FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

ledesma
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la ledesma » 05 dec 2016, 21:04

Ljudi, iskreno, ali baš iskreno, ovoj ekipi treba još dosta dobrih igrača. U nekim utakmicama smo imali više sreće, nego znanja, ali sreća prati hrabre!

Još uvijek ima previše amaterskih poteza kojima se smije cijeli stadion, tipa Hebibovićev izbačaj odnosno njima ubačaj prema našem golu, Mikelov poklon iz slobodnog udarca tačno njima u noge... i to sve na posljednjoj tekmi.

Okosnicu tima treba da čine Pavlović, Kadušić, Mihojević, Duljević, Ahmetović, eventualno Crnkić, ovo ostalo je sve u rangu cijele lige! Znači timu treba još dobrih igrača i makar dva, super klase.
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

YNWA
Kontakt:

Post Postao/la YNWA » 05 dec 2016, 21:05

joker90 je napisao/la:Da slikovito prikaze kakvu je ekipu zatekao Cala, a i da jos slikovitije docara koliko veliki podvig je on napravio. Mi jos uvijek imamo ekipu punu skarta i da Cala sad ode, opet bi bili truba ko dok nas je vodio bivsi golman Zeljeznicara i Majklov vlazni san, Sir Almir Hurtic!
Ovisi o tome ko bi dosao.
Jer slazemo se da za ovu ligu imamo dobre igrace, ali imamo taj problem u vezi sto nemamo osim Dulje igraca koji ce praviti razliku, a i on je bio veci dio polusezone povrijeđen, i izgleda vise kao rekreativac, i kad je skino kile, i kako treba se spremio, pokazao je svoju klasu, i treba njemu dodati jos jednog u vezu i jednog igraca u napadu koji donosi golove, i mi smo jaci od Zrinjskog.
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96

Bordomen
Kontakt:

Post Postao/la Bordomen » 05 dec 2016, 21:14

Ovo prizivanje Ordagica (i ja se nadam da bi mogao doci)
je mac sa dvije ostrice
1. Moze se "pokvariti" i zaj. smo se
2. Moze podici formu Saricu i dici nam nivo ekipe za 50%

jedno pitanje koga bi mogli staviti na poziciju def. vz. umjesto Rustemovica
neki su govorili Sarica ali on se bas i nije proslavio u defanzivi mada nije ni u ofanzivi ali eto
Kad bi bilo srece da sa Ordagicem prorade obojica
Moje misljenje za Rustemovica je da je katastrofa mada je to prvenstveno zbog pozicije koja i nije nesto posebno
svaka greska se vidi (on ih pravi i gdje nebi trebalo) a pozitivne stvari se tesko vide
ja se nadam da Cala zna jeli on igrac za nas ili ne (sta mu fali, da li se to moze popraviti)

Nas fudbal je dosta zaostao pa se ne mozemo nadati da na poziciji def.vez igraca sa osobinama ne tromog igraca koji samo izbija loptu

Usput
raskid ugovora (ili prodaja) Balic, Cetkovic, Husejinovic,Andjusic,Bekic Am.

Radovca na posudbu
Al Bekica ne znam sta sa njim

Ovo bi bilo 6 igraca za odlazak (na prvi pogled)
ali osim Balica i mozda Radovca nisu se ni naigrali ni pokazali ostali

Sto se tice napadaca moja zelja je Velkoski i Hadzicu sa se pruzi malo prilika
Catakovica bi trebali po poluvrijeme u kupu (po mogucnosti) ne znam koliko ce biti spreman, a i da se ne obnovi povreda
polako s njim da sljedece sezone na njega mozemo racunati ozbiljno
Imam osjecaj da bi Hadzic mogao biti prodat na ljeto jer je izgleda interesovanje veliko a mi nesto djelujemo kao da igrac ne postoji
najvjerovatnije ce biti do njega ako voli Sarajevo kao mi mozda se zadrzi jos sezonu da bi zaigrao u prvom timu

Za golmana
za ili protiv Pirica tesko je reci
ako bi dosao onda bi ja prije Adilovica nogirao (nesto me strah kad on brani, ali je u nekim trenutcima nafakas pravi)
MI ŽIVIMO ZA SARAJEVO VI ŽIVITE OD SARAJEVA!!!!!!

