BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

kraljttbvb
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la kraljttbvb » 03 dec 2016, 21:39

Reus masina :thumbup: :cool: , odbrana ponovo kriticna :twisted: :oops:

Ne znam sta rade na treninzima, vjerovatno samo uigravaju napad, ali MORA se poraditi i na odbrani, pa makar i da se jos jedan trener za defanzivu dovede u strucni stab.

Ovako ne ide, bezveze se radi lose odbrane gube bodovi, svaki sut gol :crazy:

Toliko o danasnjoj tekmi, jedino bih jos napravio jednu usporedbu izmedju nase dvojice malaca - Dembelea i Mora:
Obojica su dosli kao veliki talenti i potencijali. Ovaj prvi nesto poznatiji i sa vise utakmica u jacoj ligi, dok je drugi dosao sa nadimkom turski Mesi i ucesnik EP-a.
Na pocetku isti: obojica driblali, solirali, sutali, u svemu pretjerivali pokusavajuci se dokazati...
A onda je vjerovatno Tuchel sjeo sa obojicom i malo popricao.
Sada imamo jednog koji je starter, asistira, zabija i koji je jedan od boljih igraca u ekipi. I drugog koji ulazi po par minuta na kraju i koji moze zajedno sa Alenom Halilovicem u isti kos.

Dembele ce sigurno biti veliki igrac, u prosloj i danasnjoj tekmi beton :thumbup:

Mor cini se i sada zivi od hvalospjeva i ako ovako nastavi ja bih ga na zimu posudio nekome. Novi Bitencourt i Leitner...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 03 dec 2016, 22:00

Ginter i bartra presmijesni igraci. Sa njima nikad necemo imati uspjeha. Nekakvi premekani i izgubljeni. Reus razvalio, kakva samo smirenost i koncentracija pred golom. Nadam se da je dembele ramosa konacno zakucao na tribine. Ocigledo dosai tobe, manje solira, ako dribla onda jedna finta i zavrsnica. Sa weidijem nek nam je bog na pomoci.
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

Desperado09
Kontakt:

Post Postao/la Desperado09 » 04 dec 2016, 11:09

Svidjelo mi se kako se na terenu razumiju Reus i Dembele.

Reus ni u najboljim danima nije radio poteze kao jučer. Dembele je priča za sebe. Vidi se promjena u odnosu na početak sezone gdje je dosta solirao, pa čak i pretjerivao sa driblinzima. Čini se da upija sve što mu TT kaže i sada pravi ispravne odluke što će ga učiniti nezamjenjivim prvotimcem.

Odbrana trpi zbog napada. Čak su i naši štoperi dobar dio utakmice bili na 40-50 metara od Weidija. Protiv Reala ćemo vjerojatno biti više fokusirani na defanzivu i tada ćemo moći realnije procijeniti stanje odbrane.

Burki mnogo fali. Weidi je još samo ime na papiru.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 04 dec 2016, 11:47

Ne znam šta se ovoliko žalite na Ramosa, on je po meni ove sezone sasvim solidan.

A ofanzivi generalno ste odlični, pozada škripi. Reus unijeo još više živosti naprijed. S tim da je on ranije i kada je bio spreman u velikim utakmicama znao zakazati, pa stoji da se vidi kako će to u takvim utakmicama ove sezone izgledati. Da je odličan igrač to je općepoznato. A i malo je ko imao toliko pehova i šokova s povredama kao on.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 05 dec 2016, 13:28

effe_sa je napisao/la:Ne znam šta se ovoliko žalite na Ramosa, on je po meni ove sezone sasvim solidan.
I meni je čisto ok kao jedna rezervna opcija. Problem je što ga nikome nije drago vidjeti u počatnoj postavi u ovim jakim utakmicama. :mrgreen:
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

Desperado09
Kontakt:

Post Postao/la Desperado09 » 07 dec 2016, 13:06

Včrs meč odluke. Gotzea i Burkija nema. Najviše me strah Weidija, mada je nerijetko odlično branio protiv najjačih. Reus ima neku infekciju pa nije baš sigurno da će nastupiti od početka.

Što se tiče naredne faze najbitniji je faktor sreće. Ima teškaša na obje strane tako da će biti gutavo. Trenutno drugoplasirani su PSG, Benfica, City, Sevilla i Porto. Dok su prvoplasirani Arsenal, Napoli, Barca, Atletico, Juve, Monaco i Leicester.

jamesrodriguez
Kontakt:

Post Postao/la jamesrodriguez » 07 dec 2016, 13:20

Veceras cemo zjaniti , a onda Barca ili Atletico opet se zakuhalo oko Omera Topraka na tm sad je %60

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 07 dec 2016, 14:06

Ako smo prvi: PSG, Benfica, Shity, Porto/Kopenhagen ili Sevilla/Lyon.
Ako smo drugi: Arsić, Napoli, Barca, Atletico, Monaco, Leicester, Jube.

