Stripovi

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

TrollsRoyce
Kontakt:

Re: Stripovi

Post Postao/la TrollsRoyce » 07 dec 2016, 16:35

@Bernard

Ima ih oko 500 cini mi se,ali su se vise puta pravili i ponavljali i od razlicitih izdavaca,meni je najdraze hrvatsko izdanje cini mi se da ih je izdavao vjesnik u to vrijeme kada sam ih ja citao.

Imam i vanredna izdanja,to jeste price broja jedan,fino je i to uradjeno,ali nije mi kao normalna izdanja.

Kako ih kupujes,preko neta pretpostavljam?

semcho
Kontakt:

Post Postao/la semcho » 07 dec 2016, 17:51

Niko ne spominje Konana barbarina :)

Timewriter
Kontakt:

Post Postao/la Timewriter » 07 dec 2016, 19:36

slika
Ken Parker,junak malo drugačiji od ostalih i njie baš za svačiji ukus,bio je rijedak za razliku od Zagora i kompanije izašlo možda nekih 50 brojeva.

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 07 dec 2016, 20:07

Monolog je napisao/la:Imam kolekciju Zagora i Zagor Extra (oko 300-tinjak stripova). Naravno, tu su i Tex Willer, te neizostavni Alan Ford. Btw, sjeća li se neko našeg, bosanskog stripa, glavni junak BOSMAN? :D
prodajes li?
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 07 dec 2016, 20:20

Timewriter je napisao/la:slika
Ken Parker,junak malo drugačiji od ostalih i njie baš za svačiji ukus,bio je rijedak za razliku od Zagora i kompanije izašlo možda nekih 50 brojeva.
Ken je bio kako kazes drugaciji I steta pa ga nije puno stampano.Slicno kao I Dzudas.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 07 dec 2016, 20:42

K. Mark se trazio radi Traper Keri-ja.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 08 dec 2016, 14:01

TrollsRoyce je napisao/la:@Bernard

Ima ih oko 500 cini mi se,ali su se vise puta pravili i ponavljali i od razlicitih izdavaca,meni je najdraze hrvatsko izdanje cini mi se da ih je izdavao vjesnik u to vrijeme kada sam ih ja citao.

Imam i vanredna izdanja,to jeste price broja jedan,fino je i to uradjeno,ali nije mi kao normalna izdanja.

Stripove kupujem na razne nacine. Preko interneta je zaista velika ponuda i vecina ljudi koji prodaju su vise nego korektni (posteni). Dosta mojih poznanika skuplja stripove i to mi je efikasan nacin skupljanja isto... Na pijaci kod merkatora (Sarajevo- dolac malta) imas stand sa stripovima i tu mozes naci svega i svacega...
Ako te bas zanima, mogu ti poslati linkove sa olx.ba par mojih prijatelja koji prodaju stripove...
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

TrollsRoyce
Kontakt:

Post Postao/la TrollsRoyce » 08 dec 2016, 18:23

BernardBarnjak je napisao/la:
TrollsRoyce je napisao/la:@Bernard

Stripove kupujem na razne nacine. Preko interneta je zaista velika ponuda i vecina ljudi koji prodaju su vise nego korektni (posteni). Dosta mojih poznanika skuplja stripove i to mi je efikasan nacin skupljanja isto... Na pijaci kod merkatora (Sarajevo- dolac malta) imas stand sa stripovima i tu mozes naci svega i svacega...
Ako te bas zanima, mogu ti poslati linkove sa olx.ba par mojih prijatelja koji prodaju stripove...

Salji,razmisljam da se ponovo aktiviram,pa ako budem,da znam gdje cu kupovati.

Molders
Kontakt:

Post Postao/la Molders » 21 dec 2016, 15:33

BernardBarnjak je napisao/la: Dilan Dog, dva stripa koja imaju najbolje ocjene citaca na stranici stripovi.com

slika

slika
I ova dva su savršenstvo. Definitivno najbolji koje sam ikada pročitao, klanjanje.

slika

slika

semcho
Kontakt:

Post Postao/la semcho » 21 dec 2016, 20:27

Ko ne voli, sto bi se reklo!? Naravno, ljubitelj sam klasika, Forda, Zagora, Conana, bas kao klinac sam citao Conana, Dylan Dog nesto ne narocito, procitao sam njih mozda nekih desetak, iz djetinstva pamtim da su mi strasno bili zanimljivi Nik Rajder, a Zagor sam citao jedan strip i na kraju stripa pise "nastavak u iducem broju", kad se samo sjetim koliko sam trazio taj broj, jer bilo je ovako starije izdanje, poslije nekog vremena nadjem na pijaci kod ŽIŠ-a, bivseg Merkatora, sada Konzum Family Centar. Odusevljen sam bio. Ima li kakav link da se prelista koji preko neta?

PiazzaGrande

Post Postao/la PiazzaGrande » 24 dec 2016, 10:16

slika

U Mostaru je 16. i 17.12.2016 održan prvi strip vikend...
Festival je predstavio udrugu Klub MOSTRIP, uz tribine, crtanje gostujućih autora za posjetitelje, izložbe radova gostujućih crtača, predstavljanje strip izdanja s popustima, te nagradne igre.

U sklopu ovoga festivala otvorena je i striparnica Tarantula koja se nalazi u naselju Centar II...
http://www.tarantula.ba/

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 27 dec 2016, 11:19

slika

slika

slika
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 12 nov 2022, 17:51

Iko nakon 6 godina...
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: jasmin10 i 9 gostiju.