cek da i ja postavim onu sa kulama, soping centrom i mercedes benz arenu ...
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- Hrasno1921
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
pa cemu onda postavljanje?
malo radi kolektivnog ispiarnja mozga? onanije?
1921'
U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !
postavi nam koldzine bagere
Ne treba zaboravit da nam je nacelnik izdao dozvolu minut do kraja. Kolika su to **** pokazali su ovim.
Kolko njih boli tudji uspjeh boze sacuvaj. CENTRALA na aparatima jer nista ne mogu.
Kolko njih boli tudji uspjeh boze sacuvaj. CENTRALA na aparatima jer nista ne mogu.
ma **** od pocetka pokusava se tako lijepa stvar opstruisati, ceka se zadnji dan za sve, a sve se moglo dosta dosta brze samo da su imali volje, ali njima na dusu 
Aco,ako je to tacno ispravno je Misimovic postupio. Lendric se bori nekad me zna iznervirati,ali ne moze mu niko reci da ne trci i ne bori se. Doduse skoro svi daju sve od sebe i zato im hvala. Nekada nije bilo dovoljno,a nekad su nagradjeni( Zrinjski). Bekric neka odluci sta je najbolje za njega. Tu je Zeba,a volio bih da bude tu i on pa nek igra ko je u boljoj formi. Medjutim,svaku njegovu odluku treba postovati. Isto vazi i za Kosorica. Hvala mu na svemu. Samo mozda je ovo najbolja opcija i za nas i za njega trenutno.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
- Hrasno1921
- Kontakt:
Ma cim je Zeba dosao znalo se da Bekric ide, i to zbog stvari koji vuku korijene jos od prije par godina, inace bi u svlacionici imali dar mar ...
Eto pauza 10.dana a nama ostaje da lupamo sa pojacanjima, pomalo mi je i vokri to za Lendrica naspram Mire ali eto ...
Eto pauza 10.dana a nama ostaje da lupamo sa pojacanjima, pomalo mi je i vokri to za Lendrica naspram Mire ali eto ...
1921'
- Neandertalac
- Kontakt:
Čuj; Bekrić neka odluči šta je najbolje za Njega. 
Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
SPORT MAGAZIN GOST ZAJKO ZEBA ko nije gledo evo nek pogleda
Ja sam mislio da samo Secerovic i Lazic idu. Znas li ko bi jos mogao da ode ?
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
- MocMahale444
Bice interesantno vidjeti ko ce nas pojacati ili samo prinove.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
Građevinska nam postaje pravosnažna 21. decembra, do tad možemo samo pripremne radove obavljati. Joj što nas poguraše ... :/ Što se tiče priče o pojačanjima, bilo bi vrlo značajno zaključiti igračku križaljku do odlaska u Antalyu, ko god nam došao (pod primus Miro produženje, lijevi bek i stoper).
Sent from my SM-G925F using Tapatalk
- Neandertalac
- Kontakt:
Pa to bi bilo idealno čak bih rekao i pod "moranje". Znam da se sa nekim igračima već stupilo u kontakt a ne bih niti jednog od njih nešto puno čekao jer realno niti jedan nije vrijedan čekanja po svaku cijenu.Qwerty90 je napisao/la:Građevinska nam postaje pravosnažna 21. decembra, do tad možemo samo pripremne radove obavljati. Joj što nas poguraše ... :/ Što se tiče priče o pojačanjima, bilo bi vrlo značajno zaključiti igračku križaljku do odlaska u Antalyu, ko god nam došao (pod primus Miro produženje, lijevi bek i stoper).
Ne ide nam u prilog ta lijeva strana nikako jer smo tu klinički mrtvi pa se eventualne ptice selice mogu dodatno kofrčit i sebi dizat cijenu.
Za Kvesu bi dao mali prst na nozi.
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Zakaric, Crnov/Stilic, Kvesic/Subic, i Kerla/Vukotic/Kostic... to su moje zelje, vidjet cemo sta ce na kraju biti, ali ako se mogu dovesti bolji igraci od ovih nabvrojanih, odlicno..jos bolje!
Kvesa je i igračina i ljudina, al dabogda šćeri ... Zadnjih par igra od prve minute u Hajduku, sumnjam da ga možemo dovesti, odnosno da će ga se Hajduk tek tako odreći ...
- Neandertalac
- Kontakt:
Više sam to onako po svom ukusu. Kako sam samo siguran bio u njega, znam da nema prolaska. A tek trka, gore dole cijelu tekmu i lijepi, fini centaršut sa osjećajem. Rekao sam onda plakaćemo za njim...
Zadnja izmjena: Neandertalac, dana/u 06 dec 2016, 21:34, ukupno mijenjano 1 put.
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
-
Rade Paprica 9
- Kontakt:
Imaš par grešaka u koracima:Hrasno1921 je napisao/la:HausMan je napisao/la:Meni kao navijacu koji nema nikakvog interesa od kluba, koji prati Zelju i ide na utakmice jedino sumnjivo su dolasci i odlasci, pocevsi od Spanca. Tu definitivno nesto smrdi. Sad je samo pitanje da li je to sve namjerno ili ne?Hrasno1921 je napisao/la:
Pogledas na internetu sistem ulaganja i izvlacenja para, a ovo u klubu je djeciji primjer toga ...
