Postao/la Neandertalac » 04 dec 2016, 19:25
Braco@
Mi imamo toliko segmenata igre za popraviti i po meni izgleda kao nemoguća misija da ne budemo dosta bolji na proljeće. Naravno ovo treba uzeti sa rezervom, pitaju se i drugi faktori ali govorim prvenstveno o taktičko tehničkom dijelu.
A ta Slavkina izjava meni samo dokazuje da je "fulio", uslovno rečeno. Kao što rekoh, išao je po udžbeniku, ziceraški, 1_2 u boxu, krilni na pozicijama i bekovi do njih, trojica na vrhu šesnaest, Centralni duboko unutra.
To zna i Jusufbegović pa se postavio 5_3_1 sa igračem manje još sa jednim igračem kao "liberom" koji je imao slobodu zatvarati po potrebi. Vanjski u zadnjoj liniji malo odmaknuti kako bi u duplom bloku presjecali eventualno prebacivanje strana dugim loptama kojih doduše nije ni bilo. Skoro svaki centaršut na one, kako kažeš "jablane".
Mi smo se u toj situaciji slijepo pridržavali taktike, jasne kao dan; probi i nabaci.
Ali na koga?
A još gledam statistiku, nekakvih šuteva more. Nešto ih se slabo sjećam, bar u tolikom broju. Pogotovu kvalitetnih.
Da ne "smaram" dalje, samo sam istakao kako smo za moj ukus juče bili jako loše postavljeni i strašno bezidejni. Onih par pokušaja da se podvali lopta su puno rekli, svaki put nedovoljno dobra saradnja i kretanje pa su kasnije slabo i pokušavali.
P.s. Slažem se. Teren Očajan i fali jedan kreativaca.
Ali nije to baš najbolji alibi i univerzalno rješenje.
Npr, teren u Mostaru takođe Očajan pa je lopta "klizila" a za kreativca, džaba ti ako nema timske igre, kretnji bez lopte, uigranosti itd...
Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!