Nogometni savez BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Stole iz Bora
Kontakt:

Re: Nogometni savez BiH

Post Postao/la Stole iz Bora » 20 jul 2010, 10:23

brazzo je napisao/la:de kad si vec nam objavio daj nam i mail od ovog slavke basare da mu mozemo odgovoriti na neke stvari
Jedino da vidis na google-u .. ;)

Nije vrijedan da mu se ista pise, imao je on jos slicnih clanaka vezanih za PL BiH. KVAZINOVINAR .. ;)
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

deni_m1312
Kontakt:

Post Postao/la deni_m1312 » 20 jul 2010, 10:41

evo sta sam im ja poslao

My name is ................, from Bosnia nad Herzegovina,I’m 18 years old and football is my life.As you know Bosnian football is in crisis practicly in last 15 years because of people who are responsible for our clubs and national team,those people are sitting in comfortable chairs in Bosnian Football Federation.

Most of them have nothing to do with this sport,they are there because they can earn easy money there.Our FF is poorest in Europe because of them,they put that institution in big depts, and they make sure that nobody can touch them by keeping famous Bosnian football coaches and players (Ivica Osim,Vahid Halilhodzic,Sergej Barbarez..etc) away from their positions.

You also probably know that whole country is also fucked up,every day one young man is forced to listen political arguments on TV. Will my nation be wiped out or not,will my dad lose his job or not?(every single day).In that everyday grey life there is very few light points.Those stars are few singers,actors and Bosnian football players (Edin Dzeko,Miralem Pjanic,Zvjezdan Misimovic…etc) .Nobody asked them what religion are they,what political option is their. They are rolemodels for thousands of little kids who are buying shirts with their name,they are starting to practice football in hope that one day they could achive same things. When is our national team playing in my city I’m happy like never and hope that one day we will qualify for Euro or World Cup makes me optimistical in happier tomorrow for people in my country,people who suffered a lot in last 20 years.

People in BFF deserved to be punished,to be suspended but Edin Dzeko,Vedad Ibisevic …etc are not and neither am I!

I know that federations under Fifa and Uefa should resolve their problems on their own but our can’t do that,people who are working there are just to corrupted ,selfish ,blind, ignorant, rude, without moral so please do something about it.Make them leave those postions,and later you will also be relieved couse you will have normal partners in some new people there.

SUSPEND THOSE IDIOTS , NOT OUR ROLEMODELS,NOT OUR
HOPE !!

Thanks anyway,if anybody reads this letter I hope he will understand me and thousands other normal football fans from B&H .

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 20 jul 2010, 10:44

Svi znamo da od tog pisma nema ništa. Čisto sumnjam da će ga neko i pročitati, tako da...Nego, mogao si malo učtivije da im se obratiš; ipak je to evorpska krovna fudbalska organizacija, a ne prijatelj koji je otišao na rad na Bliski Istok.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

deni_m1312
Kontakt:

Post Postao/la deni_m1312 » 20 jul 2010, 10:47

Monolog je napisao/la:Svi znamo da od tog pisma nema ništa. Čisto sumnjam da će ga neko i pročitati, tako da...Nego, mogao si malo učtivije da im se obratiš; ipak je to evorpska krovna fudbalska organizacija, a ne prijatelj koji je otišao na rad na Bliski Istok.
ma sto sam morao....nisu oni tolika gospoda,vidis da su nas slagali za onaj datum za minutu sutnje zbog srebrenice...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 jul 2010, 10:53

deni_m1312 je napisao/la:ma sto sam morao....nisu oni tolika gospoda,vidis da su nas slagali za onaj datum za minutu sutnje zbog srebrenice...
Slagali su te naši mediji.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 20 jul 2010, 11:38

Pisma FIFI i UEFI nece nista donijet'. Pa kad bi se svi nasi reprezentativci obratili direktno blatter-uu ili platini-u, odgovor bi bio: To je interna stvar vaseg nogometnog saveza, vrsite pritisak na njih. mi s tim nemamo nista.

Osim toga FIFA i UEFA funkcionisu na istom principu kao i nas savez.

Licni - nacionalni - kontinentalni interesi. (kod nas: licni - kantonalni - entitetski - nacionalni).

