FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Hrasno1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Hrasno1921 » 06 dec 2016, 14:23

HausMan je napisao/la:
Hrasno1921 je napisao/la:Odakle pare? kakav obrt?

Nismo izasli u Evropu samim tim u klupskoj kasi je manjak od najmanje 1.200.000 KM, jesmo li ijednog igraca prodali? nismo ! sponzorski ugovori nam bog zna nisu sta, i dalje nemamo generalnog, zato odakle pare?

I tu se vracam na pricu oko toga da para kao ima a niko ne zna odakle, sto je tesko krivicno djelo, svaka marka koja udje u klub mora se znati odakle dolazi, dali je to kroz sponzorski ugovor, prodaju igraca ili neku dr. zakonitu aktivnost, pa budjet izgradnje istocne tribine su probili za 750.000 KM odakle taj iznos ?

Ja se uvijek vracam na ono da treba samo izmedju redova procitati ... sa druge strane svaki iole skolovani novinar to bi sve mogao istraziti vrlo lako i veoma brzo, samo sabrati 2+2 ...
Mozda sam ja naivan. Obrt sam mislio na njegovu privatnu firmu i da ima love. Zato mislim da mu bas ne treba da zaj.ebancija oko izvlacenja love koju vec ima. Opet kazem, mozda sam levat, ali mi je to nekako logicno. :hmmmmm: :hmmmmm:
Pogledas na internetu sistem ulaganja i izvlacenja para, a ovo u klubu je djeciji primjer toga ...
1921'

U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 06 dec 2016, 14:28

Hrasno1921 je napisao/la:@Neandertalac

Pa samo se zapitaj to sto sam napisao i pokusaj sam sebi naci objasnjenje ili sam sebe razuvjeriti da je sve glupost i zlonamjernost ...

Nemoj o tome da pricam ko izigrava glavnog drota na temi, ko lafo smiruje, poziva na "pozitivnost" i sl. nisam ti djaba dao 6.boba za kantu godine, i to prije svega moram reci da si zazluzio i opravdao i to pogotovo u zadnjih mjesec dana, ako ces ici kontra onda ces i glavom kroz zid, a hoces li se onda moci snaci to je vec druga prica ...
Ti bolan imaš samo interes. Tebe boli qurac za Željom. Kao takav ti sa mojom malenkošču nemaš nikakvih dodirnih tačaka osim što pišemo na istom forumu tj Tebi Dopuštaju da pišeš, lažeš, pljujes po klubu koji ja volim a od kojeg ti tražiš sitni šićar.

Svaki mjesec mijenja mišljenje, pljujes pa ližeš, karakter puža slinavca. Pogotovo je nisi balavac već valjda ispunjen čovjek, porodica itd.

Ja jesam "drot" kako kažeš jer mi vas je pun qurac, tebe i takvih malo više od dupelizaca i klimača glavom.

Mi Željovci smo na našu nesreću zaglavili sa vama i na našu nesreću dišemo isti vazduh kao i vi!

Ban lista kada već možeš u beskonačnost Lajat!
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 06 dec 2016, 14:30

Imas pp. za ovakve stvari, trolas temu receno vam je hiljadu puta vec, niko nije duzan javno da cita tvoja psihicka stanja iz dana u dan ...
1921'

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 06 dec 2016, 14:30

Nismo izasli u Evropu samim tim u klupskoj kasi je manjak od najmanje 1.200.000 KM, jesmo li ijednog igraca prodali? nismo ! sponzorski ugovori nam bog zna nisu sta, i dalje nemamo generalnog, zato odakle pare?

I tu se vracam na pricu oko toga da para kao ima a niko ne zna odakle, sto je tesko krivicno djelo, svaka marka koja udje u klub mora se znati odakle dolazi, dali je to kroz sponzorski ugovor, prodaju igraca ili neku dr. zakonitu aktivnost, pa budjet izgradnje istocne tribine su probili za 750.000 KM odakle taj iznos ?

