoza-whey 2:1, nego odnos ugljkohidrata-protein 2:1

Dakle da bi se protein pravilno iskoristio potrebno je unijeti duplo više grama zdravih ugljikohidrata.
Tako da ukoliko u jednoj dozi wheya(30g) ima 20-25 g proteina, onda je poželjno unijeti 40-50g ugljikohidrata.
Znam da 100g grožđica ima 70g hidrata, dakle za jednu dozu wheya je potrebno nekih 70g grožđica,
ne znam kakav je udio hidrata u dekstrozi, valjda je još jače, pa je manje treba.

Ali ja imam savršen recept poslije treninga.
-mlijeko
-100g zobi
-100g kukuruza(cornflakes)
-50g čokolina(za ukus)
-može još i banana

Tu je ukupno 33g proteina i oko 170g ugljikohidrata.
a pritom je ovaj obrok extra zdrav i lako probavljiv.
Zatim nakon pola sata uzmem whey sa mlijekom što je novih 30 g proteina, i može li bolje, naravno da ne može.

Inače trenutno imate dobru akciju u elit zenica(ima na piku) 2.7kg muscletech whey 99KM.
Radi se o 100% whey protein+, i nisam znao dok mi danas nije došlo da na jednu dozu ustvari ima i creatina 2.5g.
Znate pošto nisam baš ljubitelj toga, hoće li meni to zasmetati, inače trenutno pijem tekućine dnevno 2l, možda i više, sigurno ne manje.
da li će mi taj kreatin nešto naštetiti, da li treba još tečnosti, ako treba sigurno da ga ne bih koristio.

A sa druge strane sigurno znam da je muscletech renomiran brend, da je ova cijena povoljna, a isto tako i da će taj kreatin učiniti svoje, povećati malo snagu, no nije mi to fora, ali opet radi se samo o 2,5 g, recimo da ga dnevno popijem 2 puta, to je 5g, da li je to neznatno?
Mislim da jeste? :?
Da se još jednom nadovežem na ovu temu.
Evo kupio sam i ja sebi u DM-u DAS gesunde PLUS Traubenzucker (na slici u spoileru) pa ću to miješati sa Wheyom umjesto grožđica. Je li puno da uzmem 3 one kašike od juhe sa 1 mjericom wheya ili da ipak uzmem 2?
Treniram gotovo uvijek intenzivno, cilj mi je imati veću snagu i usput dobiti i na masi. Po prirodi sam mršav, teški ektomorf i ne škodi mi viška ugljikohidrata u prehrani :) Visok sam 183 cm, kad se okanem teretane uvijek se spustim na 72 kg a trenutno imam oko 79 kg sa jako malo tjelesne masti, golim okom bi rekao 10-15%
slika

nokee95
Kontakt:

Post Postao/la nokee95 » 05 dec 2016, 18:41

Galion je napisao/la:
Klare je napisao/la:
nokee95 je napisao/la:Zz decki, neki dan sam uzeo whey sebi po prvi put i procitao sam da je dobro mjesati ga sa glukozom poslije treninga tako da sam i to sebi uzeo. E sad neki kazu da treba omjer biti whey : glukoza - 1:2 sto je meni nekako odvratno i puno. Koliko vi uzimate? Svaki dan probam drugacije i jedna ona kaskica od 30g wheya i pola te iste glukoze (sto bi trebalo biti omjer 1:1 jer je glukoza teza?) na 0,35 dl mi bude skroz ukusno, btw pijem myprotein whey od cokolade.
I da li se smije ova glukoza u prahu unositi svaki dan na neodredjeno vrijeme ili moramo malo prestati nakon odredjenog vremena?
Zašto sebe patiti sa glukozom kada ti ne godi?

Ne radi se baš o činjenici da je omjer glukoza-whey 2:1, nego odnos ugljkohidrata-protein 2:1

Dakle da bi se protein pravilno iskoristio potrebno je unijeti duplo više grama zdravih ugljikohidrata.
Tako da ukoliko u jednoj dozi wheya(30g) ima 20-25 g proteina, onda je poželjno unijeti 40-50g ugljikohidrata.
Znam da 100g grožđica ima 70g hidrata, dakle za jednu dozu wheya je potrebno nekih 70g grožđica,
ne znam kakav je udio hidrata u dekstrozi, valjda je još jače, pa je manje treba.

