FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

ultra_CImanija

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ultra_CImanija » 22 jul 2010, 13:17

samo jedno znam opet cemo se prosetati ovom ligom ;) ZA ZIVOT CIJELI!!!!!!!!!!!!!!!
SUPERKUP 1999/2000, 1997/1998
KUP 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Kup UEFA cetvrtfinale:1971/72,polufinale:1984/85
PRVAK 1971/72, PRVAK 1997-1998, PRVAK 2000/2001, PRVAK 2001/2002, PRVAK 2009/2010.
PRVAK 2011/2012....

Arogantni
Kontakt:

Post Postao/la Arogantni » 22 jul 2010, 13:18

Madafaka je napisao/la:
Strauss je napisao/la:
Seyo_TM je napisao/la:Željo na turniru u Fojnici
http://fkzeljeznicar.com/vijesti/%C5%BE ... -u-fojnici
Uh dobro je ovo. Pored prilike za uigravanje, imat ćemo priliku da devastiramo njanje kako na terenu, tako i na tribinama, naravno pod uslovom prođu Iskru :roll: Čapljina :roll:
Gdje ste vi prije devastirali... :lol:
I kako sam ja cuo, ovdje cu nastupiti nas drugi tim...

Sta se to zalizani prepao pa nece da vodi prvotimce vec juniore boji se kad vas karnemo da moze po medijima pricat igro sa juniorima a jes covjek pica prava...
Sve stvari su prolazne samo su 2 vječne, a to su JUVE i FK ZELJO...

Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 jul 2010, 13:46

Arogantni je napisao/la:Sta se to zalizani prepao pa nece da vodi prvotimce vec juniore boji se kad vas karnemo da moze po medijima pricat igro sa juniorima a jes covjek pica prava...
Neće da otkrivaju karte pred prvenstvo. :mrgreen:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

mele
Kontakt:

Post Postao/la mele » 22 jul 2010, 13:50

hoce zalizani da nam polomi igrace pa da se vadi kako ih je ponijela lopta

Arogantni
Kontakt:

Post Postao/la Arogantni » 22 jul 2010, 13:51

Virtu4l je napisao/la:
Arogantni je napisao/la:Sta se to zalizani prepao pa nece da vodi prvotimce vec juniore boji se kad vas karnemo da moze po medijima pricat igro sa juniorima a jes covjek pica prava...
Neće da otkrivaju karte pred prvenstvo. :mrgreen:
E jest to je pravi razlog a i nece da trose svoje "provjerene" igrace na kojekakvim turnirima oni ih cuvaju za jedan onaj pravi u Cevljanovicima tam negdje u augustu i to ce im biti uvertira za 1. utakmicu jer nece igrati na vrijeme 1. tekmu zbog Cole...
Sve stvari su prolazne samo su 2 vječne, a to su JUVE i FK ZELJO...

Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Manijac18
Kontakt:

Post Postao/la Manijac18 » 22 jul 2010, 14:16

@seyo, pile vi prije par dana najaviste neko iznenadjenje sto se tice igrackog pojacanja, pa nista od toga, mogli ste nam otkrit o kome se radi :D

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 22 jul 2010, 14:17

ultra_CImanija je napisao/la:samo jedno znam opet cemo se prosetati ovom ligom ;) ZA ZIVOT CIJELI!!!!!!!!!!!!!!!

