TobeYarabi je napisao/la:zeljkan veci od nekogniste veci ni od famosa..zeljkan ima legende
![]()
![]()
legende osudjivane za namjestanje i prodaju tog istog zeljkana.. zeljkan ima istoriju
a kroz cijelu istoriju ga prate skandali i uvlacenja u supak vlastima..zeljkan im tradiciju
pa tradicija se prenosi sa oca na sina, otac namjestao nastavio sin i ostali.. zeljkan ima svoj dom
a dom mu prave razne humanitarne organizacije, toliko se srozali da su pisali tv hayatu za ''ispuni mi zelju''
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Hajd ovako....
FK Zeljeznicar je veci od FK Sarajevo. Trofejniji. Najtrofejniji u BiH. Zeljo ima legende. Imena koja ce ostati upisana zlatnim slovima u historiji fudbala. Historiju mnogo vecu, zanimljiviju i ljepsu nego li manji klub iz komsiluka. Jeste, prate nas skandali, izmisljotine, niski i jadni udarci, lazi i klevetanja. Ali opet opstajemo. Zato sto smo veliki. Valjda se vlastima uvlace vise oni koji su nastali od te iste vlasti i politike. Logicno ja mislim.
Jeste. Tradicija se prenosi sa oca na sina. Ljubav se prenosi. Ne zna se koji je veca legenda. Mnogo toga dobrog su uradili za ovaj klub. Mnogo.
Hvalaa im. Zeljeznicar ima svoj dom. Pravili su ga i pravice obicni ljudi, radnici. Iz ljubavi. Nisi ti to nikad dozivio da bi znao kako je DOBRO KAD NESTO VOLIS I RUKAMA SVOJIM STVORIS.
Vidis, ja isto mogu pisati mnoge bljuvotine i ismijavati FK Sarajevo. Ismijavati ime, historiju, podstanarski stadion, Tana itd. Ali nema potrebe.
Trofeji su tu. Oni govore.
Mislim da je suvisno ista dalje govoriti.