PL prepucavanja - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,Monolog,ribery

Raonffa
Kontakt:

Re: PL prepucavanja

Post Postao/la Raonffa » 06 dec 2016, 23:26

MortemHz je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:
shzna je napisao/la:Po kojim parametrima je FKS najveći klub?
Više trofeja ima Željo, više pobjeda ima Željo, Željo ima svoj stadion (koliko toliko bitan parametar), Željo ostvario veći uspjeh u Europi... Ja stavrno ne kontam kako Sarajevo može biti veći klub, na stranu zayebancija, budimo realni.
Ima vise trofeja ali manje vremena, to trenutno da. Pobjede se promijene u jednom mecu, mi smo imali vise pobjeda pa je bilo isto pa sad vi jednu. Nebitan je parametar to oko stadiona, valjda to znas. Za uspjeh je diskutabilno, mi imamo vise staza u ''vecem'' takmicenju gdje nas je prvak svijeta izbacio. Znaci, vi ste dalje dogurali ali u losijem takmicenju. Proveli ste preko 10 godina u nizim ligama, to je ogroman faktor. Cak je i Velez imao vise trofeja i bio duze u ligi od Zelje. Prije rata smo imali mnogooo vise navijaca, znas i sam da su gradjani zahtjevali gradski klub te se nisu mogli poistovjetiti sa Zeljezicarom. Mnogo vece utakmice smo igrali, mnogo veca posjeta. Poslije rata se to sve promijenilo i vi ste dobili na brojnosti i sad imamo malo vise navijaca, clanova smo uvijek imali mnogo vise ali opcenito navijaca sada slabo, tu smo negdje. Namjestali ste utakmice i bilo vam je funkcionera sa dozivotnom zabranom bavljenja fudbala kao i najveca legenda koja je dobila samo godinu. Isto tako, navijaci su vam nacionalisticki orijentisani i svi smo svjesni mnogih parola, pjevanja o Aliji, zakolji ovog zakolji onog mada to nema nekog utjecaja sto se tice velicine kluba, eto ukratko.
Ja se slažem da se to sve može promijeniti kroz sezonu, dvije al' su činjenice na Željinoj strani.

Što se tiče Europe, Željo je igrao polufinale Kupa UEFA u sezoni kada je to takmičenje osvojio ni manje ni više nego veliki Real Madrid, vjerovatno najveći, najtrofejniji i najpopularniji na svijetu (uz Barcu al' to svakako nije tema, znaš na šta mislim) što je najveći uspjeh nekog kluba u Europi bez obzira što nije Liga prvaka, i mislim da su nešto ranije stigli do 1/4 finala istog takmičenja. Što se tiče samih utakmica u Europi (gdje Želji ne računam Intertoto Kup, Kup velesajamskih gradova i Mitropa kup, iako mislim da su prva dva itekako legitimna al' nema veze), dakle Europska liga i Liga Prvaka (sa svim svojim nazivima) i jedni i drugi imaju približan broj utakmica iako mislim da Željo ima koju utakmicu više al' nebitno.

Što se tiče navijača, to je sasvim sigurno teško odrediti, iako je jasno da je za Želju navijala obična raja dok je za Sarajevo navijala malo jača elita da tako kažem, al' to se poslije rata svakako izmiješalo tako da danas ta podjela i nije varijabilna. I da ste prije rata imali mnogo više navijača, hmm ne znam baš, nema mi logike da klub kojeg je osnovala partija ima više navijača od radničkog kluba (osim ako ne gledaš broj članova, al' i to je irelevantno ukoliko govorimo o široj navijačkoj masi).

I sad što se tiče druge lige, naštimanih utakmica i ostalog, Željo je to sve doživio i proživio što je dovoljan pokazatelj koliko je velik i jak. A ni Sarajevo baš nije čisto, pogotovo ratna i poslijeratna dešavanja, širenje istine o Bosni po Europi al' dobro ni to nije bitno za veličinu kluba, sve su to određeni periodi.

Kada govorimo o navijačima, to možeš govoriti na nivou pojedinaca jer takvih ima i sa jedne i sa druge strane, a i ne utječe nešto na veličinu kluba kako si i sam rekao.

@Memara

Možda sam subjektivan, al' po meni nikako 1/8 finala Lige Prvaka ne može biti bolje od 1/2 finala Kupa Uefa. Bez obzira što ste igrali sa Manchesterom, al' to je žrijeb i nije u domenu klubova, a i kako sam gore napisao godina kada je Željo igrao polufinale pobjednik tog takmičenja bio je Real Madrid.
Zadnja izmjena: Raonffa, dana/u 06 dec 2016, 23:30, ukupno mijenjano 1 put.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 06 dec 2016, 23:29

Oj potpisa u faraona :tokralju: :tokralju:
Jedan od klasika
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 06 dec 2016, 23:32

FrancescoTotti je napisao/la:Oj potpisa u faraona :tokralju: :tokralju:
Jedan od klasika
Ovo je napisao neki padobranac iz tabora BeZtrofejovića, ne pamtim nick al' je post legendaran :salut:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 06 dec 2016, 23:38

shzna je napisao/la:
joker90 je napisao/la:
Heller je napisao/la:Zašto se brišu postovi o plutanju govana Tehranom?
Zato sto nikog ne zanima gdje si plutao po Sarajevu danas...
Ups :hmmmm:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 06 dec 2016, 23:41

Kome smeta kamatar Zelje ?
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 06 dec 2016, 23:53

samirr je napisao/la:Kome smeta kamatar Zelje ?
A mora neko i na kamatu, ne možemo svi na ruke davati za Medunjanina, Hajrovića i Jajala.