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 05 dec 2016, 21:23

Bordomen je napisao/la:Ovo prizivanje Ordagica (i ja se nadam da bi mogao doci)
je mac sa dvije ostrice

neki su govorili Sarica ali on se bas i nije proslavio u defanzivi mada nije ni u ofanzivi ali eto
Moje misljenje za Rustemovica je da je katastrofa mada je to prvenstveno zbog pozicije koja i nije nesto posebno
svaka greska se vidi (on ih pravi i gdje nebi trebalo) a pozitivne stvari se tesko vide
ja se nadam da Cala zna jeli on igrac za nas ili ne (sta mu fali, da li se to moze popraviti)

Nas fudbal je dosta zaostao pa se ne mozemo nadati da na poziciji def.vez igraca sa osobinama ne tromog igraca koji samo izbija loptu

Usput

Radovca na posudbu

Catakovica bi trebali po poluvrijeme u kupu (po mogucnosti) ne znam koliko ce biti spreman, a i da se ne obnovi povreda
Imam osjecaj da bi Hadzic mogao biti prodat na ljeto jer je izgleda interesovanje veliko a mi nesto djelujemo kao da igrac ne postoji
najvjerovatnije ce biti do njega ako voli Sarajevo kao mi mozda se zadrzi jos sezonu da bi zaigrao u prvom timu

Za golmana
ako bi dosao onda bi ja prije Adilovica nogirao (nesto me strah kad on brani, ali je u nekim trenutcima nafakas pravi)
sreća pa se mi ne pitamo tu je čala sada vi bi opet po starom otjeraj čitavu ekipu pa opet iznova nama treba sada 3-4 igrača i gotovo

General61
Kontakt:

Post Postao/la General61 » 05 dec 2016, 21:45

Cudna su ova nasa raja. Od jučer citam ove postove i vidim pojedinci ponovo pozivaju na tjeranje igrača, raskide ugovora , posudbe i sl.Zagovara se dovodjenje novih tzv.EXTRA pojačanja i to njih 5-6 najmanje. Upravo sada kad je Cala stvorio koheziju u ekipi, kada se zna tačno ko sta i gdje igra , ponovo se traži faktički rasformiranje te ekipe koja igra odlično, koja gine na terenu i dovođenje zvijezda, extra klasa koje ce statirati na terenu i živjeti od jednog poteza u 5 utakmica / kao Dulja u početku prvenstva/.U cemu je tajna uspjeha Zrinjskog? U ekipi koja se godinama ne mijenja nego planski popunjava.Titule se ne osvajaju tako da nagomilas 6,7 zvijezda nego ako gines za svaku loptu kao što Sarajevo igra u posljednje vrijeme. Mi prvo moramo PRODUŽITI UGOVOR SA DULJOM. Zatim dovesti kvalitetnog veznog igrača tzv.fantazistu .Te mozda pojacati konkurenciju na stoperima jer ja bas nisam siguran da će Kovacevic moci odigrati kvalitetno na proljeće. Ne zuriti sa " tjeranjem" igrača, koji ce poslije biti najbolji u drugim klubovima. Dati svima sansu na pripremama i tek na ljeto dati konačni sud.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 05 dec 2016, 21:51

General61 je napisao/la:Cudna su ova nasa raja. Od jučer citam ove postove i vidim pojedinci ponovo pozivaju na tjeranje igrača, raskide ugovora , posudbe i sl.Zagovara se dovodjenje novih tzv.EXTRA pojačanja i to njih 5-6 najmanje. Upravo sada kad je Cala stvorio koheziju u ekipi, kada se zna tačno ko sta i gdje igra , ponovo se traži faktički rasformiranje te ekipe koja igra odlično, koja gine na terenu i dovođenje zvijezda, extra klasa koje ce statirati na terenu i živjeti od jednog poteza u 5 utakmica / kao Dulja u početku prvenstva/.U cemu je tajna uspjeha Zrinjskog? U ekipi koja se godinama ne mijenja nego planski popunjava.Titule se ne osvajaju tako da nagomilas 6,7 zvijezda nego ako gines za svaku loptu kao što Sarajevo igra u posljednje vrijeme. Mi prvo moramo PRODUŽITI UGOVOR SA DULJOM. Zatim dovesti kvalitetnog veznog igrača tzv.fantazistu .Te mozda pojacati konkurenciju na stoperima jer ja bas nisam siguran da će Kovacevic moci odigrati kvalitetno na proljeće. Ne zuriti sa " tjeranjem" igrača, koji ce poslije biti najbolji u drugim klubovima. Dati svima sansu na pripremama i tek na ljeto dati konačni sud.
Nece raja nikad nauciti neke stvari i gotovo. Iako realno vecina raje misli da se mijenjaju 2-3 pozicije, sto i ja iskreno zelim ali nista vise od toga.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 05 dec 2016, 21:57