Budimo prvi. :kafa:

Dobro je da je za Real biti drugi čak bolje (Arsić, Napoli, Monaco, Leicester, Jube) nego biti prvi (PSG, Benfica, Shity, Bayern, Bayer, Porto/Kopenhagen ili Lyon) pošto bi im kao drugoplasiranima Juve bio jedini opasniji rival, dok kao prvoplasirani imaju Bayerna, Shity i PSG.

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 07 dec 2016, 19:02

KayserSose je napisao/la:Ako smo prvi: PSG, Benfica, Shity, Porto/Kopenhagen ili Sevilla/Lyon.
Ako smo drugi: Arsić, Napoli, Barca, Atletico, Monaco, Leicester, Jube.

Budimo prvi. :kafa:

Dobro je da je za Real biti drugi čak bolje (Arsić, Napoli, Monaco, Leicester, Jube) nego biti prvi (PSG, Benfica, Shity, Bayern, Bayer, Porto/Kopenhagen ili Lyon) pošto bi im kao drugoplasiranima Juve bio jedini opasniji rival, dok kao prvoplasirani imaju Bayerna, Shity i PSG.
Mislim da bi Reala ove godine i Arsenal dobro namucio kao i Bayerna,jer neigraju na nekom nivou,dok je Arsenal dosta dobar ove sezone,ja kao navijaca Arsenala vise bih recimo volio da igraju sa Realom nego recimo sa Borusijom,ja mislim da bi nas Borusija rastavila na proste faktore :D
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

KenoRob
Kontakt:

Post Postao/la KenoRob » 07 dec 2016, 20:48

Schurle-Auba-Dembele
a ja sporog napada u pm!!!

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 07 dec 2016, 21:17

Bartra organizuje igru.

Sta vi radite u napadu to nisu istine, imali ste odlicne prilike za bar dva gola. :facepalm:

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 07 dec 2016, 21:36

Šta je ovim vašima, mogli ste hladno da vodite do sada :facepalm: .
Ljudi 3 na 2 ne mogu riješiti... Dajete gol u drugom, jedna mora ući protiv ovih šugavaca.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

KenoRob
Kontakt:

Post Postao/la KenoRob » 07 dec 2016, 22:46

Good job!

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 07 dec 2016, 23:02

Weigl doktor!
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 07 dec 2016, 23:31

bavo momci, zasluženo 1,mjesto u grupi, sad ćemo na porto u 1/8 finala :D

rekorderi po broju golova u grupi LP 21 gol :tokralju: :tokralju: :tokralju:

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 07 dec 2016, 23:34

Weigl vrijedi para. Imal kakvih klauzula? :)

Desperado09
Kontakt:

Post Postao/la Desperado09 » 08 dec 2016, 00:04

Nema u BvBu ni čistačica nikakvu klauzulu nakon pojedinih slučajeva sa glavnim uzdanicama. Došlo se tobe.

Svaka čast momcima na prvom mjestu i rekordu po postignutim golovima. Posebno su mi se dopali Castro i Weigl. Oba sa fantastičnim kontrolom lopte i pokretljivošću.
Lijeva strana odbrane škripi. Schmele i Bartra kao da ne treniraju zajedno. Ispadaju jedan pa onda i drugi. Izgleda da TT ima pravo što traži Topraka koji zrači karizmom i posjeduje osobine vođe.
Još jedna zamjerka što se olako gubila lopta u laganim situacijama. Posebno Dembele koji se teško privikavao na poziciju centralnog veznog.
Sve u svemu prelijepa noć, sad izbjeći City i PSG mada se nikog ne bojimo.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 08 dec 2016, 07:49

Meni se nekako cinilo da je Real malo i sa rucnom igrao, obzirom da im je vise pasalo da budu drugi. Nekako su bez odbrane igrali :crazy:

Ipak to ne umanjuje nas uspjeh, a posebno 21 gol u grupi :cool: :thumbup:

slika

Pojede Piscek kopacku :mrgreen:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 08 dec 2016, 07:58

PSG, Benfica, Shity, Porto i Sevilla su potencijalni protivnici. Pepa bih svakako volio izbjeći, a Porto i Benfica djeluju kao idealan ždrijeb.

A evo koga sve naši potencijalni protivnici mogu dobiti:
PSG: Napoli, Barca, Atletico, Leicester, Juve i BVB;
Benfica: Arsenal, Barca, Monaco, Atletico, Leicester, Juve i BVB;
Shity: Napoli, Monaco, Atletico, Juve i BVB;
Porto: Arsenal, Barca, Monaco, Atletico, Napoli, Juve i BVB;
Sevilla: Napoli, Monaco, Arsenal, Leicester i BVB.

Shityju i Sevilli smo 1/5 opcija, PSG-u 1/6 opcija, a Portugalcima 1/7 opcija.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 08 dec 2016, 08:30

Ja bih Sevilju :!: Duzni su nam od prije 5-6 godina za onaj ciganluk u LE. Ona zadnja tekma u grupi, kad su na kraju razvlacili i lezali po par minuta za svaki faul :evil:

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.