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 06 dec 2016, 23:55

Raonffa je napisao/la:
A mora neko i na kamatu, ne možemo svi na ruke davati za Medunjanina, Hajrovića i Jajala.
Na ruke dobijaju vodje manijaka zato i sute protiv ove uprave i diktature Misimovica..

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 06 dec 2016, 23:59

samirr je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:
Na ruke dobijaju vodje manijaka zato i sute protiv ove uprave i diktature Misimovica..
Hoće brate da nam naprave tribinu al' eto trudit ćemo se da otjeramo Senada k'o vi Azmira, sad vam je vrh bez njega.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 07 dec 2016, 00:01

Sa razlikom u tome sto je Azmir donio svoje pare u klub i vracao ranije nastale dugove, a Misimovic koristi pare od prethodne uprave sa odredjenom zaradom od 7%.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 07 dec 2016, 00:02

Sabinho je napisao/la:Sa razlikom u tome sto je Azmir donio svoje pare u klub, a Misimovic koristi pare od prethodne uprave sa odredjenom zaradom od 7%.
Rastalili se međusobno ovi iz uprave na čelu sa Senadom, sad samo pišu po ovom forumu a keš kapa li kapa :opaopa:

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 07 dec 2016, 00:05

Raonffa je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:Sa razlikom u tome sto je Azmir donio svoje pare u klub, a Misimovic koristi pare od prethodne uprave sa odredjenom zaradom od 7%.
Rastalili se međusobno ovi iz uprave na čelu sa Senadom, sad samo pišu po ovom forumu a keš kapa li kapa :opaopa:
Benjo im se prvi suprostavio zato mu je i zabranjen dolazak na Grbavicu, isto bi se desilo i manijacima da dignu neku parolu protiv Misketa ili Siljka..

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 07 dec 2016, 00:09

samirr je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:
Benjo im se prvi suprostavio zato mu je i zabranjen dolazak na Grbavicu, isto bi se desilo i manijacima da dignu neku parolu protiv Misketa ili Siljka..
Na poštenjačinu udarili i to ti je.

TobeYarabi
Kontakt:

Post Postao/la TobeYarabi » 07 dec 2016, 00:17

najveci klubovi u bih:

1-FK SARAJEVO
2-
3-
4-
5-velez
6-bojac
7-nk priopcenicar
8-celik
9-svinjski
10-listica
11-leotar, modrica, brotnjo, oraslje, slavija. olimpic, radnik
12-ostali
Zadnja izmjena: TobeYarabi, dana/u 07 dec 2016, 01:17, ukupno mijenjano 1 put.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 07 dec 2016, 00:25

Jesilto ski no Swikipidije???

TobeYarabi
Kontakt:

Post Postao/la TobeYarabi » 07 dec 2016, 00:28

Raonffa je napisao/la:Jesilto ski no Swikipidije???
sa mo provjereno :kafa:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 07 dec 2016, 00:35

A zašto je vesela tuzlanska primačica Senada ovaj Slobodanka stavljena u ostale?

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 07 dec 2016, 00:35

TobeYarabi je napisao/la:najveci klubovi u bih:

1-FK SARAJEVO
2-
3-
4-
5-velez
6-nk priopcenicar
7-bojac
8-celik
9-svinjski
10-listica
12-ostali
13-sloboda
opet te ispravljam :roll:
taman im i broj pristaje :urnebes:
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 07 dec 2016, 00:39

Evolution87 je napisao/la:
TobeYarabi je napisao/la:najveci klubovi u bih:

1-FK SARAJEVO
2-
3-
4-
5-velez
6-nk priopcenicar
7-bojac
8-celik
9-svinjski
10-listica
12-ostali
13-sloboda
opet te ispravljam :roll:
taman im i broj pristaje :urnebes:
pa se ti ulizuj pitarima :D poslije ostalih vas "turise"
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

KingJamesMVP
Kontakt:

Post Postao/la KingJamesMVP » 07 dec 2016, 00:41

kakvo ismijavanje svih klubova
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP

DINAMO ZAGREB - Iznad svih

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 07 dec 2016, 00:49

Nema potrebe da se ulizujem, rusimo im snove o tituli ove sezone na tusnju s juniorima aBd.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []