FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

Neandertalac
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Neandertalac » 06 dec 2016, 11:51

Transfer1312 je napisao/la:
plavousrcu je napisao/la:
Transfer1312 je napisao/la:Evo dokaza koliko neki ljudi nemaju pojma. Tica 2 - 3 mjeseca šef škole i radi dobar posao , druze taj rezultat se vidi za 2 3 godine tek... Frajer nije ni jednog trenea promjenio , nijedan novitet unio samo nastavio sa radom. Trening plan je skrojio Slavko , i tako da jedini novitet sto je Ponedjeljkom obavezan sastanak :lol: ... Pojedinci stvarno igraju Football Managera na ovom forumu...
Konacno. Za dobre rezultate omladinskih selekcija Tica ne moze imati nikakve zasluge. Ekipa je selektirana davno, a o Ticinom radu cemo donijeti sud 2018. u ovo vrijeme.
Bravo upravo o tome govorim!!!
Napisao sam; radi solidan posao.

Mogu obrazložiti naravno ako želite. A slažem se da za ozbiljne analize treba malo više vremena što ne poništava njegov Trenutni trud, rad a pogotovo znanje.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 06 dec 2016, 11:56

Imam dokaz da lazu iz njima znanih razloga, screen shot napravljen jos u opstini kao dokaz, dozvola izdata iza 12h a oko 13:20 klub je obavjesten telefonskim putem, danas ako ne objave ja cu sve na forum postaviti (svojom krivicnom odg.) a zatim cu proslijediti svim medijima.
Naravno ovaj portal ce biti prvi

Mlaco je Zeljovac, i pustite njega neka prati sve oko Zelje, kada je presao na ss.ba dali ste mu rukomet i kosarsku i sta je jos pratio, kod Sinana je bio glavni za Zelju, isao po priprema i imao dobru konekciju sa klubom, momak za pohvalu, niko ne kaze da Samir laze :nene:
1921'

U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 06 dec 2016, 13:06

Ne kontam iz kojih razloga govore da nisu dobili gradjevinsku, ako jesu? Moze neko objasniti.

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 06 dec 2016, 13:30

Gledaj ti ovog Zakarica koji nije odigrao utakmice za Belupo, ali ce on prvo da ganja vani, pa ako ne moze da dodje mozda u Zelju. E, nikad ga je ne bi doveo je.bo on sebe.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 06 dec 2016, 13:35

Hajde Zakaricu.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 06 dec 2016, 13:44

Zakarić.
Iskreno, valjao bi nam.

Čitam ovaj članak i kao x puta prije viđen scenario. Klub, u ovom slučaju Željo izrazi želju za nekim igračem. Isti se oglasi u medijima kako je bilo kontakta ali nije mu Željo prva opcija vć će "probati" naći neki klub u "inostranstvu".

Dizanje cijene.

Eh ovde sada do izražaja dolazi iskusan pregovarač i fudbalsko ime kojem ne možeš muda pod bubrege pa kaže;
Zakarić, sine, slušaj. Odeš "vani" za platu na papiru 10 000 €. Pa potpišeš ugovor u kojem kaže, u slučaju da igrač ne odigra 40% utakmica za prvi tim plata nije 10 već 5 milki. Pa još sitnijim slovima kaže; u slučaju da igrač ne ispuni neke od uslova; minutaža, asistencije, golovi, ukupan dojam ili ocjena podliježe sankcijama u vidu financijskih penala.
Sada može biti da ne bude ni 5 000 €.

Šta ti mi nudimo. Evidentno je da si u padu forme, prvo Dinamo gdje si ekspresno prekrižen pa onda posudba gdje "spletom okolnosti" nisi pružio Ništa. Znači nula.
Mi sa tobom rizikujemo jako puno ali voljni smo sa tobom podijeliti rizik vjerujući kako imaš kvaliteta kojima bi nam mogao doprinjeti. Takođe u Želji si na oku selektoru, eventualne dobre igre ne prolaze neopaženo. Željo ima jednu pozitivnu priču i želimo napraviti iskorak za šta nam je potreban igrač tvog kalibra ali kada si 100% spreman i fokusiran a ne kao sada.

Nudimo ti fiksnih 3 000 al' maraka a znamo da ako se spremiš vrhunski uvrijediš puno više. U skladu sa tim imat ćeš bonuse po učinku pa tvoja plata može ići i do 5 000€ bez dodatnih premija za trofeje.

