FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

zeljoooooooooo

Re: FK Željezničar

Post Postao/la zeljoooooooooo » 04 dec 2016, 23:44

Da, sada se napokon može spustiti zavjesa nakon ovih nekoliko turbulentnih mjeseci koji su iza nas, analizirati i odrediti šta je dobro, a šta ne, i kako ići dalje. Nadam se da smo naučili na svojim greškama, te da će se mnogo pametnije u budućnost, prije svega po pitanju dolaska novih igrača, te da će to biti prije svega pojačanja a ne prinove. Da ne bih raspravu odveo u pogrešnom smjeru, neću puno o početku sezone, mada želim zaista istaći da smo se patili bodovno sve do ovog kola i nismo mogli da "prodišemo" zbog 3 uzastopna poraza "pod Kostićem", koji po meni u situaciji i atmosferi kakva je vladala u i oko kluba u to vrijeme, definitivno nije ni mogao bolje. Moje lično mišljenje je da čovjek možda i nije ubleha kako je ispalo na kraju, a da li bi u nekoj drugoj situaciji i povoljnijoj atmosferi uspio nešto napraviti, to nikada nećemo saznati.

U svakom slučaju, uvijek bih prije glasao za Slavku nego za bilo koje trenersko ime koje se povezivalo sa našim klubom, tako da jedino ostaje žal što nismo Slavku imali od prvog kola (uključujući i pripreme prije toga), što treba priznati da je bilo ipak teško ostvarivo. Zaključno sa ovim kolom, dobrim dijelom smo sanirali štetu koja je napravljena na početku sezone, a sada je pravo vrijeme da se podvuče linija, odrede ciljevi za dalje, te vrednuje Ćelin uspjeh u ovih 12 kola koje je vodio ekipu.

Od kada nas vodi Ćelo, imali smo priliku osvojiti maksimalno 36 bodova, od čega smo osvojili 25. Da li je moglo bolje, sigurno da jeste, ali definitivno je pobjeda nad Zrinjskim donijela mir koji nam je trebao, i na neki način u "sjenu" bacila prosipanje bodova protiv raspalog Čelika (doduše iz kriminalnog penala), prosipanje bodova od "strašne Mladosti" (Slavko je "pilio naopako" cijelu tu sedmicu govoreći da je bitno da se ne izgubi, i slažem se da je ekipa bila u dubiozi, čak sam i sam govorio da je bod dobar za nastavak serije - ali svejedno smo izgubili 2 boda). Dalje, da je Slavko uspio nešto uraditi sa ekipom se moglo vidjeti u Širokom, gdje smo po meni odigrali najbolje poluvrijeme u cijeloj sezoni, ali naravno da je zbog poraza to sve ostalo u sjeni zbog "izgubljenih" bodova, mada od svih naših poraza, ti bodovi su najmanje "izgubljeni", jer znamo kako smo inaće "skupljali" bodove na Lištici. Nakon toga, bodovi koji su dalje prosuti, a mene najviše "bole", jesu protiv Slobode koja znamo u kakvoj situaciji je došla na Grbavicu, a gol koji primamo 5 min pred kraj je plod svega onog od ranije što nam se izdešavalo i nezaliječenih rana koje su u to vrijeme bile na milimetar od toga da "popucaju po šavovima". Isto tako je i plod nesigurnosti i straha od toga da se krene naprijed i dokrajči protivnik, umjesto gledanja u semafor i "molitve" da minute nekako iscure do kraja. Definitivno i utakmica u Širokom je kumovala svemu tome, održavajući nervozu na visokoj razini, i uvjeren sam da bi utakmica sa Slobodom prošla povoljnije po nas da nismo poraženi od Širokog nakon sjajne igre.
Prosuto smo donekle namirili pobjedom protiv Radnika, gdje nam se u bukvalno zadnjoj minuti osmjehnula sreća i tada već nas vratila u igru, vratila nadu nama navijačima da se do kraja nekako možemo iščupati iz govana. I da, namirili smo prosuto i protiv Viteza, a naravno i Zrinjskog, a ti su nas bodovi, zajedno sa jučerašnja 3, napokon osjetno digli na tabeli, i napokon doveli do toga da prvi put ove sezone kada na internetu pogledam tabelu, da ne osjetim strašan poriv da je što prije zatvorim.