SemPer_fi
Kontakt:

Post Postao/la SemPer_fi » 20 jul 2010, 12:02

deni_m1312 je napisao/la:evo sta sam im ja poslao

My name is ................, from Bosnia nad Herzegovina,I’m 18 years old and football is my life.As you know Bosnian football is in crisis practicly in last 15 years because of people who are responsible for our clubs and national team,those people are sitting in comfortable chairs in Bosnian Football Federation.

Most of them have nothing to do with this sport,they are there because they can earn easy money there.Our FF is poorest in Europe because of them,they put that institution in big depts, and they make sure that nobody can touch them by keeping famous Bosnian football coaches and players (Ivica Osim,Vahid Halilhodzic,Sergej Barbarez..etc) away from their positions.

You also probably know that whole country is also fucked up,every day one young man is forced to listen political arguments on TV. Will my nation be wiped out or not,will my dad lose his job or not?(every single day).In that everyday grey life there is very few light points.Those stars are few singers,actors and Bosnian football players (Edin Dzeko,Miralem Pjanic,Zvjezdan Misimovic…etc) .Nobody asked them what religion are they,what political option is their. They are rolemodels for thousands of little kids who are buying shirts with their name,they are starting to practice football in hope that one day they could achive same things. When is our national team playing in my city I’m happy like never and hope that one day we will qualify for Euro or World Cup makes me optimistical in happier tomorrow for people in my country,people who suffered a lot in last 20 years.

People in BFF deserved to be punished,to be suspended but Edin Dzeko,Vedad Ibisevic …etc are not and neither am I!

I know that federations under Fifa and Uefa should resolve their problems on their own but our can’t do that,people who are working there are just to corrupted ,selfish ,blind, ignorant, rude, without moral so please do something about it.Make them leave those postions,and later you will also be relieved couse you will have normal partners in some new people there.

SUSPEND THOSE IDIOTS , NOT OUR ROLEMODELS,NOT OUR
HOPE !!

Thanks anyway,if anybody reads this letter I hope he will understand me and thousands other normal football fans from B&H .
Ja poslao.Apelujem da i ostali to ucine kad nas kazem 50 jedno te isto napise valjda ce bar procitati...
"Jedna si jedina;
Moja domovina ;
Jedna si jedina ;
Bosna i Hercegovina!!!"

Groundhopper
Kontakt:

Post Postao/la Groundhopper » 20 jul 2010, 13:11

Hadžibegić za današnje izdanje SAN-a:

slika
Država velikih mogućnosti za male umove dubokih džepova!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 20 jul 2010, 13:27

Stole iz Bora je napisao/la:Tajm-aut: Fudbalske vehabije
Datum: 19.07.2010 16:00
Autor: Slavko BASARA
"Žao mi je što se na ovakav način zaustavlja proces demokratizacije cijele BiH, čiji je voditelj trebalo da bude Fudbalski savez".

Ova izjava ratnog zločinca Jusufa Pušine, čija je produžena ruka Sulejman Čolaković iz Zenice, predsjedavajući Predsjedništva FS BiH, je rekla sve. Dobro je što je "odvažni" Pušina na vrijeme rekao ono što misli, da preko fudbala organizuje i političku scenu u BiH. Loše je što su se, ljeta Gospodnjeg 2010. vratili u devedesete godine prošlog vijeka! Ratnim zločincima nije mjesto u FS BiH!
Jedan od glavnih vinovnika rata na ovim, jugoslovenskim prostorima, Alija Izetbegović je davno Pušini rekao da ako ujedini fudbal da će imati jedinstvenu i nedjeljivu BiH. Sada isti taj "ministar policije" želi da po novom "svjetskom poretku" definiše komplikovanu i nedefinisanu BiH.
Dobro je da su maske pale. Jer na vrijeme je fudbalska javnost saznala s kim ima posla. Pa zar Jusuf Pušina u fudbalu više znači nego recimo jedan Enver Marić, Savo Milošević, Davor Jozić... Šta je Pušina uradio za fudbal BiH da on postane danas ovo što jeste: da ima klubove koji na evropskoj sceni ostvaruju pozitivne i dostižne rezultate, ako izuzmemo slučaj "najboljeg iz Premijer lige" - Željezničara?!
Sada "prljavo Sarajevo" na sve načine želi da diskredituje FSRS i Republiku Srpsku time što prikazuje da je Milorad Dodik umiješao svoje prste i uveo politiku u fudbal BiH.
Politika u FS BiH odavno je umiješana, ali uveo je ne Milorad Dodik, već Jusuf Pušina, ratni zločinac kojem je mjesto u Hagu, a ne u fotelji predsjednika FS BiH. Na svu sreću, to su u Nionu i Cirihu shvatili i zato neće klubovi biti izbačeni iz evrokupova! Bar do daljeg. Dok se ne detektuju "fudbalske vehabije"!