IDE VLAK
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 22 jul 2010, 14:24

Manijac18 je napisao/la:@seyo, pile vi prije par dana najaviste neko iznenadjenje sto se tice igrackog pojacanja, pa nista od toga, mogli ste nam otkrit o kome se radi :D
Ako se mogu ubaciti necete valjda zamjeriti,posto znam menadjera koji je izmedju ostalog menadjer i Kutalije ovi upuceniji znaju ko je taj covjek(zavrsio transfer Cire u Kinu itd),bio sam prisutan kada ga je Amar zvao i znam da su stalno u kontaktu...a vidim da je vec pisano da se Kutalija spominje tako da je moguce da je on taj igrac koji ce vam doci,neznam sad koga ovaj jos zastupa i dali je jos neko ime u opticaju ali eto ugl mislim da bi trebalo biti nesto od ovoga

Pozz i ne zamjerite sto ulijecem ovako :P
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Dove87

Post Postao/la Dove87 » 22 jul 2010, 14:26

Shon Paul je napisao/la: hahahahahahahha dijete drago mi smo trebali izbaciti Cluj samo da se nismo prepali na Kosevu i da je Hadzic dao ono a vi ste bili i daleko od prolaza!
sta li si ti gledao DJETE

Cuj trebali dobiti Cluz. Tjesi se... Losije ste igrali i tamo i vamo nego mi ovdje... Vi ste se valjali na terenu dok smo mi sinoc pravili akcije i sutirali precke i u gol... Prva tekma nam je samo minus al sta se moze, sad momci imaju iskustva i znaju kako treba slijedece godine u Evropi igrat.

Manijac18
Kontakt:

Post Postao/la Manijac18 » 22 jul 2010, 14:26

miky_hz je napisao/la:
Manijac18 je napisao/la:@seyo, pile vi prije par dana najaviste neko iznenadjenje sto se tice igrackog pojacanja, pa nista od toga, mogli ste nam otkrit o kome se radi :D
Ako se mogu ubaciti necete valjda zamjeriti,posto znam menadjera koji je izmedju ostalog menadjer i Kutalije ovi upuceniji znaju ko je taj covjek(zavrsio transfer Cire u Kinu itd),bio sam prisutan kada ga je Amar zvao i znam da su stalno u kontaktu...a vidim da je vec pisano da se Kutalija spominje tako da je moguce da je on taj igrac koji ce vam doci,neznam sad koga ovaj jos zastupa i dali je jos neko ime u opticaju ali eto ugl mislim da bi trebalo biti nesto od ovoga

Pozz i ne zamjerite sto ulijecem ovako :P
hvala na odgovoru, cudim se da ima i normalnih pitara, da nisu sve ova djecurlija..

arapinho1
Kontakt:

Post Postao/la arapinho1 » 22 jul 2010, 14:28

Jel to sada protiv Olimpika 5.8 :?
vidim na sajtu nasem
jel zbog cole??
"Nikad neću, majko, bez Bosne živjeti,Bosnu ću služiti, za Bosnu umr'jeti.Neću nikad k'o vazal nikom služiti,Ja sam bosanski sin i njen ću ostati!

make
Kontakt:

Post Postao/la make » 22 jul 2010, 14:29

Devil je napisao/la:Kakva bi ovo bila skolska ofsajd zamka samo da je ovaj vas igrac izasao na vreme,perfektno.

bila je jos jedna ovakva situacija kad im je ovaj fazon uspio,al eto ovaj put nije...

realno nema govora o ofsajdu.. ;)
Por que ? Por que somos los mejores...

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 22 jul 2010, 14:48

da se ne zamaram provokatorima iz susjednog tabora iz podruma, da kazem da sam zadovoljan igrom zelje protiv hapoela. nama nije nedostajala ni volja ni htjenje protiv 5 puta jaceg protivnika. ali i protivnika koji se stedio protiv nas. ipak vidjelo se da i kao takvi su dosta bolji od nas. mi smo igrali koliko smo mogli imali smo par sansi, pogotovo u drugom poluvremenu kada su u par navrata igraci bili nesretni pri zadnjeg sutu. steta. ali uprkos cinjenici da nismo dali gol, opet je partija zelje bila 10 puta bolja nego u tel avivu. nama eto opet sudije zakinule... penal nam je mogao svirati u prvo poluvremenu a gol je bio iz ofsajda... 4 igraca od 6 bili u ofsaju e pa ako to sudija nije vidio onda ima paradajze na ocima... :roll:

sada je vrijeme da se okrenemo prvenstvu i da pokusamo odbraniti titulu... sto ce biti izazov koji zelji ne bi trebao biti problem... jer smo jedini tim u bih to uspjeli... :D
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