Ja se uvijek vracam na ono da treba samo izmedju redova procitati ... sa druge strane svaki iole skolovani novinar to bi sve mogao istraziti vrlo lako i veoma brzo, samo sabrati 2+2 ...
polako, nemoj trcati pred rudu, jer 1.2 miliona KM za izgradnju istocne tribine nije puno, pa samo sjeverna tribina u Tuzli je kostala oko 4 miliona KM, u Banja Luci 3.5 miliona KM, plus su obje skoro duplo manjeg kapaciteta nego istocna tribina na Grbavici. Mnogi su misljenja da ta tribina kosta i vise, ali su oni na osnovu Javnog poziva izabrali najjeftiniju ponudu Butmira, i ustedjeli ogroman novac...finansijska konstrukcija jos nije pokrivena, ali bit ce, ja bar u ovu Upravu ne sumnjam jer manje vise sve sto su obecali i uradili su... sad siriti neki pesimizam ne vidim svrhu!

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 06 dec 2016, 14:32

Hrasno1921 je napisao/la:
Pogledas na internetu sistem ulaganja i izvlacenja para, a ovo u klubu je djeciji primjer toga ...
Meni kao navijacu koji nema nikakvog interesa od kluba, koji prati Zelju i ide na utakmice jedino sumnjivo su dolasci i odlasci, pocevsi od Spanca. Tu definitivno nesto smrdi. Sad je samo pitanje da li je to sve namjerno ili ne?
Normalno mi je da se desi dva raskida, to je sve fudbal. Ali ovi cesti raskide, tu mi nesto debelo smrdi.

Opet dalje cvrsto mislim i nadam se da ovaj covjek nema interesa da uzme neke pare iz Zelje. Nije mi pojmljivo nikako. ;) ;)

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 06 dec 2016, 14:38

bosnas_ je napisao/la:

polako, nemoj trcati pred rudu, jer 1.2 miliona KM za izgradnju istocne tribine nije puno, pa samo sjeverna tribina u Tuzli je kostala oko 4 miliona KM, u Banja Luci 3.5 miliona KM, plus su obje skoro duplo manjeg kapaciteta nego istocna tribina na Grbavici. Mnogi su misljenja da ta tribina kosta i vise, ali su oni na osnovu Javnog poziva izabrali najjeftiniju ponudu Butmira, i ustedjeli ogroman novac...finansijska konstrukcija jos nije pokrivena, ali bit ce, ja bar u ovi Upravu ne sumnjam jer manje vise sve sto su obecali i uradili su... sad siriti neki pesimizam ne vidim svrhu!
Ok. recimo da sam laik, da nisam upucen u nista, pa bih zelio da mi ti objasnis ili barem pokusas objasniti ...

1. Sve do novembra mjeseca iz kluba su tvrdili da po idejnom projektu izgradnja istocne tribine kosta oko 650.000 KM, i svi smo o tome i pisali na ovoj temi i forumu, da bi odjednom taj iznos bio 1.200.000 KM, bez krova, poslovnih prostora i sl.
Da sve navedeno spada u taj iznos ja bih rekao ok. moguce je, pa kako sada da odjednom da je taj iznos uduplan i ako su iz kluba tvrdili svo vrijeme da je taj iznos 650.000 KM ? nije mi jasno ...

2. Odakle kontaju namaci 750.000 KM? Buduci da za istocnu tribinu imamo oko 450.000 KM, od kojih finansija, prihoda i sl.?
1921'

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 06 dec 2016, 14:44

HausMan je napisao/la:
Hrasno1921 je napisao/la:
Meni kao navijacu koji nema nikakvog interesa od kluba, koji prati Zelju i ide na utakmice jedino sumnjivo su dolasci i odlasci, pocevsi od Spanca. Tu definitivno nesto smrdi. Sad je samo pitanje da li je to sve namjerno ili ne?
Normalno mi je da se desi dva raskida, to je sve fudbal. Ali ovi cesti raskide, tu mi nesto debelo smrdi.

Opet dalje cvrsto mislim i nadam se da ovaj covjek nema interesa da uzme neke pare iz Zelje. Nije mi pojmljivo nikako. ;) ;)
:lol:

Ti ne kontas izgleda?