Normalno mi je da se desi dva raskida, to je sve fudbal. Ali ovi cesti raskide, tu mi nesto debelo smrdi.
Opet dalje cvrsto mislim i nadam se da ovaj covjek nema interesa da uzme neke pare iz Zelje. Nije mi pojmljivo nikako.![]()
![]()
Ti ne kontas izgleda?
Novac iz svoje kompanije da klubu, kroz donaciju, sponzorstvo, ulaganje i sl. samim tim plati min. porez ili nikakav, na kraju svoj novac opet uzme iz kluba jer je na celu tog kluba i jer je osoba koja se pita za sve i svasta i to se zove pranje para, bas kao sto je i Nijaz radio u Olimpiku, i kada je zavrsio posao otisao je bez ikakvih problema.
On je na dobitku, vratio je svoje pare makar 80% od ulozenog iznosa iznosa u klub, na gubitku je drzava kojoj nije placen puni porez, na gubitku je klub jer je poligon za takve aktivnosti, a onaj koji je ulozio svakako na dobitku jer umjesto npr. 100.000 KM poreza on ga je platio svega 20.000 KM, cista i jednostavna racunica.
I tako radi vecina lovatora, evo na naslovnici portala imas i pricu oko Ronalda i neplacanje poreza, pricu koju sam ja pratio jos prije 20.tak dana a u bh. medije je stigla danas koliko vidim ...
Zašto bi dao donaciju klubu, kada mu je ona 100% oporeziv rashod u firmi, po zakonu o porezu na dobit.
S druge strane može lijepo sebi isplatiti dividendu, koja je potpuno oslobođena svih poreza. Znači nije to, u startu ti ne valja kalkulacija.
Taj školski primjer izvlačenja para se događa kad pare nisu od onih koji donose odluke i predstavljaju klub, a ovde su pare upravo od onih koji vuku sve konce, pa samim tim to gubi svaki smisao.
Potpuno je jasno bilo zašto je Ibraković raskidao ugovore ili zašto su plate u Sarajevu bile visoke, jer je neko bio u talu, a pare su bile Tanove.
Ovde pošto nema Tana, to gubi smisao. Ali dobro, finansije ti očigledno nisu struka, o porezima nisi informisan i normalno je da lako možeš doći u zabludu, čak i iz najbolje namjere.
Dodatno zašto tvoja priča o poreznoj utaji nema smisla je da Željezničar za razliku od ostalih klubova, od kad je ova uprava, plaća aposolutno sve poreze i doprinose na pune i potpune iznose, što uključuje i raskide ugovora, pa da se i radi o tvom modelu izvlačenja para, vjeruj mi ostalo bi jako malo za rastalit se.
Tako da ćeš morati pronaći neki drugi smisao "Misimovićevog preuzimanja kluba".
Što se tiče slučaja igrača Reala i Barce, ti je riječ o off shore aranžamanima, eh sad ti mene ubjedi da je Željezničar koji plaća bruku poreza prikladan za offshore, daj smiješno.
Zadnja izmjena: Rade Paprica 9, dana/u 06 dec 2016, 21:37, ukupno mijenjano 1 put.
-
Rade Paprica 9
- Kontakt:
Kvesić ne želi u PLBiH. Zvali smo ga ljetos, ali je rekao da mu je to zadnja opcija. Aco ima ino ponudu i klub je bio korektan, zaslužio je momak. Miro je otišao na pregovore sa svojim menadžerom, i šanse da ostane su pola pola, nije u našim rukama.aleksandar_veliki je napisao/la:Kvesic se kod ovog Slovenca u Hajduku nije naigrao. Sad je dosao novi trener i po meni bi od toga koliko ce on racunati na njega moglo mnogo toga zavisiti u eventualnoj njegovoj promjeni sredine.Neandertalac je napisao/la:Pa to bi bilo idealno čak bih rekao i pod "moranje". Znam da se sa nekim igračima već stupilo u kontakt a ne bih niti jednog od njih nešto puno čekao jer realno niti jedan nije vrijedan čekanja po svaku cijenu.Qwerty90 je napisao/la:Građevinska nam postaje pravosnažna 21. decembra, do tad možemo samo pripremne radove obavljati. Joj što nas poguraše ... :/ Što se tiče priče o pojačanjima, bilo bi vrlo značajno zaključiti igračku križaljku do odlaska u Antalyu, ko god nam došao (pod primus Miro produženje, lijevi bek i stoper).
Ne ide nam u prilog ta lijeva strana nikako jer smo tu klinički mrtvi pa se eventualne ptice selice mogu dodatno kofrčit i sebi dizat cijenu.
Za Kvesu bi dao mali prst na nozi.
Lendrić je nahvaljen jer je jedan od onih igrača na kojem se može uzeti pinka, s obzirom na dućinu ugovora i ukupan učinak. Što se tiče pojačanja, priprema i odlazaka, samo Slavko odlučuje. Lekcije su naučene, ako se tako može reći, mada i prethodni šef je odlučivao, samo pitanje je kako je to radio.
Zadnja izmjena: Rade Paprica 9, dana/u 06 dec 2016, 21:41, ukupno mijenjano 1 put.
- Neandertalac
- Kontakt:
- BijelaCokolada
- Kontakt:
Rece Hrasno da nema marke na racunu kluba,odmah je slagao,dalje ne treba diskutovati.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.