FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Svi bolji igrači koštaju,ali i uefa nagrađuje ko uđe u evropsku ligu i ligu prvaka i to fine cifre +dodatni prihodi,sponzori,popularnost....eh cesto se spominje kako bi bilo fino da budemo u rangu Dinama,Hajduka,Cvezde....gledajuci nase transfere i želje stalno se spominju igraci koji nemaju mjesta u tim klubovima poput Zakarica,Subica.Nama bi to bili glavni igraci.S njima mozemo biti najbolji u BiH,ali za nesto vise treba nam jos 5,6 igraca poput Stevanovica.To kosta ali jbg ako ostvaris cilj ulozene pare ce se vratiti a mi četvrtkom gledati evropsku ligu na Grbavici.
Da to jeste zanimljivo, vjerovatno sto citav zivot igraju lijevo jer je malo ljevaka, pa se ne mogu navic u 20 i nekoj na desnu stranu, inace ili vukotic ili kostic mislim da nece obojica sigurno iako eto iz krupe kazu da su male sanse da predje vukotic, znaci kostic kao najizglednija opcija za tog "lijevog" stopera, inace kod nas su to vazda bokacini ili bogicevic igrali, mislim da aco nije nijednu odigro na lijevom stoperu ili se varamaleksandar_veliki je napisao/la: Zato i pitam. Vukotic isto ljevaka? Koliko je fudbal cudan. Dva desnjaka mogu igrati bez problema na stoperima i masa velikih ekipa ih ima u paru, a dva ljevaka ne mogu i skoro nigdje ih nema u paru.

NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
- Neandertalac
- Kontakt:
Sunce se tromo dizalo iznad obronaka Sarajevskih planina a njegove zrake nisu ni na tren ublažile ugriz oštre zime koja je posjedovala sve što dotakne, duboko se uvlačeći u kosti pola tuceta muškaraca, podijeljenih u dva plitko iskopana rova, jedan nasuprot drugoga. Tek im je obezbijedilo bolju vidljivost, pa su kroz oblačić pare koji se pojavljivao pri svakom izdisaju mogli vidjeti daleko naprijed, preko komada zemlje čiji je svaki korak bio prekriven mrazom i svaka travka je bila u njegovom čvrstom zagrljaju. Dva rova, oba sa po dva muškarca, na bojištu ega, sujete i interesa, uvučeni u strašni vihor sukoba, malo svojom voljom malo razumom plitkim kao i rovovi gdje su obitavali.
Negdje u daljini čuo se cvrkut ptice koja nije marila za ljude već je bila zaokupljena kupanjem u sunčevim zrakama.
_Hrasno, jesi spreman?
Upita tiho jedan od muškaraca u "donjem" rovu. Na njegovom licu se vidjela odlučnost, namrsten koliko god je to bilo moguće i sa usnama koje su se nekontrolisano micale na trenutke otkrivajući požutjele zube.
_Samo trenutak, odgovori suborac, kodnog ime Hrasno.
_Ne mogu scren schot da nađem. Da ga nisi ti dirao?
_Nisam. Požuri idiote, nemamo puno vremena. Javljaju mi da je "dozvola" stigla. Moramo napasti odmah.
_Ne **** me Haus, znaš i sam da smo "mrtvi" bez ovoga. Aha, evo ga, našao sam. Slušaj; Idem ja prvi, bacim im "dozvolu" kao dimnu kako bi im odvukao pažnju a ti sačekaj i čim pomole glave udari sa; transferima i praznom kasom. Dok se snađu i ja napadam sa "kamatom" i scren schotom i onda ih onako omamljene izudaramo saopštenjima po glavi.
_Ok, može. Sretno.
Koji metar dalje u suprotnom rovu jedan "vojnik" je dodatno naćulio uši. Trenutak ranije kao da mu se učinilo kako neki šapat klizi preko poljane, pa raširi oči u strahu naprežući se da bolje vidi kroz zamagljena debela stakla crnih dioptrijskih naočala. Nadlanicom desne ruke obrisa poluzaleđeni slinak a lijevom dohvati kolegu do sebe koji je čvrsto spavao sa palcem duboko zabijenim između rozih dječačkih usana.
_Quinlan, Quinlan, probudi se. Halo, budi se kao da sam nešto čuo. Požuri molim te, strah me je.
Quinlan mrzovoljno otvori oči i još osornijim glasom prozbori kletvu, negodujući jer ga je probudio baš kada je sanjao najljepši san.
_Ne mogu da vjerujem, pa možeš li bar jednu stvar sam završiti, zašto me budiš?
_Kao da sam čuo nešto.
_Ma učinilo ti se, tripuješ. Oni su gotovi, kako smo Zrinjskog dobili nema ih na mapi. Pusti da još malo odspavam, prekinuo si me kada mi je najslađe bilo.
U tom trenutku začuše glas.
_Braćo Željovci. Sve je super, ide dozvola a kako sam saznao Slavko ima spisak Igrača koje će dovesti. Ovo je veliki dan.
Quinlan i IdemoPlavi se pogledaše, pa sumnjičavo hinjskim okicama zumiraše zdepastog muškarca koji im se približavao mašući nekim papirom.
Nisu primijetili grbavu spodobu sa lijeve strane sve dok nije bilo kasno. Samo su čuli strašni urlik iza kojeg se otvorio pakao.
Klepetanje krila je bilo jasan znak da je ptica prekinula sa umivanjem svoga perja i pobjegla izbezumljena nečovječno urlikom koji je još uvijek odzvanjao na okolnim obroncima.
_ E nećete dušmani, hrabro izgovori Idemo Plavi, junački iskaćući iz rova da zaustavi taj iznenadni i podli napad.
Kao čarolijom u njegovoj ruci se nađe komad papira sa pečatom u desnom donjem uglu.
Mali zdepasti čovječuljak se na tren zaustavi, okrenu glavu od bijelog papira za koji je znao da sadrži sva njegova "zlodjela". Ipak, IdemoPlavi brojčano nadjačan nije imao odbranu od iskeženog Hausa koja ga je zaskočio sa boka, nemilosrdno šibajući sa "promašenim transferima".
To je dalo vremena Hrasnom da se pribere pa i on poče da mlati nemoćnog protivnika svojim najjačim oružjem, čuvenom; Kamatom 7%.