skoroalen je napisao/la:Samo jedno pitanje za raju ovdje. Kako to da bi svi voljeli vidjet Tomića u Sarajevu, a lik igr'o za Željanu? :D msm, kad već ide toliki hejt prema lažnom Papetu a i ostalim štrumfovima... da se razumijemo, i ja mislim da je Tomić strašan igrač i da bi se uklopio, al' mi je malo čudno jer je ovdje izuzetak od pravila :P
jel zelimo mi kvalitetne igrace il ne?
Ni prvi ni posljednji koji ce/bi igrati/o u oba kluba..

PRVI I JEDINI USLOV BILO CEGA JE PRODUZENJE UGOVORA DULJEVICU, pa tek onda mozemo da pricamo o necem vise.

Majkl
Kontakt:

Post Postao/la Majkl » 05 dec 2016, 22:13

General61 je napisao/la:Cudna su ova nasa raja. Od jučer citam ove postove i vidim pojedinci ponovo pozivaju na tjeranje igrača, raskide ugovora , posudbe i sl.Zagovara se dovodjenje novih tzv.EXTRA pojačanja i to njih 5-6 najmanje. Upravo sada kad je Cala stvorio koheziju u ekipi, kada se zna tačno ko sta i gdje igra , ponovo se traži faktički rasformiranje te ekipe koja igra odlično, koja gine na terenu i dovođenje zvijezda, extra klasa koje ce statirati na terenu i živjeti od jednog poteza u 5 utakmica / kao Dulja u početku prvenstva/.U cemu je tajna uspjeha Zrinjskog? U ekipi koja se godinama ne mijenja nego planski popunjava.Titule se ne osvajaju tako da nagomilas 6,7 zvijezda nego ako gines za svaku loptu kao što Sarajevo igra u posljednje vrijeme. Mi prvo moramo PRODUŽITI UGOVOR SA DULJOM. Zatim dovesti kvalitetnog veznog igrača tzv.fantazistu .Te mozda pojacati konkurenciju na stoperima jer ja bas nisam siguran da će Kovacevic moci odigrati kvalitetno na proljeće. Ne zuriti sa " tjeranjem" igrača, koji ce poslije biti najbolji u drugim klubovima. Dati svima sansu na pripremama i tek na ljeto dati konačni sud.
.

Kratko ali j.e.b.i.t.a.c,n,o :bow: :tokralju: Objasnio pasa.
ŠTA SE OVO DEŠAVA
FK Sarajevo najbolji i najorganizovaniji klub u regionu.
Najjaci i najbolji igracki kadar u BiH
U MENI GORI ZELJA SVAAAAAA
JEDAN JE CILJ JEDAN JE PUT SAMO JE JEDAN ŠAMPION
SVI U NAPAD JEDAN JE HASE

MaroonKrajina
Kontakt:

Post Postao/la MaroonKrajina » 05 dec 2016, 22:18

Neka Čala i štab rade kako god požele. Ako skontaju da im je Duljević višak, uredu! Pokazali su da znaju i umiju. Nije ovo neka ekipa gledajući roster, ali stručni štab izvlači maksimum. Pogledajte Dulju. Kod Hurtića bio pokretan ko mrtav konj, danas trči, asistira, okretan je...

