U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

sajo10
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la sajo10 » 06 dec 2016, 21:51

BH KADETI BOLJI OD HRVATSKE

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas na gostovanju u Ivankovu u prijateljskom meču selekciju Hrvatske sa 4:1.

Dva gola za bh tim postigao je Milan Savić u 35' i 47'. Dobrica Tegeltija je iz jedanaesterca u 45' postigao pogodak, a u listu strijelaca se upisao i Ahmed Hasanović u 56'.

Dosuđena su i dva kaznena udarca za Hrvatsku, ali je golman Matej Perković oba odbranio. Jedini pogodak za domaći sastav postigao je Marko Hanjulak u 76'.

Iste selekcije će se ponovo sastati u četvrtak, 8. decembra u 13.00 sati na stadionu „Tušanj“ u Tuzli.

Hrvatska-Bosna i Hercegovina 1:4 (0:1)

Hrvatska: Ivor Pandur, Petar Mikulić, Leon Ernst-Habib, Luka Pavlak, Filip Tomasković, Juraj Ljubić, Mihael Kuprešak, Marin Romić, Marko Martinović, Patrick Stanić, Mateo Les. Igrali su još: Dominik Cikac, Jurica Barišić, Stipe Radić, Marko Hanuljak, Ante Palaversa, Toni Fruk, Michele Sego, Josip Mitrović. Selektor: Dario Bašić.

Bosna i Hercegovina: Matej Perković, Dobrica Tegeltija, Rijad Sadiku, Jusuf Gazibegović, Mufid Salčin, Stefan Santrač, Eldin Omerović, Dino Kurbegović, Marko Brkić, Milan Savić, Elvis Mehanović. Igrali su još: Armin Imamović, Ahmed Hasanović, Domagoj Marušić, Enio Zilić, Alen Dejanović, Denis Kahrimanović, Kenim Devedžić, Igor Savić, David Radovac. Selektor: Sakib Malkočević.
:clap: :clap: :bih:
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 07 dec 2016, 01:05

Martinovic u njihovom dresu, njegova nesreca :D

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 07 dec 2016, 01:11

Ko ga yebe! ;)

edinedin1
Kontakt:

Post Postao/la edinedin1 » 07 dec 2016, 09:14

Martinovic iz Benfike sto je igrao za nas kako moze odjednom igrati za Hrvatsku
Opstanak moramo izboriti

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 07 dec 2016, 11:32

edinedin1 je napisao/la:Martinovic iz Benfike sto je igrao za nas kako moze odjednom igrati za Hrvatsku
pa vjerovatno je promijenio sportsko drzavljanstvo. Svako smije promijeniti sportsko drzavljanstvo a koliko znam jednom kad promijenis ne mozes vratiti se na staro. Nije igrao za A reprezentaciju da dobije zabranu mijenjanja. A sigurno je imao vec od prije dvojno drzavljanstvo jer uglavnom svi katolici u hercegovini imaju i hrvatsko drzavljanstvo.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

Fudbalbr1
Kontakt:

Post Postao/la Fudbalbr1 » 07 dec 2016, 11:38

Ama svako neka ide svojim putem sretno mu bilo bolje sada nego kasnije da ne zauzima mjesto nekom ko igra srcem za BiH

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 07 dec 2016, 11:41

edinedin1 je napisao/la:Martinovic iz Benfike sto je igrao za nas kako moze odjednom igrati za Hrvatsku
Steta malca, ali eto svako bira svoj put.
Da mu ne bude kao sa kapitenom U21 koji je kod nas harao a kod susjeda se istopio ko sladoled, ne znam ni da li igra vise...
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 07 dec 2016, 11:46

Zapadno mostarce i Listicane ne treba nikako zvati u repku. Zasto da mi odgajamo igrace za komsije?
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Eborg
Kontakt:

Post Postao/la Eborg » 07 dec 2016, 12:04

DeeWa je napisao/la:
pa vjerovatno je promijenio sportsko drzavljanstvo. Svako smije promijeniti sportsko drzavljanstvo a koliko znam jednom kad promijenis ne mozes vratiti se na staro. Nije igrao za A reprezentaciju da dobije zabranu mijenjanja. A sigurno je imao vec od prije dvojno drzavljanstvo jer uglavnom svi katolici u hercegovini imaju i hrvatsko drzavljanstvo.
U omladinskim selekcijama se moze setati tamo-ovamo ali u razlicitim kategorijama. Dakle, u teoriji, ako propadne kod Hrvata eto njega nazad u U-19 ili U-21 kod nas nazalost.

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 07 dec 2016, 12:31

TMovac je napisao/la:Zapadno mostarce i Listicane ne treba nikako zvati u repku. Zasto da mi odgajamo igrace za komsije?
Perkovic i Marusic odbili Hrv, Mato Stanic odbio Hrv, Karacic odbio Hrv... nisu svi isti. Sve zavisi i od odgoja, financiske situacije, prevelika zelja roditelja da im dijete se probije sto "lakse" u fudbalu, a i imas i one koji jednostavno ne vole ovu drzavu i smatraju se hrvatom. I tako dalje... rezultat dovoljno govori i o potencijalu nase repke. Samo naprijed momci!

