Stripovi
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Stripovi
Prođe godina dana od smrti Sergia Bonellia,autora Zagora i Mister No-a,kultnih stripova na našim prostorima.

Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
- katapult81
- Kontakt:
Dodao bih: Dylan Dog...Saurman je napisao/la:Za vrijeme ratnih godina čitao sam stripove koji su tada bili jedina vrsta zabave.Zagor,Veliki Blek,Komadant Mark,Mister No,Alan Ford,Tex Willer,Kapetan Miki.
Od gore nabrojanih izdvojio bih Zagora,Alan Forda i Mister No.
A Ben Stiler ka Bob RockMonolog je napisao/la:@ Samadhi
I zamisli da Denny de Vito glumi Chica. HAHAHAHAHHA
Šalu na stranu, mislim da bi svi zaljubljenici u stripove voljeli vidjeti ekranizaciju Zagora, No-a, ili Ledd-a. Kad skontaš da su se 90-ih prikazivali odroni poput Herculesa i Xenne, moglo je/bi i ovo proći. Mada, kada vidiš onu Lucy, shvatiš zašto je Xenna imala onakvu popularnost i gledanost.
Btw, pričalo se da će se snimiti film Alan Ford, ali ništa ni od toga. Ko zna, da su to Marvelovi junaci, davno bi dobili šansu da se vide na tv-u.

Zagor,Blek,Komandant Mark i onaj Žalosna Sova uz naravno Alan Forda,uff od svega sačuvao sam nekoliko Zagora i Fordova ,nekako mi ova Zg izdanja Forda nisu komična kao ona s istoka.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Najbolji strip je, po meni, Corto Maltese. Nema nista blizu...
Zna li iko za koji sajt gdje se mogu citati nasi stripovi??? Dylan Dog, Zagor, Corto, Alan Ford, itd...
edit: znam sa stripovionline.
Ako iko ima koji torrent...
Zna li iko za koji sajt gdje se mogu citati nasi stripovi??? Dylan Dog, Zagor, Corto, Alan Ford, itd...
edit: znam sa stripovionline.
Ako iko ima koji torrent...
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
ev dobra stranica u vezi stripova.. http://www.stripovionline.com/Zagor/Str ... u&s=6&js=1" onclick="window.open(this.href);return false; pa kome je dosadno nek procita koji.. 

"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"
"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""
kompleks zvani *Sarajevo*
"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""
kompleks zvani *Sarajevo*
- Citizen-X
- Kontakt:
ja sam volio strasno Luna Kralja Ponoći - bespostednog istjerivaca pravde....
ako ima gdje koji da procitam mnogo bi se neko obradovao...
hvala
ako ima gdje koji da procitam mnogo bi se neko obradovao...
hvala
....ima Bosne begler-beze, bilo je i prije vas, bice je i poslije vas.....
- BernardBarnjak
- Kontakt:
Ova tema je skoro pa umrla!
Nedavno je za ex yu podrucje Libellus izdao specijalno izadnje Tex Willera pod nazivom Dolina terora. Zanimljivo je da je crtac ovog stripa Claudio Nizzi poznat po radovima stripa Alan Ford. Strip jesam citao i licno meni je dobr, vrlodobar. Nizzi je majstor okoline, pejsaži, šuma i trvđava ali likovi su previse alanfordovski...

Magnus je imao običaj pojaviti se u svojim stripovima, prikazujući se u vidu nosatog čovječuljka s velikim brkovima. Ni ovaj Texone nije izuzetak: može ga se naći u grupici rudara na zadnjoj tabli stripa.
Magnus je za ovaj strip unaprijed dobio, za ono vrijeme, ogroman honorar od Bonellija, milion lira po stranici. Ono sto je zanimljivo je da mu je Bonelli taj honorar isplatio dvaput, drugi put negdje na sredini posla, samo da ga zavrsi do kraja, pošto ga je crtao preko 7 godina, izluđujući izdavača svojim probijanjem svih mogućih rokova.
Nedavno je za ex yu podrucje Libellus izdao specijalno izadnje Tex Willera pod nazivom Dolina terora. Zanimljivo je da je crtac ovog stripa Claudio Nizzi poznat po radovima stripa Alan Ford. Strip jesam citao i licno meni je dobr, vrlodobar. Nizzi je majstor okoline, pejsaži, šuma i trvđava ali likovi su previse alanfordovski...