Novac iz svoje kompanije da klubu, kroz donaciju, sponzorstvo, ulaganje i sl. samim tim plati min. porez ili nikakav, na kraju svoj novac opet uzme iz kluba jer je na celu tog kluba i jer je osoba koja se pita za sve i svasta i to se zove pranje para, bas kao sto je i Nijaz radio u Olimpiku, i kada je zavrsio posao otisao je bez ikakvih problema.
On je na dobitku, vratio je svoje pare makar 80% od ulozenog iznosa iznosa u klub, na gubitku je drzava kojoj nije placen puni porez, na gubitku je klub jer je poligon za takve aktivnosti, a onaj koji je ulozio svakako na dobitku jer umjesto npr. 100.000 KM poreza on ga je platio svega 20.000 KM, cista i jednostavna racunica.

I tako radi vecina lovatora, evo na naslovnici portala imas i pricu oko Ronalda i neplacanje poreza, pricu koju sam ja pratio jos prije 20.tak dana a u bh. medije je stigla danas koliko vidim ...
1921'

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 06 dec 2016, 14:47

Da, vrlo moguce. Samo kazem da cisto sumnjam da to rade i da im je to cilj. Opet kazem ja kao laik i obicni navijac koji prati klub.

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 06 dec 2016, 15:02

Kako vise? opstina daje 200.000 KM, jer vec su dali 100.000 KM za reflektore na pomocnom, grad Sarajevo 50.000 KM, ostalo nek je od desetogodisnjih ulaznica i clanskih, o kojem novcu pricamo?, to sve nek je 500.000 KM sta je sa ostatkom?

Taj "ostatak" je onda sumnjiv u svakom pogledu i klub onda ne posluje po zakonu kako se svo vrijeme tvrdi, novac u klub ne ulazi legalnim putem, vec nekim drugim sto zakonski poslovni svijet ne poznaje, Misimovic opet da pozajmljuje pa da opet uzima kamatu? mozda na taj nacin?

I ako se to desi onda svi znamo na cemu smo, a to je da nakon Alije Delimustafica imamo opet mocnog covjeka koji pere svoje miliona na konto kluba, gdje se stolice iz Turske prikazuju duplo skupljim od onih iz Portugala, gdje je jedan obican pisaci stol 1.200 KM itd.

Ali polako ... :)
1921'

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 06 dec 2016, 15:07

satra se frajer...
iznova i iznova i iznova.....
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 06 dec 2016, 15:10

Post postao Mula_c@

Svaka čast Amaru na onom sto je postigao sa Zeljom, ali ja iskreno više vjerujem Petroviću i tvrdim da je bolji stručnjak.
Također ne volim kad neko glumi da je iznad Želje tj. da dođe kad hoce i ode kad hoće.
Danas ću biti trener, sutra malo menadžer, prekosutra malo sportski direktor, skaut ovo ono.
U zadnje vrijeme je dosta neozblnjo sve bilo.
Ovo sad je puno profesionalnije i nema se tu šta dirati.

Post iz "komšiluka". Pandan Hrasnom@ & co samo druga dimenzija.
Ljubi Izlija@ svog odlikaša, abd moderator budući :thumbup: :lol:

UPRAVA NAPOLJE!

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 06 dec 2016, 15:16

Hrasno1921 je napisao/la:Kako vise? opstina daje 200.000 KM, jer vec su dali 100.000 KM za reflektore na pomocnom, grad Sarajevo 50.000 KM, ostalo nek je od desetogodisnjih ulaznica i clanskih, o kojem novcu pricamo?, to sve nek je 500.000 KM sta je sa ostatkom?

Taj "ostatak" je onda sumnjiv u svakom pogledu i klub onda ne posluje po zakonu kako se svo vrijeme tvrdi, novac u klub ne ulazi legalnim putem, vec nekim drugim sto zakonski poslovni svijet ne poznaje, Misimovic opet da pozajmljuje pa da opet uzima kamatu? mozda na taj nacin?