Mirsad94
Kontakt:

Post Postao/la Mirsad94 » 22 jul 2010, 14:55

kad igramo protiv olimpika,je li 31.07 ili 05.08,ako neko zna neka kaze,veoma mi je bitno

samir_tm87
Kontakt:

Post Postao/la samir_tm87 » 22 jul 2010, 14:58

Mirsad94 je napisao/la:kad igramo protiv olimpika,je li 31.07 ili 05.08,ako neko zna neka kaze,veoma mi je bitno

bila jednom stranica fkzeljeznicar.com , u nju udjes i imas desno FK Olimpik vs FK Željezničar
05.08.2010 - 17:30 sati

ne prave nju ljudi bezze nego da se nesto vidi

a bilo je i na prethodnoj strani :D

make
Kontakt:

Post Postao/la make » 22 jul 2010, 15:00

Nakon sjajnih igara plavih koje su na kraju okrunjene titulom šampiona BiH, navijači Željezničara željno su čekali evropske utakmice nakon sedam godina pauze. Na njihovu žalost, Željo je za protivnika u 2. pretkolu dobio ekipu Hapoela koja je u odnosu na našeg prvaka bila izraziti favorit pa se nije ni moglo očekivati mnogo.

U prvoj utakmici Željezničar je osramoćen i poražen sa visokih 5-0 dok su plavi sinoć ipak malo popravili dojam iz prvog meča. Iako su poraženi minimalnim rezultatom, Željezničar je na trenutke bio sasvim ravnopravan protivnik Hapoelu, na kraju je tim Amara Osima učestvovanje u ligi prvaka okončao bez postignutog pogodka.

Jedan od rijetkih igrača Željezničara koji se iskazao u ove dvije utakmice bio je golman Ibrahim Šehić koji je u Tel Avivu Željezničar spasio težeg poraza a i sinoć je bio jedan od boljih igrača u timu Amara Osima.

Šehiću je kao i svim zaljubljenicima u plavu boju žao što je Željezničar ranije od očekivanog okončao nastup u Evropi no kako kaže protiv ekipe kao što je Hapoel, više se nije moglo ni očekivati.

Svi smo jedva čekali igranje u ligi prvaka, nakon titule prvaka silno smo željeli da nastavimo uveseljavati naše navijače. Međutim, nismo imali baš mnogo sreće u žrijebu, kada smo saznali da smo za protivnika dobili Hapoel, znali smo da ćemo teško proći dalje ali šta je tu je. Mi nismo imali ekipu koja je iskusna u evropskim takmičenjima i na kraju nismo mogli očekivati ništa više od ispadanja, kazao je Ibrahim Šehić za Sportin.ba

Iako se radi samo o dvije evropske utakmice, Šehić je mišljenja da je Hapoel jedno veliko iskustvo za njega i njegove saigrače.

Mi da smo prošli Hapoel u narednom krugu igrali bi protiv slabije ekipe, Aktobea i ako bi njih prošli to bi u najmanju ruku značio plasman u grupnu fazu Evropske lige. Mi smo dobili jednog od najtežih protivnika, ekipu koja je pobjeđivala Hamburg, Rapid, Celtic...i nismo se mnogo zanosili. Na kraju je ovo za sve nas ipak iskustvo više, nakon teškog poraza u prvom susretu, sinoć smo pokazali želju, htijenje i borbenost na terenu.

Željezničar je u odnosu na prošlu sezonu ostao bez Bekrića, Šimića, Bučana i Bajića ali je umjesto njih stiglo nekoliko novih igrača na Grbavicu poput Gančeva, Zebe, Savića pa se kapiten plavih s pravom nada da će Željo i naredne sezone igrati značajnu ulogu u domaćem prvenstvu.