Idemo plavi je gubio snagu, hrabro se borio uzvraćajući "neprijateljima" ; sređenom administracijom i presječenim vezama ali to nije pomagalo već ih je samo dodatno razjarilo pa sa još više krvoločnosti navališe, spamujući napad za napadom kao dva iskusna, prekaljena "trola".
Još koji trenutak i bilo kasno da na bojište ne izađe prilika, blago povijene krive kičme ali čvrstog i odlučnog koraka.
Quinlan.
U obje ruke držao je po komad papira glasno zboreći;
_ U ime Misketa, Deje i foruma **, dušmani odstupite.
To je dalo vremena njegovom suborci pa se IdemoPlavi pribrao i krenuo u kontru Hrasnom lukavo koristeći toliko puta izvježbanih manevar; Lažno uvlačenje u anus.
Hrasno naivno izdiže trticu i to ga je skupo koštalo. Nije ni vidio udarac "Sudskim pozivom" koji ga je odbacio nekoliko metara dalje.
Bitka je plamsala, bila na svom vrhuncu.
...Stotinjak metara dalje iza brda se pojavi poveća grupa muškaraca, starijih, mlađih, sa djecom u naručju ili držeći ih za ruku. Svaki od njih imao je jednu zajedničku stvar. Plavi šal i osmjh na licu a njihovi pogledi bili su usmjereni na jedno mjesto; Stadion Grbavica. Sa neskrivenim zadovoljstvom su posmatrali početak radova, bagere i kamione, u mislima stvarajući sliku kako će sve to izgledati kada se završi. Neko prozbori;
_Kakav će krov biti?
Drugi dodade;
_Hoće li jug biti skroz do terena?
Muškarac sa dječakom u rukama čiji se crveni nosić blago presijavao dok je gledao niz očevu ispruženu ruku slušajući priču, upijajući svako njeno slovo, prekide sa njom i odgovori na postavljena pitanja.
I ostali se uključiše u razgovor pa započe vesela diskusija
o stadionu, ekipi, treneru, pojačanjima i snovima.
Tek na trenutke njihovu idulu je prekidala makljaža između dva rova, pa ponekad baciše pogled, sa gnušanjem i odmahivanjm glavom, kao da ne odobravaju bitku. Neko reče;
_Ja budala.
_Ma pusti ih, ne treba obraćati pažnju, reče muškarac sa "dječakom".
_Nego ovo je veliki dan. Dignite šalove visoko da ga pjesmom opjevamo i zajedno sa "klincima" što bolje zapamtimo.
Pjesma iz hiljada grla superiorno je nadjačala žamor bitke i urlike umornih boraca. Stadoše i sa stidom, posramljeni pogledaše prema ogromnom broju "Manijaka" čiji su plavi šalovi kako im se činilo dirali i samo sunce.
Iz hiljada grla, kao jedan;
A onda ŽELJIN
Stadion gledam
Vidim ponos svoj
Život ću dati
Al' tebe ne dam
Jer ti si život moj
...
Nemojte šta zamjeriti.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima je "namjerna"
Negdje u daljini čuo se cvrkut ptice koja nije marila za ljude već je bila zaokupljena kupanjem u sunčevim zrakama.
_Hrasno, jesi spreman?
Upita tiho jedan od muškaraca u "donjem" rovu. Na njegovom licu se vidjela odlučnost, namrsten koliko god je to bilo moguće i sa usnama koje su se nekontrolisano micale na trenutke otkrivajući požutjele zube.
_Samo trenutak, odgovori suborac, kodnog ime Hrasno.
_Ne mogu scren schot da nađem. Da ga nisi ti dirao?
_Nisam. Požuri idiote, nemamo puno vremena. Javljaju mi da je "dozvola" stigla. Moramo napasti odmah.
_Ne **** me Haus, znaš i sam da smo "mrtvi" bez ovoga. Aha, evo ga, našao sam. Slušaj; Idem ja prvi, bacim im "dozvolu" kao dimnu kako bi im odvukao pažnju a ti sačekaj i čim pomole glave udari sa; transferima i praznom kasom. Dok se snađu i ja napadam sa "kamatom" i scren schotom i onda ih onako omamljene izudaramo saopštenjima po glavi.
_Ok, može. Sretno.
Koji metar dalje u suprotnom rovu jedan "vojnik" je dodatno naćulio uši. Trenutak ranije kao da mu se učinilo kako neki šapat klizi preko poljane, pa raširi oči u strahu naprežući se da bolje vidi kroz zamagljena debela stakla crnih dioptrijskih naočala. Nadlanicom desne ruke obrisa poluzaleđeni slinak a lijevom dohvati kolegu do sebe koji je čvrsto spavao sa palcem duboko zabijenim između rozih dječačkih usana.
_Quinlan, Quinlan, probudi se. Halo, budi se kao da sam nešto čuo. Požuri molim te, strah me je.