I ako se to desi onda svi znamo na cemu smo, a to je da nakon Alije Delimustafica imamo opet mocnog covjeka koji pere svoje miliona na konto kluba, gdje se stolice iz Turske prikazuju duplo skupljim od onih iz Portugala, gdje je jedan obican pisaci stol 1.200 KM itd.

Cekaj, koga ti sad ustvari podrzavas ? :) Od Juzne longitudinale i eksproprijacije zemljista u vlasnistvu f.k.zeljeznicar obezbjedit ce se znacajan iznos novca kojim ce se finansirati izgradnja tribine, ne brini.

ZaZelju
Kontakt:

Post Postao/la ZaZelju » 06 dec 2016, 15:26

Zeljo je u sezoni 2015/2016 zaradio minimalno 6 miliona maraka (Evropa, prodaja igraca, Dzeko, Sehic, ostalo), minus troskovi, koji iskreno niko od nas ne zna koliki su. Gredic rece da je nakon njegovog odlaska ostalo 2 i po miliona maraka, sto je ukupno 8 i po miliona maraka. Zeljin budzet do prije koju godinu je bio oko 2 miliona. Sad su troskovi i budzet sigurno veci, ali sumnjam da su mnogo veci. Hocu da kazem da novca sigurno jos ima, samo ne znam da li se ovaj novac racuna za izgradnju istoka.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 06 dec 2016, 15:33

bosnas_ je napisao/la: Cekaj, koga ti sad ustvari podrzavas ? :) Od Juzne longitudinale i eksproprijacije zemljista u vlasnistvu f.k.zeljeznicar obezbjedit ce se znacajan iznos novca kojim ce se finansirati izgradnja tribine, ne brini.
Ček malo. Eksproprijacija zemljišta, našeg. Nisam upratio vijesti u vezi toga pa ako možeš da probaš pojasniti.
Koliko zemlje i koja su sredstva u pitanju. Naravno ako si upućen.

Hvala.

UPRAVA NAPOLJE!

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 06 dec 2016, 15:36

aleksandar_veliki je napisao/la:
Hrasno1921 je napisao/la:Kako vise? opstina daje 200.000 KM, jer vec su dali 100.000 KM za reflektore na pomocnom, grad Sarajevo 50.000 KM, ostalo nek je od desetogodisnjih ulaznica i clanskih, o kojem novcu pricamo?, to sve nek je 500.000 KM sta je sa ostatkom?

Nisam siguran, no grad je obecao 100.000, cini mi se. Opstina 200.000, ova sad akcija 100.000 i plus 100.000 clanske, sezonske. Dosli smo do 500.000, a vjerujem da se u medjuvremenu jos nesto naslo. To mi je logicno. S krajem decembra na racunu ce biti nesto vise od 600.000, tako da se moze i tu uzeti ako bude nedostajalo. Idu i novi godisnji ugovori, no svakako ne treba zaboraviti tekuce troskove koji su poprilicno golemi. Istina je da ste potrosili mnogo, a da rezultatski to niste pokrili, no tako je to u sportu. S ove tacke gledista mislim da bi recimo ostanak Bajica Zelji donio vise u finansijskom smislu nego njegov odlazak, no jos uvijek su nasi klubovi u toj fazi da ne mogu odbiti ponudu od 500.000 eura. Opet ste me uvukli u diskusiju :) i opet cu biti najgori od sve djece.
Grad daje 50.000 KM a ne 100.000 KM
http://fkzeljeznicar.ba/grad-sarajevo-p ... car/21722/

Sa ostalim bih se i vise nego slozio ...

@bosnas
Tako je trebalo biti, i ta prica je bila jos od ljetos, o tome sam ja i pisao, medjutim tu je bilo dosta zavrzlama oko privatnog vlasnistva i drzavnog, te je klub dobio znatno manje novca nego sto je trebao, i taj novac je stigao jos krajem septembra te je "utopljen" u redovne rashode, nisam sto posto sigutan ali mislim da je isplaceno oko 200k od strane direkcije za ceste kantona sarajevo ...