Ali ja imam savršen recept poslije treninga.
-mlijeko
-100g zobi
-100g kukuruza(cornflakes)
-50g čokolina(za ukus)
-može još i banana

Tu je ukupno 33g proteina i oko 170g ugljikohidrata.
a pritom je ovaj obrok extra zdrav i lako probavljiv.
Zatim nakon pola sata uzmem whey sa mlijekom što je novih 30 g proteina, i može li bolje, naravno da ne može.

Inače trenutno imate dobru akciju u elit zenica(ima na piku) 2.7kg muscletech whey 99KM.
Radi se o 100% whey protein+, i nisam znao dok mi danas nije došlo da na jednu dozu ustvari ima i creatina 2.5g.
Znate pošto nisam baš ljubitelj toga, hoće li meni to zasmetati, inače trenutno pijem tekućine dnevno 2l, možda i više, sigurno ne manje.
da li će mi taj kreatin nešto naštetiti, da li treba još tečnosti, ako treba sigurno da ga ne bih koristio.

A sa druge strane sigurno znam da je muscletech renomiran brend, da je ova cijena povoljna, a isto tako i da će taj kreatin učiniti svoje, povećati malo snagu, no nije mi to fora, ali opet radi se samo o 2,5 g, recimo da ga dnevno popijem 2 puta, to je 5g, da li je to neznatno?
Mislim da jeste? :?
Da se još jednom nadovežem na ovu temu.
Evo kupio sam i ja sebi u DM-u DAS gesunde PLUS Traubenzucker (na slici u spoileru) pa ću to miješati sa Wheyom umjesto grožđica. Je li puno da uzmem 3 one kašike od juhe sa 1 mjericom wheya ili da ipak uzmem 2?
Treniram gotovo uvijek intenzivno, cilj mi je imati veću snagu i usput dobiti i na masi. Po prirodi sam mršav, teški ektomorf i ne škodi mi viška ugljikohidrata u prehrani :) Visok sam 183 cm, kad se okanem teretane uvijek se spustim na 72 kg a trenutno imam oko 79 kg sa jako malo tjelesne masti, golim okom bi rekao 10-15%
slika
Da taj i ja pijem. Pa cuj posto ne koristim te kasike od juhe onda ne znam, ja koristim na jednu mjericu wheya stavim pola mjerice glukoze jer ako stavim vise bude mi previse slatko. Neko kaze da treba omjer biti protein - glukoza 1:2 , al meni je tako preslatko i ja stavljam omjer 1:1 otprilike.

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 05 dec 2016, 18:52

nokee95 je napisao/la:Pa cuj posto ne koristim te kasike od juhe onda ne znam, ja koristim na jednu mjericu wheya stavim pola mjerice glukoze jer ako stavim vise bude mi previse slatko. Neko kaze da treba omjer biti protein - glukoza 1:2 , al meni je tako preslatko i ja stavljam omjer 1:1 otprilike.
Zar to nije 2:1 u korist proteina? Jenda mjerica na prema pola
Prvo sam mislio da ne miješam sa istom mjericom proteine i dekstrozu pa zato sam mislio kašiku ali sam se sjetio da još nisam bacio stare proteine pa ću uzeti tu mjericu za dekstrozu. Mislim mjericu i pol ali sad kad ti kažeš da stavljaš samo pola mjerice jer ti je preslatko me dovodiš da se zapitam haha
Edit: potpuno sam zanemario činjenicu da je dekstroza duplo teža od wheya :mrgreen:

nokee95
Kontakt:

Post Postao/la nokee95 » 05 dec 2016, 20:06

Galion je napisao/la:
nokee95 je napisao/la:Pa cuj posto ne koristim te kasike od juhe onda ne znam, ja koristim na jednu mjericu wheya stavim pola mjerice glukoze jer ako stavim vise bude mi previse slatko. Neko kaze da treba omjer biti protein - glukoza 1:2 , al meni je tako preslatko i ja stavljam omjer 1:1 otprilike.
Zar to nije 2:1 u korist proteina? Jenda mjerica na prema pola
Prvo sam mislio da ne miješam sa istom mjericom proteine i dekstrozu pa zato sam mislio kašiku ali sam se sjetio da još nisam bacio stare proteine pa ću uzeti tu mjericu za dekstrozu. Mislim mjericu i pol ali sad kad ti kažeš da stavljaš samo pola mjerice jer ti je preslatko me dovodiš da se zapitam haha
Edit: potpuno sam zanemario činjenicu da je dekstroza duplo teža od wheya :mrgreen:
Taman sam ti krenuo napisati da je dekstroza teza pa sam vidio edit :D Ma samo isprobavaj pa kad nadjes sebi pravi omjer samo tako tuci i to je to :D

eXtr3m3
Kontakt:

Post Postao/la eXtr3m3 » 06 dec 2016, 21:36

Pozdrav raja,
Da li ima neka teretana na Trgu Heroja u Sarajevu, ili negdje u blizini Trga Heroja i kolika je cijena mjesecne karte za studente?