Quinlan mrzovoljno otvori oči i još osornijim glasom prozbori kletvu, negodujući jer ga je probudio baš kada je sanjao najljepši san.
_Ne mogu da vjerujem, pa možeš li bar jednu stvar sam završiti, zašto me budiš?
_Kao da sam čuo nešto.
_Ma učinilo ti se, tripuješ. Oni su gotovi, kako smo Zrinjskog dobili nema ih na mapi. Pusti da još malo odspavam, prekinuo si me kada mi je najslađe bilo.
U tom trenutku začuše glas.
_Braćo Željovci. Sve je super, ide dozvola a kako sam saznao Slavko ima spisak Igrača koje će dovesti. Ovo je veliki dan.
Quinlan i IdemoPlavi se pogledaše, pa sumnjičavo hinjskim okicama zumiraše zdepastog muškarca koji im se približavao mašući nekim papirom.
Nisu primijetili grbavu spodobu sa lijeve strane sve dok nije bilo kasno. Samo su čuli strašni urlik iza kojeg se otvorio pakao.
Klepetanje krila je bilo jasan znak da je ptica prekinula sa umivanjem svoga perja i pobjegla izbezumljena nečovječno urlikom koji je još uvijek odzvanjao na okolnim obroncima.
_ E nećete dušmani, hrabro izgovori Idemo Plavi, junački iskaćući iz rova da zaustavi taj iznenadni i podli napad.
Kao čarolijom u njegovoj ruci se nađe komad papira sa pečatom u desnom donjem uglu.
Mali zdepasti čovječuljak se na tren zaustavi, okrenu glavu od bijelog papira za koji je znao da sadrži sva njegova "zlodjela". Ipak, IdemoPlavi brojčano nadjačan nije imao odbranu od iskeženog Hausa koja ga je zaskočio sa boka, nemilosrdno šibajući sa "promašenim transferima".
To je dalo vremena Hrasnom da se pribere pa i on poče da mlati nemoćnog protivnika svojim najjačim oružjem, čuvenom; Kamatom 7%.
Idemo plavi je gubio snagu, hrabro se borio uzvraćajući "neprijateljima" ; sređenom administracijom i presječenim vezama ali to nije pomagalo već ih je samo dodatno razjarilo pa sa još više krvoločnosti navališe, spamujući napad za napadom kao dva iskusna, prekaljena "trola".
Još koji trenutak i bilo kasno da na bojište ne izađe prilika, blago povijene krive kičme ali čvrstog i odlučnog koraka.
Quinlan.
U obje ruke držao je po komad papira glasno zboreći;
To je dalo vremena njegovom suborci pa se IdemoPlavi pribrao i krenuo u kontru Hrasnom lukavo koristeći toliko puta izvježbanih manevar; Lažno uvlačenje u anus.
Hrasno naivno izdiže trticu i to ga je skupo koštalo. Nije ni vidio udarac "Sudskim pozivom" koji ga je odbacio nekoliko metara dalje.
Bitka je plamsala, bila na svom vrhuncu.
...Stotinjak metara dalje iza brda se pojavi poveća grupa muškaraca, starijih, mlađih, sa djecom u naručju ili držeći ih za ruku. Svaki od njih imao je jednu zajedničku stvar. Plavi šal i osmjh na licu a njihovi pogledi bili su usmjereni na jedno mjesto; Stadion Grbavica. Sa neskrivenim zadovoljstvom su posmatrali početak radova, bagere i kamione, u mislima stvarajući sliku kako će sve to izgledati kada se završi. Neko prozbori;
_Kakav će krov biti?
Drugi dodade;
_Hoće li jug biti skroz do terena?
Muškarac sa dječakom u rukama čiji se crveni nosić blago presijavao dok je gledao niz očevu ispruženu ruku slušajući priču, upijajući svako njeno slovo, prekide sa njom i odgovori na postavljena pitanja.
I ostali se uključiše u razgovor pa započe vesela diskusija
o stadionu, ekipi, treneru, pojačanjima i snovima.
Tek na trenutke njihovu idulu je prekidala makljaža između dva rova, pa ponekad baciše pogled, sa gnušanjem i odmahivanjm glavom, kao da ne odobravaju bitku. Neko reče;
_Ja budala.
_Ma pusti ih, ne treba obraćati pažnju, reče muškarac sa "dječakom".
_Nego ovo je veliki dan. Dignite šalove visoko da ga pjesmom opjevamo i zajedno sa "klincima" što bolje zapamtimo.
Pjesma iz hiljada grla superiorno je nadjačala žamor bitke i urlike umornih boraca. Stadoše i sa stidom, posramljeni pogledaše prema ogromnom broju "Manijaka" čiji su plavi šalovi kako im se činilo dirali i samo sunce.
Iz hiljada grla, kao jedan;
A onda ŽELJIN
Stadion gledam
Vidim ponos svoj
Život ću dati
Al' tebe ne dam
Jer ti si život moj
...
Nemojte šta zamjeriti.