http://www.glassrpske.com/vijest/13/spo ... abije.html
Sto citiras cetnicke novine? Pusina je heroj i legenda, i treba ih tuzit sto su rekli da je ratni zlocinac, a to je dokazano da nije.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

deni_m1312
Kontakt:

Post Postao/la deni_m1312 » 20 jul 2010, 13:29

ma znam ja da objektivno nema sanse da oni nesto poduzmu zato sto sam im ja nesto preporucio...ali ipak treba da znaju da je ovamo nekom stalo do fudbala generalno i da ce hiljade djece male ispastati ako ne budu imali svoje uzore u fudbalerima vec u Bokijima 13 i njemu slicnima :D

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 20 jul 2010, 15:27

Stole iz Bora je napisao/la:Tajm-aut: Fudbalske vehabije
Datum: 19.07.2010 16:00
Autor: Slavko BASARA
"Žao mi je što se na ovakav način zaustavlja proces demokratizacije cijele BiH, čiji je voditelj trebalo da bude Fudbalski savez".

Ova izjava ratnog zločinca Jusufa Pušine, čija je produžena ruka Sulejman Čolaković iz Zenice, predsjedavajući Predsjedništva FS BiH, je rekla sve. Dobro je što je "odvažni" Pušina na vrijeme rekao ono što misli, da preko fudbala organizuje i političku scenu u BiH. Loše je što su se, ljeta Gospodnjeg 2010. vratili u devedesete godine prošlog vijeka! Ratnim zločincima nije mjesto u FS BiH!
Jedan od glavnih vinovnika rata na ovim, jugoslovenskim prostorima, Alija Izetbegović je davno Pušini rekao da ako ujedini fudbal da će imati jedinstvenu i nedjeljivu BiH. Sada isti taj "ministar policije" želi da po novom "svjetskom poretku" definiše komplikovanu i nedefinisanu BiH.
Dobro je da su maske pale. Jer na vrijeme je fudbalska javnost saznala s kim ima posla. Pa zar Jusuf Pušina u fudbalu više znači nego recimo jedan Enver Marić, Savo Milošević, Davor Jozić... Šta je Pušina uradio za fudbal BiH da on postane danas ovo što jeste: da ima klubove koji na evropskoj sceni ostvaruju pozitivne i dostižne rezultate, ako izuzmemo slučaj "najboljeg iz Premijer lige" - Željezničara?!
Sada "prljavo Sarajevo" na sve načine želi da diskredituje FSRS i Republiku Srpsku time što prikazuje da je Milorad Dodik umiješao svoje prste i uveo politiku u fudbal BiH.
Politika u FS BiH odavno je umiješana, ali uveo je ne Milorad Dodik, već Jusuf Pušina, ratni zločinac kojem je mjesto u Hagu, a ne u fotelji predsjednika FS BiH. Na svu sreću, to su u Nionu i Cirihu shvatili i zato neće klubovi biti izbačeni iz evrokupova! Bar do daljeg. Dok se ne detektuju "fudbalske vehabije"!

