Možda si u pravu, fudbalsku legislativu slabije poznajem, ali koliko mi je poznato, Uefa svoje fondove plasira preko lokalnog saveza, koji ima obavezu izvršiti selekciju projekata. Kod nas naravno je tu dobri stari specifikum, etničke i regionalne zastupljenosti, koju čak stranci furaju i više od nas.aleksandar_veliki je napisao/la:Hm, ne bih rekao da ima obavezu. Preko Saveza se moze izvuci, ne poznajem slucajeve da je neki klub mimo Saveza dobio nesto od UEFA-e. Cak mislim da se nesto kotrlja oko toga od strane Saveza.Rade Paprica 9 je napisao/la:U pripremi aplikacija međunarodnoj federaciji, koja finansira takve projekte. Bilo bi lijepo nakon istoka, ući u implementaciju, naravno, prethodno obezbjediti grant. Ne bi trebalo biti problema, jer i Savez ima obavezu podržavazi takve projekte.Qwerty90 je napisao/la:Jojj nemoj da me neko pogrešno shvati, ali ja bi teren možda stavio na listi prioriteta i prije juga. Pa jučer gledam Inter Zapresic - Istra, ljudi bukvalno igraju na tepihu, a i kod njih su isti vremenski uslovi kao kod nas, dok se mi fucamo po ovim livadama i pašnjacima. Daj da uradimo makar svoju avliju, da nam ne može biti izgovor kad se neke "seoske lole" nabiju u 16, "hjjoojjjjj nije nam teren valjaoo, oni igrali seljački, a mi gospoda se nismo snašli na ovakvom terenu ..."
Sent from my SM-G925F using Tapatalk
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
Rade Paprica 9
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
- Neandertalac
- Kontakt:
Sjećam se da sam jednom gledao neki fudbalski magazin preko tv_a i bila je priča oko travnjaka baš. Kako Uefa podržava, ohrabruje, pomaže renoviranja istih, da imaju fondovi i tako dalje. Doduše to je bilo možda i prije par godina a još kao da se sjećam da su bili u pitanju tereni za mlade.aleksandar_veliki je napisao/la:Sad se razumijemo. Znam da su ganjali nesto, no da li su izbori u UEFA-i napravili neki zastoj ne bih znao reci. Ima tih projekata uvijek, sad je ovaj Slovenac celnik, a od nas je imao veliku podrsku. Mislim da bi svih 12 klubova mogli nesto hajrovati u bliskoj buducnosti.
Kako god, siguran sam da i sada imaju te fondove, da pomažu i da su spremni pomoći. Ovde bi nam pored saveza dosta mogli pomoći legende na čelu sa Gsn Osimom.
Ne može se na lošem terenu uigrati neka, za nas super ekipa koja binu europskim okvirima bila konkurentna za taj konačni iskorak i cilj. N može ali nikako...na žalost.
Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Citajuci ove dizertacije shvatio sam da ste otkrili toplu vodu. Nadam se jos tri stranice i o tome kako je teren bitan, a mi ni istok nismo poceli praviti.
pivka i pratimo strucnjake 
U Srbiji se uveliko priča o renoviranju stadiona Zvezde i Partizana uz pomoć FSS i UEFA. Vjerujem da bi mi preko NFSBiH mogli tražiti neku pomoć, ali mislim da UEFA ne finansira komercijalne dijelove stadiona već samo travnjake i ono na čemu se ne 'zarađuje'.aleksandar_veliki je napisao/la:Sad se razumijemo. Znam da su ganjali nesto, no da li su izbori u UEFA-i napravili neki zastoj ne bih znao reci. Ima tih projekata uvijek, sad je ovaj Slovenac celnik, a od nas je imao veliku podrsku. Mislim da bi svih 12 klubova mogli nesto hajrovati u bliskoj buducnosti.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
ako se slovenac sta bude pito, necemo mi marke vidjetaleksandar_veliki je napisao/la:Sad se razumijemo. Znam da su ganjali nesto, no da li su izbori u UEFA-i napravili neki zastoj ne bih znao reci. Ima tih projekata uvijek, sad je ovaj Slovenac celnik, a od nas je imao veliku podrsku. Mislim da bi svih 12 klubova mogli nesto hajrovati u bliskoj buducnosti.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Ma davala je UEFA ranije neku lovu, svaki klub je trebao dobiti dio, vjerujem da je i dobio ali je savez uslovljavao da njihova firma izvodi radove što je već u startu mirisalo na prevaru. Neko je ranije pisao o tome, a mislim da Aco zna nešto više.irfo je napisao/la:ako se slovenac sta bude pito, necemo mi marke vidjet
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Sjetices se kad je bila frka oko terena u Lukavici a dobili su lovu da srede travnjak.aleksandar_veliki je napisao/la:Mogu se raspitati oko toga. Povlaci Savez novce iz UEFA-e i klubovi hajruju. Da li je to dovoljno? Vjerovatno nije, no imamo mi tu solidnu prodju. S terenom Grbavice se mora nesto raditi jer stvarno ne lici na teren. Niko ne odgovara ko je zaduzen za odrzavanje?Virtu4l je napisao/la:Ma davala je UEFA ranije neku lovu, svaki klub je trebao dobiti dio, vjerujem da je i dobio ali je savez uslovljavao da njihova firma izvodi radove što je već u startu mirisalo na prevaru. Neko je ranije pisao o tome, a mislim da Aco zna nešto više.irfo je napisao/la:ako se slovenac sta bude pito, necemo mi marke vidjet
Sto se tice drugog dijela, ko moze biti zaduzen? Valjda klub, osim ako nema neka firma koja radi odrzavanje.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ma to je premalo para za neke ozbiljnije radove. Travnjak je najlakše kupiti i zamijeniti, ali bez prave drenaže to nema nikakvog efekta.
Evo jedna sličica sa svim potrebnim slojevima,