Dakle, "pod Slavkom" smo ispustili 11 bodova, i vrlo vjerovatno je tako i moralo biti ako se gleda situacija u kojoj je preuzeo ekipu, i vjerovatno se može reći da je nakon svega, bodovno izvukao maksimum, i može mirno otići na pauzu. Kažem vjerovatno, jer u sportu ne postoji potpuna kontrola situacije, bodova i rezultata, a to je ono čega i mi navijači trebamo biti svjesniji kada ocjenjujemo njihov rad.

Za kraj, napustiše nas Lazić i Šećerović, a dođe Zeba, te se najiskrenije nadam da će pored njega se pojaviti maksimalno 3 nova imena, te da ćemo definitivno u nastavak ući 50% jači i spremniji, a gubitak bodova svesti na minimum.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 04 dec 2016, 23:46

Quinlan je napisao/la:markovic dizelas?

i kad smo vec kod markovica "usao" na mala vrata a odigrao perfektno haman sve tekme :tokralju:
Dizelas nego sta. Uglavnom igra istim tempom, nije okretan, a ni brz. Ne kazem da je los za nasu ligu, naprotiv pokazao se kao dobro pojacanje, ali za nesto vise cemu tezimo mi u prvih 11 mozemo imati jednog Markovica, Zebu, Bekrica ili Stilica.

Quinlan
Kontakt:

Post Postao/la Quinlan » 04 dec 2016, 23:52

plavousrcu je napisao/la:

i kad smo vec kod markovica "usao" na mala vrata a odigrao perfektno haman sve tekme :tokralju:
Dizelas nego sta. Uglavnom igra istim tempom, nije okretan, a ni brz. Ne kazem da je los za nasu ligu, naprotiv pokazao se kao dobro pojacanje, ali za nesto vise cemu tezimo mi u prvih 11 mozemo imati jednog Markovica, Zebu, Bekrica ili Stilica.
brate dragi mi istog markovica nismo gledali :thumbup:

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 04 dec 2016, 23:53

e cuj markovic pokretljiv igrac :rol:

zeljoooooooooo

Post Postao/la zeljoooooooooo » 04 dec 2016, 23:59

plavousrcu je napisao/la:

Mene baš onda interesuje na koje gorivo idu Iniesta i Xavi, plin?

Doduše oni i nisu neki veznjaci....

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 05 dec 2016, 00:07

e kralja poredi iniestu s markovicem ...gasi temu :rol:

zeljoooooooooo

Post Postao/la zeljoooooooooo » 05 dec 2016, 00:19

Nisi druže ti to skontao, pročitaj ponovo.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 05 dec 2016, 00:25

Da biste pričali o Markoviću prvo ustanovite koju poziciju igra i koja mu je uloga u timu. Tek tada možete govoriti o njegovim karakteristikama. Ili bi tek tada zapravo trebali.

Da je brz nije a opet da mu je to primarno, nije ni to.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 05 dec 2016, 00:27

nisi ti shvatio forumasa @plavousrcu..markovic je spor vezni igrac, a njegovo umjece nije bog zna kakvo...primi loptu..odigraj prvom do sebe i to je to...kod nas se pokazao dobro jer nije tesko biti bolji od veznih igraca koje trenutno imamo u ekipi...cak je par utakmica bio bolji od blagojevece...elem markovic je dobar za seoski utakmica al nikako za evropskih...dok npr krizman moze biti od velike koristi za evropu...zna igrat lopte definitivno...samo snagu da nabije....uglavnom ako budemo opet puno mjenjali ne pise nam se dobro....nadam se sto manjem broju odlazaka i dolazaka a to su maksimalno tri pojacanja i jos jedno da ode pored lazica i secerovica..

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 05 dec 2016, 02:27

2,5 mjeseca slusati ko je brz ko je spor. Treba ovaj jok treba onaj, treba ovako jok treba onako.
Ciljana pojacanja ili prinove. Bice veselo.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

ferreira
Kontakt:

Post Postao/la ferreira » 05 dec 2016, 02:43

Markovic i Blagojevic su po meni dobar tandem, njih je gusio nedostatak (pravog) igraca ispred. U rijetkim trenutcima kad je Bekrija bio na nivou vidjelo se kako mozemo i znamo odigrati. Blagojevic je odgovorniji nazad i povuceniji kad napadamo, Markovic ima vise slobode i ubacuje se u napade (zbog toga i ovih nekoliko golova na kontu), a aktivno ucestvuje i nazad kad se branimo. Znaci FM zargonom receno :D box-to-box vezni, sigurno da bi bolje bilo i da je brzi, ali da je prijeko potrebno i nije (i vjerovatno ne bi ni igrao u ovoj ligi u tom slucaju). Bas zbog ovog mi je glupo da se prica o dovodjenju zadnjeg veznog, destruktivca, jer se on ne bi uklopio u ovaj sistem igre odnosno morali bi mijenjati cijeli koncept veznog reda.