Kao najVeći klub u BiH željeli bi da budeš dio naše porodice i ova ponuda vrijedi narednih sedam dana kako bi u slučaju negativnog odgovora imali vremena za drugo rješenje.

Nudimo ugovor 2 plus 1 godina a pošto kao nakVeći klub ne želimo plaćati nekoga ko ne daje sve od sebe čime šteti klubu, imidžu, navijačima, koči napredak te poučeni prijašnjim lošim iskustvima isti podliježe raskidu na štetu igrača.
Ali, vjerujemo da u tvom slučaju neće doći do ovoga jer imaš kvalitet koji smo kako vidiš prepoznali pa smo te zbog toga i kontaktirali.

Hvala, doviđenja i prijatno.

Eto ugrubo i laički. Mi smo Željo. Možemo ti dati puno. Nemoj nas zahebavat nego dokaži svima ko si i šta si. Kraj priče.

UPRAVA NAPOLJE!

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 06 dec 2016, 13:48

Tako kad bi hodalo svi bi igrali u PL, niko ne bi isao vani da igra. :thumbup: :thumbup:

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 06 dec 2016, 13:51

Nebih ga samo zbog ovog "Prva opcija mi je, naravno, da pokušam otići u inostranstvo i volio bih da uspijem u tome. Ipak, ako od toga ne bude ništa, onda nije isključeno da dođem u Željezničar" :puke:

Ako se ostvari svakako da ce biti pojacanje, 24.su mu godine, odmah mu ugovor na tri godine dati, a i vidim po transfermarktu da vrijedi 600.000 eura, samim tim se ne sjecam da nam je dosao ijedan igrac a da je toliko vrijedio, vecinom su u Zelji i preko Zelje sebi dizali cijene.
1921'

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 06 dec 2016, 13:54

Ma kod nas su najbolji ugovori na planeti. Potpise dedo s 33 godine ugovore na dvije godine i onda ode za tri mjeseca. Kazu, poznati sporazumni raskid. Gdje ce naci bolje :mrgreen: :mrgreen:

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 06 dec 2016, 13:54

Bitno je da su ga nasi zvali i da postoji zelja sa nase strane. Sad je sve na njemu. Iskreno bih volio da dodje.

kontinen
Kontakt:

Post Postao/la kontinen » 06 dec 2016, 13:56

Igrac sa najvecom cijenom na TMu koji je dosao kod nas je Joco Stokic, 550k€

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 06 dec 2016, 13:57

Zakaric bi uz dobre pripreme bio od koristi Zeljeznicaru, ali bas se treba dobro spremiti na zimu jer je u padu forme, a da je za nase lige dobar igrac, jeste.. isto vazi i za Crnova, volio bi ga vidjeti u Zelji, ali uz takodjer dobro odradjene pripreme.. e sad, tu ide jos i lijevi bek i dobar stoper, mozda cak i dva!..

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 06 dec 2016, 14:02

Za stopera i lijevog beka ne mogu biti pametan. Zelja mi je bio onaj stoper iz Krupe,ali ne daju mu da ide. Mozda probati sa Kosticem iz Slobode. Lijevi bek Subic je super,ali vec smo probali s njim i nismo uspjeli se dogovoriti. Za te pozicije stvarno ne znam nekog ko bi zadovoljio.

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 06 dec 2016, 14:02

HausMan je napisao/la:Ma kod nas su najbolji ugovori na planeti. Potpise dedo s 33 godine ugovore na dvije godine i onda ode za tri mjeseca. Kazu, poznati sporazumni raskid. Gdje ce naci bolje :mrgreen: :mrgreen:
Meni su ti ugovori za drzavne agencije za istragu i zastitu, dodje igrac nakon par mjeseci ga "otjeras" jos mu isplatis pozamasnu svotu, sto je klasicno izvlacenje para iz kluba, a samo od juna na to je otislo preko 120.000 KM, eh sad zamisli da je ta cifra otisla na gradnju istoka ... :crazy:
Ko ce ga znati mozda se igraci i namjerno dovode preko menadzera a na kraju svi imaju tal od igraca, menadzera do ljudi u klubu, a ko najebe? najebe klub i klupska kasa ...