Ogroman je to posao.

Ogroman je to posao.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ovi moderni tereni i njihovo održavanje je bukvalno postala nauka, i to dobro plaćena nauka
Ne mogu se sjetiti tačne cifre renoviranja terena u Zenici, čini mi se negdje oko 1,2 mil KM ?
Neandertalac je napisao/la:Za Kvesu bi dao mali prst na nozi.
Po meni bi Urdinov mozda bio i bolja opcija, a vjerovatno njega i lakse dovesti jer Kvesa zadnje 3 utakmice igra standardno. Ipak, vjerovatno nije realno ocekivati nijednog od njih dvojice vec Lekovica.
Nece ni Lekovic. Izjavio je da se ne vraca u nasu ligu. Na kraju ce opet Sinisa igrati.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Nije Lekovic ni igrao u nasoj ligi, osim ako ti se druga recenica odnosi na Kvesu ili Yanija. 
Kvesa nece u nasu ligu jer lik ima odlicnu platu u Hajduku. Oko 11 hiljada cini mi se da su prenosili portali uoci utakmice Dinamo-Hajduk. Sad je jos postao stalan tako da on otpada. Stvarno ne znam sta ce smislit za lijevog beka.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Puna europa i svijet lijevih bekova i vi se pitate šta će smisliti
Drugo je što su se hadalji dovodili, ali sada je Slavko tu, ne kontam sta se vi imate brinuti i glumiti FM menadzere
Drugo je što su se hadalji dovodili, ali sada je Slavko tu, ne kontam sta se vi imate brinuti i glumiti FM menadzere
Logicno, jedva je cekao da ode i sad da se vraca. Rjesenje se neko mora naci i vjerujem da ga ima, i da ljudi rade na tome. Ja iz glave ovako vidim par dobrih rjesenja: Subic, Urdinov, Bertoša, Merajić, mozda i Bureković
- MocMahale444
Jeste ogroman ali s tim dobivas puno. Bolju igru (protok lopte) sigurno i bolje poteze. Kisa, oluja, mecava boli te briga imas uslove. Plus na to sve daje ljepotu. Skupo nego sta nema džabe ni u stare babe.Virtu4l je napisao/la:Ma to je premalo para za neke ozbiljnije radove. Travnjak je najlakše kupiti i zamijeniti, ali bez prave drenaže to nema nikakvog efekta.
Ogroman je to posao.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
Mislim da UEFA prihvata projekte u kojem učestvuje klub, savez, i na kraju oni. Npr. Željo napravi projekat zamjene travnjaka, finansijsku konstrukciju, sve potpuno transparentno, i naravno svoj udio u finansijskom ućešću. Dio sredstava obezbjedi savez, dio možda društvena zajednica, i ostatak pogura UEFA.Ne sumnjam da je ovo jedini način da se travnjak fakat osposobi po najkvalitetnijim kriterijima, i da bi svi prihvatili finansijsku podršku ovakvog projekta. Nije jednostavno izgurati ovo, treba mnogo lobiranja, i u savezu, i kod države, ali i u kući evropskog nogometa. Mi ako ne možemo obezbjediti vlastitih nekih 60% potrebnih sredstava, teško da će se ovaj projekat izgurati na nivou slika koje su prezentirane ovdje...
- Hrasno1921
- Kontakt:
Mislim da bi nakon zavrsetka komplet izgradnje istoka prioritet trebao biti upravo teren, i to iz mnogo razloga, nisam neki eskeprt za te stvari niti se razumijem ali koliko shvatam jednom kada se postavi drenaza sa tim podlogama mijenja se samo prvi sloj tj. trava, investicija bi bila izuzetno skupa ali bi barem imali top teren broj jedan u drzavi, i trebali bi voditi racuna o tome a nedopustiti da dodje u stanje kao onaj u Zenici ...
Evo sad i Kostica ...
Evo sad i Kostica ...
1921'
U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !
U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !
Borimo se da napravimo istok, nismo u stanju ofarbati reflektore a da teren pravimo. Bolje da "lupamo" o igracima koji ce doci nego o ovome. Plava braco udrimo supljirat oko igraca

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 19 gostiju.