Magnus je imao običaj pojaviti se u svojim stripovima, prikazujući se u vidu nosatog čovječuljka s velikim brkovima. Ni ovaj Texone nije izuzetak: može ga se naći u grupici rudara na zadnjoj tabli stripa.
Magnus je za ovaj strip unaprijed dobio, za ono vrijeme, ogroman honorar od Bonellija, milion lira po stranici. Ono sto je zanimljivo je da mu je Bonelli taj honorar isplatio dvaput, drugi put negdje na sredini posla, samo da ga zavrsi do kraja, pošto ga je crtao preko 7 godina, izluđujući izdavača svojim probijanjem svih mogućih rokova.
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
Nisam ni znao za ovu temu, pa da kazem da je isto tako i G. Ferri preminuo prije pola godine, legendarni crtac Zagora i naslovnica istog stripa.
- BernardBarnjak
- Kontakt:

Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
- TrollsRoyce
- Kontakt:
Koliko sam ih samo procitao kao dijete,pogotovo alana forda. Krenem da putujem negdje,ja u putu procitam 10 stripova,bude mi muka od toga,nema veze i dalje citam.
Svaki je vrhunski na svoj nacin,ali ja sam najvise dylana doga i alana forda citao. Lijepa vremena i danas imam dosta tih stripova,i naravno s vremena na vrijeme procitam koji.
Svaki je vrhunski na svoj nacin,ali ja sam najvise dylana doga i alana forda citao. Lijepa vremena i danas imam dosta tih stripova,i naravno s vremena na vrijeme procitam koji.
Čitanje stripova , ljubav iz djetinjstva koju i danas upražanjavam sa merakom.
Bili su dobra vadiona kada ti se ne uči pa ih staviš u školsku knigu i sa merakom "učiš" i još dobiješ pohvalu od roditelja.
Omiljeni lik je , što je jasno iz moga nicka, Jerry Drake.
Sergio Bonelli je tvrdio da je lik nastao po stvarnoj osobi koju je upoznao na jednom od svojih putovanja i da je on njegov alter ego.
Čitao sam i ostale odnosno sve što mi dođe pod ruku.
Bili su dobra vadiona kada ti se ne uči pa ih staviš u školsku knigu i sa merakom "učiš" i još dobiješ pohvalu od roditelja.
Sergio Bonelli je tvrdio da je lik nastao po stvarnoj osobi koju je upoznao na jednom od svojih putovanja i da je on njegov alter ego.
Šta si, avanturista, buntovnik ili ženskaroš? Ili sve pomalo?Mister No je napisao/la:Čitanje stripova , ljubav iz djetinjstva koju i danas upražanjavam sa merakom.

Najviše buntovnik a najmanje avanturista, ženskaroš negdje u sredini
.

Mister No i jeste najrealniji lik iz stripova iz djetinjstva i uzitak je citati njegove pustolovine, iz razloga sto je i Kruger ekstra lik, a zbog njega bih volio posjetiti Manaus.Mister No je napisao/la:Čitanje stripova , ljubav iz djetinjstva koju i danas upražanjavam sa merakom.
Nakon, njega slijedi Alan Ford, njih mogu po 100 puta procitati iste epizode i svaki put se nasmijati.
Ostalo ide svojim tokom, Mark koji ima realnosti u sebi, a zatim Zagor ,Miki, mali Rendzer, kit Teler i Blek koji je bas za mozak na pasu.
Dilan Dog je bio nekako manje cijenjen kao i Marti Misterija, sa tim da je Dilan meni puno kvalitetniji i lik i strip.
I dan danas, redovan sam na trafici.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
- BernardBarnjak
- Kontakt:
Isti sam sa razlikom da sam ja prije 5 godina poceo ponovno skupljati, trenutno sam na brojci cca 2K.TrollsRoyce je napisao/la:Koliko sam ih samo procitao kao dijete,pogotovo alana forda. Krenem da putujem negdje,ja u putu procitam 10 stripova,bude mi muka od toga,nema veze i dalje citam.
Alan Ford je vrhunski strip. Imam sve brojeve od 1 do 88 trenutno...
Mister No je napisao/la:Čitanje stripova , ljubav iz djetinjstva koju i danas upražanjavam sa merakom.
Evo nova-stara izadanja Mister Noa u izadnju Libellusa

Meni je Dylan Dog ubjedljivo najdraži strip, njega sam toliko čitao i sačuvao sam mnogo brojeva. Radnja tog stripa i likovi su me nevjerovatno privlačili, odnosno i dan danas ga rado pročitam. Legendarni strip!
Također, čitao sam i kultnog Alan Forda ali manje nego DD.
Također, čitao sam i kultnog Alan Forda ali manje nego DD.
Prvi strip na koji sam naisao i procitao je Dylan Dog. Ne sjecam se naslova ali je bio gadan, mislim radnja, kao djetetu nije mi se svidio i otad i nisam ih dosta procitao.
- BernardBarnjak
- Kontakt:
Dobar je Dilan Dog. Iako je meni vise odgovarao Marti Misterija. Poslije je izlazio i Nik Rajder...

Dilan Dog, dva stripa koja imaju najbolje ocjene citaca na stranici stripovi.com

Alan Ford...

Dilan Dog, dva stripa koja imaju najbolje ocjene citaca na stranici stripovi.com

Alan Ford...

Alan Ford je vrh. Svaki lik je fenomenalan.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.