http://www.glassrpske.com/vijest/13/spo ... abije.html
hahahah jao Srpski avaz je gori od ovog našeg definitivno :lol: :lol:
Kakve gluposti ovaj Slavko Basara navalja u jednom tekstu -to je za nepovjerovati.
Pušina mu ratni zlocinac :lol: :lol: :lol: ovo je hrpa gluposti i ocajnih laži...ali moram reci da je napisano nekoliko istina (koje su kasnije maximalno napuhane i iskrivljene , namjerno naravno)...tacno je da je Pušina postavljan od strane Alije i da mu je bio potcko i da je zaista bio ratni "ministar policije"...samo ne znam šta ce Drot u fudbalskim vodama, kad odlicno znamo da Pušina nikad nije šutno loptu.
Pušina je kriminalac starog kova, zajedno sa svojim haverom Pašalićem je godinama "žario i palio" u NS dok ga nisu sitnije ribe, koje su vremenom ojacale tipa Ušanović ili Dominković, potjerale iz NS (kasnije završio kao neki ambasador u Turskoj ili tako nešto)...on je taj koji je stvorio ovaj džavolji pakt sa Srbima koji nas danas karaju u guzove kako požele...on je taj koji je potpisao i forsirao tu pricu o zajednickoj ligi, koji je pristao na 16 klubova i to potpisao itd itd.

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 20 jul 2010, 20:55

smijesno mi je uopce komentirati ovakve tekstove...
pa za ovakav tekst se ide u hag, ne volim bas pusinu, ali on nije ratni zlocinac, jednostavno je covjek kriminalac.
a cetnici... ma neka pricaju sta hoce...
I naprijed, i naprijed, i naprijed....

mirza_9
Kontakt:

Post Postao/la mirza_9 » 21 jul 2010, 03:19

POZIV NA AKCIJU

Lopovi, debili i levati su nas doveli do dna. Tresnuli su nas od zemlju ko slinu, a mi se još nadamo da je ovo stvarno dno. Nadamo se da će nas spasiti neka tamo UEFA i neka tamo FIFA. Da će doći neko sa strane. Nadamo se nekakvom iznenadnom spasenje sa nebesa. Nadamo se da će ovima debilima proraditi obraz i da će dati ostavke. Vjerujte nam zemljaci, oni ni obraza, a ni časti nemaju. A i nade je sve manje.

Padali smo dugo i bolno.

Padali smo na svakoj ozbiljnijoj prepreci, na svakom konstruktivnom prijedlogu, poticali smo se i na najmanji kamenčić. Padali smo i onda kada se za ulaz na Bilino Polje tražila karta više i kada se na našim ulicama po ko zna koji put samo pričalo o "povijesnom i najvećem uspjehu BH reprezentacije". Padali smo jer niko nije htio da preuzme odgovornost i napokon radi ono što mu je dužnost. Padali smo jer smo mlakonje, jer smo neodlučni i jer je onih istrajnih strašno malo u ovoj zemlji gdje se zaboravilo šta je obraz i šta je čast. Padali smo jer se dijelimo i jer prodajemo budućnost za siću.

Jeli dosta više zemljaci?

Jeli dosta više lažnih nadanja i čekanja da dođe neko ko nikada doći neće i riješi nam sve probleme?

Jeli dosta suza? Jeli dosta ovog osjećaja da ništa ne možemo promijeniti?

Mi, BHFanaticos, naši članovi i naši simpatizeri, pozivamo na akciju.

Vrijeme je da pružimo otpor.

Nije više bitno ko će to biti. U ovoj zemlji mora da postoje snage koje još drže do časti, obraza, sporta i svojih profesija. U ovoj zemlji sigurno ima još ljudi koji su spremni svojim primjerom pokazati prvom do sebe kako se postavlja prema lopovima.

Svaki građanin na cesti, svaki konobar, svaki poštar, svaki navijač, svaki automehaničar, svaki patriota je DUŽAN da pruži otpor. Dužni smo svojoj djeci, dužni smo da im pokažemo da u ovoj zemlji lopovi više neće živjeti ko bubrezi u loju i da lezihljebovići neće više tratiti trud svih nas.

Prozivajte ih na ulici, ne pozdravljajte se sa njima, stidite se ako vas neko vidi sa njima, otimajte im djeci užinu na odmoru, pljunite im u kafu kada ih uslužujete, bušite im gume, šarajte im fasade, printajte i lijepite plakate protiv njih, vratite im i pokažite im da više nećemo tolerisati ni njihovo postojanje, a kamoli obnašanje najviših funkcija u našem fudbalu.