Ista stvar i sa iznosom izgradnje istocne tribine, na samom pocetku i svo vrijeme iz kluba su pricali kako ce izgradnja iste kostati oko 650.000 KM, da bi sada dosli na cifru od 1.2000.000 KM, niko se ne pita odakle sav novac?
Jer poznato je da ce se ovom akcijom oko desetogodisnjih ulaznica skupiti oko 100.000 KM, opstina ce dati 200.000 KM, grad Sarajevo 50.000 KM i neka jos 100.000 KM bude od clanskih, pitanje je onda odakle ostatak od 750.000 KM !? mozda kroz pranje para ili neke druge nezakonite radnje ? ...
1921'

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 06 dec 2016, 14:02

Lakse je napisati da nam fali skoro pola tima. :kafa: :kafa:

Edit: Hrasno, cisto sumnjam da ova uprava radi nesto nezakonito, bar meni kao laiku nije pojmiljivo. Imaju pare, veliki obrt, sto ce im jos to u zivotu. :hmmmmm: :hmmmmm:
Zadnja izmjena: HausMan, dana/u 06 dec 2016, 14:04, ukupno mijenjano 1 put.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 06 dec 2016, 14:04

Nisam zadovoljan Zakaricem. Nervira me zo sto Zeljo ozivljava karijere. Nekad to upali, ali cesce ne. Volio bih vise Pecu nego njega.

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 06 dec 2016, 14:10

Odakle pare? kakav obrt?

Nismo izasli u Evropu samim tim u klupskoj kasi je manjak od najmanje 1.200.000 KM, jesmo li ijednog igraca prodali? nismo ! sponzorski ugovori nam bog zna nisu sta, i dalje nemamo generalnog, zato odakle pare?

I tu se vracam na pricu oko toga da para kao ima a niko ne zna odakle, sto je tesko krivicno djelo, svaka marka koja udje u klub mora se znati odakle dolazi, dali je to kroz sponzorski ugovor, prodaju igraca ili neku dr. zakonitu aktivnost, pa budjet izgradnje istocne tribine su probili za 750.000 KM odakle taj iznos ?

Ja se uvijek vracam na ono da treba samo izmedju redova procitati ... sa druge strane svaki iole skolovani novinar to bi sve mogao istraziti vrlo lako i veoma brzo, samo sabrati 2+2 ...
1921'

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 06 dec 2016, 14:13

Hrasno nastavlja po starom. Dva loša pa jedan post u kojem se ulizuje.
Insuinacije, konstrukcije, teorije zavjere...

On se kao pita :lol: :facepalm: :thumbdown:

UPRAVA NAPOLJE!

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 06 dec 2016, 14:17

Hrasno1921 je napisao/la:Odakle pare? kakav obrt?

Nismo izasli u Evropu samim tim u klupskoj kasi je manjak od najmanje 1.200.000 KM, jesmo li ijednog igraca prodali? nismo ! sponzorski ugovori nam bog zna nisu sta, i dalje nemamo generalnog, zato odakle pare?

I tu se vracam na pricu oko toga da para kao ima a niko ne zna odakle, sto je tesko krivicno djelo, svaka marka koja udje u klub mora se znati odakle dolazi, dali je to kroz sponzorski ugovor, prodaju igraca ili neku dr. zakonitu aktivnost, pa budjet izgradnje istocne tribine su probili za 750.000 KM odakle taj iznos ?

Ja se uvijek vracam na ono da treba samo izmedju redova procitati ... sa druge strane svaki iole skolovani novinar to bi sve mogao istraziti vrlo lako i veoma brzo, samo sabrati 2+2 ...
Mozda sam ja naivan. Obrt sam mislio na njegovu privatnu firmu i da ima love. Zato mislim da mu bas ne treba da zaj.ebancija oko izvlacenja love koju vec ima. Opet kazem, mozda sam levat, ali mi je to nekako logicno. :hmmmmm: :hmmmmm:

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 06 dec 2016, 14:17

@Neandertalac

Pa samo se zapitaj to sto sam napisao i pokusaj sam sebi naci objasnjenje ili sam sebe razuvjeriti da je sve glupost i zlonamjernost ...

Nemoj o tome da pricam ko izigrava glavnog drota na temi, ko lafo smiruje, poziva na "pozitivnost" i sl. nisam ti djaba dao 6.boba za kantu godine, i to prije svega moram reci da si zazluzio i opravdao i to pogotovo u zadnjih mjesec dana, ako ces ici kontra onda ces i glavom kroz zid, a hoces li se onda moci snaci to je vec druga prica ...
1921'

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Amazon [Bot] i 23 gosta.