Mi smo ostali bez nekoliko dobrih igrača ali su vrlo brzo stigle zamjene, moje mišljenje je da se tim nije mnogo promjenio u odnosu na prošlu sezonu i vjerujem da ćemo i u narednoj pružati dobre igre. Cilj se zna, idemo na vrh, idemo pokušati da odbranimo titulu. U sinoćnjoj utakmici smo pokazali da posjedujemo kvalitet i trenutno smo među najboljim ekipama u BiH. Ne vidim razlog zašto opet ne jurišati na plasman u Evropu ili odbranu titule.

Sinoć su na Koševu bili prisutni skauti ruskog Rubina koj su tu bili upravo zbog Šehića. Naš golman zapao je za oko Rusima, no šanse za odlazak sa Grbavice su prema njegovom mišljenju jako male.

Da, istina je, skauti Rubina su tu bili upravo zbog mene. Obavili smo jedan razgovor, oni jesu zainteresovani za mene i vidjet ćemo šta će od svega biti. Sve sam prepustio mom menadžeru, ako ponuda Rubina dođe na adresu Željezničara, sve je na klubu. Ja imam još godinu dana ugovora sa Željom i što se mene tiče, rado bih ostao i naredne sezone ovdje i ne bih se bunio da ne odem a i sam mislim da su šanse sa tako nešto u ovom trenutku minimalne, kazao je Ibrahim Šehić na kraju razgovora za Sportin.ba.
Por que ? Por que somos los mejores...

maltasa
Kontakt:

Post Postao/la maltasa » 22 jul 2010, 15:06

samir_tm87 je napisao/la:
Mirsad94 je napisao/la:kad igramo protiv olimpika,je li 31.07 ili 05.08,ako neko zna neka kaze,veoma mi je bitno

bila jednom stranica fkzeljeznicar.com , u nju udjes i imas desno FK Olimpik vs FK Željezničar

20.30 h

Iker C
Kontakt:

Post Postao/la Iker C » 22 jul 2010, 15:12

maltasa je napisao/la:
samir_tm87 je napisao/la:

20.30 h
Na Grbavici ili na Koševu, ja sam čuo na Grbavici 31.07. ali sada ne znam šta da mislim?
FEDERER= KLOC

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 22 jul 2010, 15:16

Plavi sa Grbavice dobili novo pojačanje
Marković iz Zrinjskog u Željezničar

Nakon godinu dana provedenih u Zrinjskom, Goran Marković napustio je Plemiće i potpisao ugovor sa Željezničarom.

Goran Marković (24) je u redove Zrinjskog stigao iz beogradskog Čukaričkog prije godinu dana, no na Bijelom Brijegu se zadržao jednu sezonu. Njegova nova destinacij je aktuelni bh. šampion FK Željezničar, a ovu informaciju potvrdio nam je i trener Plavih Amar Osim.

Kako doznajemo, riječ je o igraču koji može igrati na desnom boku, ali i na poziciji desnog veznog, iako najčešće igra na poziciji zadnjeg veznog.

Iako se Željezničar sinoć oprostio od Evrope, sigurno je kako će Marković za Plave biti dobro pojačanje pred početak prvenstva.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

Babilon
Kontakt:

Post Postao/la Babilon » 22 jul 2010, 15:17

Goran Markovic vas pojacao?Pitanje je koliko taj momak moze biti pojacanje,dosao je u nas umjesto Nikolica i nije se nestp pokazao,grub igrac kojem fali igra prema naprijed,rijetko se u nas ista radilo po desnoj strani lani dok je on bio na boku,također Markovic moze igrati i defanzivnog ali u nas to nije nikada odigrao!
Svako 3,4 utakmicu pauzirao zbog kartona!
HSK Zrinjski Mostar

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, BarbareZeljin, Cwirek i 25 gostiju.