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 07 dec 2016, 12:37

TMovac je napisao/la:Zapadno mostarce i Listicane ne treba nikako zvati u repku. Zasto da mi odgajamo igrace za komsije?
Ne treba bas sve generalizovati, imas jednog Borisa Pandzu, Josipa Kvesica ili Tonija Sunjica koji su prosli sve kategorije Sirokog ili Zrinje kao i nasih U repki, peli se stepenicu po stepenicu i zaigrali u A repki.
Mi smo imali istorijsku sansu da se dignemo kvalitetom nakon plasmana na SP u Brazilu jer smo bili jedina repka iz ex YU koja je to uradila bez baraza.
Nazalost dalje smo samo nazadovali zahvaljujuci nekim stvarima i nekim ljudima.
Kada imas kvalitet i non stop si na takvim prvenstvima, privlacis i igrace, jbg tako je.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 07 dec 2016, 12:40

Realno Sunjic, Kvesic i Pandža su igrali za nas samo zato jer nisu imali mjesta kod Hrvata.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 07 dec 2016, 12:42

jasmin10 je napisao/la:Realno Sunjic, Kvesic i Pandža su igrali za nas samo zato jer nisu imali mjesta kod Hrvata.
Opet generalizovanje, ti si mi se bas nesto natakario danas.
Imao je Sasa Papac mjesto 'kod Hrvata' pa nije otisao, imao je Marko Topic (kojeg su zvali) pa nije otisao, nemojte generalizovati, neko voli i cijeni to sto igra za BiH.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 07 dec 2016, 12:45

Majstore govorim ti za 3 pomenuta igrača.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 07 dec 2016, 12:46

Morate se pomiriti sa cinjenicom, svaki hrvat ili srbin ce odabrati prije da igra za maticu, nego za BiH, ako ima priliku da bira naravno.
Jednostavno, on to voli i to je tako. Ne mozete nekome nametati sta ce voliti.
Mozda je ovom malom otac bio u ratu i borio se protiv ARBiH. Kako ce onda on sutra zastavu sa ljiljanima dozivljavati kao svoju? Njemu je sahovnica u srcu. Za BiH ce igrati iskljucivo radi vlastitog intresa i napredka, kao sto igraju Vranjes, Sunjic i slicni. Tu ljubavi nema. Ima prema timu, kasnije se razvije, ali ne prema drzavi i naciji, kako mi bosnjaci to dozivljavamo.
Sjecate li se izjava Papca na pocetku karijere? "Ja mogu igrati samo za Hrvatsku". To sto je kasnije postao legenda kod nas, ne umanjuje cinjenicu da je za nas igrao samo zato sto nije mogao igrati za Hrvatsku.

BiH je nakaradna zemlja i to je najveci problem. Ovo nije nista cudno.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 07 dec 2016, 12:49

bhsport je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la:Realno Sunjic, Kvesic i Pandža su igrali za nas samo zato jer nisu imali mjesta kod Hrvata.
Imao je Sasa Papac mjesto 'kod Hrvata' pa nije otisao, imao je Marko Topic (kojeg su zvali) pa nije otisao, nemojte generalizovati, neko voli i cijeni to sto igra za BiH.
Papac je jedan od igraca koji je imao najradikalnije izjave na pocetku karijere. "NIkad ne bih igrao za BiH, ja sam Hrvat i mogu samo za Hrvatsku igrati". Svi stariji ce se sjetiti toga.
Misimovic da nije otjeran iz mlade reprezentacije Yugoslavije, nikad nas ne bi odabrao prije Srbije.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 07 dec 2016, 12:53

Evander je napisao/la:
bhsport je napisao/la:
Papac je jedan od igraca koji je imao najradikalnije izjave na pocetku karijere. "NIkad ne bih igrao za BiH, ja sam Hrvat i mogu samo za Hrvatsku igrati". Svi stariji ce se sjetiti toga.
Misimovic da nije otjeran iz mlade reprezentacije Yugoslavije, nikad nas ne bi odabrao prije Srbije.
Pa Sasa postade legenda BH repke i sad neki skaut jel tako?
Mlad covjek svasta radi, tu mozak ne reaguje kako bi trebao (pogledaj Nurkica), to je i normalno, ali kasnije sve to dodje na svoje. Nije lako ni igrati do U21 u BiH a zatim preci u U21 susjeda, ko iz vedra neba i uzeti nekom mjesto ko je godinama igrao tamo.
Slazem se, vecina srba i hrvata ce igrati za matice, ali postoje ljudi koji ce prije odabrati BiH (evo u kosarci, Sikiras, Marica, u fudbalu je Ogi Vranjes odbio poziv Srbije, samo to mnogi zaboravljaju).
Misljenja sam da djeca koja stasaju u BiH do U21 ili U19 bi trebala da nastave da igraju tu, jer im je tu generacija, ali eto svako to gleda na svoj nacin pa neka mu je sa srecom, a ne znam bas da su uspjeli te prelivode koje su nas otkantale da bi zaigrale za matice.
Vecinom budu veliki flopovi.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 07 dec 2016, 13:06

Pa o tome ti i pricam. Problem nije u toj djeci nego u drzavi. Zivimo u nakaradnom drustvu.
Papac je sigurno kasnije zavolio i BiH, ali njemu je srce uvijek bilo za Hrvatsku, da je mogao birati odabrao bi HR.
Slazem se da nije posteno da mi odgajamo neke igrace a da oni kasnije odu igrati za druge. Ali slicno smo i mi radili. Dosta nasih dijasporaca je igralo za malde selekcije drugih drzava. Sa druge strane recimo, imas Kolasinca koji nema nikakve poveznice sa BiH, osim sto je musliman.
Njjegov brat nastupa za Srbiju.
Malo ko bi se bunio ovdje da su Ljajic i Halilovic odabrali nas umjesto drzava u kojima su se rodili i u kojima zive.

kontinen
Kontakt:

Post Postao/la kontinen » 07 dec 2016, 13:09

Ko je brat od Seada Kolasinca?

giannini
Kontakt:

Post Postao/la giannini » 07 dec 2016, 13:12

kontinen je napisao/la:Ko je brat od Seada Kolasinca?
Bane Ivanovic :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Goalgetter, Majestic-12 [Bot] i 11 gostiju.