Ovim putem pozivamo i našeg kapitena Emira Spahića da organizuje front protiv njih u samoj ekipi. Ovim putem pozivamo naše legenda Barbareza, Kodru, Bolića da oproste ovom narodu što ih je zaboravio kada je onaj cirkusant došao i da se ponovo organizuju, da lobiraju, da čačkaju, da im pušu za vratom. Pokažite da ste veliki. Imate ljude i istinu na svojoj strani. Iskoristite to.

Pozivamo i one stare legende jugoslovenskog i bh fudbala, Ivicu Osima, Faruka Hadžibegića, Mešu Baždarevića, Predraga Pašića i sve ostale, da se pokrenu. Da preuzmu odgovornost, a ne da stalno okreću glavu i bježe od problema. Gospodo, fudbal vam je omogućio da svojim trudom i radom postanete to što jeste. Vi ste sportisti, vi bi trebalo da znate šta je fer play. Pomozite našem fudbalu kada je na dnu. PRUŽITE OTPOR GOSPODO. Organizujte sastanke, dogovarajte planove i akcije. Djelujte. Zagorčajte im život. Napravite front protiv njih. Obraz vam to nalaže.

Pozivamo i sve fudbalske radnike u ovoj zemlji da ignorišu savez koji ionako ništa ne radi. Pozivamo sve klubove da im uskraćuju podršku i da ih sabotiraju. Grđanski neposluh gospodo. Oni su bez vas ništa. Vi im dajete kredibilitet i važnost. Uskratite im taj osjećaj kada misle da su važni. Oni su ništa. Neka osjete svoje ništavilo.

Znamo da političari nisu neki obrazli ljudi, ali pozivamo i njih. Ko skine bar dvojicu od ovih lezihljebovića iz saveza neka zna da će armija navijača Bosne i Hercegovine glasati za njega. Onda kada uzmete naše glasove, uvaljujte svoje guzice gdje vam je volja. A ako i vi ne budete radili, poslije ćemo se potruditi da skidamo i vas.

Stvarno je krajnje vrijeme da se svi pokrenu. Hajde da zgazimo ove crve što nam pojedoše i budućnost i sreću i nadu.

A kada se pokrenete znajte da imate BEZREZERVNU podršku BHFanaticosa i svih resursa kojima mi raspolažemo. Svo naše vrijeme i kapacitete ćemo uložiti da vam pomognemo na svaki mogući način. Za sebe ne tražimo ništa osim da nam vratite nadu. Nadu da novac nije sve za šta se živi i da još postoje stvari kao što su čast, ponos i sportski duh.

Mi smo navikli da smo sami protiv njih i mi smo vam davno rekli da NIKADA odustati nećemo. Pomozite nam i razbucat ćemo ih.

Samo složno i do kraja.

BHF

Srce_Tebi
Kontakt:

Post Postao/la Srce_Tebi » 21 jul 2010, 09:26

Pridruzite se tek osnovanoj facebook grupi

* 10.000 LjuDi KOJI ZELE PROTEST U SPAS BH FUDBALA *

kao glavni cilj nam je ujediniti sve navijacke skupine u BIH i obicne gradjane, koji zele dobro sebi i svome narodu, u borbi protiv BOLESNOG SAVEZA. za sad smo stupili u kontakt sa BHF-om, HZ, TM i RZ necemo stati na ovome idemo dalje, zbog lakseg informisanja oko protesta potrebno je da skupimo sto vise clanova u ovu face grupu, dodjite i podrzite nas :D
ZA JEDAN GRAD, ZA JEDAN KLUB

Makanaky
Kontakt:

Post Postao/la Makanaky » 21 jul 2010, 16:29

Mene pomalo cudi kako sve i jedan od ovih lopova i dalje hoda zemljom. Mislim... svaki drugi dan citam kako je neko ranjen ili ubijen iz vatrenog oruzja, na ulici, u kaficu, u svojoj kuci... Toliko oruzja u opticaju. Stradaju i kriminalci i nevini ljudi, bivsi borci izvrsavaju samoubistvo... a ovima ni dlaka s glave. Ili kao sto neko gore rece.. sarati fasade, lijepiti postere. Pa bi neki dolazeci clan predsjednistva valjda malo bolje razmislio. Al' nekako mi se cini da je obrnuto, da se posten covjek koji ima muda da otvoreno nesto kaze najvise boji za svoj zivot.

Meni licno ne smeta ni devetorica predsjednika ako ce sve ici kako treba ali s mojom skromnom upucenoscu rekao bih da je sve otislo nakrivo sto je moglo otici. A evo sad ce se silom ili milom desiti neka drasticna promjena jer Evropa zeli jednog poglavicu. Ta promjena moze biti suspenzija od Oktobra nakon koje niko ne zna sta ce se desiti.

PS: Ja bih onog Trbojevica sto je pred kamerama jasno rekao onim foteljasima sta misli (a i ljude slicne njemu) stavio na vrh saveza. Dodati jos neku legendu fudbala - ali nije bitno kolika je ko legenda, bitno je da se strucno i odgovorno radi posao, i sve ciniti za boljitak bosanskohercegovackog fudbala. Ali to mi je nekako utopija.

Ne znam koliko zaposlenih ima taj savez trenutno, ali brate ima snimak negdje na youtube gdje covjek ko' fol zove savez da se raspita oko mogucnosti prodaje vjestackog travnjaka ili slicno, ne znam sad... i tamo mu se javi neka zena koja jedva dvije rijeci engleskog da poveze. Ma moze se pisati do sutra... ali ne znam kako da covjek bude optimista?
Lole, taman se ludilo raščisti / taman smo nadomak smisla / evo ih sledeći falšisti dok si rek'o piksla

KONGO
Kontakt:

Post Postao/la KONGO » 21 jul 2010, 16:49

Evo Bake, i Slavice Pecikoze :mrgreen:

[youtube][/youtube]

Monkey,punto kurto murto :lol:
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 21 jul 2010, 16:56

sigurno je neko ovo prije negdje postavljao , ali na ovoj temi zadnjih 5-6 stranica nisam vidio , pa evo ..odlična pjesma , a i spot :)

[youtube][/youtube]

mirza_9
Kontakt:

Post Postao/la mirza_9 » 22 jul 2010, 02:34

Osniva se novi Nogometni Savez!

Faruk Hadžibegić, bivši kapiten jugoslovenske reprezentacije, igračka legenda Sarajeva i Sošoa, «ex» selektor «Ljiljana», kratko i predsjednik tima sa Koševa, na čelu je, sve brojnije ekipe koja traži osnivanje novog Nogometnog Saveza BiH. Inicijativa je krenula spontano, a opće prihvaćena od strane brojnih bh. asova, istaknutih sportskih radnika, javnih ličnosti, nakon sramne odluke da se odbije Statut FIFA -e i UEFA -e, koji nalaže jednog predsjednika NSBiH. Saznajemo da Hadžibegića podržavaju, između ostalih, Ivica Osim, Meho Kodro, Dževad Šećerbegović, Predrag Pašić, Muhamed Konjić, Sergej Barbarez, Ivica Pekić, Elvir Bolić, Vahid Halilhodžić, Dino Begić, Zoran Šumar, Saša Vugdalić, Ibro Zukanović, Mehmed Baždarević, Nevad Ikanović, Fuad Kasumović, te brojni bivši i sadašnji igrači. Hadžibegić i njegova ekipa dobila je podršku nekih istaknutih političara, a uveliko se priprema teren za prijem kod FIFA -e i UEFA - e, odnosno kod Seppa Blatera i Mišela Platinija. Navodno je Hadžibegić odbio neke ponude kako bi se sa prijateljima iz cijele BiH i inostranstva, posvetio sređivanju stanja u našem nogometu. U NSBiH odbijaju svaki komentar na osnivanje novog Saveza, smatrajući da su oni jedini legitimni da bh nogomet predstavljaju u Evropi i Svijetu. Nikom od članova Skupštine i drugih tijela nije palo na pamet da podnese ostavku. Naprotiv, saznajemo da je, nakon bunta javnosti, došlo do «približavanja stavova zaraćenih strana», što je potvrdio Rodoljub Petković, generalni sekretar FSRS, «jastreb» u nogometnim vodama.

- U pitanju je bilo neznanje i neinformiranost. Sve će biti u redu. Uvjeravam Vas da ćemo iz ovoga izaći jači - poručio je Petković iz Selca kod Crikvenice, gdje odmara sa porodicom. Slično razmišlja i poručuje Josip Bevanda iz Širokog Brijega. Vjerujemo da će FSRS izaći iz ovog jači, ali njih zanima prvenstveno jaka reprezentacija Srbije, te što jači entitetski i baš ovakav - nikakav» NSBiH.

zlaja-73TM87
Kontakt:

Post Postao/la zlaja-73TM87 » 22 jul 2010, 09:03

mirza_9 je napisao/la:Osniva se novi Nogometni Savez!

Faruk Hadžibegić, bivši kapiten jugoslovenske reprezentacije, igračka legenda Sarajeva i Sošoa, «ex» selektor «Ljiljana», kratko i predsjednik tima sa Koševa, na čelu je, sve brojnije ekipe koja traži osnivanje novog Nogometnog Saveza BiH. Inicijativa je krenula spontano, a opće prihvaćena od strane brojnih bh. asova, istaknutih sportskih radnika, javnih ličnosti, nakon sramne odluke da se odbije Statut FIFA -e i UEFA -e, koji nalaže jednog predsjednika NSBiH. Saznajemo da Hadžibegića podržavaju, između ostalih, Ivica Osim, Meho Kodro, Dževad Šećerbegović, Predrag Pašić, Muhamed Konjić, Sergej Barbarez, Ivica Pekić, Elvir Bolić, Vahid Halilhodžić, Dino Begić, Zoran Šumar, Saša Vugdalić, Ibro Zukanović, Mehmed Baždarević, Nevad Ikanović, Fuad Kasumović, te brojni bivši i sadašnji igrači. Hadžibegić i njegova ekipa dobila je podršku nekih istaknutih političara, a uveliko se priprema teren za prijem kod FIFA -e i UEFA - e, odnosno kod Seppa Blatera i Mišela Platinija. Navodno je Hadžibegić odbio neke ponude kako bi se sa prijateljima iz cijele BiH i inostranstva, posvetio sređivanju stanja u našem nogometu. U NSBiH odbijaju svaki komentar na osnivanje novog Saveza, smatrajući da su oni jedini legitimni da bh nogomet predstavljaju u Evropi i Svijetu. Nikom od članova Skupštine i drugih tijela nije palo na pamet da podnese ostavku. Naprotiv, saznajemo da je, nakon bunta javnosti, došlo do «približavanja stavova zaraćenih strana», što je potvrdio Rodoljub Petković, generalni sekretar FSRS, «jastreb» u nogometnim vodama.

- U pitanju je bilo neznanje i neinformiranost. Sve će biti u redu. Uvjeravam Vas da ćemo iz ovoga izaći jači - poručio je Petković iz Selca kod Crikvenice, gdje odmara sa porodicom. Slično razmišlja i poručuje Josip Bevanda iz Širokog Brijega. Vjerujemo da će FSRS izaći iz ovog jači, ali njih zanima prvenstveno jaka reprezentacija Srbije, te što jači entitetski i baš ovakav - nikakav» NSBiH.
AKO je sve ovo istina,što se tiče FARUKA HADŽIBEGIĆA i ostalih istomišljenjika,onda FAKAT SVAKA ČAST za taj potez!Dajte ljudi,da MI navijači,pružimo im PODRŠKU na svakom njihovom koraku i potezu.Pozdrav

Srce_Tebi
Kontakt:

Post Postao/la Srce_Tebi » 22 jul 2010, 11:47

Podrska se vec pruza. i to ozbiljna... napravljena je grupa na face-u koja ustvari djeluje kao organizacija... imam i video materijal naseg predstavljanja na NTV Hayat. u mom potpisu imate link za grupu
ZA JEDAN GRAD, ZA JEDAN KLUB

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: AnelMid i 5 gostiju.