Sto neko rece, jaci i spremniji Krizman ce biti pojacanje, ima iskustva i mu.da da nesto uradi. Moze uvijek napraviti visak, a i daje dodatnu dimenziju igri jer je suprotnost od Miroslava na drugoj strani. Cini mi se i da fino suradjuje s Lendrom, samo mu je trebao pustit onaj penal u Mo, al jeb.aji ga.

Uglavnom ne treba puno, malo pojacati i podmazati i to je to.
19091921

TikTak
Kontakt:

Post Postao/la TikTak » 05 dec 2016, 08:43

Polako, nemamo mi novca za bolje od nasih "dizelasa" kako ih zovete. Mi trebamo u omladinskim selekcijama promijeniti metod rada i stvarati okretnije i brze igrace, a tako i modernije igrace.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 dec 2016, 09:33

Prioritet treba biti produzenje ugovora sa Stevanovicem, ova povreda Hajrovica ce mu donijeti jos poziva u reprezentaciju.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 05 dec 2016, 09:35

Prioritet je SD.

UPRAVA NAPOLJE!

Idemoplavi
Kontakt:

Post Postao/la Idemoplavi » 05 dec 2016, 09:41

SD nije prioritet jer nema u državi čovjeka koji to zna raditi. Ako mislis na Amara, grdno se varaš, jer kao SD bi je jedna velika 0. Kao trener je najbolji i najtrofejniji i on treba da teži da se time bavi. Pošto vidim da to potenciras mjesecima. Po meni ako vec nema angazmana nekog neka uleti u upravu ima načina da nam pomogne...
1921

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 dec 2016, 09:45

Sportski direktor bi bila najgluplja funkcija u nasem klubu i bacanje para. Posebno jer imamo odlicnu vezu Cenan - Petrovic.

edit: jedino ako bi Mario Stanic bio taj izmisljeni sd, cisto zbog marketinga, to bi bilo sjajno za imidz kluba.
Voli te tvoje Sarajevo.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 05 dec 2016, 09:51

:lol:

Recimo, ja bi više vjerovao Virtualnom, da nam on uređuje sportski dio, nego trenutnima koji se pitaju.

Mislim, bez ljutnje, samo iznosimo mišljenje. Potkrijepljeno činjenicama, valjda.

UPRAVA NAPOLJE!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 05 dec 2016, 09:55

Cenan radi dobar posao za sad. Dok je tako meni je on pozitivan lik. Probat se dogovoriti sa Mirom,dovesti dobra pojacanja,uraditi istocnu i probati dovesti teren u neku normalu. Po meni ako to uradimo bit ce uspjesna i pozitivna zima za nas.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Idemoplavi
Kontakt:

Post Postao/la Idemoplavi » 05 dec 2016, 09:58

Stanic ne može biti sd niti bilo koja zvanična uloga jer bi bio u sukobu interesa jer radi ko skaut za neki belgijski klub. Čovjek kao Stanic nam je dobar visestruko. Igrao gdje je igrao bio treci na svijetu, poznanstva po cijeloj evropi... Mislim da nismo mogli poželjeti bolje a pri tome i igrači koji dodju preko njega sigurno nece biti uvala neka jer lik dokazano voli klub i ima samo najbolje namjere i to besplatno sve.
1921

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 dec 2016, 09:58

Pazi, za nas je normalno da svi znamo sve i bolje od onoga ko to u stvari radi. Sad je situacija bas onakva kakva treba da bude, Slavko kaze koje igrace zeli, Cenan ih pokusa dovesti. Nama trebaju maksimalno tri igraca i to je to, dosta ih je otislo, budzet je rasterecen i ne treba stvarati bespotrebnu frku oko transfera.

Najtezi posao ce im biti ukoliko nas Lendric napusti, sto je sasvim realno. Tu ne smije biti fule, pa makar platili obestecenje, mora se dovesti igrac bar istog kvaliteta.
Voli te tvoje Sarajevo.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Laudrup i 50 gostiju.