Stripovi
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- TrollsRoyce
- Kontakt:
Re: Stripovi
@Bernard
Ima ih oko 500 cini mi se,ali su se vise puta pravili i ponavljali i od razlicitih izdavaca,meni je najdraze hrvatsko izdanje cini mi se da ih je izdavao vjesnik u to vrijeme kada sam ih ja citao.
Imam i vanredna izdanja,to jeste price broja jedan,fino je i to uradjeno,ali nije mi kao normalna izdanja.
Kako ih kupujes,preko neta pretpostavljam?
Ima ih oko 500 cini mi se,ali su se vise puta pravili i ponavljali i od razlicitih izdavaca,meni je najdraze hrvatsko izdanje cini mi se da ih je izdavao vjesnik u to vrijeme kada sam ih ja citao.
Imam i vanredna izdanja,to jeste price broja jedan,fino je i to uradjeno,ali nije mi kao normalna izdanja.
Niko ne spominje Konana barbarina 

- Timewriter
- Kontakt:

Ken Parker,junak malo drugačiji od ostalih i njie baš za svačiji ukus,bio je rijedak za razliku od Zagora i kompanije izašlo možda nekih 50 brojeva.
prodajes li?Monolog je napisao/la:Imam kolekciju Zagora i Zagor Extra (oko 300-tinjak stripova). Naravno, tu su i Tex Willer, te neizostavni Alan Ford. Btw, sjeća li se neko našeg, bosanskog stripa, glavni junak BOSMAN?
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."
Ken je bio kako kazes drugaciji I steta pa ga nije puno stampano.Slicno kao I Dzudas.Timewriter je napisao/la:
Ken Parker,junak malo drugačiji od ostalih i njie baš za svačiji ukus,bio je rijedak za razliku od Zagora i kompanije izašlo možda nekih 50 brojeva.
K. Mark se trazio radi Traper Keri-ja.
- BernardBarnjak
- Kontakt:
TrollsRoyce je napisao/la:@Bernard
Stripove kupujem na razne nacine. Preko interneta je zaista velika ponuda i vecina ljudi koji prodaju su vise nego korektni (posteni). Dosta mojih poznanika skuplja stripove i to mi je efikasan nacin skupljanja isto... Na pijaci kod merkatora (Sarajevo- dolac malta) imas stand sa stripovima i tu mozes naci svega i svacega...
Ako te bas zanima, mogu ti poslati linkove sa olx.ba par mojih prijatelja koji prodaju stripove...
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
- TrollsRoyce
- Kontakt:
BernardBarnjak je napisao/la:TrollsRoyce je napisao/la:@Bernard
Stripove kupujem na razne nacine. Preko interneta je zaista velika ponuda i vecina ljudi koji prodaju su vise nego korektni (posteni). Dosta mojih poznanika skuplja stripove i to mi je efikasan nacin skupljanja isto... Na pijaci kod merkatora (Sarajevo- dolac malta) imas stand sa stripovima i tu mozes naci svega i svacega...
Ako te bas zanima, mogu ti poslati linkove sa olx.ba par mojih prijatelja koji prodaju stripove...
Salji,razmisljam da se ponovo aktiviram,pa ako budem,da znam gdje cu kupovati.
I ova dva su savršenstvo. Definitivno najbolji koje sam ikada pročitao, klanjanje.BernardBarnjak je napisao/la: Dilan Dog, dva stripa koja imaju najbolje ocjene citaca na stranici stripovi.com
![]()

Ko ne voli, sto bi se reklo!? Naravno, ljubitelj sam klasika, Forda, Zagora, Conana, bas kao klinac sam citao Conana, Dylan Dog nesto ne narocito, procitao sam njih mozda nekih desetak, iz djetinstva pamtim da su mi strasno bili zanimljivi Nik Rajder, a Zagor sam citao jedan strip i na kraju stripa pise "nastavak u iducem broju", kad se samo sjetim koliko sam trazio taj broj, jer bilo je ovako starije izdanje, poslije nekog vremena nadjem na pijaci kod ŽIŠ-a, bivseg Merkatora, sada Konzum Family Centar. Odusevljen sam bio. Ima li kakav link da se prelista koji preko neta?
-
U Mostaru je 16. i 17.12.2016 održan prvi strip vikend...
Festival je predstavio udrugu Klub MOSTRIP, uz tribine, crtanje gostujućih autora za posjetitelje, izložbe radova gostujućih crtača, predstavljanje strip izdanja s popustima, te nagradne igre.
U sklopu ovoga festivala otvorena je i striparnica Tarantula koja se nalazi u naselju Centar II...
http://www.tarantula.ba/
- BernardBarnjak
- Kontakt:

Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.