MortemHz je napisao/la:Veoma lijepa predstava najveceg bh. kluba, naseg Sarajeva. Pred 5.000 ljudi nasi momci su ostvarili i sestu pobjedu zaredom te se dodatno ucvrstili na drugoj poziciji te smanjili zaostatak sa 11 na samo 4 boda, ovome se niko nije nadao pa ni ja. Steta je sto nisu otvorili vise ulaza i vrata pa da se ne guzvamo toliko, bila je ok posjeta. Horde danas bolje nego ikada, izuzetak je derbi, strasno mi se svidjelo ono navijanje od danas kao i popratni dodaci. Posebno bi pohvalio onaj prelijepi gest za onaj brazilski klub. Jedan od nacina kako smo i dalje najbolji navijaci iako nam je brojka znatno opala. Odlicnu smo uvertiru napravili pred drugi dio sezone, 6 pobjeda zaredom nije malo, 5 u ligi. Htio sam o Hurticu veoma lose stvari napisati ali sad sam presretan pa cu samo reci da bude sto dalje od naseg kluba, i za nas a boga mi i za njega. Cala je jedan veliki gospodin koji je od nicega napravio nesto i veoma respektabilu ekipu. Tim je iskreno i dalje los ali bolji x100 puta u odnosu na pocetak sezone sto i bodovi govore. Uz 3 pojacanja mi smo jedan od glavnih kandidata za duplu krunu. Eh sad da predjem na igrace, dat cu svoje misljenje samo o onima koji su igrali vise od par utakmica.
Pavlović - Prosle sezone je bio bolji ali i ove je solidan. Za njega sam uvijek mislio da je pravi primjer osrednjeg golmana, odbranit ce sta moze svaki put ali ne treba ocekivati nivo Delaca, sasvim pristojan iako ponavljam, bio je malo bolji prosle sezone.
Bekić - Licno za mene jedno od vecih razocarenja, ispodprosjecan igrac koji ne posjeduje neko fudbalsko znanje, ipak, ok igrac za 4-5 tim u nasoj ligi.
Balić - Poceo je sezonu odlicno ali kako je sezona odmicala postajao je nesigurniji i sve nervozniji, dokaz su i oni silni kartoni u zadnjih par utakmica, pa i 2 crvena. Sve u svemu, ok igrac.
Novaković - Dosta osporavan na pocetku od strane mnogih navijaca ali je pruzao dosta solidne partije tokom citave sezone. Sigurno nije neki visok nivo ali ja sam iskreno zadovoljan, nemam problem sa njim.
Hodžić - Za mene jedan od losijih igraca Sarajeva. Na stranu sto se odvaljuje i sto zoru ceka u pojedinim klubovima, igre na terenu sa dosta lose. Ispadao je mnogo puta k'o iz tramvaja a prema naprijed ne pokazuje nikakvu vjestinu. Nije najveci problem Sarajeva ali definitivno jedan od losijih igraca.
Kadušić - Nista specijalno ali momak je jako mlad. Bolji je od Dušana toj poziciji ali u odbrani je malo talasika. Prema naprijed je dobar i veoma brz mada je on bek, mora se popraviti malo i u odbrani i imat cemo odlicnog beka iz nase akademije, definitivno ga treba malo ''istrpiti''.
Radovac - Isto tako, jedan od losijih igraca Sarajeva, nije ni sjena onog Radovca od prije 2 godine, veoma los igrac u katastrofalnoj formi.
Rustemović - Najgori igrac Sarajeva. Jedina prednost je sto se trudi ali momak ne posjeduje osnovno fudbalsko znanje i veoma je glup. Suta loptu sa 40 metara i ona odleti na Ciglane, pa prestani je sutati ako vec ne ide slonu jedan. Zahvaliti se vec sutra.
Sarić - Veoma cudan igrac. U pojedinim mecevima je bukvalno covjek odluke, razigrava, zna zabiti ali u nekim je ispod svakih granica. Nije los ali mu fali konstantnost neka i bio bi jos bolji.
Hebibović - Iako zna zabiti gol, meni licno nije bas drag. Jako je spor za krilo i definitivno nam tu treba pojacanje.
Crnkić - Jedan od najboljih igraca Sarajeva. Momak se trudi i bori te pogadja i asistira, shvata Sarajevo jako ozbiljno i zahvalan sam mu na tome, svaka mu cast na dosadasnjoj igri.
Duljević - Sta reci za Duljevica? Kada hoce, on je najbolji pojedinac na terenu ali ima problema sa realizacijom. Imao je jako jako losu statistiku ali ona se malo popravila u zadnjih par kola. U 15 meceva je imao 1 gol i 1 asistenciju sto je jako ponizavajuce. Nakupio je asistencija ali je po meni precijenjen igrac, nije on nivo Cimirota pa da ga prestigne u visini transfera. Potencijal ima, vidjet cemo hoce li se snaci i da li ce ga iskoristiti u boljoj ligi. Svaka cast za zadnjh par kola, jedan od najboljih.
Ivetić - Ni tamo ni vamo, nesto slicno kao Pavlović ako se uopste to moze porediti. Ne treba nista spektakularno ocekivati ali moze zadovoljiti i posluziti svrsi.
Četković - Malo je igrao ali nije nista pokazao, za njega je Stojčev druga dimenzija. Raskinuti ugovor i dovesti drugu desetku.
Bekić - Los igrac, nadam se da vise nece igrati u Sarajevu. Nema neke koristi od njega, jedino je solidan protiv losih klubova.
Ahmetović - Najbolji strijelac Sarajeva ubjedljivo. Iskreno mislim da nam u igri treba jos jedan napadac koji zna nogom igrati. Ahmetoviću sam zahvalan do boga ali on ne zna nogom igrati. Od 9 golova 8 je zabio glavom. Na stranu ta jedna mana, on je izuzetno jak i cvrst, otrese svakog igraca i trudi se k'o niko u timu. Jedan od najboljih ''glava'' Sarajeva od rata, definitivno. Pohvalno je i to sto se vraca u odbranu i sto moze skociti k'o Ronaldo. Svaka cast na igrama i neka samo nastavi ovako.
HOĆEMO TITULU, TITULU NA KOŠEVU!
VOLIM TE SARAJEVO!
Po tebi nama treba 9 igraca,samo Crnkic i donekle Duljevic su sigurni,otisao si ti malo predaleko,prenijelo te...