Lično se nadam odlasku par igrača koji bespotrebno habaju klupu i stolice na Zapadu, pa neka budu temperamentni i dudlaju crijevo negdje drugo. Što se tiče dolazaka, makar dva kvalitetna igrača
:jedan napadač a la Komazec
:desetka...
Nadam se da će Čataković biti spreman pa da možemo računati na njega. :kralj:

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 05 dec 2016, 22:33

MaroonKrajina je napisao/la: Nadam se da će Čataković biti spreman pa da možemo računati na njega. :kralj:
ponos bordo krajine? :mrgreen: :bih:
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 05 dec 2016, 22:36

Ja sam predlagao u statut kluba da se stavi da svako ko je nosio njihov dres ne može potpisati za nas niti obnašati bilo kakvu funkciju i smatram da to treba implementirati zarad prosperiteta kluba.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 05 dec 2016, 22:40

jurisicduska je napisao/la:Ja sam predlagao u statut kluba da se stavi da svako ko je nosio njihov dres ne može potpisati za nas niti obnašati bilo kakvu funkciju i smatram da to treba implementirati zarad prosperiteta kluba.
Nema se sta dodati, a ni oduzeti
:thumbup:

Amca007

Post Postao/la Amca007 » 05 dec 2016, 22:46

Zna li neko sta je sa malim Kobiljarom. Cini mi se fin igrac, mogao bi biti novi Cimi
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 05 dec 2016, 22:50

Amca007 je napisao/la:Zna li neko sta je sa malim Kobiljarom. Cini mi se fin igrac, mogao bi biti novi Cimi
Kako misliš novi Cimi dva dijametralno suprotna igrača?
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 05 dec 2016, 22:59

jurisicduska je napisao/la:
Amca007 je napisao/la:Zna li neko sta je sa malim Kobiljarom. Cini mi se fin igrac, mogao bi biti novi Cimi
Novi Cimi je naša mlada nada iz Partizana, Krajišnik, ili kako mu ono vec prezime, Bog sam zna u kojoj diviziji koje države sada nastupa.
A ovaj upoređuje zadnjeg veznog i krilo.
Sabrine mi moje!

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 05 dec 2016, 22:59

Bordomen je napisao/la:Ovo prizivanje Ordagica (i ja se nadam da bi mogao doci)
je mac sa dvije ostrice

Usput

Radovca na posudbu

Za golmana
A što to Balića svega ti nešto mi nije jasno ili sam lud ili sam čorav ne kontam?????
Sarajevo ljubavi moja!

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 05 dec 2016, 23:10

BosnianKingdom je napisao/la:
jurisicduska je napisao/la:
Novi Cimi je naša mlada nada iz Partizana, Krajišnik, ili kako mu ono vec prezime, Bog sam zna u kojoj diviziji koje države sada nastupa.
A ovaj upoređuje zadnjeg veznog i krilo.
Krajisnik je potpisao za neki malonogometni klub, mislim sto igra tu prvu malonogometnu ligu.

Bordomen
Kontakt:

Post Postao/la Bordomen » 05 dec 2016, 23:10

sekac je napisao/la: A što to Balića svega ti nešto mi nije jasno ili sam lud ili sam čorav ne kontam?????
nije nam potreban igrac koji unosi nervozu, ostavlja ekipu na cjedilu, igra svaku 3/4 utakmicu, pravi ne promisljene poteze.
I sve sto se najavljivalo za Novakovica je pokazao Balic koji je trebao unositi neku sigurnost u zadnjoj liniji i biti kljucni igrac odbrane.
Sad se vraca Kovacevic koji ce biti njemu i vise nego dostojna zamjena.

Koja je razlika izmedju Stepanova i Balica?
Koji je tebi kvalitetnije iskoristio minute?
Zadnja izmjena: Bordomen, dana/u 05 dec 2016, 23:12, ukupno mijenjano 1 put.
MI ŽIVIMO ZA SARAJEVO VI ŽIVITE OD SARAJEVA!!!!!!

TobeYarabi
Kontakt:

Post Postao/la TobeYarabi » 05 dec 2016, 23:11

svi na vitez!!!

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 05 dec 2016, 23:12

TobeYarabi je napisao/la:svi na vitez!!!
Moze li doci pet hiljada dusa ako dobro odradimo transfer rok i ako budemo dobri na pripremnim utakmicama? :hmmmmm:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.