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 07 dec 2016, 16:48

Ovako...trenirao sam u periodu od 2012 do 2014g dok nisam doživio ozljedu leđa tako da je sve stalo na godinu i jace.Treninzima sam se vratio prije 4mj i imam jednu stvar koja me muči.
Leđa radim s malim kilazama razne vjezbe i to mi je ok ali vec dugo vremena kada radim prsa na bencu ne mogu prevalit 60kg 3 serije po 10 ponavljanja toliko da me vec frustrira pogotovo jer sam nekada mogao uraditi kracu seriju s 100kg.
Noge su mi ojacale za 50 posto leg press 230 do 250kg..calf klupa 175kg itd itd..

Da li je jos netko od vas imao slicnih iskustava da poslije ozlijede ili odsustva iz gyma ima toliko muke da se vrati.i napreduje

manutd89
Kontakt:

Post Postao/la manutd89 » 12 dec 2016, 00:42

Pozdrav ! Moze li preporuka nekog kvalitetnog Gainera za povecanje misicne mase.
Oni koji su probali ili se razumiju navest cu 3 Gainera pa ako moze komentar sta mislite o ovim sto sam naveo. Svaka preporuka dobrodosla!
Hvala unaprijed onima koji daju svoje misljenje , stav i komentar.

DYMATIZE SUPER MASS GAINER (5,44kg)
MUSCLETECH 100% MASS GAINER
OLIMP MAX MASS 3XL, 6000g

nokee95
Kontakt:

Post Postao/la nokee95 » 12 dec 2016, 01:22

Rosicky je napisao/la:Ovako...trenirao sam u periodu od 2012 do 2014g dok nisam doživio ozljedu leđa tako da je sve stalo na godinu i jace.Treninzima sam se vratio prije 4mj i imam jednu stvar koja me muči.
Leđa radim s malim kilazama razne vjezbe i to mi je ok ali vec dugo vremena kada radim prsa na bencu ne mogu prevalit 60kg 3 serije po 10 ponavljanja toliko da me vec frustrira pogotovo jer sam nekada mogao uraditi kracu seriju s 100kg.
Noge su mi ojacale za 50 posto leg press 230 do 250kg..calf klupa 175kg itd itd..

Da li je jos netko od vas imao slicnih iskustava da poslije ozlijede ili odsustva iz gyma ima toliko muke da se vrati.i napreduje
Pa ne moras ti sad obavezno uraditi 3 serije po 10 ponavljanja, uradi 2 serije tako i trecu stavi sebi recimo 10kg vise i reci nekome neka stane i pomaze ako treba. Jer ako konstantno radis po 60kg misicna vlakna se ne kidaju i sa time ti takodjer ne dolazi do rasta misica a sa tim nema ni snage. Uvijek ti je bitno da probas uraditi vise od svojih mogucnosti ali naravno nemoj sada kriviti ledja i tako to nego uradi 2-3 ponavljanja ali fino i pravilno i iduci put povecavaj ponavljanja i doces do 10 eventualno i opet pojacaj kilazu i tako u krug.

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 12 dec 2016, 11:23

Jel normalno da osjecam bol slicnu upali u donjim ledjima kada zavrsim sa vojnickim potiskom za ramena? Iskustva?

Edit:
Na mrtvom hladno odradim sa 100kg 3 ponavljanja znaci da nije do slabosti u donjim ledjima.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

EdoMajka
Kontakt:

Post Postao/la EdoMajka » 12 dec 2016, 21:22

Rooney88 je napisao/la:Jel normalno da osjecam bol slicnu upali u donjim ledjima kada zavrsim sa vojnickim potiskom za ramena? Iskustva?

Edit:
Na mrtvom hladno odradim sa 100kg 3 ponavljanja znaci da nije do slabosti u donjim ledjima.
Radis potisak na klupi i stojeci ?

Uglavnom na koji god nacin radio 'moras' osjetiti neku bol u donjim ledjima jer vrsis pritsak direkt na njih.Preporuka moja je da smanjis kilazu i pojacas jos mrtvo.
"Hard work beats talent,when talent fails to work hard "

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.