Svaka sličnost sa stvarnim likovima je "namjerna"

Zadnja izmjena: Neandertalac, dana/u 07 dec 2016, 12:49, ukupno mijenjano 1 put.
Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Ma ti si puko ko kokica

- plavousrcu
- Kontakt:
Dajte Neandertalcu nagradu za forumasa godine. Neka te, uljepsas nam dan
.

- Hrasno1921
- Kontakt:
Kakvo unistavanje teme od strane @Neandertalca i to od sinoc, svaki post prozivanje na licnoj osnovi, trolanje, covjek opsjednut nekim likovima, prijeti preko drugih profila preko pp., tema kao sto svi vidimo normalna samo se on trudi da to ne bude tako ... koji bolesnik moras biti da glumis debila, uredjujes molis sa "samo pozitiva", glumi frajer drota na temi
samo da ne budes osmi ...

samo da ne budes osmi ...

1921'
U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !
Neandertalac kralj
Ali gdje ti je drug Amazon ili aldin ?

Ali gdje ti je drug Amazon ili aldin ?
neće biti banovan zbog ovakvih postova, ne moraš se ni truditi da ga prijavljuješ. Opisao vas je slikovito, nije moglo bolje, a za ban nema razloga jer se i sami isto opisujete svaki dan.
Također, ja bih zamolio da se popusti sa prozivanjem političara. Ovo je sportski forum, nisam htio da se petljam dok niste završili sve oko dozvole jer bi odmah bilo po mojim leđima, sad više nema potrebe da se političari prozivaju i molio bih vas da se pridržavate pravila koja vrijede i na ostalim dijelovima foruma.
neandertalac, pazi se, kreće kampanja na tebe, dok se ja s odmora vratim, biće u kamenu upisano da si ti Aldin.
Također, ja bih zamolio da se popusti sa prozivanjem političara. Ovo je sportski forum, nisam htio da se petljam dok niste završili sve oko dozvole jer bi odmah bilo po mojim leđima, sad više nema potrebe da se političari prozivaju i molio bih vas da se pridržavate pravila koja vrijede i na ostalim dijelovima foruma.
neandertalac, pazi se, kreće kampanja na tebe, dok se ja s odmora vratim, biće u kamenu upisano da si ti Aldin.
- Hrasno1921
- Kontakt:
Pa jeli tema FK Zeljeznicar? ili poezija neandertalca? jeli to trolanje ili ne?
1921'
- plavousrcu
- Kontakt:
Neka malo i opustene varijante. Ne treba se odmah niko duriti. Vidim nas ovdje sve kao Zeljine bolesnike, ali svako na svoj nacin iskazuje tu ljubav. Nekom se svidja sve sto se desava, nekom ne svidja, a neko je zlatna sredina (sebe vidim tu)admin je napisao/la:neće biti banovan zbog ovakvih postova, ne moraš se ni truditi da ga prijavljuješ. Opisao vas je slikovito, nije moglo bolje, a za ban nema razloga jer se i sami isto opisujete svaki dan.

- Hrasno1921
- Kontakt:
Sta je to nesto na licnoj osnovi? prijavljuju da im smeta potpis, pitam @acu kazu uredu je, ovaj admin obrise, od sinoc frajer unistava temu, proziva na licnoj osnovi tamo gdje tome nije mjesto, trola i max se trudi da unisti temu, salje prijetece poruke i na kraju nikome nista, jos admin od svega napravi sprdanciju, ocito izlija ima zastitu ... 