A sto se tice price oko toga da navijace ne treba zanimati sta se desava povodom finansija samo cu se slatko nasmijati ... :D
Klub kada bude privatizovan bit ce druga prica, ali dok je klub udruzenje gradjana i dok se od novca navijaca rekonstruise stadion i gradi tribina svakoga od nas treba da to zanima, jer Zeljo je kroz svoju historiju pocivao na navijacima i ljudima koji zive i vole klub a ne na jednom covjeku sa manirima diktatora ...
1921'

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 06 dec 2016, 15:51

Naravno, kontam a kontas i ti ... :)

I jos nesto, ti bi kao danas trebao malo cesce da budes aktivan na temi, naravno koliko ti obaveze dozvoljavaju, ti si prije svega neko ko je dosta upucen u i oko kluba, prijatelj si sa Amarom, prije par godina bi si jedan od najblizih novinara klubu i kao takav svakako da si potreban ovoj temi, nema sta da se drzis po strani, navijao ti za Zelju ili Hajduk to je nebitno, imas tu konkeciju a i djeca ti nose Zeljine dresove, samim tim Zeljo ti je u kuci, nema potrebe da izigravas neutralnog zbog profesije i sl. ma sta god ko mislio ... :salut:
1921'

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 06 dec 2016, 16:06

Ok. znas na sta mislim i nema sta bilo ko da misli, ili da te etiketira, mnogo toga znas i kao takav si potreban ovoj temi, da zavrsimo sa tim ...

:pray:
Zakarić raskinuo ugovor s Dinamom: Hoće li na Grbavicu?

Goran Zakarić, nekadašnji mladi reprezentativac BiH, koji se u nekoliko navrata našao i na spisku A tima, raskinuo je ugovor sa zagrebačkim Dinamom koji je važio do ljeta 2018. godine.

Fudbaler koji je u Premijer ligi nastupao za Široki Brijeg i Zrinjski još ranije je bio jedan od igrača koji su bili želja kluba s Grbavice. Sasvim sigurno je da će Željezničar i ove zime pojačati svoje redove pojačati s tri-četiri fudbalera, čiji je dolazak već najavio šef stručnog štaba Slavko Petrović.

Naš portal jučer je prenio nepotvrđenu informaciju prema kojoj bi upravo Goran Zakarić trebao biti jedno od pojačanja koje bi u Zvorničku 27 trebalo stići u zimskom prelaznom roku.

Kažu da gdje ima dima, ima i vatre, a potvrda tome je i Zakarićev raskid ugovora s Modrima za koji smo još jučer napisali da je izvjestan.

Jesenju polusezonu Zakarić je proveo na posudbi u redovima Slaven Belupa gdje je u 1. HNL upisao svega sedam nastupa (228 minuta).
1921'

zeljoooooooooo

Post Postao/la zeljoooooooooo » 06 dec 2016, 16:09

5440 ljudi u prosjeku pratilo našeg Želju na Grbavici, deifinitivno super brojka, koja se mora još debelo podići na proljeće!

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 06 dec 2016, 16:13

Zakaric :facepalm: nemoj hljeba ti i s njim cemo ras ug cim ga potpisemo, kao prvo neka ide traziti ang u ino ko ga hebe. Nije terena vidio i on bi sad uslove postavljao.

coA jel ti ibrakovic napisao da je njegov paketic ljepsi od Amarovog :rol:
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

zeljoooooooooo

Post Postao/la zeljoooooooooo » 06 dec 2016, 16:20

MocMahale444 je napisao/la:Zakaric :facepalm: nemoj hljeba ti i s njim cemo ras ug cim ga potpisemo, kao prvo neka ide traziti ang u ino ko ga hebe. Nije terena vidio i on bi sad uslove postavljao.

coA jel ti ibrakovic napisao da je njegov paketic ljepsi od Amarovog :rol:
Pa treba mu dati jednostavan uslov, do Nove godine da se izjasni i nema problema nikakvih.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 5 gostiju.