1921'
- Neandertalac
- Kontakt:
Malo satire i humora za promjenu. Nema razloga za ljutnju pogotovo jer je poenta priče jako moćna i svi koji iskreno misle vrlo lako će je shvatiti.
Opusti se i prepusti, obogati svoju dušu, cijeni spisateljstvo kao umjetnost

UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Ono kad možeš postaviti ovakvu sliku, a znaš da će se desiti

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- zeljoooooooooo
Samo da se ostvari i ono Slavkovo, pa da za 2-3 sezone se uguramo u kakve grupe EL
99 stolica prodato

99 stolica prodato

To je nemoguće prognozirati, pored svega je potrebno i dosta sreće, a za početak moraš izboriti Evropu
Uspjeh u Evropi bi za klub koji funkcioniše kao naš značio ogroman skok i preskočili bi tri stepenice jer znamo da bi se taj novac potrošio na najbolji mogući način.
Sve u svemu, siguran sam da nas čeka svijetla budućnost.

Uspjeh u Evropi bi za klub koji funkcioniše kao naš značio ogroman skok i preskočili bi tri stepenice jer znamo da bi se taj novac potrošio na najbolji mogući način.
Sve u svemu, siguran sam da nas čeka svijetla budućnost.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Idemoplavi
- Kontakt:
tooo hahahaha samo si me oblatio al hajd necu ti zamjeritiNeandertalac je napisao/la:Malo satire i humora za promjenu. Nema razloga za ljutnju pogotovo jer je poenta priče jako moćna i svi koji iskreno misle vrlo lako će je shvatiti.
1921
- Neandertalac
- Kontakt:
Idemoplavi je napisao/la:tooo hahahaha samo si me oblatio al hajd necu ti zamjeritiNeandertalac je napisao/la:Malo satire i humora za promjenu. Nema razloga za ljutnju pogotovo jer je poenta priče jako moćna i svi koji iskreno misle vrlo lako će je shvatiti.

To, prava raja se zna našaliti i na svoj račun. A i morao sam nekoga, neću sebe valjda

UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
pala je i 100-tazeljoooooooooo je napisao/la:Samo da se ostvari i ono Slavkovo, pa da za 2-3 sezone se uguramo u kakve grupe EL![]()
99 stolica prodato

NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
- zeljoooooooooo
Bravo, prodalo se 15 komada za 4-5 dana što je strašno obzirom da će akcija tek da se zahukta kad se nešto primijetno počne raditi na istoku, a to je već za koji dan!
Sad da vidimo šta nam je potrebno za treću kategoriju po UEFA kriterijima,
1. Rasvjeta, potrebno 1200/800 lx, mi imamo 800/500
2. Parking, 100 VIP mjesta, imamo 50
3. VIP stolice, potrebno 250, imamo 100
4. Potrebno je osigurati prostor za najmanje 15 fotoreportera
5. Press loža sa najmanje 50 natkrivenih sjedala, 25 mora imati stolove, mi imamo 25/10
6. Potrebno je pet radio/tv komentatorskih pozicija, imamo tri
7. Potrebna su dva tv studija, imamo jedan
Ovo su uslovi da bi a reprezentacija mogla igrati utakmice u dolini.
1. Rasvjeta, potrebno 1200/800 lx, mi imamo 800/500
2. Parking, 100 VIP mjesta, imamo 50
3. VIP stolice, potrebno 250, imamo 100
4. Potrebno je osigurati prostor za najmanje 15 fotoreportera
5. Press loža sa najmanje 50 natkrivenih sjedala, 25 mora imati stolove, mi imamo 25/10
6. Potrebno je pet radio/tv komentatorskih pozicija, imamo tri
7. Potrebna su dva tv studija, imamo jedan
Ovo su uslovi da bi a reprezentacija mogla igrati utakmice u dolini.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Trenutno korisnika/ca: Cwirek, Levin, WeekendOffender i 51 gost.